• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
Meme reddi yaşamak istemeyen anneler sütü sezaryanla geç gelen bebeği ilk 3 gün doymayan anneler şırınga yöntemiyle verebilirsiniz parmağınızı emerken yandan en mantıklısı şırıngayla önce yavaş yavaş deneme yapın sıkma hızını sonra bebek çok rahat içiyor 10 ml her şırınga bitince kaldırıp gazını çıkarın mutlaka

Sen pes etme canım biberon bilmiyorum meme reddi yaparmı hiçbir fikrim yok ama ben tomme tippe biberonunu aldım meme ucuna çok benziyor o zaman ondan onu aldım..şırınga bu defada hastane dedi kullan ben vermedim çok çektim ilkte ondan
Şırıngayla nasıl vermiştiniz nasıl bir sorun yaşadınız biz de şırınga parmakla vermeyi hastane hemşireler öğretti bebeğim şuan emiyor beni zaten ilk 5 gün takviye vs sağdığım sütü öyle verdim şuan sağarsam yine öyle veriyorum bebek her yönden emmeyi geliştirdi emzikte emiyor biberonda tutsa artık meme reddi yaşamaz sanırım

Mama veren arkadaşlar biberon ne kullanıyorsunuz? Ben doğum öncesi avent almıştım ama hastanede hemşire aventten çok az geliyor bebek yoruluyor emmeyi yarısa kesiyor biz lansinoh öneriyoruz demişti. Lanainoh da aldık ama ucu bebeğin ağzına tam oturmuyor ama evet hızlı içiyor. Aventi de denedim ağzına cuk oturuyor yeni uyanmışsa dinlenmişse cok cok çekiyor ama gerçekten 30 cc mamayı yarım saatte falan içiyor. Şindilik gündüz avent gece lansinoh olarak gidiyorum ama öneri varsa deneyebilirim.
Herkese kolaylıklar 💫
Tomme tippe cam biberon bizde çok beğeniyorum akışıda iyi

Malesef kızlar ya. Sabah doktorum alttan muayene etti bebişin kafası çok yukardaymış -3 deymiş sezeryan dediler suni versek bile fayda etmez dedi kafasıngeri çıkmış dedi ben yinede suni istedim size böyle bişe demişlermiudi
Özelde misin ? Bilmiyorum bana hiç öyle diyen olmadı muayene de etmedi ne bileyim sadece bebek dönmüş kafası aşağıda demişlerdi. İner canım doğarken bnce korkma ya da başka yere de gözük istersen

Kızlar benim bebeğim çok küçük doğdu hala da çok küçük gibi kilosunu da bilmiyorum daha kontrol zamanı gelmedi .. sadece emziriyorum ama siz mama veriyorsunuz? Neden kilo alsın diye mi? Ben de mi vermeliyim acaba doktor hiç mama ver dememişti ama çok stres oldum ben yanlış mı yaptım mama vermeyi neden düşünmedim daha mı iyi olur versem?
Sağlık ocağı yokmu orda baka bilirsin kilosuna ona göre haraket edersin belki sana öyle geliyor birdeki kimse yalnış anlamasın mama zehir diğilki eğer kilo almıyorsa mamayla destekleye bilirsin ilkte hastane kesinlikle mama verme dedi 3200 doğdu oğlum 2600 çıktık bir tek anne sütü yetmedi bende mamayla kilo aldırdım

Sağlık ocağı yokmu orda baka bilirsin kilosuna ona göre haraket edersin belki sana öyle geliyor birdeki kimse yalnış anlamasın mama zehir diğilki eğer kilo almıyorsa mamayla destekleye bilirsin ilkte hastane kesinlikle mama verme dedi 3200 doğdu oğlum 2600 çıktık bir tek anne sütü yetmedi bende mamayla kilo aldırdım
Evet ama tartacak bir yer yok evde kendim kucağıma alıp deniyorum ama tam anlamıyorum kaç kg. Kocamda perşembe kontrol etsinler doktora soralım öyle veririz dedi bekliyim bakayım burada mama verenleri görünce kötü hissettim belki vermeliydim ya

Şırıngayla nasıl vermiştiniz nasıl bir sorun yaşadınız biz de şırınga parmakla vermeyi hastane hemşireler öğretti bebeğim şuan emiyor beni zaten ilk 5 gün takviye vs sağdığım sütü öyle verdim şuan sağarsam yine öyle veriyorum bebek her yönden emmeyi geliştirdi emzikte emiyor biberonda tutsa artık meme reddi yaşamaz sanırım
Parmakla nasıl oluyorki?ben öyle doldurup veriyordum şırıngayla baya sonra alıştı ve biberona geçince beni zorladı yetişemiyordu kusuyordu boğuluyordu sanki ondan bu defa şırınga vermedim

Evet ama tartacak bir yer yok evde kendim kucağıma alıp deniyorum ama tam anlamıyorum kaç kg. Kocamda perşembe kontrol etsinler doktora soralım öyle veririz dedi bekliyim bakayım burada mama verenleri görünce kötü hissettim belki vermeliydim ya
Kendini tart ne kadar kilosun bak sonra bebeği kucağına al bak ne kadar artmış

İlaç tedavi oluyordum canım bir ilacı 2 ayda bir alıyordum ağır bir ilaçtı diğeri antidepresandı geceleri düşünmeden uyumami istiyordu doktor. Yeri geliyor ayın 3 haftası baş ağrısı oluyor yeri geliyor sadece ayda bir ama ağrısı en az 4 gün sürüyor ve midem bulanır ayakta duramam. Ben nöroloji de takipteyim senede 1 emar kontrolüm var bu sene hamileyim diye gidemedim maalesef. İlaçlar da ağır geliyor bıraktım kullanmadım.
Ben de mecburen antidepresan kullandım kullandığım ilaç 6 saat sonrasında uyku yapıyordu öğlen alıyordum akşam yemek bile yedirmeden uyutuyorfu. Bı de haftada bir başa iğne yapmalı bir tedavi vardı küçük bir serum ilaç sıkıyordu deri altına ama ben deri altında o sıvıyı hissedince bayılmıştım kaldıramadım o tedaviyi tekrar ilaca dondurmusti. Mesela ben Migren tutunca serum yemeden geçmez sebebi de mide bulantısı yapıyor ilacı ağızdan alsam da çıkarıyordum etki gosteremiyordu. Gebelikte de bi kere oldu 12 saat sürdü artık dayanamadım serum yemeye gitmistim

İstanbul'daki doktorum çok iyiydi istersen sen de ona git
GATA da şimdiki adı Abdülhamit han araştırma yanlış hatirmiyorsam. Elif söylemez hanım var çok ilgili
Aynı şekilde faika hanım da

Kızlar benim bebeğim çok küçük doğdu hala da çok küçük gibi kilosunu da bilmiyorum daha kontrol zamanı gelmedi .. sadece emziriyorum ama siz mama veriyorsunuz? Neden kilo alsın diye mi? Ben de mi vermeliyim acaba doktor hiç mama ver dememişti ama çok stres oldum ben yanlış mı yaptım mama vermeyi neden düşünmedim daha mı iyi olur versem?
Annem bana da mama ver kilo da alsın diyor ama ben sinirlendim ne gerek var kilosuna çocuk sağlıklı ayrıca ben öyle yapılı bir kadın değilim ki benim oğlanım kilolu yapılı olsun. Çocuk doğuyor mu doyuyor, her şey normal mi normal gerek yok bence son zamanına kadar sadece anne sütü vereceğim. Sadece satılık dönemi ve çok huysuz oldugu dönemde bir iki damla şekerli su damlatiyordum ağzına geceleri iyi geliyordu

Annem bana da mama ver kilo da alsın diyor ama ben sinirlendim ne gerek var kilosuna çocuk sağlıklı ayrıca ben öyle yapılı bir kadın değilim ki benim oğlanım kilolu yapılı olsun. Çocuk doğuyor mu doyuyor, her şey normal mi normal gerek yok bence son zamanına kadar sadece anne sütü vereceğim. Sadece satılık dönemi ve çok huysuz oldugu dönemde bir iki damla şekerli su damlatiyordum ağzına geceleri iyi geliyordu
Doğru aslında hiçbir huzursuzluğu yok haklısın işim rahatladı biraz benimki benim gibi minyon olacak demekki

Parmakla nasıl oluyorki?ben öyle doldurup veriyordum şırıngayla baya sonra alıştı ve biberona geçince beni zorladı yetişemiyordu kusuyordu boğuluyordu sanki ondan bu defa şırınga vermedim
Finger feeding olarak geçiyor serçe parladığınızı damağına koyunca bebek çok güzel tutup emmeye başlıyor o sırada ağzının kenarından az az şırıngayı sıkarak veriyorsunuz hatta bazen bebek güzel tutarsa şırıngadan kendi bile çekiyor alışmayla olan bir şey ilk başta şırıngaya su koyup boşa sıkarak sıkma oranınızı ayarlayabilirsiniz şırıngada biraz el ayarı önemli çünkü

Sezaryen olan anneler gaz sıkışması yaşarsam az da olsa ve tuvaletim gelince büyük olsun küçük bir sancım oluyor tuvaletimi yaparken böyle bir sıkıntınız var mı ?

Finger feeding olarak geçiyor serçe parladığınızı damağına koyunca bebek çok güzel tutup emmeye başlıyor o sırada ağzının kenarından az az şırıngayı sıkarak veriyorsunuz hatta bazen bebek güzel tutarsa şırıngadan kendi bile çekiyor alışmayla olan bir şey ilk başta şırıngaya su koyup boşa sıkarak sıkma oranınızı ayarlayabilirsiniz şırıngada biraz el ayarı önemli çünkü
Anladım artık biberon kullanıyoruz biz

Back
X