28+1 ken 1200 çıkmıştı. bana doktor bi tık kilosu ileride ama normal demişti.Kızlar 28+4 de doktor bebeğin kilosu 1.100 demişti hep kafama takıldı bana az gibi geldi sizin o haftada kaçtı
Geçmiş olsun, ben bu yüzden genelde Trendyol yada Hepsiburada gibi sitelerden alışveriş yapmayı tercih ediyorum. Şimdiye kadar yaptığım bütün alışveriş neredeyse trendyoldanArkadaşlar sanırım ben lohusasepeti.com tarafından dolandırıldım.3 temmuzda sipariş vermiştim. Hala kargosu çıkmayınca bugün siteden bakıyım dedim sitesi uçmuş. Mail yolladım ama umudum yok
İnşallah kuzu yaa benim hazirlik stresi sardı yaa 2 cocukta böyle olmamıştım 3.de yaptim stres ne yapacağımı bilemiyorum resmenDoğumda bir de onun stresini yaşamayız inşallah
Çok geçmiş olsun. Şimdilik doktor nst cihazına yazdırdı 2 hafta sonrası için. Bakalım yediğime ekstra dikkat ediyorum ve bol bol dinleniyorum. İnşaallah kilosunı toparlar, çok kafaya taktım nedense..Ben de plasenta circumvallate denilen nadir görülen bir şekil bozukluğu var. sanırım zor teşhis ediliyormuş, doğumda bile anlaşıldığı olabiliyormuş. bu yüzden detaylı ultrasonumdan beri takibim perinatolojide 2 3 haftada bir yapılıyor. plasentamın şeklinden ötürü bebeğin yeterli besin ve oksijen gitmeme ihtimalinden ötürü bebeğin büyüyememesi, gelişim geriliği olması ihtimali var. şükür ki şekil bozukluğu hafif bir derecede olduğu için doktorlar plasentamın bebeğe muhtemelen yettiğini söylüyor, haftasına uygun gelişim gösteriyor hep. Ben de yediklerime dikkat ediyorum, bebeğe kilo aldıracak şeyleri yemeye özen gösteriyorum kaşar, yumurta, avokado, balık vs.
Ama annem bana hamileyken ona da böyle bir şekil bozukluğundan ötürü benim beslenemediğimden bahsedilmiş, gelişimim çok geri kalmış. doktorlar bu nedenle annemi erkenden doğurtup beni dışarıda beslemek zorunda kalabileceklerini söylemişler ama son anda gelişimim atak göstermiş ve buna gerek kalmamış. (2600 kilo doğmuşum)
Yurt dışında gebelerin türkiyedeki kadar sık takip edilemediğini biliyorum ancak ben ingilterede kalırken gebelerin gidebildikleri özel ultrason merkezleri vardı, ücreti mukabilinde ultrason teknisyenleri bebeği gebelik durumunu incelebiliyordu. (Anladığım kadarıyla ingilterede ultrason cihazını doktorlardan ziyade bu görevliler kullanıyordu, zannediyorum ki eğitimleri ultrason görüntülerini yorumlamaya yetiyordu) yaşadığınız yerde böyle bir ultrason merkezi varsa gidip bebeğin ölçümlerine, plasentasına vs. bakılmasını isteyebilirsiniz belki.
32. Haftadayım şuan 1800 lerde olmaıs gerekiyomuş bizimki 1500. Sadece bu ay iyi kilo almamış anlamadık.. Evet tek ultrasonla ölçülerde fark etti. Ve uykudan ziyade çokmu hareketliydin diye sormuştu. Baya araştırdık ve bebek kilo geriliği genelde plasentadan bebeğe (kordon) iyi kan dolaşımı olmadığında oluyormuş. Doktor sanırım buyüzden bana yatmalısın, kendini yorma dedi (dolaşımın düzelmesi için). Zaten 2 dk ayakta durdam, yoruluyorum anında. Sizde yormayın kendinizi, temizlik sonrada yapılır. Dinlenin, hamileliğin tadını çıkarın. Rabbim hepimize hayırlısını versinCanimm şimdi gördüm mesajı
Uyku ile ne alakası vRmis acaba ben de sıcaklardan falan hiç uyuyamadım bu süreçte. Şuan nasılsın kaç haftalıksin ve kaç kilo olması gerekiyormus
Tek bir ultrasonla mi bu kararı aldı doktor?
Sen hiç canını sıkma birçok insan uyuyamiyor.belki de sadece dinlenmeye ihtiyacın vardır.
GünaydınGünaydın canlar nasıl gidiyor
Biz bugün 32.haftayı devirdik kontrole gidip çalışabilir raporu alacam hoş çok bir çalışır halim yoktaözellikle son bir haftadır gece uykularım azaldı sürekli uyanıp lavaboya gidiyorum dün ikindinden geceye kadar Bebek oynamadı panik oldum gece acile gidecektik sora birden oynadı hayırlısıyla şu süreci bir atlatsaydik sıcak nem perişan ediyor
Ben de 32 deyim benim bebek pazartesi günü 2150 gr çıktı. Beş kilo falan olacak heralde böyle giderse ben anlamadım. Doktora göre normalmiş. Kendim de çok kilo almadım toplam 7 kilo civarı aldım aslında. Neye göre büyüyorlar acabaÇok geçmiş olsun. Şimdilik doktor nst cihazına yazdırdı 2 hafta sonrası için. Bakalım yediğime ekstra dikkat ediyorum ve bol bol dinleniyorum. İnşaallah kilosunı toparlar, çok kafaya taktım nedense..
32. Haftadayım şuan 1800 lerde olmaıs gerekiyomuş bizimki 1500. Sadece bu ay iyi kilo almamış anlamadık.. Evet tek ultrasonla ölçülerde fark etti. Ve uykudan ziyade çokmu hareketliydin diye sormuştu. Baya araştırdık ve bebek kilo geriliği genelde plasentadan bebeğe (kordon) iyi kan dolaşımı olmadığında oluyormuş. Doktor sanırım buyüzden bana yatmalısın, kendini yorma dedi (dolaşımın düzelmesi için). Zaten 2 dk ayakta durdam, yoruluyorum anında. Sizde yormayın kendinizi, temizlik sonrada yapılır. Dinlenin, hamileliğin tadını çıkarın. Rabbim hepimize hayırlısını versin
valla işyerinde klima ile oturmak daha kolay geliyor. evde olsam 2,5 yaşında çocukla daha zor. idare et artık son düzlükteyiz hayırlısıylaGünaydın canlar nasıl gidiyor
Biz bugün 32.haftayı devirdik kontrole gidip çalışabilir raporu alacam hoş çok bir çalışır halim yoktaözellikle son bir haftadır gece uykularım azaldı sürekli uyanıp lavaboya gidiyorum dün ikindinden geceye kadar Bebek oynamadı panik oldum gece acile gidecektik sora birden oynadı hayırlısıyla şu süreci bir atlatsaydik sıcak nem perişan ediyor
Tatlı bir şey yiyip uzanmayı deniyorum ben hareket etmeyince sen de deneyebilirsinGünaydın canlar nasıl gidiyor
Ben prima premium care aldım. Molfix te çok öneriyorlarKızlar bu bez işini napcaz ya ? Hangisi pişik yapmaz vs bilmediğim için stok yapmayacağım ama hastane çantasına koymak gerekiyormuş bi şey almam lazım o yüzden. Neye öncelik vereyim ? Yenidoğan dönemi için önerebileceğiniz bi marka var mı ? Aşırı cahilim bu konuda
ben ilk kızımda sleepy ile başlayıp molfixle bitirmiştim. yine molfix aldık. istersen küçük paket al en azından pişik yaparsan canın acımazKızlar bu bez işini napcaz ya ? Hangisi pişik yapmaz vs bilmediğim için stok yapmayacağım ama hastane çantasına koymak gerekiyormuş bi şey almam lazım o yüzden. Neye öncelik vereyim ? Yenidoğan dönemi için önerebileceğiniz bi marka var mı ? Aşırı cahilim bu konuda
Sen de 37 de mi bırakacaksın çalışmayıvalla işyerinde klima ile oturmak daha kolay geliyor. evde olsam 2,5 yaşında çocukla daha zor. idare et artık son düzlükteyiz hayırlısıyla
evet eğer bi aksilik olmazsa öyle düşünüyorumSen de 37 de mi bırakacaksın çalışmayı
1 beden var sanırım o dimi yenidoğan içinBen prima premium care aldım. Molfix te çok öneriyorlar
Allah kolaylık versin hepimizeevet eğer bi aksilik olmazsa öyle düşünüyorum
ağustos sonu oluyor
Evet 1 beden aldım ben de. Sıfır olan vardı o prematüre içinmiş1 beden var sanırım o dimi yenidoğan için
Sleepy düşünmüştüm ben de aslında. Neden molfixe geçtiniz memnun kalmadınız mı sleepyden ?ben ilk kızımda sleepy ile başlayıp molfixle bitirmiştim. yine molfix aldık. istersen küçük paket al en azından pişik yaparsan canın acımaz
kesin şu marka pişik yapmaz diyemiyorum. çok deneme yapmadım çünkü
Teşekkür ederimEvet 1 beden aldım ben de. Sıfır olan vardı o prematüre içinmiş
ya şöyle küçükken sorun yoktu ama 7-8 aya gelince sleepyden koku almaya başladım. bide sızdırmaya başladı. büyük numara aldığım halde , çok bekletmeden değiştirsem de belinden çıkıyorduSleepy düşünmüştüm ben de aslında. Neden molfixe geçtiniz memnun kalmadınız mı sleepyden ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?