• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    187
Hayatımda böyle bisi görmedim cocuk akşam 7 gibi sag göğsümü emmiyor krizlere giriyor ondan öncesi emiyor ama o saatten sonra asla almıyor bu nasıl oluyor anlamadım tabi sol göğsümden emse de yetmediği için mama veriyoruz şaka gibi 80 cc iciyor nerdeyse normal mi bu durum trajikomik geldi bana 🙄
Çok yorulup uykusu geliyosa o yüzden emmek istemiyodur canım benim kızım da öyle emmek ıstemıyo mama verirsem içiyo daha kolay çünkü biberon, uyanık kalma süresini iyi takip etmek lazım en fazla bir saat

Mesela şimdi aramış ortalama iki gibi gelirim dedim ama diye birsüru konuşuyor saat üç olmuş adam daha konuşuyor gün bitmiş bu kadar mı zor ya ayarlamak saate bakmak biraz hassasiyet ben zaten çıkacaktım gelecektim biliyor bunaldigimi
Benimkide diyor çıkak ben çıkmıyorum çünkü ben zorlanıyorum onun için her şey kolay bu sezeryan beni daha çok zorlamış halsiz hiss ediyorum kendimi..bende bu gün eşime sardım ama haklıyım hiç değer vermiyorsun dedim durmadan konuştum o da sustu

Benim ki cok kusuyor ondan mı acaba dedim aşırı yani gunde 5 kere en az ust değiştiriyorum zaten onun giysisini yıkamaktan bizim çamaşırlar duruyor mama verince bi kusuyor sonra kusma yok sütte mi bisi var diyorum bende kendi kendime
Ben kıyafet işini önlükle çözdüm 😂 emzirirken de mama verirken de süt verirken de takıyorum. Gazını çıkartıp uykuya geçerken çıkartıyorum artık kusma riski geçmiş oluyor. Yoksa benimkide öyle çok kıyafet kirletiyordu

Kızlar ben ne yaşıyorum anlamadım gündüz ve gece iyi kötü beş on dk bile olsa emiyor ama akşam olunca çocuğa birşey oluyor almıyor memeyi daha doğrusu ağzına alıp oynuyor asla süt çekmiyor ağlmıyorda birşey de yapmıyor öylece bekliyor ağzında. Sonrada açlıktan ağlıyor mama veriyoruz mecbur onu da mamayı değiştirdik beğenmediği için içmiyor. Şu besleme işi benim psikolojimi bozdu ya gündüz de en geç 1.5 saatte sürekli meme de. Ben mi beceremiyorum anlamadım

Kızlar ben ne yaşıyorum anlamadım gündüz ve gece iyi kötü beş on dk bile olsa emiyor ama akşam olunca çocuğa birşey oluyor almıyor memeyi daha doğrusu ağzına alıp oynuyor asla süt çekmiyor ağlmıyorda birşey de yapmıyor öylece bekliyor ağzında. Sonrada açlıktan ağlıyor mama veriyoruz mecbur onu da mamayı değiştirdik beğenmediği için içmiyor. Şu besleme işi benim psikolojimi bozdu ya gündüz de en geç 1.5 saatte sürekli meme de. Ben mi beceremiyorum anlamadım
Memeyi çeker gibi yapsan belki süt çeker

1 kilo 200 Gr almış senin bebiş ne kadar doğdu ve şimdi ne kadar?benim büyük oğlanda aynı mamayı içti ama zar zor kilo alıyordu hala zayıf
Masallah cok güzel almış. Ne guzel kilo almış boyuna sagligina yarasın inşallah 😍Biz 3 kilo doğduk şimdi 5 kilo olduk bir kilo aldık bu ay doktor güzel demişti. Mamaya başlama dedi bana. Her gittiğimde kilo kontrolunden sonra soruyorum mama vereyim mi diye şuan verme dediler hep simdilik böyle devam 🙏😍

Benimki de 5 10 dk kadar sürüyor bazen birkaç dk emiyor. Zorlamıyorum kendi bırakıyor doymasa bırakmaz diye düşünüyorum acıkınca veriyorum bence artık meme de ona göre ayarlıyor çocuğun da çekme hızı önemli tabii kendini üzme çocuk 5 dk da doyar hızlı çekerse. 20 dk da yavaş çeker doyar her çocuk farklı biliyorsun

Memeyi çeker gibi yapsan belki süt çeker

Benimki de 5 10 dk kadar sürüyor bazen birkaç dk emiyor. Zorlamıyorum kendi bırakıyor doymasa bırakmaz diye düşünüyorum acıkınca veriyorum bence artık meme de ona göre ayarlıyor çocuğun da çekme hızı önemli tabii kendini üzme çocuk 5 dk da doyar hızlı çekerse. 20 dk da yavaş çeker doyar her çocuk farklı biliyorsun
Gözleri açık memeyi yalıyor diliyle bekliyor öyle sinirlerim bozuldu 😄 bu sıpalar bizi elimde oynatıyor vallahi en son yatarak emzirdim emdi öyle 🤷‍♀️

Masallah cok güzel almış. Ne guzel kilo almış boyuna sagligina yarasın inşallah 😍Biz 3 kilo doğduk şimdi 5 kilo olduk bir kilo aldık bu ay doktor güzel demişti. Mamaya başlama dedi bana. Her gittiğimde kilo kontrolunden sonra soruyorum mama vereyim mi diye şuan verme dediler hep simdilik böyle devam 🙏😍
200 Gr sizden fazla aldık nerdeyse aynıyık MaşAllah bebişlerimize😍😍aman sütun varsa mama verme hem masraflı hem uğraştırıcı

200 Gr sizden fazla aldık nerdeyse aynıyık MaşAllah bebişlerimize😍😍aman sütun varsa mama verme hem masraflı hem uğraştırıcı
Artik masrafı geçtim gece kalkıp mama hazirlamak Rabbim kolaylık versin çocuk ağlıyor sen acele ediyorsun falan çok zor yani 😕
Maşallah maşallah bebeklerimiz iyi çok şükür 😍

Merhaba hanımlar, bebekler ilk ne zaman isteyerek güler?
Bizimki ilk 4. 5. Haftalar civarı güldü. Güldü derken gülümsüyor ama günün her anı değil tabii ki özellikle sabah uykusundan uyanırken ve gazı yoksa tabii ki😅😅 sonrasınds gitgide belirginleşiyor gülmeler sadece bana gülüyordu arrık babasına bbannesine de gülüyor mesela. 6.-8. Haftalar diyor kaynaklarda

Allahım sabır ver günde 4 kere kakasını yapmasına rağmen hala ve hala ve halaaaaa ıkınıyor bu çocuk. Ilık banyo, karın masajı, bisiklet sürme hareketi, 2 çeşit gaz damlası... yok yani ıkınarak uyandıracak kendini illa ki o uykudan. Gece artık duymazlıktan gelip uykuma devam ediyorum çünkü uyanık desem değil uyuyo desem değil. En azından birimizden biri uykusunu alsın diyip uyuyorum ne zaman tam ağlamaya geçiyor o zaman kalkıp meme veriyorum. İnfant diskezia deniyormuş bu ıkınmaya. Anüs kaslarını serbest bırakmayı öğrenemediğinden oluyor yazmışlar ama bu çocuk 1-2 hafta önce gayet kakasını yapıyordu ıkınmadan. Şimdi nerden çıktı bildiğini mi unuttu 😅😅 bir akıl verin en azından geçecek diyin lütfen 😂

Back
X