2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Saat başı süt istemesi normal yani emzirmek ile ilgisi yok hiç. Belki mama alsa biraz daha tok tutardı.

Gece de gunduz de bazen uzun uyuyor ama bu gece mesela 1–1,5 saatte bir kalkti anne sutu kolay hazmediliyor ya ondandir. Normal kalkmalar alismak lazim bi sure sonra uzuycak uykular

Kızlar selam, benim de doğumum gerçekleşti. Kızım iyi çok şükür, sarılığı olabilirmiş biraz. Benim dikişlerim çok acıyor ne yazık ki. Genel olarak iyiyiz
Gözünüz aydın Sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah

Iki saatte bir beslemiyoruz gece üç saati bulabiliyor kendi uyanmasına bağlı ama bu hafta huzursuzdu saatte bir emmek istiyordu 10 dk emip bırakıyordu normalde 20-30 dk civarı emiyoruz

Bir arkadaşım saat başı emziriyorum demişti. Anlamıyordum demek ki öyle devam edecek. İnşallah kilo alıyordur. Onu da artık bir sonraki doktor kontrolünde görürüz.

Bu kesinlikle bebekten bebeğe değişen bir durum, bazı bebek uykuyu daha çok sever, açlıkla baş edebilir, uyanınca çok acıkmış uyanır ama. Bazı bebek de en ufak hazmedince hemen uyanır, çok sık uyanır, emmek ister. Sarılık riskinden sonra asla uyandırmayın demişti doktor bize, benim kızım 8 saat uyurdu mesela. Doktor ellemeyin uyusun demişti. Uykuda da büyür demişti. Ama çevre baskısından ötürü içim rahat etmedi ve uyandırıp emzirmeye başladım, bu sefer de çocuk ona alıştı sık uyanır oldu. Ama sonra oğlumda aman dedim ne kadar uyursa uyusun bırakacağım ablasına yaptığımı yapmayacağım hiç dokunmayacağım. Ama o da kısmet, kendisi zaten hiç uzun uyumuyordu, kısa uyuyup uyanıyordu. Her bebek farklı, bebeğe göre hareket etmek lazım.

Saat başı süt istemesi normal yani emzirmek ile ilgisi yok hiç. Belki mama alsa biraz daha tok tutardı.
Sütüm yeterli geldiği için mama vermek istemedim. Ama tokluk açısından doğru söylüyorsunuz mama daha tok tutuyor emzirwnler 2-3 saatte bir emzirdiğini söylüyoedu o yüzden bana saatte 1 fazla geldi

Kızlar ben sabah doğurdum. Dün akşam gözetim için yatışım yapıldı açıklık 4 smdi bebeğin kalp atışı nstde çok yükseliyordu. Saat 3 gibi damardan iğne yapıldı sancı için 6 gibi doğurdum oğlum küçük 2800 gr ama üçüncü doğum olmasına rağmen dikiş atıldı kanamam durmuyordu. Doğumu beklemiyordum hala her şey rüya gibi.

Lahana yaprağı denedin mi ? Bir arkadaşım aynı süreci lahana yaprağı ile atlatmisti
Cok gecmis olsun

Evet 500lük antibiyotik demir ve ağrı kesiciyi de anladım ama kan sulandırıcı hamilelikte kullanmamıştım şuan niye kullandirdi anlamadım bide göbekten yap dediler o imkansız kollardan yapıyorum bende

Sezeryan ameliyat sonrasi pıhtı atma ihtimali yüksek olduğundan kan sulandırıcı iğne yapılıyor.
Ve dedikleri gibi göbekten yapılması gerekiyor. Bir gün göbeğin sağ tarafına yapildi ise sonraki gün sol tarafina yapilmali

Haydi Maşaallah hayırlı uğurlu olsun. Gözünüz aydın. Geçmiş olsun.

Duş sonrasi birden cogalacaktir. Bir de bebeğin üstüne kapanip emzirince yer cekimi ile sanirim daha da artiyor. Bebegi yatağa yatirip uzerine egilip memeyi tuttur, o cekerken sen de parmaklarinda masaj yap meme ucuna doğru süt sagarmis gibi
Bugün muhtemelen bebeği tek başına doyuracak miktara ulaşır zaten

Yaa bilmiyordum ama benim göbek hala büyük ve deri yığıntısı gibi uyuşuk neresine vuracam yanlış yere denk gelirse diye cesaret edemem ki kollardan bacaklardan devam etsem olmaz mı acaba

Anladım canım benim hareketlerim çok kısıtlı 4.gun olmasına yeni yeni odada yürüyorum sargiyi dün açtım her iki uçtaki dikişler acıyor aktif olarak ama ilk güne göre bomba gibiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…