Hayırlı olsun. Sağlıcakla büyütün bebeğiniziKızlar ben sabah doğurdum. Dün akşam gözetim için yatışım yapıldı açıklık 4 smdi bebeğin kalp atışı nstde çok yükseliyordu. Saat 3 gibi damardan iğne yapıldı sancı için 6 gibi doğurdum oğlum küçük 2800 gr ama üçüncü doğum olmasına rağmen dikiş atıldı kanamam durmuyordu. Doğumu beklemiyordum hala her şey rüya gibi.
Sarilik için snıra yakın demiş doktor biraz daha yüksek olsaydı yatıracaktık ama bebek yanında değil diye cumartesi testi tekrarlayın yükseliyor mu düşüyor mu kontrol edin demiş inşallah düşer saat başı emziriyorumİnşallah sizin de sarılık çok yüksek değildir. Öyle olsa hemen çağırmazlar mıydı? Belki sınıra yakın çıkmıştır?
Topuk kanı konusu umarım öyledir çok stres oldum akşam, artık yarın arayıp öğreneceğim
Yaa bilmiyordum ama benim göbek hala büyük ve deri yığıntısı gibi uyuşuk neresine vuracam yanlış yere denk gelirse diye cesaret edemem ki kollardan bacaklardan devam etsem olmaz mı acaba
Birlikte dus alsaniz acaba cozum olur mu?Kızlar yine ben ve yine meme emme derdibebeğim memeyi almak için çok istekli , ağzını kocaman açıyor kavramak için kendini baya sıkıyor ve uğraşıyor ama bir türlü memeyi kavrayamıyor içine çekemiyor istemiyor olsa itiyor olsa vazgeçecem ama o kadar istekli ki . Almak için paralıyor kendihi ama olmjyor bir türlü. Bu durumu yaşayan varsa lütfen nasıl aşılabileceğini söyler mi? Meme ucum büyük , bebeğim biraz zayıf doğdu . Onunla alakalı olabilir mi? İlk günden meme ucun büyük diyip bana silikon uç aldırdı ebeler . Ama bebek ilk günden nefret ediyor silikon uçtan. İtiyor ağlıyor istemiyor .
Ama çıplak meme için çok istekli. Daha da üzüldüm bu şekilde, almaya çalışıyor alamıyor . Nasıl çözebiliriz ?
Şuan çok küçük birlikte duş almamız çok zor . Bir de problemimiz meme almaması değil, almak için paralıyor kendiji ama bir türlğ beceremiyorBirlikte dus alsaniz acaba cozum olur mu?
Kafasini tutup meme ucunu agzina koyuyorsunuz di mi? Mesela meme ucunu agzina alip alip birakiyor mu? Benim oglum oyle yapiyor bazen. Meme ucunu eziyorum ittiriyorum boyle zamanlarda.Şuan çok küçük birlikte duş almamız çok zor . Bir de problemimiz meme almaması değil, almak için paralıyor kendiji ama bir türlğ beceremiyorbebeği meme isteyipte kavrayamayan yok mu acaba ? Bu durum nasıl aşılır. Bende artık meme ucumun sıkıntılı olduğunu o yüzden beceremediğini düşünmeye başlicam galiba. Süt var, çocık memeye saldırıyor istiyor ama uine de olmuyorsa sebep me olsbilir bilemiyorum
Kendisi ağzına almak için uğraşıyor zatem ama bende ucunu elimle ağzına ittiriyorum kavrayabilsin diye . Bırakmıyor aslında üst üste almak için çabalıyor bi türlü ağzına oturmuyor içine çekmiyor. O bırakmıyor kendiliğinden ağzından kayıp çıkıyor kavramadığı için. Anlatabildim mi bilmiyorum :) bu durum nasıl çözülebilir acaba diye düşünüyorum da aklıma bir iey gelmiyor . Mesela silikon ucu istemiyor onu ittiriyor, ittirmesin alsın diye yandan süt vs şırıngayla verip kandırmaya çalışıyorum. Ama çıplak memryi zaten slmaya çalıştığı için kandırmama vs de gerek hok işe yaramıyor onlar yaniKafasini tutup meme ucunu agzina koyuyorsunuz di mi? Mesela meme ucunu agzina alip alip birakiyor mu? Benim oglum oyle yapiyor bazen. Meme ucunu eziyorum ittiriyorum boyle zamanlarda.
Lahana yaprağı denedin mi ? Bir arkadaşım aynı süreci lahana yaprağı ile atlatmisti
Cok gecmis
Denedim aslında ama sadece birkez yaptım. Onun da faydası olmadı. Yapayım tekrar
Meme ucunuz sert olabilir. Bende de vardı bu sorun. Emzirmeden önce 5 dakika kadar sağım yapıp yumuşatın memenizi. Sonra cross cradle tutuşu ile bebeğinizi memenize tutturun. Ağzını kocaman açmasını bekleyin. Gerekirse memenizi ağzına tıkar gibi sokun. O şekilde dener misiniz?Kendisi ağzına almak için uğraşıyor zatem ama bende ucunu elimle ağzına ittiriyorum kavrayabilsin diye . Bırakmıyor aslında üst üste almak için çabalıyor bi türlü ağzına oturmuyor içine çekmiyor. O bırakmıyor kendiliğinden ağzından kayıp çıkıyor kavramadığı için. Anlatabildim mi bilmiyorum :) bu durum nasıl çözülebilir acaba diye düşünüyorum da aklıma bir iey gelmiyor . Mesela silikon ucu istemiyor onu ittiriyor, ittirmesin alsın diye yandan süt vs şırıngayla verip kandırmaya çalışıyorum. Ama çıplak memryi zaten slmaya çalıştığı için kandırmama vs de gerek hok işe yaramıyor onlar yani
Evet sabah 8de doğurdum bendeDoğumunuz gerçekleşti migecenin 3.bebeği olacak sanırım sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah
Çok teşekkür ederim desteğiniz için . Sağım yapınxa meme ucum daha da büyüyor ve neredeyse bebeğin ağzına sığmıyprMeme ucunuz sert olabilir. Bende de vardı bu sorun. Emzirmeden önce 5 dakika kadar sağım yapıp yumuşatın memenizi. Sonra cross cradle tutuşu ile bebeğinizi memenize tutturun. Ağzını kocaman açmasını bekleyin. Gerekirse memenizi ağzına tıkar gibi sokun. O şekilde dener misiniz?
Bir süredir yorum yapmıyordum ama çaresizliğinizi görünce yazmadan edemedim. İnşallah halledeceksiniz
Bana hastanede hemşireler göbek bölgesi hassas olduğunu icin koldan vurabilecegimi söylemişlerdi öyle yapıyorum bendeYaa bilmiyordum ama benim göbek hala büyük ve deri yığıntısı gibi uyuşuk neresine vuracam yanlış yere denk gelirse diye cesaret edemem ki kollardan bacaklardan devam etsem olmaz mı acaba
Doğrudur. Bana emzirme danışmanı meme ucum sert olduğu için bebeğin tutmakta zorlandığını söylemişti. Yumuşatınca birkaç dakika sağınca gerçekten daha kolay tutuyor. Endişelenmeyin. İnşallah tutacaktırÇok teşekkür ederim desteğiniz için . Sağım yapınxa meme ucum daha da büyüyor ve neredeyse bebeğin ağzına sığmıyprzaten düzenli sağdığım için meme ucum epey
Belirgin aslınd a. Bebekte ağzını kocaman açıyor , bugün ona da üzüldüm ağzını açıyor çabalıyor ama olmuyor. Dediklerinizi bebeğim uyanınca deneyeceğim
Kızlar yine ben ve yine meme emme derdibebeğim memeyi almak için çok istekli , ağzını kocaman açıyor kavramak için kendini baya sıkıyor ve uğraşıyor ama bir türlü memeyi kavrayamıyor içine çekemiyor istemiyor olsa itiyor olsa vazgeçecem ama o kadar istekli ki . Almak için paralıyor kendihi ama olmjyor bir türlü. Bu durumu yaşayan varsa lütfen nasıl aşılabileceğini söyler mi? Meme ucum büyük , bebeğim biraz zayıf doğdu . Onunla alakalı olabilir mi? İlk günden meme ucun büyük diyip bana silikon uç aldırdı ebeler . Ama bebek ilk günden nefret ediyor silikon uçtan. İtiyor ağlıyor istemiyor .
Ama çıplak meme için çok istekli. Daha da üzüldüm bu şekilde, almaya çalışıyor alamıyor . Nasıl çözebiliriz ?
Evet hastanede bana da koldan yapıldı evde kendin mi yapiyorsun yardım mı alıyorsun dün annem yapmaya cesaret edemediği için yapamadım kendine yapabileceğim bi teknik varsa öğrenmek isterimBana hastanede hemşireler göbek bölgesi hassas olduğunu icin koldan vurabilecegimi söylemişlerdi öyle yapıyorum bende
Biz de ilk gün sağlık ocağına gittik yaptırmak için hemsire iğneyi yapması çok basit bunun için her gün gelmenize gerek yok diyip anlattı esime kolu kiviriyoruz dirsekten 4 parmak yukarisini kolonya ya da dezenfektanli pamukla temizliyoruz iki parmakla eti sıkıştırıyoruz morarma yapmasın diye iğnenin çıkan ilk damlasini dışarı akıtıp direkt yapiyo eşim biz de korkmuştuk yapamayız gibi gelmişti ama çok basitmiş cidden deri altı iğnesi zaten youtubeda da videoları var oraya da bakabilirsiniz korkmayın hiçEvet hastanede bana da koldan yapıldı evde kendin mi yapiyorsun yardım mı alıyorsun dün annem yapmaya cesaret edemediği için yapamadım kendine yapabileceğim bi teknik varsa öğrenmek isterim
Aslında 4-5 kez emzirme danışmanına gittim dediğiniz gibi belkş ben tutturamıyorumdur diye . Onlar da tutturamadı hepsi de meme ucun büyük vs diyip sıyrıldı. Dediğinizi deneyeceğim mutlaka . Evet kafasını şok hareket ettiriyor . Dediğiniz pozisyonu deneyeceğimBebeğinin zayif dogmasi ile ağız büyüklüğü arasinda bir oranti yok ki, benimki 4 buçuk kilo doğdu ama küçücük minicik ağzı var
Sorunun aslinda memeyi nasil tutturacagini bilememen ki bu da çok doğal, memeyi güzel tutturmayi becerebilen birine ihtiyacin var.
Memeye yaklaşınca kafasını sürekli hareket ettirecegi için işin zorlaşır. Onun hareketini en aza indirebilmek için yine yukarida yazdığım uzerine kapanip emzirmeyi dene. O yatakta yatarken üstüne eğilip meme ucunun ağzına girmesi gereken kismini iki parmaginla sıkıştır, sok ağzına, diğer elinle de onun kafasini sabitle kaçamasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?