2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
O kadar iyi anlıyorum ki sizi . Kendime çözüm bulamamışken size de bir şey önermek istemiyorum ama sakin kalmaya çalışın ve kendinizi üzmeyin lütfen.
Bende az evvel uzun uzun duvara bakarken buldum kendimi. Kafam o kadar karışık ki .
Dil bağını önceden bilmediğimiz için meme emmesi için her yolu denedik ve sanırım bebeğin kafasını çok karıştırdık. İlk başlarda şırınga ile verşyordum sağdığım sütü. Zor gelince daha sonra kaşık biberon ile verdim tamamen meme reddi yaşamayalım diye . Daha sonra meme ucuna silikon meme ucu taktığım için bu kez acaba biberon verirsem bebek silikonu alır mı gibi saçma bir düşünceye girdim ve avent in biberonunu vermeye başladım 3 gündür . Ama bebek öyle bir alıştı ki biberona , bu kez diyorum ki dil bağı çözülse bile biberondan dolayı bebeğim yine emmez . Yarın kaşık biberona mı dönelim diye düşünürlen uzun uzun duvara bakmışım ben .
İlk çocuk tecrübesizliği mi desem, etrafımın beni yormasından ötürü kafamın allak bullak olması mı desem , dil bağı gibi bir şanssızlığın olması mı desem. Durumun bu hale gelmesinin sebebi ne bilmiyorum ama bende çok iyi hissedemiyorum kendimi.
En kötü sağar veririm, o da olmadı mama veririm diyordum ama bu aralar bu ihtimalleri düşününce kötü hissediyorum. Kendimi süt üreticisi hibi hissediyorum, durmadan süt sağoyorum bebeğe dayıyorum . Sanki benim değil de başkasının bebeği gibi . Sürekli süt yetiştirmeye çalışıyorum ve onun dışında hiçbir şeye vakit kalmıyor .
İnşallah hepimiz için her şry güzel olur.
Kusura bakmayın siz derdinizi dökmüştünüz ama ben alıntılayıp iki kat dert dökmüş oldum

Kızlar benim bebeğim emmek istemiyordu. 2 gündür emmek istiyor gibi oldu derken emmeye başladı ama kısa kısa 4 kez emdi bugün. 10 dakika filan. Doktorumuz 3 saatte bir 60 cc verin demişti. Şimdi kısa da olsa emince üstüne bir de 60 cc verince 2 kez kustu. İlk kusma baya çok oldu. Korktum. Bebeğe fazla mı geliyor bunca anne sütü anlamadım. Bir de durduk yere Reflü yapacağım çocuğu.

Daha çok taze anneyim. Tecrübem yok ama fark ettiğim şeylerden belki işinize yarar yazmak istedim. Benim beneğim de elleriyle beni itiyordu. Mememi gördüğü an uyku moduna geçiyordu. Son 2 gündür zorlamadım ve şöyle yaptım. Mesela 3 saatte bir emzireceğim ya 2-2.5 saat olduğunda kaldırıp deniyorum çünkü 3. Saatte inanılmaz acıkmış oluyor mememle uğraşmıyor. Şimdi aç olduğunda denedim aldı. Biberonla veriyorum mecburum. Kaşık biberonu beceremedim bir de şırıngayla hiç yapamam gibi. Öğrendikçe paylaşırım.

10 dk emmesi gayet iyi bir süre, sütünüz iyiyse zaten doymuştur muhtemelen, üstüne verdiğiniz fazla gelmiştir, onu da çıkartmıştır diye düşünüyorum. Bence artık emmeye başladıysa 3 saat kuralını kaldırıp arandıkça emzirin, ağladıkça emzirin. Doktorumuzun bize dediği uykusunu 3 saat geçirmeyin, ama ondan önce ne zaman isterse verin demişti. 3 saat sınır bir şey, yoksa daha erken de verebilirsiniz, bekletirseniz çok aç da kalabilir yoksa. Ayrıca ilk başlarda 10 dk olur, sonra 15 dk ya çıkar. Zaten ilk başlarda daha da uzun emmiyorlar gibi.

Kaç günlük bebeğiniz acaba ? Benim bebeğime 60 cc verince 1 saat sonra aç uyanıyor

Sütüm var. Tabii ona faydası var mı yeterli mi bilmiyorum. Evet sanırım fazla geldi kustu. Dediklerinizin hepsini dikkate alacağım çok teşekkür ederim.

Herkes bir sınavdan geçiyor sanirim
Dün doğurdum. Oglum cok iyi cok şükür, benim moralim de iyi. Ağrım sızım da dayanilacak kadar.
Amma velakin mesanemi kesmişler, uzun bir süre katater ile olacağım.
Umarım sonrasinda tamamen iyileşip, işlevini yerine getirir mesanem.

Hayırlı uğurlu olsun bebeğiniz. Siz de inşallah bir an evvel sağlığınıza kavuşursunuz.

Bugün inanılmaz baskı yaptı bebek aşağıya bu gece ya da bikac güne bence kalmaz gibi ama doğuracakmisim gibi hissediyorum ama sancı yok işte o şüphelendiryor sizde aşağı baskı sonrası mi oldu ilkinde sancı vurdu bana bunda hiç sancı yok baskı var aşağıya doğru zorladığını hissediyorum

Çok üzüldüm çok geçmiş olsun, bir an evvel iyileşirsiniz inşaallah. Gözünüz aydın, bebeğinizi sağlıkla büyütün, hayırlı olsun.

Kızlar selam. Bebeğim bugün 21 günlük oldu. Ve koskoca tüm gün boyunca sadece 40 dk uyudu oda tam uykuya geçemedi. Asla uyuyamıyor altı temiz karnı tok ama bi türlü uykuya geçiş yapamıyor. Duş sonrası bile uyumadı. Bugünlerde atak falanmı var biliyomusunuz. Neden uyumaz bu cocuk

Allah yardmcınız olsun epey zorlayıcı bir durum. Tüm gün dediğiniz 24 saatte toplam 40 dk mi uyudu, yoksa gündüz uykusunun mu süresi toplam 40 dk oldu? Ne zamandan beri böyle? Uyumadığı zaman ne yapıyor, sakin mi ağlıyor mu? Uyku problemlerinin en büyük nedeni gaz oluyor genellikle. Bebek ağlarken bacaklarını karnına doğru çekip çekip bırakıyor mu? Genelde gazı varsa bu şekilde ağlar bebekler. Gaz masajları yapmanızı öneririm, karnına, bacaklarına, sırtına… internette videoları var. Çok etkili oluyor bu masajlar. Ayrıca gece gündüz ayrımını öğretmek uykuya geçiş yapması için bebeklerde önemli bir şey. Gündüz yattığı oda aman karanlık olsun aman yanında hiç ses çıkartmayalım diye bir durum yapılmıyor, günlük sesler ve ışık engellenmiyor, ama tabi asla ekran ya da müzikli şarkı gibi çok uyaranlı ses ve ışık da olmamalı. Akşam saat 8den sonra da tam kapanmaya geçiliyor, yani ses ve ışık bitiyor, sadece beyaz gürültü sesi açılabilir. Böylelikle bebek gündüzün gündüz olduğunu, gecenin gece olduğunu bilmeye başlıyor. Ona göre gündüzleri daha kısa süreli uykular, geceleri daha uzun uykular uyumaya alışabilir. Tabii ki bu şu an hemen 2-3 günde etkilerini görebileceğimiz bir şey olmayabilir, ama daha sonraki aylarda uyku alışkanlığı edinebilmesi için şimdiden farkında olması gereken önemli bir detay. İlk bebeğim tam 7 günlükken başlamıştı uykuya geçişlerde aşırı zorlanmaya, akşam 8den 12ye kadar kesintisiz ağlardı, denemediğimiz yol kalmıyordu ve asla susmuyordu. Ama bir uyumaya başladıktan sonra uzun uyurdu. Sebebini sorduğumuzda doktor gece uzun süreli uyuyabildiği için kolik değil, sizin sıkıntınız gaz demişti. Masajlarla ve gece gündüz ayrımını öğreterek filan uzun süreli bir mücadelenin ardından düzene girmişti çok şükür. Eğer sizin gece de uzun uyumuyorsa o zaman şu anki durumunuz kolik sebepli de olabilir. Emziriyorsanız doktor size diyet veriyor sanırım, gaz damlası desteği de yapabilir, o şekilde atlatılıyor diye biliyorum. Allah kolayca bu süreci aşabilmenizi nasip etsin.

Panik yapma canım grupta herkes aynı süreçlerden geçti geçiyor. Kişisel tecrübem en az akışlı biberon da olsa yenidoğanda meme reddi yapıyor. Vakit kaybetmeden bir emzirme danışmanına ulaş. Onlar yönlendirir zaten ten tene temas et bebeğin doğru pozisyonda memeyi kavradığından emin ol meme ucun çökükse öncesinde bir 10dk sağım yapabilirsin hem fazla sütü almış hem ucu çıkarmış olursun. Bebek açken değilde hafif doymuş ve sakinken memeye getir bir anda olmuyor deneye deneye düzelecektir.

Yaaa kıyamam hepimiz o kadar güzel anneler oldukki, tek derdimiz yavrularımız oldu hepimize kalpten sarılıyorum canım yeni anneler . Bir sürü endişelerimiz, kaygılarımız, korkularımız var ama coğu da korktuğumuz gibi olmuyor, seni çok iyi anlıyorum bende oturup 3 gün ağladım sütüm olmayacak yok az gelecek diye, ama pes etmedim sütüm çok güzel artmaya başladı, senin de farklı bir sürü endişen var canım ama emin ol düzelecek çoğu şey. Etrafımdaki çoğu kişi bebeklerini hem emzirdi, hem avent biboronla mama verdiler meme reddi de olmadı arkadaşlarımda, kız kardeşim yenidoğan dan itibaren iki yıl boyunca sütünü sağdı hem avent biboronla verdi hem kendi emzirdi hiçde meme reddi olmadı çok rahat etti hatta sağıp atıyordu buzluğa bi işi olsun ya da uykusunu bölmek istemediğinde hemen sütünü biberonla veriyordu dışarı çıkacak olduğunda falan çok rahat etti bu şekilde, dert etme yani alır memeyi de, bebeğin iyi olacak Allah'ın izniyle sen ona odaklan

Olacak şey değil ama olmuş çok geçmiş olsun. En kısa zamanda toparlanırsınız umarım. Bebiş de hoşgelmiş

Yaaa cok geçmiş olsun böyle bi hatayı nasıl yapabilirler ya

Uyaran olmayan sakin karanlık bir ortamda uyutmaya çalışabilirsiniz. Eskiden memede mi uyurdu, acaba artık sizin desteklemenizi mi bekliyor? Eğer öyleyse ufak salınımlar, pıspıs sesleri iyi olabilir. Memede uyuyakalıp yerine yatırınca uyanıyorsa da kucaktan indirmeyin diyebilirim dinlenebilmesi için.
Tam gaz sancılarının arttığı dönem, belki gaz da uyandırıyordur.

Gerçekten emzirme süreci çok sağlam bir psikoloji ve sağlam bir sabır istiyor ama biz bu yorgunlukla,değişen bunca hormonla, bu kadar endişeyle tabi ki dayanamayıp ağlıyoruz ben geçen hafta agladim emzirme işini nasıl halledecez diye şimdi sen ve grupta bir sürü kişi bunu yaşıyor ama bu süreç bir şekilde geçiyor ve yapmamız gereken şey her neyse ona adapte olmaya başlıyoruz yavaş yavas , çok şükür ki bizi burada anlayabilecek bir sürü arkadaşımız olmuş oldu. Bana sanki ilk defa ağlayan bir insan görmüşler gibi niye bu kadar ağlıyorsun diye şaşırıyorlardı geçen hafta bende söylüyordum benim hormonlarim değişti, uyuyamıyorum, yorgunum ,yeni bi hayata alışmaya çalışıyoruz bebeğimle,sütüm olmayacak korkusu yaşıyorum bırakın da agliyim onu da çok görmeyin dedim. Ağla canım iyi geliyor ama sonrasında da oturup neler yapabileceğine odaklan, biz hepimiz çok güzel anneler olduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…