Bizde sorduk burada sadece kremle uyuşturup yapıyor 8 dk sürüyormuş tek şartı 7 gününü doldurmuş olmak. Kilo söylemedi bize ama zaten benimki 3 buçuğu geçmiştir eğer ultrasonla uyumlu doğarsa. Ağrısı bile eve gelene kadar geçer diyor 3-4 günde de tamamen iyileşir diyor ama ben düşününce kafada çok zor geliyor nasıl kestircem minicik bebişin şeysiniBüyük oğlumda da tam 1 haftalıkken sünnet yaptırmıştık. Çok güzel sorunsuz bir süreç olmuştu hem bizim için hem bebek için, inşaallah bu sefer de aynı şekilde güzel olur. Doktorumuz 3 kg yu geçmiş olarak doğan bebeklerde 1 haftalıkken sünneti öneriyor, çok hızlı iyileşiyor, eğer 3 kg doğmazsa 3 kg ya geldikten sonra sünnet yapmayı tavsiye ediyor, o da genelde 1 ay civarı olmuş oluyor.
Gitmeniz iyi olmuş, çok çok geçmiş olsun. Çabucak toparlar umarım. Benim oglumla alakalı bu konusa komik bir anım var. Göz enfeksiyonu bir türlü geçmemişti. Bir gün bezini açınca çiş kazası oldu ve gözüne geldi. Tak diye geçtiAcil çocuk doktoruna götürdüm şimdi geldik eve. Sarı akıntı çok çok fazlalaşmaya başladı, gözünü de açamıyordu, siliyorum 5 dk sonra tekrar aynı iltihabik görüntü… Doktor bu kadar fazla akıntı ilk defa görüyorum dedi, bir de bahsedince sabah yoktu akşam bu halde diye çok hızlı ilerlemiş dedi, Tobrased damla verdi, 6 saat arayla iki gözüne de 1 damla şeklinde. Hemen şimdi ilkini damlattım. İnşaallah hızla iyileşir.
Bu biberon olayıyla ilgili çok canınızı sıkmayın ben de aynı şekilde sagarak veriyodum oğlum mememi almiyodu biberon da verdim hep ilk başta avent sonra mamajoo ile verdim benim sıkıntım oğlumun memeden tiksinmesiydi ya da meme ucunun büyük olması çünkü 3 gündür silikon meme ucuyla emziriyorum çok şükür ama aynı zamanda biberon da kullanıyorum mama desteği veriyorum sagdigim sütleri de biberonla veriyorum biberon + emzirme şeklinde ilerliyorum şu an kendinizi suçlamayın biberon için bu süt sağma icin de giyilebilir şarjlı pompalar var siz gundelik işlerinize devam ederken onlar sütünüzü sagiyor sizin ugrasmaniza gerek kalmiyo onları da arastirabilirsiniz size daha fazla vakit kalır ,O kadar iyi anlıyorum ki sizi . Kendime çözüm bulamamışken size de bir şey önermek istemiyorum ama sakin kalmaya çalışın ve kendinizi üzmeyin lütfen.
Bende az evvel uzun uzun duvara bakarken buldum kendimi. Kafam o kadar karışık ki .
Dil bağını önceden bilmediğimiz için meme emmesi için her yolu denedik ve sanırım bebeğin kafasını çok karıştırdık. İlk başlarda şırınga ile verşyordum sağdığım sütü. Zor gelince daha sonra kaşık biberon ile verdim tamamen meme reddi yaşamayalım diye . Daha sonra meme ucuna silikon meme ucu taktığım için bu kez acaba biberon verirsem bebek silikonu alır mı gibi saçma bir düşünceye girdim ve avent in biberonunu vermeye başladım 3 gündür . Ama bebek öyle bir alıştı ki biberona , bu kez diyorum ki dil bağı çözülse bile biberondan dolayı bebeğim yine emmez . Yarın kaşık biberona mı dönelim diye düşünürlen uzun uzun duvara bakmışım ben .
İlk çocuk tecrübesizliği mi desem, etrafımın beni yormasından ötürü kafamın allak bullak olması mı desem , dil bağı gibi bir şanssızlığın olması mı desem. Durumun bu hale gelmesinin sebebi ne bilmiyorum ama bende çok iyi hissedemiyorum kendimi.
En kötü sağar veririm, o da olmadı mama veririm diyordum ama bu aralar bu ihtimalleri düşününce kötü hissediyorum. Kendimi süt üreticisi hibi hissediyorum, durmadan süt sağoyorum bebeğe dayıyorum . Sanki benim değil de başkasının bebeği gibi . Sürekli süt yetiştirmeye çalışıyorum ve onun dışında hiçbir şeye vakit kalmıyor .
İnşallah hepimiz için her şry güzel olur.
Kusura bakmayın siz derdinizi dökmüştünüz ama ben alıntılayıp iki kat dert dökmüş oldum
Evet Emla krem sürüyorlar 1 saat kadar önce sonra sünnet yapılıyor. Biz çok rahat etmiştik, ne ağlama ne huysuzluk girdiğiyle çıktığı arasında fark yoktu Maşaallah. Sargısı düşene kadar bezini biraz bombeli bağlatmıştı doktor. Bir de 2 yaşına kadar günlük 1 sefer yapılan bir hareketi var, derisini geriye doğru ittirme. Çok kolay bir şey, onu da mesela ben gündüz ilk bez açışımda yapıyordum elim alışmıştı artık unutmuyordum hiç.Bizde sorduk burada sadece kremle uyuşturup yapıyor 8 dk sürüyormuş tek şartı 7 gününü doldurmuş olmak. Kilo söylemedi bize ama zaten benimki 3 buçuğu geçmiştir eğer ultrasonla uyumlu doğarsa. Ağrısı bile eve gelene kadar geçer diyor 3-4 günde de tamamen iyileşir diyor ama ben düşününce kafada çok zor geliyor nasıl kestircem minicik bebişin şeysini
Bende daha doğurmadım ya. Bu gün benim de kontrolüm var. Gece bi ara doğuruyoru sandım çünkü yalancı sancılarım baya fazlaydı. Çok merak ediyorum acaba hiç açılmam vs. var mı diye. Hastane de bizden 50dk uzaklıkta, acaba çantalarımı hastaneye görürsem mi götürmesem mi diye çok kararsızım. Aşağı indirip arabada bırakamıyoruz. Hava çok sıcak içindeki kremlerim kötü olur. Neyse eşim artık git gel yapar ne yapim çünkü bu günde hiç doğuracak gibi hissetmiyorumGrubun çoğu doğurdu Haziran grubu baya aşağılara düşmüş baya arıyorumAyol benimki erken gelecek diye odum kopmuştu çok şükür 39u gördüm hiç tahmin etmiyordum bu haftalari göreceğimi 36ya kadar çok dikkat ettim şimdi yapmadığım şey kalmadı kaç kişi kaldık dogurmayan yarın bende kontrol e gidicem bakalım iyidir inşallah bebek.O günü hayırlısıyla sağlıkla atlatsaydik bizde çok baskı yapıyor dedim kesin dogurcam dedim ama dogurmadim baskı hala yapiyo WC yi hiç tutamıyorum ama sancı yok çok garip karnim baya aşağı düştü net bir şekilde hafifledim doğum çok yakın gibi hissediyorum.herkese iyi geceler kızlar
Geçmiş olsun, mastit epey zor bir durum. Parol almanız iyi olmuş. Bence bebeği emzirmeyi tam memeyi boşaltmayacak şekilde yapın, sonra öyle 2-3 saat beklemeden daha erken tekrar teklif edebilirsiniz. Memeniz hiçbir zaman tamamen boşalmasın. çünkü meme çok fazla boşaldığında daha çok ihtiyaç var sanıyor üretimi artırıyor, bu sefer iyice bir kısır döngüye giriliyor. Sağım yapacaksanız makineyle değil de elinizle sağarsanız daha dengeli bir sağım olabilir. Duşta sağım yapıp rahatlatabilirsiniz. Tazyikli gelme konusunda da evet bebeği çok zorlar, tıkanır öksürür, memeden başını çevirmeye başlar. Dik bir şekilde oturarak emzirmeyin, tabiri caizse kaykılarak oturun, yani yarı yatar gibi arkaya çok yaslanın, bu şekilde tazyik epey azalır, süt kendiliğinden akmaz da bebek kendisi çekerek emmek zorunda kalır, bu da dengeyi sağlar. Hatta siz tamamen yatıp bebeği de üstünüze yüz üstü yatırarak da emzirebilirsiniz.Kızlar galiba mastit oluyorum ya. Acayip bi üşüme bu havada yorgan örtüyorum ama içerden gelen bi üşüme. Kendim üşüyünce bebeği de üşüyor sanıyorum birdeparol aldım hemen. Çok uzun süre şiş kalmadı aslında göğsüm ama 3 gecedir böyle ateşleniyorum. Gündüz gayet iyiyim bir şeyim yok. Emzitiyorum, boşaltıyor da. Göğsüm azıcık bekleyince oluyor galiba ya da uykuda çok doluyor. Tazyikli gelince bebiş de baş edemiyor bırakıyor. Gündüz daha rahat oluyor ama. Boşa akmasına izin veriyorum çoğu kez şişmesin diye.
Uzakmis hastane haklısınız gerçekten gün geçtikçe stres oluyor insan demekki bizimkilerin gelişimi henüz tamamlanmadi.Umarim bugün güzel haberler alırız doktorlardanBende daha doğurmadım ya. Bu gün benim de kontrolüm var. Gece bi ara doğuruyoru sandım çünkü yalancı sancılarım baya fazlaydı. Çok merak ediyorum acaba hiç açılmam vs. var mı diye. Hastane de bizden 50dk uzaklıkta, acaba çantalarımı hastaneye görürsem mi götürmesem mi diye çok kararsızım. Aşağı indirip arabada bırakamıyoruz. Hava çok sıcak içindeki kremlerim kötü olur. Neyse eşim artık git gel yapar ne yapim çünkü bu günde hiç doğuracak gibi hissetmiyorum
Çok geçmiş olsun canım süt göze çok zararlı emzirmeyi öğrenmeye çalışırken yanlışlıkla gözüne değdi göğsüm büyük olduğu için hemen capaklandi sarı akıntı oldu temizledim üst üste ablam çok kızdı çok dikkat et değmesin hele süt girerse acısı da fazla olur akıntıdan gözü de açılmaz dedi ona dikkat et diyecektim ki gözüne süt damlatigini gördümAcil çocuk doktoruna götürdüm şimdi geldik eve. Sarı akıntı çok çok fazlalaşmaya başladı, gözünü de açamıyordu, siliyorum 5 dk sonra tekrar aynı iltihabik görüntü… Doktor bu kadar fazla akıntı ilk defa görüyorum dedi, bir de bahsedince sabah yoktu akşam bu halde diye çok hızlı ilerlemiş dedi, Tobrased damla verdi, 6 saat arayla iki gözüne de 1 damla şeklinde. Hemen şimdi ilkini damlattım. İnşaallah hızla iyileşir.
Ya bilmiyordum gerçekten kendi kendimize basit bir şeyi kötüleştirdik galiba. İnşaallah iyileşir kısa sürede. Sizin ne zaman geçti?Çok geçmiş olsun canım süt göze çok zararlı emzirmeyi öğrenmeye çalışırken yanlışlıkla gözüne değdi göğsüm büyük olduğu için hemen capaklandi sarı akıntı oldu temizledim üst üste ablam çok kızdı çok dikkat et değmesin hele süt girerse acısı da fazla olur akıntıdan gözü de açılmaz dedi ona dikkat et diyecektim ki gözüne süt damlatigini gördüminşallah biran önce geçer
Hiç korkmayın, sağlığına kavuşacak ikiniz de çok rahatlayacaksınız inşaallahKızlar bebeğim için dua eder misiniz. Dil bağını kesecekler şimdi. Küçük bir işlem ama çok üzgünüm. Keşke bebekler hiç hastalanmasa
Ay gözünüz aydın, maşallahkızlar ben emme olayını çözdüm. Oğluşum emiyor o kadar mutlu oldum ki..
Çok sağolun. Oldu bitti çok şükür . 1 dikiş atılmış çok kısa olduğu için . Ama iyi bebeğim çok şükürHiç korkmayın, sağlığına kavuşacak ikiniz de çok rahatlayacaksınız inşaallah
İşin zorluğu burda başlıyor zaten. Herkes uykusuzluktan yorgunluktan bahsederdi bebek doğmadan önce ama işin zor kısmı onlar değilmiş. Ağladığında , aşı olduğunda içim parçalanıyor. Dediğiniz gihi biri hafiften dokununca bile canı acıdı mı diyip kendimi yiyip bitiriyorum. İşin psikolojik boyutu zormuş asılKonudan bağımsız, anne olmak gerçekten çok zormuş. Dün sabah 6ya kadar uyuyamadığım için değil, ilgilenmek zor olduğu için değil. Sevgisiyle baş edebilmek çok zor, o kadar seviyorum ki bazen içim acıyor, kalbimin sınırları yetmiyor sankiBen şu hayattaki en büyük zaafımı dünyaya getirmişim. Annem yardıma geldi, ona bile emanet etmeye içim el vermiyor bu yüzden bebeğimin bakımını tamamen kendim üstlenip anneme evi, mamayı vs biraktim. KV ve KP adamakıllı tutmasını bilmiyor, o anlar zulüm oluyor bana, alıp herkesten ve her şeyden uzağa götürmek istiyorum. Uzun lafın kısası kızlar, ben çok pis aşık oldum bu cimcimeye, nasıl yapacağız böyle?
Sildim sürekli bugün akıntısı azaldı uyuyup uyanınca kenarda kuruluklar oluyor hafiften 2.gunde azalmış oldu yaniYa bilmiyordum gerçekten kendi kendimize basit bir şeyi kötüleştirdik galiba. İnşaallah iyileşir kısa sürede. Sizin ne zaman geçti?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?