• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    239
Kızlar bir şey soracağım, normal doğum süreci olarak varsayalım. Siz hastanede sancı çekip açılma beklediğiniz sırada yanınıza birilerini çağıracak mısınız? Ben o süreçte kocamdan başka kimseyi istemediğim için baya zorbalandım da. Bildiğin çağırmazsam küsecekler annem ve kardeşim şaka gibi 😂 Rahat edemeyeceğimi biliyorum o hallerimi eşimden başka kimse görsün istemiyorum, etrafımda mümkün olduğunca az kişi görmek istiyorum belki o acıyla rahatça küfredicem asla kestiremem şu an nasıl olacağını ama etrafımda annem dahi olsa biri olursa rahat olamayacağımı biliyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Aşırı üstüme geldiler ya sizi çağırırsam kayınvalidemi de çağırmak zorundayım diyorum e çağır tabi diyolar. İnek gibi 10 kişinin arasında böğürmek istemiyorum abi bunu anlamak niye bu kadar zor aklım ermiyor yorum yapın lütfen 😅
Bende annem istemiyor sizin acı çektiğinizi ben bilmeyim diyor 🤭 hatta anneannemde annem ve teyzemde doğum yaparken bana söylemeyin demiş .. eski bir inanış batıl ama anne bilmese doğum daha kolay olurmuş derler bizimkiler .. benimki sezeryan anne diyorum hatta 😂

Bu gece gerçekten öyle bir geceydi yalancı sancı buysa gerçeği nasıldır allahımmm sana geliyorum diye diye uyumuşum 😂😂 ay amin ya inşallah valla daha şimdi çok erken gelmesinler 😍

Çıkmasın çıkmasın olmaz daha vakti var ikna et konuş hahha 😍😂😂🤩
Çıkmadı çok şükür ikna ettim dedim daha en az 6 haftan var doğmak için çakamazsın 🥰😂 dinledi beni

Bende annem istemiyor sizin acı çektiğinizi ben bilmeyim diyor 🤭 hatta anneannemde annem ve teyzemde doğum yaparken bana söylemeyin demiş .. eski bir inanış batıl ama anne bilmese doğum daha kolay olurmuş derler bizimkiler .. benimki sezeryan anne diyorum hatta 😂
Ben eğer becerebilirsem sancımı evde çekmeyi düşünüyorum 5 dk bir gelsin öyle giderim hastaneye diyorum. Bana 40 hafta bekler diyorlar ilk çocuk diye ama bana veya teyzelerine çektiyse beklemez bence şimdiden zorluyor çıkışı sıpa 😂 Annem yanımda olsun isterim çünkü soğukkanlı bir insan hepimiz panik olacağımız için aklı başında birinin olması iyi olur. Ama burda hastanede kimseyi almıyorlar sancı çekerkende en azından devlette almıyorlar özeli sormadım daha. Ben kaynanamı seviyorum çok şükür aramız pek iyi onunla kayın babamla da çok iyi ama kaynanam çok panik bir insan ben sancı çekerken panik olup bayıla bilir ondan korktuğum için gelmesini istemem kendimi unuttum onun derdine düşmek istemiyorum 😅😅

Kızlar bir şey soracağım, normal doğum süreci olarak varsayalım. Siz hastanede sancı çekip açılma beklediğiniz sırada yanınıza birilerini çağıracak mısınız? Ben o süreçte kocamdan başka kimseyi istemediğim için baya zorbalandım da. Bildiğin çağırmazsam küsecekler annem ve kardeşim şaka gibi 😂 Rahat edemeyeceğimi biliyorum o hallerimi eşimden başka kimse görsün istemiyorum, etrafımda mümkün olduğunca az kişi görmek istiyorum belki o acıyla rahatça küfredicem asla kestiremem şu an nasıl olacağını ama etrafımda annem dahi olsa biri olursa rahat olamayacağımı biliyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Aşırı üstüme geldiler ya sizi çağırırsam kayınvalidemi de çağırmak zorundayım diyorum e çağır tabi diyolar. İnek gibi 10 kişinin arasında böğürmek istemiyorum abi bunu anlamak niye bu kadar zor aklım ermiyor yorum yapın lütfen 😅
Benim doğum şimdilik vajinal gibi duruyor tabii sağlık sorunlarım ne getirir ne götürür bilemiyorum ama umuyorum ki vajinal şekilde devam ederse, sancılarım başladığı zaman belli bir süre eşimle evde vakit geçireceğiz direkt hastaneye gitmek istemiyorum. Duş alırım, hazırlanırım, hastane çantamı son kez kontrol ederim, kapatırken en sona bıraktığım eşyaları yerleştiririm daha sonra açılmayı hızlandırmak için hareket yapmaya başlarım diye düşündüm.

Haber verme kısmına da hiç takılmadık hastaneye giderken benim sancılarım başladı biz hastaneye gidiyoruz diye önce ailelerimize haber veririz daha sonra da çok yakın arkadaşlarımıza haber veririz gelen gelir diye düşündük. Zaten doğumhanede eşimle birlikte olacağım aileler veya arkadaşlar alınmıyor. Yukarda odada beklemelerinde de hiçbir sorun görmedim düşünmedim.

Çıkmadı çok şükür ikna ettim dedim daha en az 6 haftan var doğmak için çakamazsın 🥰😂 dinledi beni
Hahaha ben de öyle diyorum 6 hafta daha dur sonra bakarız annecim birlikte hallederiz diyorum 😍😍😂😂 akıllı bizim minnoşlar bizi dinlerler 🥹

Günaydın, siz aşıyı nerede olmuştunuz acaba? Benim asm deki ebem ellerinde aşı olmadığını belirtti, hatırladığım kadarıyla eğitim araştırmaya gidiyordunuz acaba orada yapıyorlar mı ya da antalya için nerede yaptırabilirim bilgin var mı?

Canım kalabalık istemiyorlar zaten. Bi de her hastanenin farklı kuralları var. Bizim buradaki hastanede erkekleri almıyorlar mesela o esnada. Sadece kadın girebiliyor yanında.

bana da bundan yapılmış, belki hatırlatma oldugu içindir. ben bogmacalı sanıyordum
Hamilelikte 2 doz tetanoz TDAP 1 doz / TD 1 doz şeklinde yapılıyor. Veya TDAP 1 doz şeklinde. Bana 1 doz sadece TDAP yapıldı. Sen Tdap’ın yapılıp yapılmadığı görüşürsün aile hekimliğiyle eğer emin değilsen.

Hamilelikte 2 doz tetanoz TDAP 1 doz / TD 1 doz şeklinde yapılıyor. Veya TDAP 1 doz şeklinde. Bana 1 doz sadece TDAP yapıldı. Sen Tdap’ın yapılıp yapılmadığı görüşürsün aile hekimliğiyle eğer emin değilsen.
aşkım gecen sene aralıkta hamile değilken ben elime civi girdigi için tetenoz olmuştum o yüzden bana tek doz yeterli dediler. eşimin de işyeri hekimi yenilenmesini istemiş , biz gittik aynı aşıdan ikimize de vurdular belki de bogmacalı yoktu ellerinde bilmiyorum ama benim aşı karnemde eşiminkiyle aynı yazıyor. çok da önemli değil açıkcası tetenoz riski ameliyathane kaynaklı yapılıyor zaten 1 yıl bile olmadıgı için ilk dozum ben korunuyorum. ama siz öyle diyince özellikle girip baktım benim aşım bogmacalı degil. dediğim gibi belki ilki de bogmacalı degildi hatırlatma dozu oldugu içindir.

aşkım gecen sene aralıkta hamile değilken ben elime civi girdigi için tetenoz olmuştum o yüzden bana tek doz yeterli dediler. eşimin de işyeri hekimi yenilenmesini istemiş , biz gittik aynı aşıdan ikimize de vurdular belki de bogmacalı yoktu ellerinde bilmiyorum ama benim aşı karnemde eşiminkiyle aynı yazıyor. çok da önemli değil açıkcası tetenoz riski ameliyathane kaynaklı yapılıyor zaten 1 yıl bile olmadıgı için ilk dozum ben korunuyorum. ama siz öyle diyince özellikle girip baktım benim aşım bogmacalı degil. dediğim gibi belki ilki de bogmacalı degildi hatırlatma dozu oldugu içindir.
Kuzucum ben seni çok iyi anladıııım ama önemli olanın zaten bebek için boğmacalı şekilde yapılması ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Tdap bu sene nisan ayından itibaren devlet tarafından ücretsiz şekilde yapılmaya başlandı yani geçen seneyle vs kıyaslama yapma unut o yaptırdıklarını. Onlar sadece tetanozdur hatırlatma dozuna vs de takılma. Benim söylediğim şey apayrı.

Kuzucum ben seni çok iyi anladıııım ama önemli olanın zaten bebek için boğmacalı şekilde yapılması ben de bunu anlatmaya çalışıyorum.
anladım kuzum da artık 35. haftadayım zaten, boğmacalı olsa güzel olurmuş ama şuan için yaptırmanın da bi anlamı yok ki belki vucut antikor geliştirmeden bebiş bile dogabilir.

anladım kuzum da artık 35. haftadayım zaten, boğmacalı olsa güzel olurmuş ama şuan için yaptırmanın da bi anlamı yok ki belki vucut antikor geliştirmeden bebiş bile dogabilir.
36. haftaya kadar yapılmasını dünya sağlık örgütü öneriyor sen bir düşün 🥰

Kaynatma işlemi tamam 😅oğlum da hep biberonlar kalmisti başlık aldım bunda sadece bir tane aldim 😅😅

Eklentiler

• 17561197594148343359823853224025.webp
    17561197594148343359823853224025.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
Canim Benim aşı takvimime bu şekilde girilmiş iki kez mi TDAB aşısı yaptilar ki anlamadim dikkatimi çekince bi bakiyim dedim bana bir doz tdb bir dozda tetonoz yapilacaği söylenmişti sistememi yanliş girdiler acaba kafam karişti L luckykus

Eklentiler

• IMG_20250825_135821.webp
    IMG_20250825_135821.webp
    21,9 KB · Görüntüleme: 75
Canim Benim aşı takvimime bu şekilde girilmiş iki kez mi TdB aşısı yaptilar ki anlamadim dikkatimi çekince bi bakiyim dedim bana bir doz tdb bir dozda tetonoz yapilacaği söylenmişti sistememi yanliş girdiler acaba kafam karişti L luckykus
Yok canım td ve tdap şeklinde yapılmıştır ama o şekilde sisteme girilmiştir. Gidersen bi gün sorarsın ama bence dediğim gibidir 2 doz boğmacalı yapılmaz 🤍

Yok canım td ve tdap şeklinde yapılmıştır ama o şekilde sisteme girilmiştir. Gidersen bi gün sorarsın ama bence dediğim gibidir 2 doz boğmacalı yapılmaz 🤍
Ayy inşallah kuzum bende Şaşirdım
İki doz yapilmamasi gerekiyor diye biliyorum tdap aşisi Doğumdan sonrada yapalim dedi hemşire 3.dozuda yapacakmiş ama ben kararsizim yaptirip yaptirmamkta sonraki yillarda tekrar gebe kalirsan aşiyla uğraşma bu seni baya götürür dedi :) bilemedim

Ayy inşallah kuzum bende Şaşirdım
İki doz yapilmamasi gerekiyor diye biliyorum tdap aşisi Doğumdan sonrada yapalim dedi hemşire 3.dozuda yapacakmiş ama ben kararsizim yaptirip yaptirmamkta sonrkai yillarda tekrar gebe kalirsan aşiyla uğraşma bu seni baya götürür dedi :) bilemedim
Yok yok dediğim gibidir canım endişe etme 2 doz tdap olmaz 🥰

Back
X