Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    192
Hem aşıları hem şeker yüklemesini doktoruma sordum ikisini de yaptır dedi ben ona güvenip yaptıracağım. YouTube'dan zamanım oldukça farklı farklı doktorların gebelik hakkında görüşlerini dinliyorum şimdiye kadar şeker yüklemesi yaptırmayın diyen görmedim. İki dilim baklava olayı da baklavanın içeriğindeki maddelerle içeceğimiz sıvının içeriğindeki maddelerin aynı olmaması, aynı zamanda ve oranda kana karışmaması. Yükleme esnasındaki tek zorluk aç karnına birkaç saat beklemek, o yüzden insanlara zor geliyor ve yapmayın diyorlar. Hem benim hem de bebeğimin sağlığı için birkaç saat buna katlanırım ucunda ölüm yok diyorum kısaca.

Ayyy kimse görmedi miiii
Ben çok taze,bebek arabası olarak cybex eezy s twist +2,puset olarak da cloud g i size aldım. Türkiye fiyatları (özellikle pusetin) çok pahalı ama almanyadan yarı fiyatından da aşağıya aldım diyebilirm. Zaten gözüm hep bu markadaydı,bebeğin emniyeti,konforu,güveni zaten ilk öncelik ama benim için de kolay taşınabilir ve katlanabilir olması önemliydi. Bu model de bana tüm bunları sunuyor açıkçası. Biz çift olarak çok yurtdışı gezisi yaptığımız için uçağa almak da kolay olsun istiyordum ve tüm kriterlerimi teoride karşılıyor bu araba. Pratik kısmını bebiş doğunca göreceğiz :)

Eğer şekerin varsa ve bir anda bu yüklemeyi yaparsan sağlıklı olmaz dedi.
herkesin kendi hür iradesi ve fikri. Kimi doktorlar yapılmasını istiyor kimileri gerek yok diyor. Zorunlu değil. Bebeğin durumuna göre elbette şekil alınması gerekir.

Allah korusun Allah herkesin çocuğunu kucağına almayı nasip etsin herkesin kendi düşüncesi saygı duyuyorum.
Bilmiyorum sonradan fikrim de değişebilir ama keskin bir yorum yapmak istemiyorum şu anda.

Herkese tek tek yazmak istemedim ama çoğunlukla aynı fikirde olmak hoşuma gitti. Gebelikte bazı testler ve aşılar (doktora rağmen) tercih meselesi olarak yaptırılmayabilir bence. Örneğin fetal dna,ikili test vs. Ama bana göre şeker yüklemesi asla böyle bir şey değil. Doktorumun da diyetistenimin de en çok takıldığı konulardan biri şeker ve sonuçlarını googledan çok rahat okuyabiliyoruz. Kimi doktor herkese gerekli görür,kimi risk altında olanlara. Bugüne kadar önce bebeğimin sonra kendimin iyiliği için doktorumun dediği her şeyi yaptım. Kafama takılan bir şey olursa da sorarak ilerledim. Kaldı ki doktorum zaten hiç soru işareti bırakmadı. Henüz net konuşmadık ama gerek duyarsa şeker yüklemesi de yaptırırım. (Ki bence duyacak)
Hiçbirimiz kolaylıkla bu yolda ilerlemiyoruz ve bu kadar ciddi bir şeyle bebeğimi riske atamam,vicdanım da izin vermez

Ayyy kimse görmedi miiii
Kuşum zibilyon kere yazdığım için tekrar beynim yazmama engel olmuş sanırım içimden cevaplayıp geçmişim canım ben chicco bellagio aldım puseti de yine chiccodan tercih ettik oto koltuk olarakta kullanılıyor. Tek bir tuşla kapatıldığı için tercih ettim. Şık güzel bir tasarımı da var. Taşıma olarak gücümün yettiği ve taşıyabildiğim bir araba. Satın aldıktan sonra blok girişinde apartman ve eve çıkış sürecini de test ettik flash tv oyunculuğumuzla süreci yönettiğim için başarılı bulduk

Yaaa çok tebrik ediyorum maşallah çok sevindim temiz çıkmasına. Darısı bana ve diğer arkadaşlarıma. Gerçekten çıkarsa diye korkulu rüyam şeker yüklemesi umarım benim de temiz gelir derin bir oh çekerim. Çok önemli maalesef bizim ve bebeklerimiz için. İnşallah kimsede çıkmaz

İnşallah kuzum stres altına giriyor insan ben ilk gebeliğimde asitli olandan vermişlerdi teneke de onu çok rahat içmiştim bu sefer ki gazsız olandı bildiğin şerbetti limon özlü bayağı ağladım içerken doktor eğer çıkarırsan miden bulanırsa tekrarlamamız gerekir deyince ne yapıp edip içtim birde tavsiyem kesinlikle sabah erkenden gidin ben 10 gibi gitmek zorunda kaldım 1 e kadar su bile yasak o yüzden tavsiyem sabah 8 de gitmeniz

Ayyy kıyamam sana şimdi nasılsın? Bana doktorum randevun kaçta olursa olsun 8.30 da burda ol dedi. Daha önce de yaptırdım kesinlikle hem erkenden gitmek lazım hem de biri olmalı yanında. Ben baygınlık geçiriyorum eşim destek olur bana

Kızlar ben bugün kan verdim yine değerlerimin sert bi şekilde düştüğünü gördük doktor yatış verdi hastanedeyim şimdi yükleme yapıldı Kortizonun dozunu artıracağız sanırım. Dua edin bana ya. Bir de bi şey sorucam etrafınızda falan hiç hamilelikte kortizonlu ilaç kullanan oldu mu? Bi fikriniz var mı? Bebeğe zarar verir miymiş? Hadi beni şişirdi falan hiç sorun değil ama bebeğe zarar vermez inşallah ya çok dert ediyorum bunu.

Merhaba kızlar peki bebek odası için mobilyacılara baktınız mı?
Antalya’da bir yer var beşik için gittik baktık firma sahibinin üslubu hoşuma gitmedi o yüzden orası iptal. Başka da yer yok çok eski modeller var zevkime uymuyor. Gardrop ve şifoniyeri ikeadan alıp geçeceğiz. Beşiği de İstanbul’a gideceğiz yakın zamanda ordan temin edip geliriz artık öyle düşündük

Bel ağrım geçerse çok iyi olacagim inşallah, yükleme yapıldığı gün yüzüm sanki sıcak gibi geliyordu dedim herhalde şekerim tavan oldu kesinlikle öyle sabah erkenden gitmelisin benimde eşim vardı ağlarken yanımda şuan guluyorum ama o an ağladım yani çünkü şekeri tatlıyı hiç sevmem ondan kriz vurdu herhalde

Ya ciddi misin sen? Neden böyle bir şey oluyor değerler düşüyor peki? Dualarım seninle bebeğinle.

İnşallah geçer belin de bir an önce eşin masaj yapsın psikolojik olarak bile iyi gelir yaaaa hahah tahmin ediyorum o an ki halini ben de afedersin kuscam beeeeen yardım et diye ağlıyordum kusmak en büyük korkum çünkü allah göstermesin bayılırım hahah

Ya ciddi misin sen? Neden böyle bir şey oluyor değerler düşüyor peki? Dualarım seninle bebeğinle.
Hiç bilemiyorum canım ya tedavimiz gayet güzel gidiyordu evde temiz temiz yatıyorum işe gitmiyorum raporluyum. Bir hafta içinde çok sert bi şekilde düşmüş değerlerim. Doktor da yakın takip gerekli deyip yatırdı hastaneye. Kafayı yiyecem gerçekten vücut durduk yere ürettiği trombositi yakıyor ya

Ben doz olarak hatırlamıyorum ama zatürre olmuştum prednol iğne vurulmustum yani kortizon 10 gün kadar oğlum da sağlıkli doğdu sadece doktorum tuzu eve bile sokmayacaksin demişti kortizon kullanırken bol su iciyordum içini ferah tut kuzum Rabbim korusun inşallah

Evde olacağına hastanede olman daha iyi daha güvenli. Hiç kafana takma hastaneye yatırıldım diye stres olma emin ol bak gözetim altında olmak daha iyi. Çok sinir bozucu bir durum düşmesi yani bir nedeni muhakkak olmalı umarım bir açıklama yaparlar ve kesin çözüm uygulanır. Dua et, korkma, stres olma bebeğin de etkilenir annesi bol bol dua

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…