• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Kızlar benim oğlumun yüzünde de sivilce gibi şeyler çıktı doktor bir şey yapma sütün yağlı geçer gibi kocakarı lafları söyledi nette bioderma atoderm in iyi geldiği yazıyor ama başına gelen var mı?
Merhaba benim oğlumda da oldu, sizin ki nasıl şimdi geçti mi acaba?

Merhaba benim oğlumda da oldu, sizin ki nasıl şimdi geçti mi acaba?
Benim kizim da vardi sivilce gibi şeyler alerji düşündüm yumurta yemedim geçti tesaduf mi bilmiyorum gecmese sut ve sut urunlerini kesecektim genelde sut ve yumurta alerjisi oluyor

Kızlar 40 banyonuzu ne zaman yaptınız ya 40 gün mü 41 ci gün mü ..

40. gün yaptım canım
Ya kafam şeyden karıştı aşkım 40 çıktı diyorlarya 40 gün hala çıkmamış oluyor aslında ertesinde çıkıyor 😂 o yüzden allak bullak oldm ama bebeğimi yaptırdım banyo , bende inşallah yarın yapacağım . Çok geç oldu eşimin uyumasıngerekiyordu felan . Önemli olan ilay dı onuda yaptırdım 🌸

Ya kafam şeyden karıştı aşkım 40 çıktı diyorlarya 40 gün hala çıkmamış oluyor aslında ertesinde çıkıyor 😂 o yüzden allak bullak oldm ama bebeğimi yaptırdım banyo , bende inşallah yarın yapacağım . Çok geç oldu eşimin uyumasıngerekiyordu felan . Önemli olan ilay dı onuda yaptırdım 🌸
Oy yiyim onu kırklanmış minnoş 😍 herkes 40. gün yapıyor hiç 41 i düşünmemiştim hahahha 😅

Oy yiyim onu kırklanmış minnoş 😍 herkes 40. gün yapıyor hiç 41 i düşünmemiştim hahahha 😅
🤣ben ve ütopik düşünceler 😂 ya ama şov yoktu dümdüz banyosunu hazırladım ve ona güzel temellilerde bulundum gelecekteki hayatı ile ilgili biraz duygulandım gözlerim doldu felan 🥹 oda dolu dolu gözlerler bana baktı dinledi sanki 🥹 hayırlı evlat olurlar umarım yolları bahtları açık olsun ,değer veren kıymet bilen insanlarla karşılaşsınlar 🌸🤍

Çok teşekkür ederim 🩵 İnşallah kilo mevzusu da çözülür, önemli olan sağlıklı olması annesi dert etme 🌸

Rica ederim canım bu zamanlarda çoğu şey normal sanırım ♥️ bu arada ortopedi doktoru çocuk doktorlarının kalça ultrasonunu 2. ayda istediğini ama daha erken yapılmasının daha iyi olduğunu söyledi. İnşallah canım 🙏🏻

Kızlar genel cerrahiden geliyorum çok şükür mastit olmamışım ama mastit olmaya çok yakınmışım antibiyotik başlatmıyorum bebeğe de gecer bi dahakine olursa hemen gel dedi

Tek çözüm daha sık emzirmek gerekirse on beş dk bir emzir memen açılana kadar dedi. Gün boyu mememde geceleri üç saatte bir kalkıyor galiba ondan oldu dedim gerekirse uyandırıp emzir ve her emzirmesen sonra da sağ dedi ve emzirme sütyeni atleti hiçbir şey takma serbest kalsın dedi. Sürdüklerimi söyledim zeytinyağı lansinoh madescar filan hiçbir şey sürme sakın göğüs pedi takma en çok onlar yapıyor dedi ebe de vardı her emzirmeden önce ve sonra yıka mutlaka dedi
Çok geçmiş olsun

Canım selamlar geç mi olur bilmiyorum ama bende 22 günlükken emzirme danışmanına gittim ve silikon ucu bırakmak istediğimi söyledim. Kadının yanında denedik istemedi ağladı falan. Sonra EDS (emzirme destek sistemi) diye bişey var. Youtubeden detalı bakabilirsin ama kısaca çok ince bir hortum düşün sağdığın sütü bir şişenin içine hortumun bir ucuyla birlikte koyup diğer ucunu memene yakın yapıştırıyorsun (ucu bebeğin ağzına gelicek) bebiş süt geldiğini farkedince emmeye başlayabiliyor. Bir kaç sefer böyle emzirme yaparsan hortumuda çıkarıp deneyebilirsin. Maksat bebeği yumuşuyor dokuya alıştırmak. Benimki bu yöntemde çığlık kıyamet ağladığı için hortumu serçe parmağıma yapıştırıp ağzına verdik bu şekilde kabul etti. Sonra silikonla da emzirmeye başlayıp süt gelince bebeğin ağzı memeden ayrılmadan aradan çekiyorsun silikon ucu o geçişi anlamayınca emmeye devam ediyor çünkü süt var. 😂😂

Bu hortuma da beslenme sondası diyorlarmış.

Çok şükür atlattık biz bu süreci ama benimde başka dertlerim var bebeğim hala doğum kilosunu yakalayamadı bu sebeple mecburen mama takviyesi başladık.

Emziren anne çayı içiyorum i-mom latte takviyesini alıyorum incir tüketiyorum bol bol. Nerdeyse 4 litreye yakın su içiyorum. 😂bende nasıl olduğunu anlamıyorum ama gidiyo valla hele gece emzirmesinde bir öncesinde sonrasında bir litre kesin bitiyor. 😂

Ne yapacağız bu kilo alamayan bebiş işini bilen varsa aydınlatsın.

Bu arada eski mesajları okuyarak geliyorum cevap veremediklerim varsa bekleyin yetişeceğim 😃
Selam canım bizde kg sorunu yaşadık hatta anne karnında da son hafta kg almamıştı gittik doktora 5 günde 10 gr almıştı ne yapalım ne edelim derken iç mamaya başladık, hem sagdıgım sütü doymadığını anladığım zamanlar takviye ediyorum hem mama kullanıyorum günde 1 bazen 2 öğün.
Ama kg alsın diye ağzını 5 dk boş bırakmadık, şimdide doymuyor sanki artık bilmiyorum 😭😭😭😭

Kızlar genel cerrahiden geliyorum çok şükür mastit olmamışım ama mastit olmaya çok yakınmışım antibiyotik başlatmıyorum bebeğe de gecer bi dahakine olursa hemen gel dedi

Tek çözüm daha sık emzirmek gerekirse on beş dk bir emzir memen açılana kadar dedi. Gün boyu mememde geceleri üç saatte bir kalkıyor galiba ondan oldu dedim gerekirse uyandırıp emzir ve her emzirmesen sonra da sağ dedi ve emzirme sütyeni atleti hiçbir şey takma serbest kalsın dedi. Sürdüklerimi söyledim zeytinyağı lansinoh madescar filan hiçbir şey sürme sakın göğüs pedi takma en çok onlar yapıyor dedi ebe de vardı her emzirmeden önce ve sonra yıka mutlaka dedi
Canım ama sağım yaparak süt iyice artar kısır bir döngüye girersin . Bebek kendisi emdiği kadar rutini olulturmalı memelerin aslında . Bende sütüm yokken arttırmak için çok sağdım 1 saate bir sonra ağrılar felan başladı geceleri göğsümde ,ebe artık sağımı azaltarak ilerledi… sıcak uygula göğsüne havluyu kaynar suyla ıslat iki tarafada koy . Hatta duş alıp duş başlığını hafif sıcak yapıp iyice gezdirede bilirsin inan süt aşşağıya sonra emzir iki gögsünüfr kalanıda pompa iyice boşat ağrı geçsin.. am birdaha öyle dolmaması için az birgögsünü sonra az diğerini vererek ilerlesen daha mantıklı değilmi

🤣ben ve ütopik düşünceler 😂 ya ama şov yoktu dümdüz banyosunu hazırladım ve ona güzel temellilerde bulundum gelecekteki hayatı ile ilgili biraz duygulandım gözlerim doldu felan 🥹 oda dolu dolu gözlerler bana baktı dinledi sanki 🥹 hayırlı evlat olurlar umarım yolları bahtları açık olsun ,değer veren kıymet bilen insanlarla karşılaşsınlar 🌸🤍
Yaaaaa amin amiiiiin allah kabul etsin güzel dileklerini dualarını inşallah 🩷🥹 yavrularımız heeeeep güzel kalpli, iyi insanlarla karşılaşsın inşallah. Ömürleri hep sağlıklı olsun.

Artık böyle uzun uzun bakıp gülümsedikleri oluyor ya kalbim eriyor resmen. Refleks mi yoksa annesiyim diye mi yapıyor bilmiyorum ama aşktan bayılasım geliyor 🥹

Doğum kontrol iğnesi kullanan oldu mu hiç?
Ben 13 sene hapını kullandım pcostan dolayı. Doğum kontrol hapının hangi türünü kullanacaksanız önce pıhtılaşmanın olup olmadığına baktırın kızlar. Hangi türde çıkarsa da pıhtılaşma hiiiiç bulaşmayın.

Ben 13 sene hapını kullandım pcostan dolayı. Doğum kontrol hapının hangi türünü kullanacaksanız önce pıhtılaşmanın olup olmadığına baktırın kızlar. Hangi türde çıkarsa da pıhtılaşma hiiiiç bulaşmayın.
Hadi ya. Bunu bilmiyordum dün hap yazdırdım doktoruma. Aslında pıhtılaşma riskini biliyordu ama ben hatırlamadığım için aklına mı gelmedi acaba 🤦🏻‍♀️
Hap aslında riskli ya unuturum falan onunla uğraşmak istemiyorum. İğne saha mantıklı sanırım. Başka da ne yöntemler var hiç bilmiyorum valla. Güvenilir ama yormayan bir şey olsun istiyorum. Tekrar çocuk istemediğimden eminim ama yine de gelir dönüşü olmayan bir yöntem de istemiyorum. Sprial düşünebilirim ileride ama şimdilik beklesin o. Yine en mantıklısı yapıp unutabileceğim yöntem iğne gibi geldi bana.

Wp olmasa da telegram olurmuş aslında. Aylardır kasıyor burası snsksk

Hadi ya. Pnju bilmiyordum dün hap yazdırdım doktoruma. Aslında pıhtılaşma riskini biliyordu ama ben hatırlamadığım için aklına mı gelmedi acaba 🤦🏻‍♀️
Ben 2023 te inme geçirdim beynime pıhtı attı. Buna gittiğimiz çoğu doktor covid aşılarının neden olduğunu çoğu doktor da doğum kontrol hapının neden olduğunu söyledi çünkü pıhtılaşmam varmış ve biz bilmiyorduk. Hiçbir doktor da ya sen bu hapı kullanıyorsun ama bi pıhtılaşmana bakalım demedi. İki seçenek var ya aşı ya doğum kontrol hapı o yüzden dikkatli kullanın allah korusun yani

Back
X