İnşallahhh ama çok ışık yok gibi bakalım..Yaaaa inşallah sana çekmemiştir inşallah sadece bir süreçtir bu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnşallahhh ama çok ışık yok gibi bakalım..Yaaaa inşallah sana çekmemiştir inşallah sadece bir süreçtir bu
Ben yavaş yavaş alıştırmaya başladim. İlk başta istemedi çıkardı falan. Ama günde 1 2 defa veriyorum rahat oluyor ama uzun süre emmiyor.Kızlar kızlarrrr emzik veriyo musunuz ya ben vermedim ilk 1 ay doktorumuz önermedi 40 günlük olduk versem mi gerçi tutar mı bilmiyorum ama tutar bence elleri sürekli ağzında.. kafam karışık napmalıyım
Ben 1 haftadır onlarla uğraşıyorum canım önce sıcak yapıp iki elinin arasında alttan üstten memeyi yuvarlayarak gevsetiyorum biraz zaman aliyo açılmadı ama bi 10 dk masajla açabilirsin sütünü sağ ister süt poşetine ister boşa sağ sonra emzir sonra soğuk yapKızlar çok kötüyüm tek göğsümün alt tarafı aşırı şiş. Düzenli emiyor çocuğum sağıyorum da ara ara ama. Duşa girdim masaj yapmaya çalıştım açamadım sanki düğüm düğüm şişlik var gibi. Buna soğuk mu uygulamam lazım acaba sıcak yerine başına gelen söylesin arada da sızlıyor ve zonkluyor yatamıyorum bile yatınca daha kötü acıyor uçta yara falan yok ama dediğim gibi içerden bir şey ve memenin alt kısmında. Napcam ya çok kötüyüm![]()
Yaklaşık bir haftadır sadece bunu konuşuyoruz. Hepimizde durum aynı. MahvoldukHanımlar merhaba ben de ekim ayında doğum yaptım. Herkese bebişleri hayırlı olsun kimsenin bebişi sorun sıkıntı yaşamasın inşallah. -imkansız olsa dabiz de bugün 21 günlük olduk ve dünden bu yana memede uyuma, birkaç dakika emip sonra yalancı meme gibi kalma huyu başladı yutkunma duymuyorum. Çişli kakalı bez sayısında sıkıntı yok. Bu atak vs mi acaba? Geçici bir şey mi tecrübe eden ve yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
Dün gece de emdi emdi emdi. Dik de tuttum gazını da çıkardım. Yine de çok fazla kustu. Açtır midesi boşaldı dedim. Asla mama da içmedi. Yine iki fırt çekip mememde uyudu.
Yaa ben de çok tedirgin oldum. Az önce yine kustu yine memeye yapıştı başka türlü uyumuyor da .. teşekkür ederim yalnız olmadığımı bilmek içimi rahatlattıYaklaşık bir haftadır sadece bunu konuşuyoruz. Hepimizde durum aynı. Mahvolduk![]()
Benim kızım daha beni 24 saat emmeden yoğun bakımda yattı.İlk günler taş oldu resmen göğsüm kanallar tam acmadigindan manuel sağma pompasiyla çok az sagabildim.Sonra hastanede ektrikli makinede sagdim hem kanallar açıldı hem iki göğsümu boşalttım.Kızlar çok kötüyüm tek göğsümün alt tarafı aşırı şiş. Düzenli emiyor çocuğum sağıyorum da ara ara ama. Duşa girdim masaj yapmaya çalıştım açamadım sanki düğüm düğüm şişlik var gibi. Buna soğuk mu uygulamam lazım acaba sıcak yerine başına gelen söylesin arada da sızlıyor ve zonkluyor yatamıyorum bile yatınca daha kötü acıyor uçta yara falan yok ama dediğim gibi içerden bir şey ve memenin alt kısmında. Napcam ya çok kötüyüm![]()
Ben doyduğundan emin olunca emzik veriyorum 1 aylık olduğundan beri. Yoksa kısır döngüye giriyor. Meme ucu yaralarım geçmiyor bir türlü. iki dakika ayrı kalamıyoruz hep emmek istiyor. Uyku bile yokYaa ben de çok tedirgin oldum. Az önce yine kustu yine memeye yapıştı başka türlü uyumuyor da .. teşekkür ederim yalnız olmadığımı bilmek içimi rahatlattı![]()
Benim bebeğim doğduğundan beri böyle, hep atak mı acaba diyordum ama 4.5 haftadayken gördüm atağıHanımlar merhaba ben de ekim ayında doğum yaptım. Herkese bebişleri hayırlı olsun kimsenin bebişi sorun sıkıntı yaşamasın inşallah. -imkansız olsa dabiz de bugün 21 günlük olduk ve dünden bu yana memede uyuma, birkaç dakika emip sonra yalancı meme gibi kalma huyu başladı yutkunma duymuyorum. Çişli kakalı bez sayısında sıkıntı yok. Bu atak vs mi acaba? Geçici bir şey mi tecrübe eden ve yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
Dün gece de emdi emdi emdi. Dik de tuttum gazını da çıkardım. Yine de çok fazla kustu. Açtır midesi boşaldı dedim. Asla mama da içmedi. Yine iki fırt çekip mememde uyudu.
Bize kalça için 2.ay kontrolünde bakıcaz dediler.Bizim bugün 1 ay kontrolümüz ve kalça ultrasonumuz vardı,çok şükür her şey yolunda.
Kilosunun artışı dolayısıyla artık süt sağımını yavaş yavaş azaltıp kaşık biberonla beslememi kademeli olarak kesmemi istedi ama benim göğüslerim iki saat emilmediğinde ya da sağılmadığında çok doluyor nasıl yapıcam ya ?
Bir de boyu sadece 2 cm uzamış,normal dedi ama bana az geldi. Bir tık boylu doğmuştu ondan mı bana az geldi acaba?
O ilk gülümseme harika bir şey değil miBenim bebeğim doğduğundan beri böyle, hep atak mı acaba diyordum ama 4.5 haftadayken gördüm atağıatak haftasında neme düşkünlüğü daha da artmakla beraber gaz çıkartmak için memeden çekince çığlık atmaya başladı önceden böyle ağlams huyu yoktu. Emmekten uykuya geçemiyordu çocuk memeyi bırakamıyordu uyuyamadıkça sinirleniyordu, bugün ise bunlar geçti ve hatta beni görüncr güldü sanırım sosyal gülümsemeydi
Yani sanırım bazı bebekler memeyi çok seviyor bizimki doğduğundan beri memeye yapışık ama atak haftasında çok huysuzdu, bir farklılık olduğu belliydi. 36. Gündeyiz bu arada![]()
Dün benimkide elektrikli beşikte uyuyakaldı gece 3e kadar iki kanepeye de biz kıvrıldık valla. Başlarda gözümü ayırmıyordum ama uykusuzluk çok kötü. İlla ki bir şeyleri eksik yapıcaz napayımHanımlar uyumayan bebeğim ana kucağında uyuyor bazen acaba sıkıntı olur mu ki![]()
1 ay sınırmış sanırım,ondan sonra bakılabilirmiş.Bize kalça için 2.ay kontrolünde bakıcaz dediler.
Yerinde olsam çok doldukça 3er dakika falan sağardım en fazla. Rahatlatacak kadar yani.
4 cm uzamıştı bizimki iyi dedilerse iyidir bence ya.
Elektrikli olanı sevmedi bizimkiDün benimkide elektrikli beşikte uyuyakaldı gece 3e kadar iki kanepeye de biz kıvrıldık valla. Başlarda gözümü ayırmıyordum ama uykusuzluk çok kötü. İlla ki bir şeyleri eksik yapıcaz napayım![]()
Ben bebek olduktan sonra anlatılarn kadar toz pembe olmadığını hiçbir şeyin çok iyi anladım.Kızlar ne yapsak hep beraber bir gün belirleyip mi delirsek yoksa tek tek herkes kendi evinde mi delirecek?
3 lt su içmek istiyorum yanıma su alacak vaktim yok. Tuvalete gidecek vakit yok. Sabah uyandığında keyfi yerinde oluyor. Nasıl değerlendireceğimi şaşırıyorum. Yarım saat sessizce yatıyor yatakta. O yarım saati değerlendirmek istiyorum. Tummy time, losyon sürme, masaj yapma, işte damlasıydı kremiydi, biraz ilgilenip konuşayım kaliteli vakit geçirelim diyorum. Ya da banyo mu yaptırsaydım? Ay aslında şöyle kendim de bi su tutversem üstüme iyi olacak gece her yerim süt oldu, memelerime krem süreyim, Ay ama dur şimdi tekrar emmek ister boşver, çay mı koysam, yok ya ağlamaya başlamadan önce buzluktan börek atayım fırına, of dur önce bebek çamaşırlarını bi yıkayayım müslin örtü kalmadı hiç, sonra da kendi kıyafetlerimizi atmam lazım, dün gece gaz sancısıyla uğraşırken mutfağı da toplamadık şu bulaşıkları yerleştireyim, dur dur bebiş ağladı önce bir emzireyim de, ama o zaman da kucağımda uyuyakalır bir daha kalkamam, neyse kucağımda biraz oyalayım o sırada bir taraftan bulaşıkları yerleştiririm, sütü de bozulmadan buzdolabına kaldırayım, ayy emzikleri dezenfekte etmeyi unuttum, tamam dur annecim şimdi emzircem, ama önce altını bi alalım diye devam ediyorum güne. İlk günler biraz ortalık topluyordum uyudukça. Şimdi kucağımdan bırakamıyorum. Her gün bu gece nasıl geçecek acaba uyuyabilir miyim diye düşünüyorum. Her akşam eşim yemek yapmak için mutfağa giriyor ama gaz sancısı tutunca onu da unutuyoruz. Bazen arabayla çıkarıp uyutuyoruz. Sürekli abur cubur yiyorum gün içinde. Başka bir şeye fırsat yok. Hamilelikte muazzam beslebmiştim doğumdan beri hayırlı bir şey geçmedi boğazımdan. Tüm bunları yaşarken karşıma şöyle rutin oluşturun böyle bilmem ne yapın bebeğinize şöyle davranmayı ihmal etmeyin diye videolar çıkınca delirecek gibi oluyorum. Neyse sakinim![]()