Çok teşekkğr ederim desteğiniz için. İyi ki bu grup varBiraz kafanı rahatlatmaya çalış bilmiyorum sana destek olan var mı ama bebeği şöyle bir saat birine verip bir duş al bakım yap seviyorsan bir makyaj yap. Emme problemi çok zor ben de senin kadar olmasa da yaşadım gece gündüz ağlamaklı oluyorsun her beslenme saati geldiğinde pompa süreci mama süreci vs. Bütün bunları unutup ana odaklan dil bağı operasyonunun çok kolay geçeceğini ve bebeğinin memeye geleceğini kendine ve ona hatırlat. Negatif düşüncelerden kurtul güzel bir uyku çek enerjik başla yeni güne. Allah yardımcın olsun biz doğumu atlattık bebeklerimiz çok şükür sağlıklı ne yedikleri önemli değil inan öyle ya da böyle büyüyecekler o zaman kendine kızmamak için bugünlerin acısını da tatlısını da dozunda yaşa. Gün doğmadan neler doğar Rabbim çözülmeyecek dert vermesin. Pozitif ol güzel anne, bebeğin için en iyi anne sensin bunu unutma.
Yenidoğanlarda göz enfeksiyonu olabiliyor. Kaynamış ılık su ile aynı sizin yaptığınız gibi temiz biz bezle pansuman yapabilirsiniz. Onemli nokta her iki göze birden yapmak. Çay pansumanı da iyi geliyor. Geçmezse damla verilir. Eğer gözlerini açamayacak seviyede olursa verilir dediler hastanede.Bugün bebek doktorunda randevumuz vardı iyi geçti ama eve döndüğümüzde gözünde çapaklanma farkettim. Annem sütünü damlat dedi, yaptım bu sefer iyice arttı sanki önceden az vardı şimdi sarı sarı akıntı olmaya başladı. İnternette de zaten anne sütü sakın damlatmayın yazıyordoktora muayeneden önce olmuş olsaydı belki damla filan verirdi, hasteneden mi kaptı nedir anlamadım. Önceki çocuklarımda hiç olmamıştı. Yaşayan var mı ne diyor doktor, ne veriyor damla mı merhem mi? Şimdilik ben gazlı bez ve kaynatılmış soğutulmuş suyla temizledim. Ama 5 dk sonra yine sarı sarı akıntı oluşuyor. Geçmiyor.
Tamam çok teşekkür ederim. Cumartesi sünnet tarihi aldık, o zamana kadar geçmezse doktora sorarım artık. Belki ciddi bir şeyse damla filan veriliyordur. İnşaallah geçer o zamana kadar ben pansumana devamYenidoğanlarda göz enfeksiyonu olabiliyor. Kaynamış ılık su ile aynı sizin yaptığınız gibi temiz biz bezle pansuman yapabilirsiniz. Onemli nokta her iki göze birden yapmak. Çay pansumanı da iyi geliyor. Geçmezse damla verilir. Eğer gözlerini açamayacak seviyede olursa verilir dediler hastanede.
Umarım hızlıca geçerTamam çok teşekkür ederim. Cumartesi sünnet tarihi aldık, o zamana kadar geçmezse doktora sorarım artık. Belki ciddi bir şeyse damla filan veriliyordur. İnşaallah geçer o zamana kadar ben pansumana devam
İnşaallah teşekkür ederimUmarım hızlıca geçersünnet de kolayca olsun bitsin inşallah
Bizde doğduktan sonra ilk ay içersinde sünnet ettirmeyi düşünüyoruz çok çabuk iyileştiği için. Ettirdikten sonra süreç hakkında bilgilendirirseniz çok güzel olurrTamam çok teşekkür ederim. Cumartesi sünnet tarihi aldık, o zamana kadar geçmezse doktora sorarım artık. Belki ciddi bir şeyse damla filan veriliyordur. İnşaallah geçer o zamana kadar ben pansumana devam
Canım ben bgn kundak yaptım hep güzel uyudu kundak denedin mi hiç?Ben uyanmadıkça kaldırmıyorum uykuda büyütür hem ben uyandırınca sersem oluyor geri uyması zorlaşıyor
Yani şimdi biraz kendi uyanıyor acıkınca ama ilk başlarda uyanmiyorlar, uyanmadikca emmiyor, emmedikce zayıfladı sarılıği yükseldi, bu sefer daha derin uyumaya başladı ama çok şükür bu hafta hem kilo aldırdık, hem sarılığı gitti, hemde uykusundanda uyandırabiliyoruz, bugün kundak yapıp yatırdım müslin örtülerle gerçekten daha güzel uyuduBen uyanmadıkça kaldırmıyorum uykuda büyütür hem ben uyandırınca sersem oluyor geri uyması zorlaşıyor
Ben bgn müslin bezle yaptım hep kundak,çünkü iki üç gündür çocuğum hiç iyi uyuyamadi sürekli mıkır mıkır mıkırdadı hareket ettikçe uyandı uyandikca huysuzluk yaptı iki saatlik emzirme süresi var ya bir vucuk saati zaten uykuya dalmaya çalışmakla geçiyordu tam dalıyor emzirmek için uyandırıyordum,bgn dinlendi çocuğum,bide sahile çıkardık akşam hava alsın diye açık havayı sevdi sanırım çok güzel uyudu bana da çok iyi geldi 2 saat çıkıp bı kahve ısmarladık kendimize misKızlar sizin bebeklerde uykularında irkiliyor mu? Havalar sıcak ve bebeğim sıcağı hiç sevmiyoe o sebeple kundak yapmıyoruz . Ama uyurken sık sık irkiliyor. İki elini havaya kaldırıyor aniden
Aksak gebe yürüyüşü yap, sıcağa yakın duş al, hurmaya aban, eşinle mikmik yapabilirsin. Bir de evi temizleyince dip köşe bunları yapıp doğurmayan görmedim. Arada ekşın olsun diye topiği takip ediyorum. Siz doğurmaya çalışıyosunuz görüyorum. İnş tek avazda sağ salim kolaylıkla kavuşursunuz bebişe dualarım sizinleAaa doğru kanala da girmemişti ama benim girmiş sanki yürürken baskı oluyor hareket ettikçe elektrik çarpıyor gibi oluyor ama gündüz bir şey olmayınca artık geceye de umudum kalmadıYine de bi ihtimal soruyorum
Evet canım moro refleksi deniyor ona 3 aydan sonra geçiyor yavaşça her bebekte oluyor geneldeKızlar sizin bebeklerde uykularında irkiliyor mu? Havalar sıcak ve bebeğim sıcağı hiç sevmiyoe o sebeple kundak yapmıyoruz . Ama uyurken sık sık irkiliyor. İki elini havaya kaldırıyor aniden
Çoğunu yapıyorum aslında amaAksak gebe yürüyüşü yap, sıcağa yakın duş al, hurmaya aban, eşinle mikmik yapabilirsin. Bir de evi temizleyince dip köşe bunları yapıp doğurmayan görmedim. Arada ekşın olsun diye topiği takip ediyorum. Siz doğurmaya çalışıyosunuz görüyorum. İnş tek avazda sağ salim kolaylıkla kavuşursunuz bebişe dualarım sizinle
Uyku aralıkları var bebeklerde de yavaş yavaş uyanıklık süreleri artıcak ama daha çok küçük işte alt değiştirme beslenme gaz çıkarma uyku döngüleri şu anbiz de 11 günlüğüz ben de şöyle bir şey kafama takılıyor gündüz 2 saat gece 3 saatte bir besleniyor sonra yedikten sonra apar topar uyutmaya çalışıyoruz evde uyursa büyür diye bi algı var ama çocukta uyumak istemiyor gibi gibi diyorum çünkü ne istediğini anlamıyorum uyumasına karşı çıktım birkaç defa çünkü uyutmaya çalışırken kıyameti kopardı ama sonrasında yine kıyameti kopardı anlamıyorum genel olarak uyumak istemiyor sanırım ya da bunun bi kuralı var mı yarım saat uyanık kalmalı gibi yada kendi istediği zamanı beklemek gibi ama daha çok küçük doğal mı bu
Bende verdim canım dert edilecek bişey yok bence çok güzel emiyorKızlar bebeğine emzik veren var mı? Ben verdim çok fena alıştı. İsteyerek verdim ama alışınca vermese miydim demeye başladımbu bebe bende psikoloji bırakmadı ya yaptığım her şeyi sorgular oldum
Büyük oğlumda da tam 1 haftalıkken sünnet yaptırmıştık. Çok güzel sorunsuz bir süreç olmuştu hem bizim için hem bebek için, inşaallah bu sefer de aynı şekilde güzel olur. Doktorumuz 3 kg yu geçmiş olarak doğan bebeklerde 1 haftalıkken sünneti öneriyor, çok hızlı iyileşiyor, eğer 3 kg doğmazsa 3 kg ya geldikten sonra sünnet yapmayı tavsiye ediyor, o da genelde 1 ay civarı olmuş oluyor.Bizde doğduktan sonra ilk ay içersinde sünnet ettirmeyi düşünüyoruz çok çabuk iyileştiği için. Ettirdikten sonra süreç hakkında bilgilendirirseniz çok güzel olurr
Acil çocuk doktoruna götürdüm şimdi geldik eve. Sarı akıntı çok çok fazlalaşmaya başladı, gözünü de açamıyordu, siliyorum 5 dk sonra tekrar aynı iltihabik görüntü… Doktor bu kadar fazla akıntı ilk defa görüyorum dedi, bir de bahsedince sabah yoktu akşam bu halde diye çok hızlı ilerlemiş dedi, Tobrased damla verdi, 6 saat arayla iki gözüne de 1 damla şeklinde. Hemen şimdi ilkini damlattım. İnşaallah hızla iyileşir.Yenidoğanlarda göz enfeksiyonu olabiliyor. Kaynamış ılık su ile aynı sizin yaptığınız gibi temiz biz bezle pansuman yapabilirsiniz. Onemli nokta her iki göze birden yapmak. Çay pansumanı da iyi geliyor. Geçmezse damla verilir. Eğer gözlerini açamayacak seviyede olursa verilir dediler hastanede.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?