• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
hem demir hem de sarilik yapabilir demisti doktor bana, sonra benimkinin fotografini gostermistim, urit kristaliymis farkli bir seymis ama normal demisti, uzun surmezse sorun yok dedi. sariligi da bi’ sorsana bilirubin atilirken de olabiliyormus zira.

demir takviyesi kullaniyorum, sidefer, oyle bir sey gozlemlemedim ama ilacin turunden de olabilir.
Kristal bizde de olmuştu ilk hafta. Sarılık ile ilgili de takipte zaten, ondan olabileceğini düşünmüyor anladığım kadarıyla. Ben feramat kullanıyorum, inşallah ondandır. Yarın başka bir doktora daha sormaya karar verdim. Ona göre karar vericem sonda ile baktırmaya.

Sanırım biz de bir atak yaşıyoruz burdaki çoğunluk gibi 🤦🏻‍♀️
Uyursa aç uyanıyor ağlayarak,15-20şer dakika emip uykuya geçiyor memede. Kaldırıp yatırınca gözleri açılıyor,yine kucak istiyor. Kucakta uyuyor ama saatlerce uyanık kalıyor.
Doyuyor mu diye tutuluyorum,memede oynuyor canım yanıyor,uyumadıkça yine tutuluyorum. Değişik bir döngüymüş gerçekten

Uyursa aç uyanıyor ağlayarak,15-20şer dakika emip uykuya geçiyor memede. Kaldırıp yatırınca gözleri açılıyor,yine kucak istiyor. Kucakta uyuyor ama saatlerce uyanık kalıyor.
Doyuyor mu diye tutuluyorum,memede oynuyor canım yanıyor,uyumadıkça yine tutuluyorum. Değişik bir döngüymüş gerçekten
Hoşgeldin arkadaşım 🥲 Bolca sabır diliyorum. Bu süreçler ancak bebeğim büyüyor, level atlıyor ve geçici bir şey vs gibi düşünerek çekilebilir hale geliyor. Zor ama sonucu güzel olacak 🩵

Hoşgeldin arkadaşım 🥲 Bolca sabır diliyorum. Bu süreçler ancak bebeğim büyüyor, level atlıyor ve geçici bir şey vs gibi düşünerek çekilebilir hale geliyor. Zor ama sonucu güzel olacak 🩵
Dün sabah 6da memem süt dolu ama o emmiyor diye ağlamam yansıyordu kameralara 😂
Ben de hepimize sabırlar diliyorum.
Bu anlar bile kıymetli aslında,daha çok ten tenesin,aradaki bağ güçleniyor vs ama ama ama işte…
Geçicek diyelim,birbirimize de destek olmaya devam edelim 🫶🏻

Ayrıca deliksiz uyumak,düzenli hayat,kendine vakit ayırmak vs gibi şeylerin yanında en az bunlar kadar özlediğim bir şey daha var; SÜTYENSİZ GEZMEK !!!

Kızlar iyi akşamlar ben biraz kötüyüm.. cevap verirseniz çok sevinirim. Bebeğim 23 günlük, arada yatarken tükürüğü yutamıyor garip ses çıkarıyor boğazına kaçıyor ve bende çok korkuyorum panik oluyorum. Emzirdikten sonra asla hemen yatırmıyorum min20 dk tutuyorum dikkat ediyorum. Panik oluyorum çok, hep değil ama arada yapıyor. Sizler de böyle oluyor mu ve nasıl yatırıyorsunuz genelde?

Kızlar iyi akşamlar ben biraz kötüyüm.. cevap verirseniz çok sevinirim. Bebeğim 23 günlük, arada yatarken tükürüğü yutamıyor garip ses çıkarıyor boğazına kaçıyor ve bende çok korkuyorum panik oluyorum. Emzirdikten sonra asla hemen yatırmıyorum min20 dk tutuyorum dikkat ediyorum. Panik oluyorum çok, hep değil ama arada yapıyor. Sizler de böyle oluyor mu ve nasıl yatırıyorsunuz genelde?
Oldu canım bende de çok. Gazını çıkarmama rağmen yatınca burnundan geliyordu. Tıkanır gibi oluyordu. Kusuyordu. Deli gibi uykusuzken bu yüzden de uyuyamıyordum. Zamanla alışıyosunuz o da sen de. Kusuyo şimdi de ama ya bana denk geliyo ya yandan boşaltıyor. Doğal refleksleri imiş aslında bişi olmaz diyo gbt fakat anlayabiliyorum seni. Yan yatır diyenler var sırt üstü yatır kafasını çevir diyenler var. Ama en önemlisi bizim rahatlık. Gevşeklik değil rahatlık 🫠 inan azalıyor. Ya da öğreniyor bilemiyorum. Benim hafif depresyonla karışmıştı o durum. Şimdi en ufak sesinde uyanabiliyorum. Bunu farkettikçe rahatladım. Bir de sabah herkes gidince uykusunu yanımda yapıyo redflü yatağında beraber uyuyoruz. Yakın olunca çok iyi dinleniyoruz o da ben de.

cok iyi anliyorum seni canim. benimki de oyle yapiyordu, hala da yapiyor, 33 gunluk oldu. hatta bir gun sut tazyikli geldi sanirim, burnu tikanmis, sut de bogazina takildi, nefes aldirana kadar omrumden omur gitti. o gunden sonra ders oldu burnunun tam acik olduguna emin olmadan emzirmiyorum mesela. yatirdigim zaman burnu tikali mi kontrol ediyorum nefesini surekli. bazen burunlari tikaniyor, geniz akintisi oluyor vs. oyle sesler cok cikariyorlar. serum fizyolojik yapip 30sn-1dk sonra manuel aspirator var bende onunla cekiyorum. ben yan yatiriyorum genelde, bazen kendi sirt ustu yatmak istiyor o zaman da kafasinin yan oldugundan emin oluyorum. dogdugundan beri hep reflu yataginda yatiriyorum bir de, duz yatirmiyorum zira benimki kusuyor maalesef. gunde birkac defa cok olmasa da kusuyor illa.

Kızlar Demir takviyesi alıyor musunuz? Demir takviyesi aldığım için bebeğin kakası hava ile temas ettikçe turunculaşıyor olabilir mi diye düşündüm şimdi.

F frambuazlicheesecake L luckykus kızlar sizde durum nasıl?
Aşkım ben doğru dürüst hiçbir vitamin içmedim. Hastalanınca dün başladım içmeye demiri de aynı şekilde bu sabah sadece içtim. Doktora danıştın mı ne diyor? Sorun teşkil ediyor mu bu turunculaşma kaka çevresinin?

Aşkım Barlas’ın da kaçıyor daha dün gece yutamadı tükürüğünü öksürdü birkaç saniye üst üste. Mama içerken boğazına kaçıyor, emerken kaçıyor. Mama ve emerken kaçtığı zaman hemen müdahale ediyordum ters çevirip şimdi duruma göre hareket ediyorum kendi kendine toparladığı zaman ellemiyorum. Gece de duyduğum zaman bakıyorum elbette ama kaldırmıyorum ya da sarsmıyorum. Ha olası kötü senaryoda yine ters çevirip sırtına vururum ama sakin kalmaya çalışıyorum. Bu reflü her bebekte olan şey ilerleyen aylarda geçeceğini söylüyor doktorlar gaz gibi. Sen zaten dik tutarak yapman gerekeni yapıyorsun. Ben hep aynı yatmasın diye sağ, sol, sırt üstü yatırıyorum. Eğer kusacak gibiyse anlıyorum zaten takırdıyor midesi, hırıltı oluyor o zaman da sırt üstü yatırıyorum. En ufacık sese karşı duyarlı olduğum içinde ıhhh dese bakıyorum sorun yoksa vurup kafayı yatıyorum 😍 Büyüdükçe geçecek bu sorunlar 🩵

Tükürüğünü yutamadığından Emin misin? Bizimki de uyurken değişik değişik sesler çıkarıyor Ama aynı şeyden mi bahsediyoruz bilmiyorum. Doktoruna bir Danış istersen.

Aşkım ben doğru dürüst hiçbir vitamin içmedim. Hastalanınca dün başladım içmeye demiri de aynı şekilde bu sabah sadece içtim. Doktora danıştın mı ne diyor? Sorun teşkil ediyor mu bu turunculaşma kaka çevresinin?
Evet doktora 2 hafta önce danışmıştım ama biz bunun çişten kaynaklandığını sanmıştık. Bu yüzden de İdrar kültürü örneği almıştı. Aslında artık kakadan kaynaklandığından eminim ama Sonuçlar da bakteri çıktığı için doktor idrar kültürüne çok odaklandı o yüzden sonda ile tekrar örnek almak istiyor. Bence kesinlikle kakadan kaynaklanıyor demir hapı değilse bile F frambuazlicheesecake in dediği gibi Bilirubin atılımından kaynaklanıyor olabilir. Yarın başka bir doktora tekrar soracağım Bu konuyu. Çünkü bunun çiş ile alakası olmadığından eminim.

Evet doktora 2 hafta önce danışmıştım ama biz bunun çişten kaynaklandığını sanmıştık. Bu yüzden de İdrar kültürü örneği almıştı. Aslında artık kakadan kaynaklandığından eminim ama Sonuçlar da bakteri çıktığı için doktor idrar kültürüne çok odaklandı o yüzden sonda ile tekrar örnek almak istiyor. Bence kesinlikle kakadan kaynaklanıyor demir hapı değilse bile F frambuazlicheesecake in dediği gibi Bilirubin atılımından kaynaklanıyor olabilir. Yarın başka bir doktora tekrar soracağım Bu konuyu. Çünkü bunun çiş ile alakası olmadığından eminim.
Biliyorsunuz 4 kere yoğun bakım fototerapi, ivig tedavileri vs aldık çok yüksek seviyelerden düştü bilirubin ama hiç öyle bir şey başımıza gelmedi. Bi doktor görüşü almak şart iyi bir doktora denk gel inşallah

Benim özlediğim tek şey ha diyince sokağa çıkabilmek 🥹 vallahi nimetmiş
Bu mesela hiç aklıma gelebilecek bir şey değildi,2 hafta önce falan bankaya gitmem gerekiyordu ve bunun için bile bebeye göre hareket etmek gerektiği beni şok etmişti :D haklısın,bu da basit görünen ama özlem duyulan bir şey

Back
X