- 12 Haziran 2024
- 1.167
- 947
- 43
Bence erken değil iyi yaptın artık bundan sonraki süreçte kafan rahat geçecekKızlar ben mi çok hızlıyım çok mu erken davranıyorum bilmiyorum ama eksiklerim neredeyse bitti , dün bebişin çekmecesi geldi bugün dizdim sayılır ve hızımı alamayıp doğum valizini bile büyük oranda hazırladım işte hemşireye verilecekler yedek kıyafetler vs ÇOK MU ERKEN OLDU :)
Ben kan sulandırıcı kullanıyorum, pıhtılaşma yada varis falan mıdırYaa bi tane mi olmuştu benim 6-7 tane var o büyüklükte
Böyle bir yazı buldum şimdiYaa bi tane mi olmuştu benim 6-7 tane var o büyüklükte
Pıhtılaşma var mıdır bilmiyorum bu zamana kadar yapılan testlerim hep normal çıkmıştı. Vücudumun başka yerinde böyle bişey görmedim variste yok. Belki de dediğin gibi kılcal damar çatlaması olabilir. 29. HaftadayımBen kan sulandırıcı kullanıyorum, pıhtılaşma yada varis falan mıdırbelki ağırlıktan kılcal damar çatlaması olabilir. Sen kaç haftalık gebesin?
Psikiyatr a gittim ilaç verdi kullandım ama akıntı yapınca bıraktım verdiği ilaç zaten C kategorisinde yani bebeğe zararlı emme refleksini vs etkiliyor onun dışında damardan diazem verildi psikolojik olsa çoktan geçerdi en azından bir rahatlama olurdu hiç fayda etmedi kendi doktorum mideden şüphelendi fazla insülin salgılamaktan olabilir dedi veya demir eksikliği yüzünden olabilir dediBana bıraz panık atak gıbı geldı eger tetkıklerı yaptırıp bır sey cıkmadıysa cunku atak anksıyete nabzı anıden yukseltıyor.bır psıkıyatrıye gıtsenız belkı uygun ilac yada tedavı uygular
Psikiyatr a gittim ilaç verdi kullandım ama akıntı yapınca bıraktım verdiği ilaç zaten C kategorisinde yani bebeğe zararlı emme refleksini vs etkiliyor onun dışında damardan diazem verildi psikolojik olsa çoktan geçerdi en azından bir rahatlama olurdu hiç fayda etmedi kendi doktorum mideden şüphelendi fazla insülin salgılamaktan olabilir dedi veya demir eksikliği yüzündenBana bıraz panık atak gıbı geldı eger tetkıklerı yaptırıp bır sey cıkmadıysa cunku atak anksıyete nabzı anıden yukseltıyor.bır psıkıyatrıye gıtsenız belkı uygun ilac yada tedavı uygular
ben de bir gün eve geldim ilk defa içtiğim devit3 d vitaminimi içtikten sonra çarpıntı çöktü nabzım tansiyonum fırladı o anda alerjim nüksetti nefes alamadım gözüm karadı ve çok korktum o günden beri böyleyim aslındaBana psikolojik gibi geldi çok mu stres yapıyosunuz acaba farkında olmadan, fiziksel olsa anlarlardı bence bişey tetiklemiş de olabilir ablamın gebeliğinde büyük kızı başını çarpmıştı o korkuyla onun da çarpıntısı başlamıştı
Gece bile uyandırınca korkmuştum belki de rahim büyüyor ondan oluyor. Enfeksiyon için ilaç verdi mi doktorArtık son haftalara girdik kasıklarda düzenli sancı olmayana kadar her şey yolunda herhalde diye düşünüyorum benim sancım oluyor ama enfeksiyondan oluyor. Daha yukarılarda sancilaniyorum.
Tetiklenmiş dediğim gibi, evet çok şükür doğumdan sonra geçti emzirmesinde filan da sorun olmadı, anksiyete için değil de panik atak için mi ilaç kullanmak lazım acaba çok da bilmiyorum,çok geçmiş olsun size deben de bir gün eve geldim ilk defa içtiğim devit3 d vitaminimi içtikten sonra çarpıntı çöktü nabzım tansiyonum fırladı o anda alerjim nüksetti nefes alamadım gözüm karadı ve çok korktum o günden beri böyleyim aslındaama bir sürü psikiyatr ilacı kullandım anksiyetem tetiklenmiş olsa geçerdi çoktan değil mi? Ablanızın doğumdan sonra geçti mi?
Evet şu an kuş gibi rahatladım, ya benden daha önde olan hamile tanıdıklarım bi şey hazırlamamış bana da erken değil mi vs dediler canım sıkıldıBence erken değil iyi yaptın artık bundan sonraki süreçte kafan rahat geçecek
Ben 0-3 ay alıyorum öyle tereddüt ettiğimde canım. 3 ay al gitsin. Biraz büyük olursa olsun 1 hafta giydirip küçülmesinden iyidir. Hem yıkandıktan sonra bir miktar çekiyor.Kızlar e bebekten tulumlara bakıyorum da yenidogan ve 3 ay olarak var genelde napcagimi şaşırdım yenidogan alsam ilk 3 ay giyebilir mi emin olamadım yaa 3 ay alsam buyuk gelir mi kafamda deli sorular
Demir eksikliğinden kaynaklı olabilir mi acaba. Benimde öyle oluyorMerhaba yeni konu başlığı açacaktım ama nereden açıldığnı bulamadım forumda çok yeniyim benim bir sorum olacak27 haftalık hamileyim erkek bebek annesiyim nabzım yaklaşık 2 aydır 160 lara kadar çıkıyor özellikle ayaktayken ve tuvalete bile gitsem yürürken çok yoruluyorum 20 tane doktora gittim hepsi panik ataksın dedi panik atak için ilaç da kullandım fayda etmedi genelde yemek yerken 120leri buluyor ne yapacağımı şaşırdım uzanırken de 90-100 arası benimle aynı problemi yaşayan hamileler var mı aranızda? Doğumdan sonra da bu şekilde kalmaktan korkuyorum tansiyon problemim yok tansiyonum genel olarak 9 -6 ve 10-6 ama nabzım 150 leri buluyor özellikle sabahları... aynı problemi yaşayan varsa nasıl çözüme ulaştınız bilgilendirirseniz çok sevinirim tüm değerlerime bakıldı troidlerime vs herşey normal sadece ferritinim 10 çıktı onun için de her gün kan ilacı kullanmaya başladım. Gerçekten bazen artık dayanamıyorum çok yoruyor sürekli nabzımın iniş çıkışları 8 haftam kaldı bir an önce geçsin bu gün de günü kurtardım diye allaha şükür ediyorum artık. Panik atak değilim bu vücudumun yaptığı birşey ve nedenini doktorlar da anlayamadılar. Tek isteğim doğumdan sonra düzelmem ve eski sağlığıma kavuşup çocuğuma bakabilmem
Oğlumda e bebekten tulum almıştık ama unutmuşum ne kadar giydirdigimi haklısın aslında canim ben en iyisi 3 ay daha çok alayım kalıpları kucuk diye biliyorum zaten sagolBen 0-3 ay alıyorum öyle tereddüt ettiğimde canım. 3 ay al gitsin. Biraz büyük olursa olsun 1 hafta giydirip küçülmesinden iyidir. Hem yıkandıktan sonra bir miktar çekiyor.
Herseyi erken alıp önüne görmek gibisi yok bence bi de ne kadar erken hazirlarsan hastane çantasını o kadar içine sine sine hazirlarsin ben oğlumda 2 gun sonra doğuma gidecektim ani kararla panikle o kadar kotu bi durumdu ki anlatamam doğuma 1 gun once çamaşırları yıkanıp kurutuldu bi de kasim ayı dusun sabah doğuma gidicektim gecenin bi yarısı hala ütü yapıp valize yerlestiriyordumEvet şu an kuş gibi rahatladım, ya benden daha önde olan hamile tanıdıklarım bi şey hazırlamamış bana da erken değil mi vs dediler canım sıkıldı
Ay evet ya haber etsen çok iyi olur..bencede artık baskı yapıyor birde bu sıcaklarıda ben kaldıramıyorum asla
ben de aynı durumdayım zaten hala her sabah safra kusuyorum, bir de yemeklerden sonra mide yanması başladı çok fena
Selam hanımlar ben doktoruma sormayı unuttum mide bulantısı normalmi diye..geçen gün acil doktoruna gittim bebek büyüdükce mideye baskı yapıyor yukarı doğru itiyormuş çok normalmiş ben de mide koruyucularla yemek yiyebiliorum ancak
Muz ve kaşar kilo aldırıyor diye biliyorumSelam hanımlar ben doktoruma sormayı unuttum mide bulantısı normalmi diye..
Kontrolüm pek iyi geçmedi. Bebeğim 1 ayda neredeyse hiç kilo almamış. Geriden geliyor. Neden olarak: kendini çokmu yordun diye sordu bende biraz dedim. Kendini yorduğun için bebek kilo alamamış dedi. (Çok saçma buldum bu cevabı). Senin yemek yemenle alakası yok, bol bol yatman gerekiyor dedi. Sanki birşeyler saklıyor gibi anlamadım? Annenin yorulmasıyla, bebeğin kilo almaması ne alaka? Çok üzüldüm anlatamam, bebeğin kilo alması için ne yapsam önerileriniz varmıı (sağlıklı besleniyorum, herşeyi yiyorum)..?
Kesinlikle 0-3 al canım yeni doğan sadece 2 tane takım aldım hastanede giyindirmeyi için onudaKızlar e bebekten tulumlara bakıyorum da yenidogan ve 3 ay olarak var genelde napcagimi şaşırdım yenidogan alsam ilk 3 ay giyebilir mi emin olamadım yaa 3 ay alsam buyuk gelir mi kafamda deli sorular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?