- 3 Mayıs 2023
- 1.367
- 746
- 53
- 32
Karnınız büyüdü mü peki 1 ay öncesine göreEvet çok saçma içime bir kurt düştü ne yapsam bilemedim
Yurtdışındayım ve malesef doktor değiştiremiyorum şuan (kabul etmiyorlar gebelik ilerlediği için). Senin doğum kendiliğindenmi geldi yoksa doğumu doktormu başlattı?
Panik yapmazsan girebilirsin canım da sancı gelip gidecek aralıklarla zor gibi duşYani hemen paniklemeye gerek yok deyil mi atıyorum duşa falan girebiliriz heralde
Bence siz iyi bi psikiyatri doktoruna gidin hem hamilelikte hem emzirme döneminde kullanılabilen ilaçlar var son 2 ayınızı da ağlayarak geçirmeyin, çok üzüldüm gebelikte psikolojinin bozulması zor ben de arada doğumu düşünüp korkuyorum geçiyo Allah'tanİnşallah benimki de geçergeçmezse bebeğime nasıl bakarım diye ağlıyorum her gün
En son 28 haftayken gittim 1.200'dü, tam 4 hafya sonra 1.500 olmuş sadece. Bu haftada normalde en az 1800 civarı olmalıymışBanada çok saçma geldi en son kaçıncı haftada gittin kaçtı kilosu şimdi kaç
Yok çıkmadıGebelık sekerınız var mı?
Yiyeceğim inşaallah, umarım faydası olurMerhaba canım yiyebiliyorsan alerjin yoksa bol bol kuruyemiş yemen lazım ceviz fındık kuru dut kuru incir hurma ama hurmayı çok abartma 2 tane falan ye fazlası erken doğuma sebebiyet veriyormuş çok stresli ortamlarda bulunma kendini de çok yorma doktorunu dinle ayaklarını uzatıp yat bir süre bir de kullanabiliyorsan vitaminlerini düzenli al etli tarhana çorbası ye havuç da bebeği besler bol bol havuç ye inşallah kilo alır bebiş
Plasentayla alakalı hiçbirşey söylemesi bana söylediği tek şey: çok yormuşsun kendini ve bebeğe giden kan dolaşımı iyi olmamış. Eğer yatar dinlersen iyi bir dolaşım olabilir. Ama bunun kilo almasıyla ne gibi bi alakası var anlayamadım. Bu zamana kadar güzel kilo alıp, herzaman ortalama kilosu olan bebek bu ay neredeyse hiç almamış.. ben kendim kilo almışım. Baya bir araştırdım ve bebeğin birden kilo almamasının nedenlerinden biride, plasentanın iyi çalışmadığı için yazıyordu. Sanırım bunu yaşıyorum şuan ama doktorum açık açık söylemedi. Bilmiyorum gerçekten başka doktorda almıyor. Acaba bir bahane abylup acilemi gitsem diye düşünüyorumplasentanla ilgili bir şey söyledi mi? kaç haftalık ve kaç kilo şu an?
Pek büyümedi aynı gibi duruyor..Karnınız büyüdü mü peki 1 ay öncesine göre
yaaa ne güzel uymuşKızlar biz isme sonunda karar verdik.. kocam kazandı alp hamza koyacağızTmd2020 listeye ekleyebilirsin hahahah
harikasın maşallahKızlar ben mi çok hızlıyım çok mu erken davranıyorum bilmiyorum ama eksiklerim neredeyse bitti , dün bebişin çekmecesi geldi bugün dizdim sayılır ve hızımı alamayıp doğum valizini bile büyük oranda hazırladım işte hemşireye verilecekler yedek kıyafetler vs ÇOK MU ERKEN OLDU :)
ya benimde kırmızı noktalar var ama bence sıcaklardan oldu. krem ne kullanıyorsun ? bio oil e geçmiştim ben. ilk hamileliğimde de böyle olmuştu diye önemsemedimÇatlak kreminden göbeğim alerji oldu kırmızı noktalar kapladı her yerini ve çok kaşınıyorBöyle bir şey yaşayan var mı kızlar nasıl çözüm buldunuz?
3 ay al bence. yenidoğan küçük en azından 3 aylıklar çekerse filan kullanılırKızlar e bebekten tulumlara bakıyorum da yenidogan ve 3 ay olarak var genelde napcagimi şaşırdım yenidogan alsam ilk 3 ay giyebilir mi emin olamadım yaa 3 ay alsam buyuk gelir mi kafamda deli sorular
yok yok o kadar hızlı olmuyor. suyun geldi diyelim açılma oluyor. duşa giriyorsun, giyiniyorsun, hazırlanıyorsun gidiyorsun. öyle paldır küldür olmuyorKızlar bişe sorcam ya diyelim suyumuz geldi hemen hızlıca hastaneye gitmek mi gerekir bana nedense aniden gelişecek gibi geliyor hep erken doğacak diye aklıma geliyor
Plesentanın ıyı calısmamasına papp-A dusuklugu denıyor ve 13 cu haftalarda kan teslerınde cıkıyor.Papp-A dusuklugu bnde var o yuzden kan akısı saglansın normal dıye aspırın baslattı doktor 14 cu haftamda..ayda bır usg ye gıttıgımde doppler de bakılıyor kan akısına.eger plesanta ıyı calısmazsa rısklerı var bır rıskıde bebek kg almıyor yeterınce beslenemıyor.En son 28 haftayken gittim 1.200'dü, tam 4 hafya sonra 1.500 olmuş sadece. Bu haftada normalde en az 1800 civarı olmalıymış
Yok çıkmadı
Yiyeceğim inşaallah, umarım faydası olur
Plasentayla alakalı hiçbirşey söylemesi bana söylediği tek şey: çok yormuşsun kendini ve bebeğe giden kan dolaşımı iyi olmamış. Eğer yatar dinlersen iyi bir dolaşım olabilir. Ama bunun kilo almasıyla ne gibi bi alakası var anlayamadım. Bu zamana kadar güzel kilo alıp, herzaman ortalama kilosu olan bebek bu ay neredeyse hiç almamış.. ben kendim kilo almışım. Baya bir araştırdım ve bebeğin birden kilo almamasının nedenlerinden biride, plasentanın iyi çalışmadığı için yazıyordu. Sanırım bunu yaşıyorum şuan ama doktorum açık açık söylemedi. Bilmiyorum gerçekten başka doktorda almıyor. Acaba bir bahane abylup acilemi gitsem diye düşünüyorum
Pek büyümedi aynı gibi duruyor..
Fitil, toz ve antibiyotik verdi ama hala devam ediyor bu kontrolde ne diyecek bilmiyorumGece bile uyandırınca korkmuştum belki de rahim büyüyor ondan oluyor. Enfeksiyon için ilaç verdi mi doktor
Çok geçmiş olsun, ben her ay kan verdim bir ay öncesine kadar, ve herşey çok normaldi. Beni panikletmemek içinmi söylemedi bilmiyorum. Sakın kendini suçlama, çok yemene kesinlikle gerek yok, senin yemek yeme şeklinle alakalı değil dedi. Rabbim sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin hepimize . Tüm gece uyuyamadım taktım kafaya. 1 ay nasıl geçecek bilmiyorum ya bu ayda kilo almazsa diye kafayı sıyırcam..Plesentanın ıyı calısmamasına papp-A dusuklugu denıyor ve 13 cu haftalarda kan teslerınde cıkıyor.Papp-A dusuklugu bnde var o yuzden kan akısı saglansın normal dıye aspırın baslattı doktor 14 cu haftamda..ayda bır usg ye gıttıgımde doppler de bakılıyor kan akısına.eger plesanta ıyı calısmazsa rısklerı var bır rıskıde bebek kg almıyor yeterınce beslenemıyor.
Daha hiç boş kalamadım ki sıkılacak vaktim olmadı. Gebe okuluna başladımmuhendisannecik bu arada işisizlik nasılmış :)
Tesekkur ederımÇok geçmiş olsun, ben her ay kan verdim bir ay öncesine kadar, ve herşey çok normaldi. Beni panikletmemek içinmi söylemedi bilmiyorum. Sakın kendini suçlama, çok yemene kesinlikle gerek yok, senin yemek yeme şeklinle alakalı değil dedi. Rabbim sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin hepimize . Tüm gece uyuyamadım taktım kafaya. 1 ay nasıl geçecek bilmiyorum ya bu ayda kilo almazsa diye kafayı sıyırcam..
Mustela nın kremini sürdüm sadece krem sürdüğüm yerler de oluştu bu durum o yüzden direk kreme bağlıyorumya benimde kırmızı noktalar var ama bence sıcaklardan oldu. krem ne kullanıyorsun ? bio oil e geçmiştim ben. ilk hamileliğimde de böyle olmuştu diye önemsemedim
Ben de plasenta circumvallate denilen nadir görülen bir şekil bozukluğu var. sanırım zor teşhis ediliyormuş, doğumda bile anlaşıldığı olabiliyormuş. bu yüzden detaylı ultrasonumdan beri takibim perinatolojide 2 3 haftada bir yapılıyor. plasentamın şeklinden ötürü bebeğin yeterli besin ve oksijen gitmeme ihtimalinden ötürü bebeğin büyüyememesi, gelişim geriliği olması ihtimali var. şükür ki şekil bozukluğu hafif bir derecede olduğu için doktorlar plasentamın bebeğe muhtemelen yettiğini söylüyor, haftasına uygun gelişim gösteriyor hep. Ben de yediklerime dikkat ediyorum, bebeğe kilo aldıracak şeyleri yemeye özen gösteriyorum kaşar, yumurta, avokado, balık vs.En son 28 haftayken gittim 1.200'dü, tam 4 hafya sonra 1.500 olmuş sadece. Bu haftada normalde en az 1800 civarı olmalıymış
Yok çıkmadı
Plasentayla alakalı hiçbirşey söylemesi bana söylediği tek şey: çok yormuşsun kendini ve bebeğe giden kan dolaşımı iyi olmamış. Eğer yatar dinlersen iyi bir dolaşım olabilir. Ama bunun kilo almasıyla ne gibi bi alakası var anlayamadım. Bu zamana kadar güzel kilo alıp, herzaman ortalama kilosu olan bebek bu ay neredeyse hiç almamış.. ben kendim kilo almışım. Baya bir araştırdım ve bebeğin birden kilo almamasının nedenlerinden biride, plasentanın iyi çalışmadığı için yazıyordu. Sanırım bunu yaşıyorum şuan ama doktorum açık açık söylemedi. Bilmiyorum gerçekten başka doktorda almıyor. Acaba bir bahane abylup acilemi gitsem diye düşünüyorum
Hiç almamış da değil az almış sadeceEn son 28 haftayken gittim 1.200'dü, tam 4 hafya sonra 1.500 olmuş sadece. Bu haftada normalde en az 1800 civarı olmalıymış
Yok çıkmadı
Desinler boşver bu işin doğrusu yanlısı erkeni geçi olmaz sen ne zmaan iyi hissedip yaparsan o gün tam zamanıdırEvet şu an kuş gibi rahatladım, ya benden daha önde olan hamile tanıdıklarım bi şey hazırlamamış bana da erken değil mi vs dediler canım sıkıldı
ilkinde doğumdan sonra geçmişti. şimdide var deli gibi kaşınıyor ama tutuyorum kendimi. kaşınma gerilme kaynaklı benceMustela nın kremini sürdüm sadece krem sürdüğüm yerler de oluştu bu durum o yüzden direk kreme bağlıyorumkaşımak istemiyorum çatlak oluştururum diye ama çok zor dayanmak devamlı duş ve aleovera sürüyorum. Senin nasıl geçmişti?
oo sen şimdi zaman nasıl geçiyor anlamazsın bileDaha hiç boş kalamadım ki sıkılacak vaktim olmadı. Gebe okuluna başladımbir de taşınma işimiz var boş kaldıkça bir şeyler koliliyorum işteki kadar yorulmuyorum tabi aslaaaa
Merhaba canım bugün kontrole gittim doktor morlukları sordum çatlak oluşuöu başlamış o yüzden dedi. İçim rahatladı. Bebişimi de gördüm 1200 gr olmuş çok şükür herşey yolundavaris değildir dimi
orada varis olur mu bilmiyorum ama
doktoruna sor bakalım bizede söyle merak ettim
MerhabaaaMerhaba canım bugün kontrole gittim doktor morlukları sordum çatlak oluşuöu başlamış o yüzden dedi. İçim rahatladı. Bebişimi de gördüm 1200 gr olmuş çok şükür herşey yolunda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?