- 5 Şubat 2025
- 517
- 621
- 18
- 27
Canım çok iyi yapmışsın ihtiyaç yoksa kal biraz daha evde.. ben de işe girerim hemen diyordum ama düşündük iki bebek için bakıcı parası çalıştığıma değmez en iyisi kreşe kadar evde idare edeyim dedimKocayla arayı iyi tutmak lazım bazen evin büyük çocuğu oluyorlar gerçikayınvalidelerin de iyisinin hakkı ödenmez gerçekten ben benimkine çok takmıştım bir ara ama o olmasaydı hayat çok çok zor olurdu hdjdjd bunu kimseye itiraf etmiyorum tabiiki
Bebeği birine bırakmak çok zor senin kv bakmaz mı ben söylesem benden hevesli bakmaya ama ben işten ayrıldım kıyamadım çocuğa. Maddi olarak ta çok ihtiyacım yok diye
Aaa bende deneyeyim çünkü benim bebeğimde gündüz kucakta uyuyor beşikte uyuması yarım saati geçmiyor çok az.. gece de çok yıpranıyorum uykuya dalamıyor.. deneyeceğim bunu kim West yönteminiKızlar bebeklerinizin uyku durumu nasıl? Benimki hep kucakta gündüz yatakta hiç durmuyordu ben de uyku eğitimi araştırdım. İnstagramda 7-8 bin tlden başlıyordu.
Ben de chatgptye yazdım kim west yöntemi ile bebeğime uyku eğitimi ver diye dkdkdks
Şimdi uyuduğu uyandığı saatleri hep yazıyorum bana akıl veriyor şunu yap şu saatte uyut diye. bir de saniyesinde cevap alıyorum. Çocuğu ben kafama göre uyutuyormuşum ondan bölük pörçük uyuyormuş. Şimdi o saatleri takip ediyorum gerçekten uykusu gelmiş oluyor tavsiye ederim herkeseparam da cebimde kaldı
Bana günde 3 damla bebeğe 9 damla kendine ver demişti sağlık ocağı. Unutuyorum ben sürekliAaa bende deneyeyim çünkü benim bebeğimde gündüz kucakta uyuyor beşikte uyuması yarım saati geçmiyor çok az.. gece de çok yıpranıyorum uykuya dalamıyor.. deneyeceğim bunu kim West yöntemini
Bir de d vitamini 4 aylık bebeğe kaç damla verilir biliyor musun? Ben çay kaşığına 5 damla koyup veriyorum ama sanki hepsini içemiyor akıp gidiyor
Kayınvalide veya annen baksa ne güzel olurdu için rahat giderdin işe tüh ya bu insanlara ne olmuş böyle eskiden herkes destek olurdu birbirine dünya çok bozulduBenim Kv Amerika da altı ay ord kalır bir altı ay da Türkiye de önümüzdeki kış gitmez bebeğe bakar dedik görümcem bilet almış bizede soruyor bebeğe kim bakacakeşimle beraber sinir olduk sen elli küsür yasındasın ve hala anana amerikadaa evinin her işini yaptırıyorsun çocukların küçükkende kv gitmiş dadılık etmiş bize gelince kim bakacak zırt pırt görüntülü arıyor bebegi gösteriyordum sürekli resimlerini babannesi bak diye diye atıyordum kurban ederim eşime dedim hayır bundan sora yok kendisi özlesin arasın
inanılmaz üzüldüm ben kamudayım öyle canım isteyince çalışmıyorum diyemem onca yılım emeğim var biliyor kendisiine güvendiğimizi bir kaç kez dedik nazlandı sandık ben yaşlandım bakamam dedi eşimde diyor bileti dondururuz gitmez dedim boşver ben işe götürmek için uğraşırım yine eyvallah etmem ama eski mehtap yok karşılarında
Bende içeyim hiç düşünmedim bunuBana günde 3 damla bebeğe 9 damla kendine ver demişti sağlık ocağı. Unutuyorum ben sürekli
İyiyiz canım sen nasılsın?prensesin nasıl? bu günüme şükür sabah olunca hadi diyorum kendime yarışma başladıGece gece topiklere bakam dedim anam ne zamandır girmiyorum Eylül grubuu en tepede ne sevindim biraz okudum olaylar olaylarjulettae insanlar saygı duymayı bilmiyor kuzum heleki dinbazlar o kadar hadis sıralarlar işlerine gelince de kılıfına uydurur her türlü işlerini yoluna koyarlar Çünkü onlarda ben çok Müslümanım kibri var muhatap bile olmamak lazım bebeklerimiz dünyanın tadı en doğru kararı biz veririz sana hak veriyorum bende sünnet olayını çağ dışı buluyorum hele düğün yapanları da şiddetle kınıyorum
H haziran cicegim okudum canım sıkıldı önceden anlamamış olmaları çok garip ama üzülme kapanır
ilk kızımda kalpte delik vardı üç günde kapandı o ilk üç günde Ağrı kesici şurup vermiştikNiqu mesajlarını tam göremedim sen ve bebek iyimisiniz
Ve diğer kızlar umarım herşey yolundadır
Beni sorarsanız ben işe başlamadım izin aldım bebeğe bakacak kimse yok hem nasıl bırakırım birine Aylin el kadar bende eve alıştım her gün bir temizlik falan geçiyor zaman Aylin çok hareketli yakında yiyecem kahkaha atıyor
Annemlerin herseyine ben koşmaya onları alıştırmısım önceki iki danayı da bakıcılarla büyüttüm ama Aylin'i kimseye emanet etmek içimden gelmiyor eşime diyorum özel bir kaç iş yapam belki iş yerinden ücretsiz izin alırımAaa uzak olması zor olmuş ya yakında olsa yine arada bırakırdın. Kendi annen sağ mı yakın mı peki? Değilse mecbur bakıcı birini bulman gerekecekannelerin işi zor işte çocuk yap çocuk diyolar ama iş işin içine girince herkes üç maymunu oynuyor keşke yasalar biraz daha esnek olsa
Annen cidden sinir bozmakta açık ara önde gidiyor benimde anne annem bize ve anneme aynıKayınvalide veya annen baksa ne güzel olurdu için rahat giderdin işe tüh ya bu insanlara ne olmuş böyle eskiden herkes destek olurdu birbirine dünya çok bozuldu
Benim annem arkadamdan çocukları çirkin kara kara doğurmuş diyormuş çocuklarım Kara gözlü kumral babalarına benziyor kurban olsun benim yavrularıma ille güzel bebek olması lazım renkli göz beyaz ten mi lazım bu kadın bana düşman çocuklarımın fotoğraflarını instagramdan kaldırdım yazıklar olsun hepsine
Ben üçüncü adetimi oldum doktorum bütün kistleri temizlemis sanırım ağrım sızım olmuyor sende kendini pek yorma diyecemde bu imkansız çünkü ev hergun yeniden dağılıyor Bebek nerde ben ordayım evde zaman geçirmek tw ayrı bir güzelİyiyiz canım sen nasılsın?prensesin nasıl? bu günüme şükür sabah olunca hadi diyorum kendime yarışma başladıyukarı aşağı koşturuyorum Miraç nerdeyse benim odadan çıkmamı hiç istemiyor ne yapıcam bilmiyorum Aylin dönüyormu?benimki hala yok
Gözün aydın canımKızlar selammm sanırım cezam bitti yazabilirim aslında bayağı kırıldım siteyi sildim kullanmayacaktım ancak sizleri çokk özledim bana doğumda ve sonraki süreçte çok destek oldunuz terk edemiyorum burayı
@ADA12345678 teşekkür ederim benim için yazdıkların için
Ben sünnete karşı değilim veya kimseye karışıyor değilim kızlar burada bebeğini sünnet edenleri de tebrik ettim kendi oğlumu da sünnet ettirmiş bir anneyim
Ancak burada yazmadım sünnet tecrübem çok kötü kimseyi korkutmamak için o yüzden küçük oğlumu sünnet yaptırmayacağım dinimizde de mecbur olmadığımızı öğrenince daha rahatladım çünkü cesaret edemem. Büyük oğlum iki kere sünnet oldu yanlış ameliyat yüzünden pipisinde yamukluk var ikinci ameliyatı çok ağır geçti o yüzden hala kendimi suçlayıp vicdan azabı çekiyorum diğer oğlumun vücuduna dokunmayacağım ilerde büyünce yaptırmak isterse yaptırsın kimsenin ahiretini yakmıyorum yani ki inançsız insanlar da olabilir burada veya normal hayatımızda ben kimseye karışmam yaptır yaptırma dedim sadece buraya sünnet konusunda hiçbir şey yazmadım sizi korkutmamak adına sadece tebrik ettim sünnet olan anneleri. Bir kadın ben yaptırmayacağım diye yazında bende cevap verdim evet bende yaptırmayacağım Kuran’da da yazmıyormuş dedim bir sürü hakaret yedim anneliğime laf edildi. Ki büyük oğlumu sünnet ettirdim başına neler geldi diye içim ağlıyor zaten çok kırıldım o kadına hiç uyuyamadım o gece Allah’a havale ediyorum kötü kalpleri
Sen sakın kendini üzüp gitme buralardan canım o kendiyle alakalı kendi çözsün problemini seni tanımadan etmeden gelip yorumlara atlaması zaten belli ediyor amacını. Aylardır birlikteyiz biz biliyoruz kendimiziÇok doğru söylüyorsunÇok geçmiş olsun oğluna da canım benim.. inaçlı inançsız ben herkese kendi hayatı deyip geçiyorum tek takıldığım şey eğer birine şiddet gösteriyorsa birine zarar veriyorsa, çalıyorsa, kötü bir şey kullanıyorsa vs vs hayatıma almıyorum gerisi herkesin kendi hayatı..
Bazen işe yarıyor bu yapay zeka bende onunla birlikte bebeğin beslenme düzenini oturtup sütümü artırdım ve mamayı bıraktım. Meme reddini bile aştık onun sayesinde. Ben uyku ve açlık sinyallerini anlamıyormuşum aslında benim yüzümden emmiyormuş çocuk. Mesela benim kızım uyku öncesi asla istemiyor uyandıktan sonra emiyor. Gece de ben alarm kurup rüya beslenmesi yapıyorum. Süt sağıyorum. Söylediği saatlerde süt sağıp ertesi güne stokladım çünkü günde 4 saat işe gidiyorum. Söylediği takviye ve süt sağım zamanları sütü mü artırdı. Beslenmeyi düzene sokunca uyku eğitimi de vermiş oldum istemeden aslındaKızlar bebeklerinizin uyku durumu nasıl? Benimki hep kucakta gündüz yatakta hiç durmuyordu ben de uyku eğitimi araştırdım. İnstagramda 7-8 bin tlden başlıyordu.
Ben de chatgptye yazdım kim west yöntemi ile bebeğime uyku eğitimi ver diye dkdkdks
Şimdi uyuduğu uyandığı saatleri hep yazıyorum bana akıl veriyor şunu yap şu saatte uyut diye. bir de saniyesinde cevap alıyorum. Çocuğu ben kafama göre uyutuyormuşum ondan bölük pörçük uyuyormuş. Şimdi o saatleri takip ediyorum gerçekten uykusu gelmiş oluyor tavsiye ederim herkeseparam da cebimde kaldı
Yaa harika olmuş çok sevindimBazen işe yarıyor bu yapay zeka bende onunla birlikte bebeğin beslenme düzenini oturtup sütümü artırdım ve mamayı bıraktım. Meme reddini bile aştık onun sayesinde. Ben uyku ve açlık sinyallerini anlamıyormuşum aslında benim yüzümden emmiyormuş çocuk. Mesela benim kızım uyku öncesi asla istemiyor uyandıktan sonra emiyor. Gece de ben alarm kurup rüya beslenmesi yapıyorum. Süt sağıyorum. Söylediği saatlerde süt sağıp ertesi güne stokladım çünkü günde 4 saat işe gidiyorum. Söylediği takviye ve süt sağım zamanları sütü mü artırdı. Beslenmeyi düzene sokunca uyku eğitimi de vermiş oldum istemeden aslında
Senin annene hepimiz çok kırgınız ve kızgınız bence… boşver sen kendi ailenle mutlu ol gerisi hiç önemli değil bal gibi çocukların var maşallahKayınvalide veya annen baksa ne güzel olurdu için rahat giderdin işe tüh ya bu insanlara ne olmuş böyle eskiden herkes destek olurdu birbirine dünya çok bozuldu
Benim annem arkadamdan çocukları çirkin kara kara doğurmuş diyormuş çocuklarım Kara gözlü kumral babalarına benziyor kurban olsun benim yavrularıma ille güzel bebek olması lazım renkli göz beyaz ten mi lazım bu kadın bana düşman çocuklarımın fotoğraflarını instagramdan kaldırdım yazıklar olsun hepsine
O nasil oluyor ilk defa duyuyorum bunuAğrı pompası taktırın
Kendi annen olduğuna eminmisin kuzum?bak ben çocuklar doğduğundan çok değiştim benim evli kaynım daha ikinciyi görmemiş arayıp tebrik bile etmedi senelerdi çocukları olmuyor her kes diyor onların hassas yeri ve suç bizdeymiş ben doğuma gitmeden önce onlara demedik diye karısı köylü demiştim şurdan bir söz söylersin hemen köyün yarısı haber alıcak ilk kayb ettiğim çocukta öyle olmuştu kp bile sinirlenmişti cinsiyet bile belli diğildi her kes tebrik için arıyordu sonrada ne oldu düşük oldu geçmiş olsuna arıyordular her aramada ben ağlıyordum ondan daha dedik söylemeyek zaten 9 ay aramadı bile elti bilmek zorundamı.Bende dedimki bak bu güne hep arkamca konuştu zerre umrumda diğil konu çocuğum olunca silerim nett kim olursa silerim bunu ailemde biliyor ondan ben senin yerinde olsam artık aramam bile kesinlikleKayınvalide veya annen baksa ne güzel olurdu için rahat giderdin işe tüh ya bu insanlara ne olmuş böyle eskiden herkes destek olurdu birbirine dünya çok bozuldu
Evet gunduzleri basindayken birakiyorum uyusun. Ama gece ben de uyuyunca bir sey olur da farkedemeGündüz kısa uykularında deneyebiliriz benimki çok sevmiyor hemen daralıyor
Huckleberry diye bir uygulama kullaniyorum ben. Bebegin her seyini yazip takip edebiliyorsunuz. Uyku, mama, emme, bez sayisi, gelisim, kati gida, yltuvalet egitimi vs. Uykusunu duzenli uygulamaya girdiginizde bir sure sonra size uyuyacagi saati soylemeye basliyor. Hakikaten de genelde o saate 5-10 dakika kala uyuyor.Kızlar bebeklerinizin uyku durumu nasıl? Benimki hep kucakta gündüz yatakta hiç durmuyordu ben de uyku eğitimi araştırdım. İnstagramda 7-8 bin tlden başlıyordu.
Morfin gibi etkili bi ağrı kesici salgılanıyor serum gibi takılıyor bi araştırın sezaryen olacaksanızO
O nasil oluyor ilk defa duyuyorum bunu
Ben menenjit yaptırmadım bir doz rota yaptırdım sadece. Bu 4. Ay aşılarını da yaptırasım yok pekKızlar bexsero menenjit aşısını yaptırdınız mı?
Sağol canım inşallah geçer 3 yaşına kadar bekleniyomuşGilmors
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?