• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
Selam kızlar bugün 40+0 kontrolüm vardı. Sancım çıkmadı. Açılmam var mı diye muayene ettiler o da yokmuş. İstersen yatış verebiliriz dediler. Ya da evde bekle pazartesi gel dediler bende imza atıp çıktım. Yüksek ihtimalle pazartesi günü yatış verecekler:. Bebiş 4 kilo olmuş. Aşırı bi heyecan bastı pazartesi kavuşma ihtimali var🫠
Canim pazartesi normal doğummu başlatacaklar sezeryanmi olacaksin🌸

Benimki değişik bir model, laf sokulmasını bırak, azarlanınca bile anlamamazlıktan geliyor ve dediğini yaptırana kadar uyluyor. Evlatları bile en sonunda sırf bıktıklarından tamam diyorlar ve o kazanıyor. İstediği olduktan sonra da o sokulan ve anlamadı sanılan laflarla bir zehir kusuyor, insan neye uğradığını şaşırıyor nasıl tutmuş içinde diye. Ve bir anda herkesi birbirine kırdırıyor.

Sen bıkma o sana ne zaman bebek bakiminla alakalı laf söylerse sende ısrarla ne yapacagimi biliyorum diye söyle kadına bak ya insanı hasta ediyolar onun bı benzeri eski kayinwalidemdi 😂 en son beni bıktırdı herşeyi siz biliyorsunuz bizim bı boktan anladığımız yok alın siz bakın o zaman diye azarladım bidaha da o oldu kadın resmen böyle bir çıkış bekliyormus😂 susma valla sen kafana takacagina o taksın aman Allah aşkına o kırılmasın bu darilmasin diye susa susa biz hasta oluyoruz kaç kere gelecez dünyaya milletin söylediklerini kafana takacagin strese gireceğine onlar düşünsün hem emin ol karşılık veren yaraniyor

Arkadaşlar benim kızım neredeyse her emzirdigimde boğazına süt kaçırıp nefesi kesiliyor hemen ters çevirip sırtına vuruyorum öyle düzeliyor resmen emzirmekten soğudum artık sırf bu yüzden sagıp biberonla vermeyi düşünüyorum niye böyle oluyor çok korkuyorm artık ya dikte emziriyorum koltuğumun altına alıyorum gene kaçıyor süt boğazına ne yapsam bilemiyorum

Son düzenleme:
Benim kızımda okula başladı hemen hasta oldu bu hep olucak çok normal evde abi abla varsa maalesef hep yaşıcaz bunu ben çok yaklaştırmadım ama oda üzülüyordu zaten eve yeni bebek gelmiş onuda çok ötelemek istemedim yanına geldiğinde maske tak dedim öle anlaştık. Çok küçük bide sen bence götür bi doktora
Benim oğlumda yavrum yaklaşmadı uzak durduk hatta ertesi günü annemde kaldı (evlerimiz yanyana) ama semptom göstermediği günler geçmiş maalesef ben kendim sorun değil de bebek için üzüldüm burnunu temizleye temizleye rahatladı yavrum şükür akşamdan beri tıkanmadı bi daha. Okul dönemi zor ya biran önce aşılarını yaptırmak lazım

En çok depresyondan korkuyorum, 3-4 gün aralıksız ağladım, sadece uyurken ağlamıyordum ama emzirmeye uyanınca bile tuvalete giderken ağlamaya başlıyordum. Şimdi bir tık daha iyiyim güya ama sürekli eşime çatıyorum, sen beni anlamıyorsun diye kavga çıkarıyorum. Dedim ya olan bize, huzurumuza, kurduğumuz aileye, muhabbetimize oldu. O iki gün sonra elini kolunu sallayıp gidecek, biz bu günleri zehretmenin acısıyla, aramıza giren soğuklukla kalakalacağız. Bide benim annem yok, o yüzden daha ağırıma gidiyor yapılanlar. Anne diye ağlıyorum, bazen kızıyorum ona. Sen ölmeseydin şimdi bunları yaşıyor olmayacaktım diye.. Zor ya..
İlginç insanlar valla yaş aldıkça insan ilişkileri zorluyor tahammülüm hiç yok. Kesin kurallar koyup mesafe sokmazsan üzülürsün ama şuan çok hassas dönemdesin eşinde streslidir o da alışma evresinde. Allaha havale et geç ama sonrasında fciddi bir mesafe koy derim

Kızlar bana gelmeye başladılar. 3 yaşındaki kızımın yaramazlıkları, eşimin ilgisizliği, yenidoğan uykusuzluğu , evin bok götürmesi derken bugün sabahtan beri ağlıyorum. Eşimde cumartesi mesaisine gitti koşa koşa. Neden yaptım ki salak mıyım diye sabahtan beri kendime küfür ediyorum.dikişlerimde dünden beri acımaya başladı o nereden çıktıysa
Aynı durumdayım kızım hiç uyumuyor temizlik yapamıyorum kahvaltı bile yapamıyorum tuvalete gidince acele ediyorum zaten uykusuzluk mahvetti. Bugün evdeydi yardımcı ol en azından çocukların yanında dur temizlik yapayım dedim ama nerde sürekli uyudu Beyefendi. Bana diyor ev temiz karışma,bende dedim ablan laf yapınca aynısını ablana de abla ev temiz karışma diye. Sinir etti beni bugün. Nedendir bilmiyorum benimde ağrım vardı bugün

Arkadaşlar benim kızım neredeyse her emzirdigimde boğazına süt kaçırıp nefesi kesiliyor hemen ters çevirip sırtına vuruyorum öyle düzeliyor resmen emzirmekten soğudum artık sırf bu yüzden sagıp biberonla vermeyi düşünüyorum niye böyle oluyor çok korkuyorm artık ya dikte emziriyorum koltuğumun altına alıyorum gene kaçıyor süt boğazına ne yapsam bilemiyorum
Canım sütün tazyikli demek ki bir memeyi tamamen boşaltmadan diğerini emzirme bir tanesi iyice boşalsın sonra diğerini emzir o şekilde sütün hızı azalır yada emzirmeden önce biraz sağ memeyi rahatlat öyle ver bebis kuvvetlenene kadar. İnternette meme tutuşu görselleri var bak o şekilde de tazyiği azaltmayı deneyebilirsin. Birde dikkat et emerken uyuyup ağzında biriktirirp birden yutmaya çalışmasın sürekli uyaran ver yutkunsun. Benim kızda öyleydi alıştı şimdi emdikçe

Kızlar bana gelmeye başladılar. 3 yaşındaki kızımın yaramazlıkları, eşimin ilgisizliği, yenidoğan uykusuzluğu , evin bok götürmesi derken bugün sabahtan beri ağlıyorum. Eşimde cumartesi mesaisine gitti koşa koşa. Neden yaptım ki salak mıyım diye sabahtan beri kendime küfür ediyorum.dikişlerimde dünden beri acımaya başladı o nereden çıktıysa
Kendini yormuşsun üzmüşsün tabi ağrın olur. Yenidoğan dönemi ne zormuş ya unutmuşum 6.5 sene geçti. Ben eşime ben bebekle ilgilenirim sen ev işlerini yap diyorum yapmazsa da isterse bok götürsün banane. Çünkü yapınca çok ağrım oluyor. kadın olmakta anne olmakta çook zor. İşe gidip gelmek rutinler ne güzelmiş ya şimdiden özledimm.

Sütünün akış şiddeti çok geliyordur belki Kuzum, sağım yapmayı hiç denedin mi? Göğüslerin biraz hafiflerse daha sakin emer Bebeğin..

Canim pazartesi normal doğummu başlatacaklar sezeryanmi olacaksin🌸
Ben şehir hastanesine gidiyorum o yüzden bişey demediler. Sabah polikiliniğe gideceğim orda belli olur. Tekrar muayene ederler nst falan. Sezeryan teklif ederlerse hemen kabul etmeyi düşünüyorum. Açılmam yoksa tabi.

Son düzenleme:
Benim de öyle. Ben ara vererek emzirtiroyrum bakıyorum biraz çekiyor sütü çekiyorum bebeği yutsun diye bekliyorum sonra tekrar emziriyorum tekrar yutsun diye çekiyorum kendimden. Öyle çözüm buldum belki deneyebilirsin

Canım sütün tazyikli demek ki bir memeyi tamamen boşaltmadan diğerini emzirme bir tanesi iyice boşalsın sonra diğerini emzir o şekilde sütün hızı azalır yada emzirmeden önce biraz sağ memeyi rahatlat öyle ver bebis kuvvetlenene kadar. İnternette meme tutuşu görselleri var bak o şekilde de tazyiği azaltmayı deneyebilirsin. Birde dikkat et emerken uyuyup ağzında biriktirirp birden yutmaya çalışmasın sürekli uyaran ver yutkunsun. Benim kızda öyleydi alıştı şimdi emdikçe
Kuzum öyle yapıyorum resmen ayakta durur gibi dik pozisyonda koltuğumun altına alıyorum emzirirken makas şeklinde göğsümü tutuyorum süt fışkırır tarzda gelmesin diye yok gene de kaçırıyor gece ben uyku sersemiyken kaçarsa diye aklım çıkıyor elimi yüzümü yıkayıp öyle emziriyorum bir iki defa oğlum gördü cığlık çığlığa bagira bağıra ağladı kardeşim nefes almıyor diye çok korktu bayagi elimde morariyor sırtına vuruyorum öyle düzeliyor iyice endişelenmeye başladım artık

Benim de öyle. Ben ara vererek emzirtiroyrum bakıyorum biraz çekiyor sütü çekiyorum bebeği yutsun diye bekliyorum sonra tekrar emziriyorum tekrar yutsun diye çekiyorum kendimden. Öyle çözüm buldum belki deneyebilirsin
Merhaba canım senin bebiş nasıl toparladı inşallah kendisini bizde yarın aylık kilomuza bakmaya gidicez ama nedense gözümde aynı gibi 😓

Bebeğin kusması var mı benimki ilk başlarda yoktu ama bu bı haftadır kusuyur sulu şekilde midesi soğuk almışmıdır bilmiyorum süt vermeye korkuyorum verdiğim gibi atıyor

Merhaba canım senin bebiş nasıl toparladı inşallah kendisini bizde yarın aylık kilomuza bakmaya gidicez ama nedense gözümde aynı gibi 😓
Benimde gözümde aynı gibiydi ama 1 aylık kontrolde 1200 aldığını öğrendim 😍 daha iyiyiz smdi ama hala küçük tabiki minicik kıyafetler olmuyor hala. Sağlıkları iyi olsunda gerisi çok önemli değil 😍😍 seninki nasıl canım nasılsınız iyi geçiyor mu günler

Bebeğin kusması var mı benimki ilk başlarda yoktu ama bu bı haftadır kusuyur sulu şekilde midesi soğuk almışmıdır bilmiyorum süt vermeye korkuyorum verdiğim gibi atıyor
Aa benimki de kusuyor yaa :( emziriyorum yine de aç kalmasın diye çoğunu atıyor son 1, haftadır böyle önceden çok kusmuyordu

Aa benimki de kusuyor yaa :( emziriyorum yine de aç kalmasın diye çoğunu atıyor son 1, haftadır böyle önceden çok kusmuyordu
Benimkide aynı durumda canım bizim süreç biraz zordu ama çok şükür toparlanıyoruz şimdi balgamı var atamıyor soğuk almış miniğim ilaç da vermediler küçük diye balgamı atsa rahatlardi bide doktor üfürüm var çocuk kardiyolojisine randevu oluşturdu haftaya gidicez inşallah güzel haberlerle döneriz

Benimkide aynı durumda canım bizim süreç biraz zordu ama çok şükür toparlanıyoruz şimdi balgamı var atamıyor soğuk almış miniğim ilaç da vermediler küçük diye balgamı atsa rahatlardi bide doktor üfürüm var çocuk kardiyolojisine randevu oluşturdu haftaya gidicez inşallah güzel haberlerle döneriz
İnşallah canım bebekte balgamı da hiç duymamıştım soğukta mı kaldınız nasıl oldu çok geçmiş olsun. Benimkinin burnu doluyor yıkarken atıyor çok şükür uğraştırmadı sıcak banyoda ılık su içine koy açılır onun boğazı falan iyi gelir ama banyon sıcaksa yap yoksa daha çok üşütür

Back
X