Canım selamlar geç mi olur bilmiyorum ama bende 22 günlükken emzirme danışmanına gittim ve silikon ucu bırakmak istediğimi söyledim. Kadının yanında denedik istemedi ağladı falan. Sonra EDS (emzirme destek sistemi) diye bişey var. Youtubeden detalı bakabilirsin ama kısaca çok ince bir hortum düşün sağdığın sütü bir şişenin içine hortumun bir ucuyla birlikte koyup diğer ucunu memene yakın yapıştırıyorsun (ucu bebeğin ağzına gelicek) bebiş süt geldiğini farkedince emmeye başlayabiliyor. Bir kaç sefer böyle emzirme yaparsan hortumuda çıkarıp deneyebilirsin. Maksat bebeği yumuşuyor dokuya alıştırmak. Benimki bu yöntemde çığlık kıyamet ağladığı için hortumu serçe parmağıma yapıştırıp ağzına verdik bu şekilde kabul etti. Sonra silikonla da emzirmeye başlayıp süt gelince bebeğin ağzı memeden ayrılmadan aradan çekiyorsun silikon ucu o geçişi anlamayınca emmeye devam ediyor çünkü süt var.

Bu hortuma da beslenme sondası diyorlarmış.
Çok şükür atlattık biz bu süreci ama benimde başka dertlerim var bebeğim hala doğum kilosunu yakalayamadı bu sebeple mecburen mama takviyesi başladık.
Emziren anne çayı içiyorum i-mom latte takviyesini alıyorum incir tüketiyorum bol bol. Nerdeyse 4 litreye yakın su içiyorum.

bende nasıl olduğunu anlamıyorum ama gidiyo valla hele gece emzirmesinde bir öncesinde sonrasında bir litre kesin bitiyor.
Ne yapacağız bu kilo alamayan bebiş işini bilen varsa aydınlatsın.
Bu arada eski mesajları okuyarak geliyorum cevap veremediklerim varsa bekleyin yetişeceğim