• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Yumuşatıcı kullanmıyorum da deterjandan olsa vücudunda da olmaz mıydı

Bende ki normal vücut losyonuydu, deneyim bende bunu
Olabiliyor bölgesel olarak büyük oğlumun deterjandan dolayı göz altında olmuştu egzema gibi cildiyeye götürdügimizde deterjanı değiştir düzelmezse yastık yorgan vs hep değiştir dedi deterjanı değiştirince azalmıştı

Kızlar 15 günlük bebeğimin yüzünde minik sivilceler çıktı, normal mi bu ? Nasıl geçecek bunlar böyle bir durum yaşayan var mı?

Ben de evde o var diye tekrardan ona geçtim. O da işe yaramıyor diye nurse kullanıyordum ama nurse çöpmüş kesinlikle emin olmakla birlikte söylüyorum. 40 damlaya kadar kullanabilirsiniz demiş bi eczacı eşime ama kendi eczacıma danışacağım bu damla konusunu. Kakası için masaj yapıyorum o rahatlatıyor sürekli de yapıp kakasını yaptırmıyorum alışmasın diye ama sıkıştıkça uyguluyorum.
Ben de çok masaj yapıyorum ama maalesef. Doktor 10 güne kadar normal diyor da benim içim dayanmıyor çektiği acıya valla

Öncelikle geçmiş olsun kan yutmasına Doktorlar müsaade ediyor ben de inanamıyorum göğüslerim yara olup kanlı olduğunda emzirmek istemedim doktor da emzireceksin demişti kremlerle kalkanlarla bir şekilde düzelttim ikinci olarak emzirdikce sütun artıyor ondan olabilir rutine binemedim ben daha emzirme konusunda benim göğüsler yumuşak dolgunluk hiç hissedemiyorum çay olarak ne yapıyor annen bende deneyim çünkü hiç dolgunluk yok azalıyor mu diye düşünüyorum sürekli

Benim doktorum d vitaminini kestirdi 🤦‍♀️ Gazi tetikliyordur diye
Yaa öyle mii,ama sizinki sizi acillik yapıyordu değil mii?

Benimde çok kafama takılıyor dikiş yerimin iyi olduğunu söylüyor eşim ama başında ip gibi bişey var o ne zaman düşecek bilmiyorum birde yan yatmak işkence haline geliyor kalkınca senindemi öyle oluyor vajina bölgemde çok fazla ağrı oluyor
Annem gittiğinden beri evin tüm isine yetismek bebeğin gazı tuzu da cabası benim dikiş yerim çok ağrımaya başladı eşim bakiyor dikislerin iyi diyor ama anlamıyorum ağrım geçmiyor günlük işlerini yaparken bile ağrıyor yatmak ve kalkmaktan bende nefret ediyorum sırtımı tam koyuyorum Bebek ağlıyor bida kalk dikişim ağrıyor bende yatmamakta buldum çareyi artık oturuyorum hep Allahım dikişlerim bari biran once düzelsin artık diyorum çok yoruldum 😭

Yaa öyle mii,ama sizinki sizi acillik yapıyordu değil mii?
Birkaç gün önce acilik olduk hiç susturamadık Ne meme aldı ne mama içti öyle bir bağırtı koptu evde biz de sanırım bu genetik ırsi gibi bir şey babası da öyleymiş abisi de öyleydi bağırsak tembelliği vardı oğlumda da bunda da çok şükür kaka var ama gaz sıkışması bırakmıyor

Selam kizlar annem şimdi gitti,bosluktayim biraz.Ah bu gurbetlik çok zor.Daha gelmeden gideceklerini dusunuyodum zaten.Tartistigimizda oldu uzuldugumuzde mutlu olduğumuzda .Doğumdan bir gün önce gelmişlerdi balım yoğun bakıma yatana kadar herşey çok guzeldi ,çok şükür geçti o zamanlarda ama duygusalim biraz🥺

Reflüsü olan var mı belirtileriniz neler? Çok zor uyutuyorum uyurken de çok ses çıkarıyor çenesini yukarı doğru çeviriyor. Kusma ve hıçkırık da var

16 günlük olduk biz .Bebek bakmanın zor oldugunu biliyordum ama daha da zorlandım sanki bu yavrumda.Kendimi yarım insan gibi hissediyorum😄 Dün uyurken markete gittim hep kızımın sesi kulaklarimdaydi ordan oğlanı okuldan aldım ,artık baya lüks benim icin bunlar.Kizimin uykuları düzensiz daha yeni tanıyoruz birbirimizi ❤️Sürekli emmek istiyor bende gaz yapar diye tedirginim.Bir yandan baya yorgun hissediyorum dün 2 -3 saat falan uyudum ama Allah sabrını veriyor .

Kızlar 15 günlük bebeğimin yüzünde minik sivilceler çıktı, normal mi bu ? Nasıl geçecek bunlar böyle bir durum yaşayan var mı?
Normalmiş canım. Bana alttaki mustelayı tavsiye ettiler onun için.

Eklentiler

• 20251105_135059.webp
    20251105_135059.webp
    145,9 KB · Görüntüleme: 18
Birkaç gün önce acilik olduk hiç susturamadık Ne meme aldı ne mama içti öyle bir bağırtı koptu evde biz de sanırım bu genetik ırsi gibi bir şey babası da öyleymiş abisi de öyleydi bağırsak tembelliği vardı oğlumda da bunda da çok şükür kaka var ama gaz sıkışması bırakmıyor
Ah bu ırsilik yaa. Ah kıyamıyorum yavrularımıza valla,çaresiz olmak daha zor

Kızlar merhaba bende 14 günlük bebeğimle katılıyorum. Baya sıkıntılı süreçteyim yardımcı olun. İlk günlerde sütüm aşırı az geldi ve mamayla başladık. Ama beni emiyordu da çocuğum. Sonra sarılık olduk yenidoğan yoğun bakımda kaldık. Emziremedim mamayla devam ettik ondan dolayı. 14.gündeyim sarılık atlattik çok şükür ama şu anda emzirme sorunu yaşıyorum. Çocuğum mememi tutuyor Sütüm de hala fışkırır tarzda değil elimle sağınca 2-3damla geliyor. Mochi giyilebilir pompada da 2 tarafi sağıyorum 40cc filan çıkıyor. Çocuğum emiyor ama 3-5dk sonra uyuklamaya başlıyor aktif bir emzirme süreci geçirmiyoruz. Mamadan ayırmaya çalışıyorum, dün başladık, mama hiç vermemeye başladım. Sürekli emmek istedi. Emince de hemen uyumaya başlıyor. Yatağına koyunca 3dk sonra ağlayarak uyanıyordu. Kaka çıkışı olmadı idrar da koyulaşmaya başladı sizce mama ya dönüp bu sevdadan vazmi gecmeliyim yoksa sütüm gelir mi sabretmelimiyim. Yardim edin lütfen bütün çayları damlaları ilaçları kullanıyorum. Triod hastasiyim.
Bizimde sariliktan dolayı biberona alıştı sagarak veriyorum bende sutumu bu şekilde de süreci götürenler var uzulmeyin

Hanımlar biz alerjiyle uğraşıyoruz yüzü çok kötü oldu bebeğimin, doktorumuz kakasını sesli yapıyorsa alerjidir dedi gerçekten hastaneden çıktığımız günden beri çok sesli yapıyor. Bugün babam cildiyeye bi gösterin başka hastalığı vs olmasın dedi içime kurt düştü. Sizin bebişler kakalarını sesli mi yapıyor
Zannetmiyorum ya geneli bebeklerin öyle yapıyor zaten.Benimki de sesli yapıyor.

Geçmiş gitmiş şimdi buna mı üzülcez diceksiniz ama şimdi aklıma geldi. Ten tene temas çok önemli diyip duruyorlardı. Bebek ilk doğduğunda giydirip battaniyeye sarıp verdiler kucağıma. Zaten ilk bir saatin sonuna doğru emzirebildim yarayı diktiler geldim diyene kadar. Bir de tamamen giyinik emdi. O hengamede benim aklıma gelmedi çocuğun çıplak olması gerektiği. Ay çok sinirim bozuldu şu an 😡 bir sürü makale var bunun ne kadar önemli olduğuna dair. Neden hastanede öyle yapmadılar ki 😒 emzirirken de ten tene temas yapıyoruz falan sanıyordum ben. Ama tamamen çıplak şekilde karınların birbirine değmesi gerekiyormuş.emzirirken hafif dizime doğru kayıp kucağımda uyuması veya yüzünü memeye yaslayıp uyuması falan sayılmıyormuş 🙄 püfff 😞
Benimde kızımı giydirmislerdi bence o kadar sorun değil cnm .
Ay hepimiz ayrı ayrı evlerde bitiyoruz resmen ya Allahım ne biçim bir şeymiş çocuk büyütmek 🤦🏻‍♀️
Aynen valla çok zor,Allah kolaylık versin bize♥️

Oğlumu 4 aylıkken yaptırmıştım ilk çiş ağlamasını unutamıyorum sünnetten zordu. Şimdiki bebeğim erkek olsaydı büyüyünce yaptırıcam demiştim 😊 ama bazı benekler lokal anestezi devam ederken yapıyor şans işi.
Bebekken kıyamıyorum ben nedense.Oglani 8 yaşında yaptirmistim.

Kızlar geçen de yazmıştım sütüm kesilmek üzere, sürekli emzirmeye çalışıyorum ama doymuyor. Süt artırıcı damla kullanıyorum suyu artırdım başka ne yapabilirim hiç iyi değilim
Boza da çok süt yapıyormuş komşum söyledi henüz alamadım ama bende denicem

Ben de çok masaj yapıyorum ama maalesef. Doktor 10 güne kadar normal diyor da benim içim dayanmıyor çektiği acıya valla
Yapamıyorsa götürün kızlar bana da normal dendi kabız çıktı bebeğim o yüzden içgüdüye göre hareket etmek en doğrusu. Kabız mı diyip duruyordum normal diyordu eşim ve doktorlar ama kabız çıktı

Uyumayan bebemi uyuttuuuuum derin uykuya daldı derken gök gürüldedi köpeğim havladı ve bebem uyandı. Şimdi ağlıyor deli gibi memede susturmaya çalışıyorum köpeğim ağlamasından sıkıldı ve yatak odasına gitti uyumaya haahjsks sinirlerim acayip bozuk. Annelik bazen gök gürültüsüne bile sinirlenmekmiş jajdkkd anne olunca anladım

Kızlar geçen de yazmıştım sütüm kesilmek üzere, sürekli emzirmeye çalışıyorum ama doymuyor. Süt artırıcı damla kullanıyorum suyu artırdım başka ne yapabilirim hiç iyi değilim
Merhaba, ben de geçenlerde sütüm azalıyor diyip baya moralim bozulmuştu. Ama artırmak mümkün şuan tekrar azaldı mesela ama dün gayet iyiydi. Yani arada süt artıp azalabiliyor o yüzden çok takmamak lazım. Neyse ben kendim için sütümü artırdığını düşündüğüm şeyleri yazayım. Öncelikle gece uykusu çok önemli uyku olmazsa hiçbiri işe yaramıyor bende. Çay olarak da ısırgan otunu demlemiştim . Bestlak diye bir damla aldım boza içiyorum her gün ayrıca et yenilmeli kesinlikle . Bir de gece yatmadan ceviz filan da yiyin

Back
X