2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar gümüş kapaktan sonra yılamak gerekmiyor memeyi dimi direk veriyorum ben. Birde emzirme danışmanlarını nerden buldunuz? Ne kadar ücret ödediniz online mi hizmet aldınız?
Özel hastanede doğum yapmissan orada emzirme danışmanlari oluyor ve acile bile gitsem yardımcı oluyorlar emzirme desteği almak istiyorum diyebilirsin ücretsiz

Nasil oluyor diye sordum bilmem olmuş işte dedi yaa son zamanlardaki denk geldiğim hemşire ve doktorlar gerçekten sokaktan çevirmiş gibiydiler sorular karşısında çok mantıksız cevaplar veriyorlar
Bı yerde bende okudum gezen kan grubu ve yerleşik kan grubu diye iki grupmuş kan grubu ve imkansız değil nadiren olabiliyormuş ama değişme olayını duymamıştım

Fazla akan sütü toplamak için de bir şeyler vardı. O konuda da tavsiye olur mu?
Bende mochi nin var 450 Tl civarı ucuz bir şey ama çok çok iş görüyor ben çok beğendim. Bi göğsümden bebek emmeye çalışırken ya da bi göğsümü sağarken öbür göğsümden hep boşa süt akıyordu. Bu ürün sayesinde baya bi ml topluyor

Ay inşallah bi çözülse meme olayı üzerimden kocaman bir yük kalkacak .

Tesekkur ederim bundan aldım, yoksa gerçekten sorun oluyor.

arkadaşlar lütfen bir akıl verin :/ sütüm artmaya başladı ama hala lakır lakır değil henüz 6.gün. Yarım saatte 30-40 cc falan sağdım düşünün ama buna da şükür. Bebeğim doymuyor mecbur ek mama veriyorum philips yavaş akışlı biberonla. Kaşık daha ters tepki yaptı emmeyi unuttu denediğimizde mememi hüpletmeye çalışıyordu çorba içer gibi. Ben de emmeden gelmediği için aventle verdim. Finger feeding gösterdiler o da bir kez boğazına kaçtığı için çok korktum. İşin kötü yanı memeden soğumaya başlıyor zahmetli olduğu ve az geldiği için sinir krizine giriyor adeta.

Nasıl yapacağım ben bu ek mamayı nasıl vereceğim:/

Emme refleksini öyle çabuk kaybetmez canım biberonda da emiyor silikon ucun açıklık olan kısmını bebeğin burnuna denk gelecek şekilde yerleştir böylece teninin kokusunu alsın ve ağzına vermeden içine biraz süt damlat ve 5-10 dk sonra ucu çıkarıp memeyi vermeyi deneyebilirsin

Ben uyanmadıkça kaldırmıyorum uykuda büyütür hem ben uyandırınca sersem oluyor geri uyması zorlaşıyor

Yok memeyi şuan alamıyor dil bağından dolayı yoksa emmek istiyor memeyi. Yarın sabah dil bağı kesilecek. İnşallah sonrasında emecektir emmezse de yapcak bir şey yok ben sürekli denerim ne zaman canı isterse emer. İstemezse emmesin . İyi olsun sağlığı yerinde olsun yeter

Olamaz canım fen bilimleri öğretmeniyim ilkokul çocuklarına bile anlatıyoruz sizin hatalı değilse bebiş a ya da 0 olur

Çok tabii canım. Hiç emmiyorsa 60 ml olabilir evet, daha çok küçükler. Emiyorsa zamanla mamayı da bırakırsınız inşallah
Bildiğim kadarıyla formülle hesaplanıyor
Bebeğin kilosu x 150 = sonuç
3 saatte bir besliyorsanız
Sonuç / 8 = verilecek ml
2 saatte bir besliyorsanız
Sonuç / 12 = verilecek ml
Örnek: benim bebeğim 3 kg
3 x 150 = 450
450 / 8 = 56,25 ml

EDS yöntemiyle verebilirsin canım meme reddi olmaz.

Gerçi benim anladığım, reddedecek bebek her türlü reddediyor. Örneğin bir arkadaşım doğum yapar yapmaz kızın sütü geldi, baya da vardı yani, ne yaptı ettiyse bebek memeyi almadı.
Reddetmeyecek bebek de reddetmiyor, hem biberon kullanan hem meme emen de çok bebek var.
Yine de en makul yöntem eds gibi duruyor

Kesinlikle en sevdiğim ürünlerden hiri oldu bu. Çünkü diğer göğüsten akan sütler can sıkıcı hal almıştı
İlk bebeğimde de görüp almadığım bir üründğ. Sürekli üstüm başım ıslanıyor umarım güzelce kullanabilirim ben de. Acil durumlar için buradaki süt verilebiliyormuş galiba di mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…