• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    188
Kızlar aşı için beni de aradılar çarşamba günleri yapıyorlarmış, ben memleketteyim haftaya yapsak olur mu diye sordum ama tavsiye etmem geciktirmeyi dedi hemşire. Sizce bisey olur mu bir hafta sonrasında yapsam
2. Ay aşışı icin saglik ocagi bana 1 ay süre verdi 10 kasim ile 10 Aralık arasında yaptırın dedi

Kızlar bebeğim 4 eylülde 38+4 de sezaryenle doğdu. Tam iki aylık oldu. Henüz ellerini ağzına götürme yok. Başını tutma, göz takibi gülümseme var ama ellerini ağzına götürme yok henüz. Sizin bebeklerinizde durum nedir, daha erken mi acaba ?
Ellerini ağzına götürmesi mi gerekiyomuş benim kızım yapıyo da biz aç zannediyoduk

Benimki hep pişik
O zaman baska bezler de dene canım bezden kaynaklı olabilir sleepy bizde kızarıklık yaptı molfixe geçtik düzeldi
Kızlar çoğunluk mamayla besleyen var mı bebeğini ben mamayla besliyorum da ilerde böyle mama şişirir diyorlar öyle birşey oluyo mu
Büyük oğlum mama çoğunluklu beslendi hiçbirzaman kilolu bir çocuk olmadı 6.5 yaşında hala çok zayıf

Kızlar çoğunluk mamayla besleyen var mı bebeğini ben mamayla besliyorum da ilerde böyle mama şişirir diyorlar öyle birşey oluyo mu
Benim yeğenim de yalnizca mama ile beslendi suan 7 yaşında hic kilolu bir cocuk olmadi mama ile beslenmeden ziyade verilen miktar ile alakalı sanirim

Merhaba 55 günlük bebeğimi hem anne sütü hemde mama ile besliyorum. Anne sütü emerken bir sıkıntı yok ama biberon verdiğimde hirilti sesleri geliyor 2 gündür baya arttı burun damlası kullanmaya başladık acaba sebebi ne olabilir yaşayan var mıdır

Kızlar gruptan bir arkadaş da süt alerjisi diyeti yapıyordu. Bebeği nasıl oldu?
Sanırım benim ama benim işler çok karıştı. Süt alerjisi diyeti ve mamasına rağmen gaz sorunu devam edince çocuk gastroya gittim. O doktoru sevdim dedi ki süt alerjisi diyemem çünkü kilo alımı iyi. Bana şunu önerdi ön sütü ayır (esas gaz yapan kısım oymuş) arka sütü ver. Hastane tipi sağma makinası kiraladım. 1 haftadır o şekilde yapıyorum rahatlama oldu. Diyeti de peynir ve yoğurt yönünden bozdum. Sadece direkt süt ve sütlü tatlı falan tüketmiyorum

Pişikten göz açamaz oldum
Pişikten ben de çok çektim. Çaresi çok sık bez değiştirmek ve ben her kakada poposunu yıkıyordum. Ara günde 1-2 kez de bezsiz yatırıyordum. Islak mendil asla. Dışarı çıkarken bile ıslak pamuk taşıdım. Eğer ciğer gibi olduysa doktora götürmeni tavsiye ederim. Bana ilaç merhem vermişti. Ama bunlar kortizonlu olduğu için 2-3 gün kullanılıyor. İsim veremem o yüzden. Doktor reçete etse iyi olur

Merhaba 55 günlük bebeğimi hem anne sütü hemde mama ile besliyorum. Anne sütü emerken bir sıkıntı yok ama biberon verdiğimde hirilti sesleri geliyor 2 gündür baya arttı burun damlası kullanmaya başladık acaba sebebi ne olabilir yaşayan var mıdır
Burun temizliği yapıyor musunuz? Ben yıkayamıyorum ama hergün otribebenin ağızla çekilen temizleme ürününü yapıyorum baya bişey çıkıyor

Back
X