2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Sizin hırıltı burun tıkanıklığından olabilir :) hiç endişelenmeyin . Ama her bebeğinkine bakılmalı bence . Zaten basit bi kontrol
Tedbirli olmakta fayda var yine baktiririm bende inşallah senin bebişin de biran önce çözülür bağ sorunu

Her şey yoluna girecek büyüklerimiz farkında olmadan bizi çocuklardan daha çok yoruyor maalesef. Her şey daha çok yeni, o da alışmaya çalışıyor. Bütün bebeklerin kendine göre huyları var, biz de ona göre elimizden geldiğince biraz bizim istediğimiz biraz onların istediği uzlaşacağız bir şekilde. Siz sakin olmaya, kendinizi iyi hissetmeye odaklanın benim fikrimce. Sağın sütünüzü, bebeğe öyle verin. İster memeyi vermeyi deneyin her gün, ister kendinizi güçlü hissetmeyi bekleyin. Bebeğimiz tabii ki canımızın parçası ama biz iyi hissettiğimiz zaman daha iyiler. İyi olun, bugünlerde geçecek merak etmeyin

Vermende sıkıntı yok benim bildiğim kadarıyla sadece uyurken ağzında kalmasın ben çocuk gelişim okudum öyle bilgi amaçlı orada uyurken emzik ya da biberon ağızda kalmasın diyordu tükürük üretimi duruyor emzik olunca buda ileride dişleri çıktığı zaman mesela diş çürüklerine vesaire sebep oluyor.

Emzik veren çok. Hatta annem bu sefer versek mi emzik emse kendi uyur sanki diyor. Nasil bir zararı oldu sence? Normalde hiç düşünmedim vermeyi de.

Ben verdim ama tutmuyor keşke tutsa çok dua ettim ama olmuyo philips bibs kaç
Çeşit denedim yok olmuyo

Canım sen artık biraz salmaya çalış kendini bence neden sürekli kendini yoruyorsun suçluyorsun annelik böyle ölçülmüyor bebeğin için en iyisini sen bilirsin iç güdülerini dinle sadece, çeşitli sebeplerle 6 aya kadar emziremeyip sonra isteyip emziren de var yapamıyorsan da olmuyordur her türlü imkan var bebeğinin en çok sana ihtiyacı var lütfen onun için kendine iyi bak

Emzik veren çok. Hatta annem bu sefer versek mi emzik emse kendi uyur sanki diyor. Nasil bir zararı oldu sence? Normalde hiç düşünmedim vermeyi de.
Zararının henüz farkında değşlim varsa ama sonradan bıraktırabilir miyim kolayca acaba diye düşündüm

Çok haklısınız ama ne bileyim ya değişik psikolojiler içerisindeyim. Bebek olayı ağır mı geldi bana bilmiyorum. Emme problemi yüzünden mi böyle oldum bilmiyorum. Emiyor olsaydı yine bu kadar daralır mıydım bilmiyorum. Lohusa depresyonu dedikler şey bu mu oluyor acaba? Sanırım tam da bu.

Merhabalar yalnız değilsiniz biz de 20 günlük olduk 2 gündür gündüz uykuya dalmakta zorlanıyor mayışıyor 15 20 dakika sonra aniden ağlayarak uyanıyor. Gaz damlasını düzenli kullanmaya başladım birde sallayarak uyutmuyordum ama çaresiz kalınca anam babam usulü yarım kundak yapıp ayakta sallanınca uykuya daha kolay geçti

Biraz kafanı rahatlatmaya çalış bilmiyorum sana destek olan var mı ama bebeği şöyle bir saat birine verip bir duş al bakım yap seviyorsan bir makyaj yap. Emme problemi çok zor ben de senin kadar olmasa da yaşadım gece gündüz ağlamaklı oluyorsun her beslenme saati geldiğinde pompa süreci mama süreci vs. Bütün bunları unutup ana odaklan dil bağı operasyonunun çok kolay geçeceğini ve bebeğinin memeye geleceğini kendine ve ona hatırlat. Negatif düşüncelerden kurtul güzel bir uyku çek enerjik başla yeni güne. Allah yardımcın olsun biz doğumu atlattık bebeklerimiz çok şükür sağlıklı ne yedikleri önemli değil inan öyle ya da böyle büyüyecekler o zaman kendine kızmamak için bugünlerin acısını da tatlısını da dozunda yaşa. Gün doğmadan neler doğar Rabbim çözülmeyecek dert vermesin. Pozitif ol güzel anne, bebeğin için en iyi anne sensin bunu unutma.

Geçmiş olsun canım çok şükür darısı bu yolda uğraşan tüm arkadaşlarımıza olsun nasıl başardın tecrübelerini paylaşmak ister misin belki birinin işine yarar
Çok deneyimsizim. Ne kadar doğru olur tecrübelerimi paylaşmam bilmiyorum denemekten vazgeçmedim. Çok küçüktü öğrenmesi zaman alabilirdi öncelikle bunu kabul ettim. Hemen o an beni emecek diye bir şey yoktu. Zorlamadım ten temasının çok olacağı şekilde göğsüme koydum. Dokunmasını istedim. Göğsümü elleriyle iten bebeğim artık dokunuyordu. Sessiz sakin odasına geçtim. Slov hafif seste şarkılar açtım. Işıkları loş yaptım. 3 gün sonunda inatlaşmayı bıraktı emmeyi denedi yine zorlamadım artık pes etti emmek istedi ilk zamanlar 2-3 dakika sonra 10-15 dakika derken zaman da uzadı. Şimdi kendisi istediği kadar emiyor. Darısı deneyen bütün arkadaşlarımın başına olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…