• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Sonunda buraya bakacak enerjim oldu
Kötü ve iyi deneyimler serisi olarak sürecimi yazayım
16 gün önce suni sancı ile başlayıp 24 saat sonunda sezeryana dönen bir doğumum oldu
1) bebeginizin başı büyükse ve 10 cm açılmaya rağmen kanala 6-7 saatte yerleşmiyorsa benim gibi sezeryana gitme durumunuz olabilir üzülmeyin sasirmayin
2) ilk günler emzirme sürecinde meme ucum yara oldu ve 3. günde Mastit tehlikesi geçirdim elektrikli pompa ile sagimla kurtardık 4-5 gün sonra ancak kendim emzirmeye başladım bu süreçte göğüs pedini eksik etmedim Lanolin krem işe yaramadı bende panthenollü bir krem kullandım, mutlaka gümüş kapak edinin onsuz iyilesmezdi birde kendi sütümü sürdüm devamlı
3) göğüs ucunuz emzirdikce kabuklanma yapıyor bebek emdikce yumuşuyor beyaz hale dönüyo hiç ellemeyin kendi kendine düzeliyo
4) ben sezeryan sonrası her gün kayısı hosafi tükettim hastanede yatarken bile çok yardımcı oldu bagirsaklara kabiz olmadan süreci atlatırsınız sizde inşallah
5) dikiş yerim hala sis ve biraz uyusuk hemen geçmiyormuş da zaten

Anladım canım. göğüs ucunda yara olması ile mantar olması arasında fark var mı farklı İlaçlar mı tavsiye ediyorlar diye merak ettim de.
Candida mantarı hani şu vajina da olandan memede de oluyormuş galiba bebekte pamukcuk çıktıysa meme ucunda pembe olmuşsa ucunda beyaz yara varsa mantarmış kadın doğum dayanamayacağın kadar agrin olursa genel cerrah görsün dedi

Candida mantarı hani şu vajina da olandan memede de oluyormuş galiba bebekte pamukcuk çıktıysa meme ucunda pembe olmuşsa ucunda beyaz yara varsa mantarmış kadın doğum dayanamayacağın kadar agrin olursa genel cerrah görsün dedi
Benim de pembe ve parlak ucu. Ne yaparsam yapayım geçmiyor da. Acaba mantar mı dedim ben de. Bir de koltukaltından meme ucuna kadar bıçak sağlanır gibi bir sızı oluyor emzirmenin üzerinden uzun zaman geçse bile. Artık tuhaf bir hal aldı bir göstereyim diyorum. Zaten 40ınız çıkınca gelin demişti salı kontrole gidicem.

Kızlar eğer bebeği benim oğlum gibi 4-5-6 gün kaka yapamayan varsa zeytinyağı mucizesinden faydalansın derim. Bu sabah 15 cc falan mamasına 10 cc zeytinyağı karıştırdım. Direkt de veriliyormuş ama midesi bulanır belki diye karışım verdim hiç rahatsız olmadı. Ve 1 saat önce falan yaptı kakasını. Bugün tam 5.gün olmuştu yani. Kimisi 1 çay kaşığı falan verin diyor ama bebek hemşiresi dedi ki o 1 çay kaşığı ancak ağzını ıslatır bebeğin, ne faydası olacak dedi. 10 cc çok gelmişti gözüme ama cidden işe yaradı çok mutluyum.

Kızlar eğer bebeği benim oğlum gibi 4-5-6 gün kaka yapamayan varsa zeytinyağı mucizesinden faydalansın derim. Bu sabah 15 cc falan mamasına 10 cc zeytinyağı karıştırdım. Direkt de veriliyormuş ama midesi bulanır belki diye karışım verdim hiç rahatsız olmadı. Ve 1 saat önce falan yaptı kakasını. Bugün tam 5.gün olmuştu yani. Kimisi 1 çay kaşığı falan verin diyor ama bebek hemşiresi dedi ki o 1 çay kaşığı ancak ağzını ıslatır bebeğin, ne faydası olacak dedi. 10 cc çok gelmişti gözüme ama cidden işe yaradı çok mutluyum.
Yaa bizimkinin 5.günü ve hala yapamadı kuzum. Doktor 10 güne kadar normal olduğunu söylüyor (eğer gaz çıkışı varsa ve çişli bez sayısı beklenilen gibiyse)
İkisine de uyuyoruz ama sıkıntı yaşadığını görmek bizi de çok geriyor. Zeytinyağı doktorunuzun tavsiyesi mi?

Yaa bizimkinin 5.günü ve hala yapamadı kuzum. Doktor 10 güne kadar normal olduğunu söylüyor (eğer gaz çıkışı varsa ve çişli bez sayısı beklenilen gibiyse)
İkisine de uyuyoruz ama sıkıntı yaşadığını görmek bizi de çok geriyor. Zeytinyağı doktorunuzun tavsiyesi mi?
Evet benim doktorum da 1 haftaya kadar normal demişti ama ben çocuğumu ne kadar rahatsız ettiğini görüyorum 1 hafta bekleyemem açıkçası her bebek farklıdır. Anam babam usulü kulak çubuğu ve zeytinyağıyla popoyu uyarma yöntemiyle 3 kere yaptırdık. Sonra bebek hemşiresinin tavsiyesiyle içirmeye karar verdim, doktorumun tavsiyesi değildi. Siz mutlaka danışın tabii ki

Evet benim doktorum da 1 haftaya kadar normal demişti ama ben çocuğumu ne kadar rahatsız ettiğini görüyorum 1 hafta bekleyemem açıkçası her bebek farklıdır. Anam babam usulü kulak çubuğu ve zeytinyağıyla popoyu uyarma yöntemiyle 3 kere yaptırdık. Sonra bebek hemşiresinin tavsiyesiyle içirmeye karar verdim, doktorumun tavsiyesi değildi. Siz mutlaka danışın tabii ki
Bize doktor demisti zeytinyagi hem poposunu uyarin hem agzindan verin diye 😃

Kızlar çok gaz projlemi çekiyoruz ıkınıyor kendini kıpkırmızı yapıyor pırtlasa da rahatlamıyor uyumuyor sürekli ağlıyor bu durumda olup çözüm bulan önerisi olan var mı nurse damlayı kullandım hiç bir işe yaramadı daha da kötü oldu ne yapacağım bilmiyorum
Biz 3. Hafta nbl probiyotiğe başladık çok faydasını gördük çocuğum ıkınıp kendi çıkarıyor gazlarını, gaz için ağlamıyor artık

Bununla bende karnina ayagina suruyorum artik fayda ediyormu bilmiyorum 😃 bazen guzel cikiyor gaz damla etkisimi bumu bilmiyorum

Eklentiler

• 17626809277526081446634942879671.webp
    17626809277526081446634942879671.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 16
Bununla bende karnina ayagina suruyorum artik fayda ediyormu bilmiyorum 😃 bazen guzel cikiyor gaz damla etkisimi bumu bilmiyorum
Bunuda karnına masaj yapınca çok iyi geldi 🥲hatta yazacaktim unuttum L luckykus a da diyecektim unuttum gaz olarak mi bilmiyorum ama çok relax oluyor sakinlik geliyor ve ilk geldiğinde sürdüm güzel masajla 3 saat uyudu bundanda olabilir masajdanda ama bu iyi gibi bence 🤣

Bunuda karnına masaj yapınca çok iyi geldi 🥲hatta yazacaktim unuttum L luckykus a da diyecektim unuttum gaz olarak mi bilmiyorum ama çok relax oluyor sakinlik geliyor ve ilk geldiğinde sürdüm güzel masajla 3 saat uyudu bundanda olabilir masajdanda ama bu iyi gibi bence 🤣
Her alt degismede yapıyorum bende ama damlada kullanıyorum hangisi ise yariyor bilmiyorum 😃 bu sabah zeytinyagi da denedim

Back
X