Öncelikle gaz sancısı çok fazlaydı. Sab simplex damla bile tam geçirmiyordu. Sonra bu sancıların devamında yoğun ıkınma geldi. O sırada doktor değiştirdim. Kontrol muayenesinde yeni doktor bu kadar gazın haftasona göre normal olmadığını (o sırada 18 günlük falandı) yediğim içtiğimin etki edebileceğini süt tüketmememi söyledi. (Peynir ve yoğurt iimdilik ye ileride bakarız dedi) sonra ıkınması ve gazı artarsa kakadan bakılan kalprotektin tahlili yaptırmamızı istedi. Muayeneden sonra gaz ve ıkınma iyice arttı. Yavrumun göbeği kurbağa gibi şişti. Tahlil verdik. Haftasonu gaz iyice arttı sab simplex hiç işe yaramamaya başladı. Dün aldım tekrar götürdüm. O sırada tahlil sonucu da çıktı. Dün akşam da kakası biraz mukuslanmaya başladı. Ben şuan süt, yoğurt, peynir tüketmeyeceğim. (Paketli gıdalarda da süt içeriği olabiliyor çok dikkat edilecek o yüzden) bebeğe de özel bir mama verildi.
senin de böyle bir şüphen varsa bence önce doktor değiştirmeyi düşünebilirsin. Eğer mümkün değilse de sütü ve süt ürünlerini 1 hafta falan kesip deneme yapabilirsin. Bir zararı yok zaten. Sadece nefsimize zor.
Tüm bebişlerimiz iyi olsun mışıl mışıl uyusunlar