• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
Kızlar mama artı emzirme gidenler düzeniniz nasıl? Hangi biberonu kullanıyorsunuz? Hangi mamayı kullanıyorsunuz?
Her istediğinde meme veriyorum 3 saatte 1 hipp mama veriyorum genellikle 40 cc içiyor mamayı bugün kontrolden geldik 17 günlüğüz artık gece uyandırmayın kendi uyanırsa beslersin dedi

Ya kızlar ben de süt konusunu kafama takmadan duramıyorum iki göğsümü toplam 1 saat sağıyorum 30 35 cc anca çıkıyor takviye kullanıyorum ama göğüslerim boş sapık gibi oldum bugün hastanede emzirme odasında 2 anne vardı memeleri dolu dolu imreniyorum

Canım siz tarafta öylemi çocuk doğduğunda gelmek daha minik sende uyğun diğilsin ondan şaşırıyorum ben birde sen mevlitte yaptın geleydiler o gün bilmiyorum bizde memlekette ayıp bilirler daha yeni doğduğunda görmek için mevlit yapılıyor o zaman giden gidiyor gitmeyende bekliyor bebek 5-6aylık olsun artık evin düzeni olduktan sonra görmeye gidiyorlar o bile kural diğilki mutlaka gidilmeli sana yazık diğilmi daha 40 günün olmadan geliyordular valla ben diyorum ya kendime zar zor yemek çay koyuyorum hele başkasını düşünemiyorum bile + kusmuklu dolanıyorum evde sinir stres her şey var uykusuzum birde kendi annem bile olsa onunla bile görüntülü çok az konuşuyorum bu kadar vaktim nerde bende o da anlayışlı tabi..demek sen bendende sabırlısın ben kendimi sabırlı sanıyordum🫢sana bu mesajı yarım saate yazdım😅ben bu kışı sanırım yeni bir şey almıcam mevlit için elbise alırım sonrada beklicem zayıflayım öyle
Sabrim taşıyor bazen ama yapacak bişi yok malesef bizim buralarda böyle yatak odasının camlarını sildim perdelerini yıkadım inanılmaz yoruldum yarına da kalan işleri yapıp Perşembe günü de akşamdan ikramlık hazirlayacam

Sabrim taşıyor bazen ama yapacak bişi yok malesef bizim buralarda böyle yatak odasının camlarını sildim perdelerini yıkadım inanılmaz yoruldum yarına da kalan işleri yapıp Perşembe günü de akşamdan ikramlık hazirlayacam
Anladım canım Allah güç versin ben daha mevlit yapmadım🤷🏻‍♀️

Peki ne dedi bu fıtık için ne yapacağız? Ameliyat mı olacaklar ne diyor doktorun..:/
Benim kızım dünden beri çok iyi sanki gaz sancısı yok gibi. Ama akşam 8-12 arası hiç uyumuyor o beni zorluyor ama genelde uykusu iyi bir iki saat uyuyor yatınca
Doktor 1 yaşına kadar birşey yapamayız beklicez bazıları kendiliğinden geçiyor muş benimki ne gündüz ne gece uyumuyor sadece akşam azıcık uyuyor sürekli ıkınıyor

Kızlar mama artı emzirme gidenler düzeniniz nasıl? Hangi biberonu kullanıyorsunuz? Hangi mamayı kullanıyorsunuz?
Bunu bende çok merak ediyorum 2gundur bir öğlen birde gece kalktığında veriyorum mamanin ustunde 4ölcek 120ml yazıyor o şekilde veriyorum ama doğrumu yapıyorum yanlış mı bilmiyorum 120ml bitiriyor bebeğim ama sanki çok mu nasıl bilmiyorum ama 2gundur adam akıllı uyku uyuya biliyorum gaz sancısı da hafifli benim sütüm mü çok gaz yapıyor anlamadım çocuk mamayı içtiği gibi derin uykuya dalıyor biberon da Dr browns anti colic biberon kullanıyorum gaz olusumunu engellediğini vadediyor

Bunu bende çok merak ediyorum 2gundur bir öğlen birde gece kalktığında veriyorum mamanin ustunde 4ölcek 120ml yazıyor o şekilde veriyorum ama doğrumu yapıyorum yanlış mı bilmiyorum 120ml bitiriyor bebeğim ama sanki çok mu nasıl bilmiyorum ama 2gundur adam akıllı uyku uyuya biliyorum gaz sancısı da hafifli benim sütüm mü çok gaz yapıyor anlamadım çocuk mamayı içtiği gibi derin uykuya dalıyor biberon da Dr browns anti colic biberon kullanıyorum gaz olusumunu engellediğini vadediyor
Bebeğiniz kaç günlük acaba

Ben de her emzirmeden sonra 90 cc veriyorum çok uzun emiyor bu arada bir meme yarım saatte yakın emiyor hala iki meme 1 saati buluyor ama yine de sonunda mama içiyor mutlaka yarın 40 günlük olacak 90 cc de az gelmeye başladı ona ama arttırmamaya çalışıyorum sütümle doysun diye Aptamil proysneo kullanıyordum ama bebeğim çok gazlı onun da gaz yaptığını okudum sma comforta geçtim sanki biraz daha hafifledi gibi gaz olayı Aptamil sahiden gaz yapan bir mamaymış. Avent anti kolik 1 numara kullanıyorum en yavaş akışlı olan onu değiştirmeyi de düşünmüyorum akış artmasın ki meme reddi yapmasın. Şu an memeyi de isteyerek alıyor çünkü. Sütümü sağdığımda baya süt çıkıyor ama beslenme sürecini mamayla bitirme huyunu bırakmıyor. Hem meme hem mamayla devam edeceğiz gibi duruyor bu gidişle. Siz ne kullanıyorsunuz ?

Ya kızlar ben de süt konusunu kafama takmadan duramıyorum iki göğsümü toplam 1 saat sağıyorum 30 35 cc anca çıkıyor takviye kullanıyorum ama göğüslerim boş sapık gibi oldum bugün hastanede emzirme odasında 2 anne vardı memeleri dolu dolu imreniyorum
İlla kocaman taş gibi olmasına gerek yok ki kuzum bebek emdikçe süt üretir memeler. Sağıyorsan nette bir sürü pompa ile süt artırma programları var ona bakabilirsin. Birde kudüs hurması ye çok güzel süt yapıyor.

Aynı şeyleri yaşıyorm resmen beyaz gürültü kiraz çekirdeği masaj dışında öneriniz var mı mama da alıyor bizim ki tekrar bi doktora götürmeyi düşünüyorum gaz damlası vs ne kullanıyorsunuz saat 15 ten beri uyumuyo mesela gece de aynısı olacak büyük ihtimalle
Kiraz çekirdeği fayda etmiyor mu almayı düşünüyordum. Herhangi bir sıcak jel torbası da aynı işi görür mü

Merhaba hanımlar doğum parası onaylanmış görünüyor nerden alıyoruz ? Bu arada devlet memuruyum her ay hesabıma mı yatacak acaba?

Merhaba, görünce yazmak istedim. Belki faydam olur size. Öncelikle lütfen stres yapmayın🌸 Ben de doğumu yaptım ve doğum yaptığım hastanede kimsenin söylediklerimi dikkate almaması nedeniyle mastit oldum.
Ben sütüm yok zannediyordum ki hala artırmaya çalışıyorum.
Öncelikle süt yapan şeyler yiyin, moms tea çay aldım, süt artırıcı takviye kullanıyorum ve hastane tipi göğüs pompası kiraladım. Hastane tipi göğüs pompası daha kuvvetli çekiyor sütü ve uyarıyor. İsterseniz 1 ay kiralayarak siz de deneyin.
Kiralamayı nereden yaptınız hangi modelde?

Doktor 1 yaşına kadar birşey yapamayız beklicez bazıları kendiliğinden geçiyor muş benimki ne gündüz ne gece uyumuyor sadece akşam azıcık uyuyor sürekli ıkınıyor
Ne kadarlık bebeğim şimdi? Benimki 2 gündür rahatladı o kadar ıkınmıyor artık çok mutluyum bir rahatlık geldi sessizlik geldi eve 😍 darısı başına inşallah

İster istemez insan takıyor ama elinden geleni yap yeter iki memeden toplam 1 saatte 5ml süt sağıyorum geldiği kadar içsin şifa olsun diyorum. 🥲 Gelmezse de artık yapacak bir şey de yok. Güzel uyuyabilmek beslenme kadar önemli ama bebişlerle de çok mümkün olmuyor. Bazen göğsüm sızlayıp süt sızıyor mememden bazen bir damla gelmiyor. Mecbur mamayla besliyorum. Kaç ay sonra bile sütü artanlar var güvenilir bir emzirme danışmanı arıyorum biraz daha bebekli hayata alıştıktan sonra ona başlayacağım.

Ben de her emzirmeden sonra 90 cc veriyorum çok uzun emiyor bu arada bir meme yarım saatte yakın emiyor hala iki meme 1 saati buluyor ama yine de sonunda mama içiyor mutlaka yarın 40 günlük olacak 90 cc de az gelmeye başladı ona ama arttırmamaya çalışıyorum sütümle doysun diye Aptamil proysneo kullanıyordum ama bebeğim çok gazlı onun da gaz yaptığını okudum sma comforta geçtim sanki biraz daha hafifledi gibi gaz olayı Aptamil sahiden gaz yapan bir mamaymış. Avent anti kolik 1 numara kullanıyorum en yavaş akışlı olan onu değiştirmeyi de düşünmüyorum akış artmasın ki meme reddi yapmasın. Şu an memeyi de isteyerek alıyor çünkü. Sütümü sağdığımda baya süt çıkıyor ama beslenme sürecini mamayla bitirme huyunu bırakmıyor. Hem meme hem mamayla devam edeceğiz gibi duruyor bu gidişle. Siz ne kullanıyorsunuz ?
Maşallah bebeğin kaç kilo şu an. Senin sütün kaç ml çıkıyor.

Back
X