- 29 Haziran 2022
- 3.749
- 2.124
- 83
- 32
Yorumlarınızı okudum. Çok sağ olun. Tekrar okuyup ek sorular soracağım. Ama ondan önce şu an kendimi hiç iyi hissetmediğimi söylemem lazım. Galiba meme reddi yaşıyoruz. Oğlum memeyi görünce sinir krizi geçirir gibi ağlıyor. Öfkeleniyor, asla emmek istemiyor. Biberonun ucunu meme diye hafiften ağzına verip şırınga ile mama enjekte ediyoruz, o zaman aşırı iştahla yiyor. Çok seviyor mamayı. Tabii sonrasında benim henüz doğru düzgün aktive olmamış kuru mememi verince asla emmek istemiyor. Altını aç, mamasını yedir, uyut şeklinde 3 saatlik döngülerle geçirdik son günleri. Bugün eşim Philips Avent elektrikli pompadan aldı geldi. İlk defa sütümü sağdık. Mis gibi altın rengi kolostrumu görünce mutluluktan ağladım. 25 ml kadar çıktı iki memeden. Bahsettiğim şırınga yöntemiyle verdik. Hiç doymadı. Üstüne 20 cc mama da verdik. Yine doymadı ama biraz uykuya dalacak gibi oldu. Annem o esnada ısrarla illa memeyi daya dedi. İstemeyecek, öfkelenecek, her şey başa saracak dedim. Dinlemedi. İlla ver memeyi, ben sana meme veremediğimde anneannen zorla dayardı ağzına, öylelikle emmeyi öğrettik sana filan dedi. Baktım susmuyor, tamam anne dedim. Uyumak üzere olan çocuğa memeyi dayadım. Delirdi, ağlamaya başladı, morarana kadar hem de... Şu an eşim evin içinde bebeği susturmaya çalışıyor. Annem ısrar ettiğine bin pişman oldu. Ben aşırı derece ödem toplamış ayaklarımla, süt lekesiyle dolu geceliğimle, yatağın üzerinde kaldım öyle. Neyi yanlış yapıyoruz, nasıl düzeltiriz, düzelir mi, ne yapmalı şu an hiç bilmiyorum ve ağlamama engel olamıyorum. Bugün 3-4 posta ağladım. Çok bitkin hissediyorum.
O kadar iyi anlıyorum ki sizi . Kendime çözüm bulamamışken size de bir şey önermek istemiyorum ama sakin kalmaya çalışın ve kendinizi üzmeyin lütfen.Yorumlarınızı okudum. Çok sağ olun. Tekrar okuyup ek sorular soracağım. Ama ondan önce şu an kendimi hiç iyi hissetmediğimi söylemem lazım. Galiba meme reddi yaşıyoruz. Oğlum memeyi görünce sinir krizi geçirir gibi ağlıyor. Öfkeleniyor, asla emmek istemiyor. Biberonun ucunu meme diye hafiften ağzına verip şırınga ile mama enjekte ediyoruz, o zaman aşırı iştahla yiyor. Çok seviyor mamayı. Tabii sonrasında benim henüz doğru düzgün aktive olmamış kuru mememi verince asla emmek istemiyor. Altını aç, mamasını yedir, uyut şeklinde 3 saatlik döngülerle geçirdik son günleri. Bugün eşim Philips Avent elektrikli pompadan aldı geldi. İlk defa sütümü sağdık. Mis gibi altın rengi kolostrumu görünce mutluluktan ağladım. 25 ml kadar çıktı iki memeden. Bahsettiğim şırınga yöntemiyle verdik. Hiç doymadı. Üstüne 20 cc mama da verdik. Yine doymadı ama biraz uykuya dalacak gibi oldu. Annem o esnada ısrarla illa memeyi daya dedi. İstemeyecek, öfkelenecek, her şey başa saracak dedim. Dinlemedi. İlla ver memeyi, ben sana meme veremediğimde anneannen zorla dayardı ağzına, öylelikle emmeyi öğrettik sana filan dedi. Baktım susmuyor, tamam anne dedim. Uyumak üzere olan çocuğa memeyi dayadım. Delirdi, ağlamaya başladı, morarana kadar hem de... Şu an eşim evin içinde bebeği susturmaya çalışıyor. Annem ısrar ettiğine bin pişman oldu. Ben aşırı derece ödem toplamış ayaklarımla, süt lekesiyle dolu geceliğimle, yatağın üzerinde kaldım öyle. Neyi yanlış yapıyoruz, nasıl düzeltiriz, düzelir mi, ne yapmalı şu an hiç bilmiyorum ve ağlamama engel olamıyorum. Bugün 3-4 posta ağladım. Çok bitkin hissediyorum.
Bende az evvel uzun uzun duvara bakarken buldum kendimi. Kafam o kadar karışık ki .
Dil bağını önceden bilmediğimiz için meme emmesi için her yolu denedik ve sanırım bebeğin kafasını çok karıştırdık. İlk başlarda şırınga ile verşyordum sağdığım sütü. Zor gelince daha sonra kaşık biberon ile verdim tamamen meme reddi yaşamayalım diye . Daha sonra meme ucuna silikon meme ucu taktığım için bu kez acaba biberon verirsem bebek silikonu alır mı gibi saçma bir düşünceye girdim ve avent in biberonunu vermeye başladım 3 gündür . Ama bebek öyle bir alıştı ki biberona , bu kez diyorum ki dil bağı çözülse bile biberondan dolayı bebeğim yine emmez . Yarın kaşık biberona mı dönelim diye düşünürlen uzun uzun duvara bakmışım ben .
İlk çocuk tecrübesizliği mi desem, etrafımın beni yormasından ötürü kafamın allak bullak olması mı desem , dil bağı gibi bir şanssızlığın olması mı desem. Durumun bu hale gelmesinin sebebi ne bilmiyorum ama bende çok iyi hissedemiyorum kendimi.
En kötü sağar veririm, o da olmadı mama veririm diyordum ama bu aralar bu ihtimalleri düşününce kötü hissediyorum. Kendimi süt üreticisi hibi hissediyorum, durmadan süt sağoyorum bebeğe dayıyorum . Sanki benim değil de başkasının bebeği gibi . Sürekli süt yetiştirmeye çalışıyorum ve onun dışında hiçbir şeye vakit kalmıyor .
İnşallah hepimiz için her şry güzel olur.
Kusura bakmayın siz derdinizi dökmüştünüz ama ben alıntılayıp iki kat dert dökmüş oldum