- 29 Haziran 2022
- 3.759
- 2.129
- 83
- 32
Benim 2.800 doğdu 2.600 e düştü . Şuan 3.400 . Bende bü umut kilo aldıkça büyüdükçe kavrar dedim ama yavrucağızımında her yerden şanssızlık oldu. Dil bağı bi taraftaj, meme ucumun büyüklüğü bi yandan, minik doğması bi yandanBana emzirme danışmanı bebek zayıf olduğu için de sorun yaşar demişti yanaklardaki yağ dokusu arttıkça daha rahat emme oluyormuş emme hareketi yaptıkça yoruluyor yanakları demişti benim oğlum da 2.5kg kadar düşmüştü
Medela markasınınkini benim oğlum çok rahat tutmuştu bilmiyorum bulabilir misinSilikon göğüs ucu kullanan varsa hangi markadan memnun kaldınız? Lansınoh markasının biri 20 mm biri 24 mm . 20 mm göğsüme çok küçük geldi, 24 mm de kocaman bi şey yenidoğan bebeğin ağzı için çok büyük . Ortasını hangi markada bulabilirim acaba ?
Sağolun şimdi baktım da internette var. 24 mm diyor. Boyutu büyük mü oğlunuz kaç aylıktı aldoğında ? Yenidoğanon ağzına uygun muMedela markasınınkini benim oğlum çok rahat tutmuştu bilmiyorum bulabilir misin
Ben küçük olanını kullandım 16mm göğüs ucum da küçük hatta göçüktü başta oğlum 5 günlük filandıSağolun şimdi baktım da internette var. 24 mm diyor. Boyutu büyük mü oğlunuz kaç aylıktı aldoğında ? Yenidoğanon ağzına uygun mu
Hadi gözün aydın, sana çok gecmis olsun, bebiş de hoşgelmişKızlar sabah 11 e kadar yine aynıydım 3 cm açıklıkla en son damardan suni sancı verdiler. Onu verince bebeğin kalp atışları düştü bana oksijen felan verdiler tekrar düzelip düşünce acil sezeryana aldılar şuan yanımda minik iyiyiz biz benim biraz sancım var artık oda olacak herhalde
Evet emzirme yastığı da normal yastık da yastıksız da deniyorumB brcubrcu0101 emzirme yastığı kullanıyor musun pozisyon rahatlığı da çok etkiliyor
Teşekkür ederim korkmaktan değil aslında aşılama sırasında da iğneleri kendim yapıyordum göbek olunca yapabiliyordum ama eşim yanımda değil annemde korktu yapamadı kendi kendime koluma vuramadim bende artık ya annemi cesaretlendiririm yada bı şekilde kendim yaparım bacağa falanBiz de ilk gün sağlık ocağına gittik yaptırmak için hemsire iğneyi yapması çok basit bunun için her gün gelmenize gerek yok diyip anlattı esime kolu kiviriyoruz dirsekten 4 parmak yukarisini kolonya ya da dezenfektanli pamukla temizliyoruz iki parmakla eti sıkıştırıyoruz morarma yapmasın diye iğnenin çıkan ilk damlasini dışarı akıtıp direkt yapiyo eşim biz de korkmuştuk yapamayız gibi gelmişti ama çok basitmiş cidden deri altı iğnesi zaten youtubeda da videoları var oraya da bakabilirsiniz korkmayın hiç
iste bu lohusalik. Oyle hemen gececek, 40 i cikinca gececek diyemem. En azindan benim oyle olmamisti. Simdi annem gidince ne yapıcam diye düşünmeye basladim bile. Bu sefer derdim iki cocugu kontrol etmek, kucugu koruyabilmek.. sunu biliyorum kendi kendimize yetebildigimizde ve duzenimizi kurdugumuzda daha iyi hissedeceğiz. bugun bir yerde denk geldim, lohusayken bol bol disari cikin diyordu. Dun mesela doktora gitmek bile sosyallestigimi hissettirdi ve iyi geldi.Kızlar doğumdan sonra assssiri duygusallik ve ağlama sorunu yaşayanınız var mı aslinda genel olarak iyiydim ama son 1-2 gündür dehşet bı iç daralmasi var oğluma baktıkça aglayasim geliyo annemle esime baktikca onlara da aglayasim geliyo onlara da üzülüyorum annem 70 yaşında kadın o yaşında geldi ilgileniyo diye ona üzülüyorum evine gitsin dinlensin yorulmasin istiyorum bı yandan ama yanimda da kalsin istiyorum eşim evdeyken beni çok sinir ediyo bana karşı anlayışsız davrandığını düşünüyorum ama işe gidince ben mi haksızlık yapıyorum diye ona da üzülüyorum biraz dinleneyim istiyorum ama oğlumu bırakıp uyuyunca vicdan azabı çekiyorum ya da biraz bakması için anneme verince odada eldivenini şapkasını görünce aglayasim geliyo bı turlu işin içinden cikamiyorum ya oğluma iyi bakamazsam ya ben oğlumu haketmiyosam anneliğin altından kalkamazsam gibi düşüncelere giriyorum sürekli aslında beklediğimden iyi baş ediyorum geceleri gaz nöbetlerimiz aglamalarimiz olmasına rağmen genel olarak kendime gore bı duzen oturttum geceleri 1 ya da 2 saatlik uykularla idare edebiliyorum bı şekilde naptigimi bildiğimi hissediyorum ama bi yandan da arada içimde dehşet bı panik dalgası oluyo sürekli olumsuz dusunceler hisler basiyo icimi nefes alamicak gibi hissediyorum kendimi sizi de daraltmak istemem ama içime döküp rahatlayabildigim bı tek burasi var bizim bu hormonlar ne zaman normale doncek beni hamilelikten beri en çok zorlandigim kısım hep işin psikolojik kismi
Canım bana hemşirenin anlattığını aktarıyorum sana belki işin kolaylaşırTeşekkür ederim korkmaktan değil aslında aşılama sırasında da iğneleri kendim yapıyordum göbek olunca yapabiliyordum ama eşim yanımda değil annemde korktu yapamadı kendi kendime koluma vuramadim bende artık ya annemi cesaretlendiririm yada bı şekilde kendim yaparım bacağa falan
Ahh ahh aynılarını yaşıyorum bende. Çok bunaldığım için eşim yarım saat çıkalım dışarı bebek uyurken annrn var zaten dedi. Vicdan azabı çektim çıkamadım.Kızlar doğumdan sonra assssiri duygusallik ve ağlama sorunu yaşayanınız var mı aslinda genel olarak iyiydim ama son 1-2 gündür dehşet bı iç daralmasi var oğluma baktıkça aglayasim geliyo annemle esime baktikca onlara da aglayasim geliyo onlara da üzülüyorum annem 70 yaşında kadın o yaşında geldi ilgileniyo diye ona üzülüyorum evine gitsin dinlensin yorulmasin istiyorum bı yandan ama yanimda da kalsin istiyorum eşim evdeyken beni çok sinir ediyo bana karşı anlayışsız davrandığını düşünüyorum ama işe gidince ben mi haksızlık yapıyorum diye ona da üzülüyorum biraz dinleneyim istiyorum ama oğlumu bırakıp uyuyunca vicdan azabı çekiyorum ya da biraz bakması için anneme verince odada eldivenini şapkasını görünce aglayasim geliyo bı turlu işin içinden cikamiyorum ya oğluma iyi bakamazsam ya ben oğlumu haketmiyosam anneliğin altından kalkamazsam gibi düşüncelere giriyorum sürekli aslında beklediğimden iyi baş ediyorum geceleri gaz nöbetlerimiz aglamalarimiz olmasına rağmen genel olarak kendime gore bı duzen oturttum geceleri 1 ya da 2 saatlik uykularla idare edebiliyorum bı şekilde naptigimi bildiğimi hissediyorum ama bi yandan da arada içimde dehşet bı panik dalgası oluyo sürekli olumsuz dusunceler hisler basiyo icimi nefes alamicak gibi hissediyorum kendimi sizi de daraltmak istemem ama içime döküp rahatlayabildigim bı tek burasi var bizim bu hormonlar ne zaman normale doncek beni hamilelikten beri en çok zorlandigim kısım hep işin psikolojik kismi
Benim psikolojimde doğum sabahı çöktü maalesefKızlar doğumdan sonra assssiri duygusallik ve ağlama sorunu yaşayanınız var mı aslinda genel olarak iyiydim ama son 1-2 gündür dehşet bı iç daralmasi var oğluma baktıkça aglayasim geliyo annemle esime baktikca onlara da aglayasim geliyo onlara da üzülüyorum annem 70 yaşında kadın o yaşında geldi ilgileniyo diye ona üzülüyorum evine gitsin dinlensin yorulmasin istiyorum bı yandan ama yanimda da kalsin istiyorum eşim evdeyken beni çok sinir ediyo bana karşı anlayışsız davrandığını düşünüyorum ama işe gidince ben mi haksızlık yapıyorum diye ona da üzülüyorum biraz dinleneyim istiyorum ama oğlumu bırakıp uyuyunca vicdan azabı çekiyorum ya da biraz bakması için anneme verince odada eldivenini şapkasını görünce aglayasim geliyo bı turlu işin içinden cikamiyorum ya oğluma iyi bakamazsam ya ben oğlumu haketmiyosam anneliğin altından kalkamazsam gibi düşüncelere giriyorum sürekli aslında beklediğimden iyi baş ediyorum geceleri gaz nöbetlerimiz aglamalarimiz olmasına rağmen genel olarak kendime gore bı duzen oturttum geceleri 1 ya da 2 saatlik uykularla idare edebiliyorum bı şekilde naptigimi bildiğimi hissediyorum ama bi yandan da arada içimde dehşet bı panik dalgası oluyo sürekli olumsuz dusunceler hisler basiyo icimi nefes alamicak gibi hissediyorum kendimi sizi de daraltmak istemem ama içime döküp rahatlayabildigim bı tek burasi var bizim bu hormonlar ne zaman normale doncek beni hamilelikten beri en çok zorlandigim kısım hep işin psikolojik kismi
Sizinle günlerimiz aynı hemen hemen. Evt açılma var mı diye kontrol ediyorlar. Gozetimli bir sekilde Beklemenizde fayda var. Doktorum bugün de söyledi gelebilir ama henüz vaktimiz var müdahale etmicez dedi. Haftaya tekrar çağirdi. Dogurmazsan gelirsin dedi. Su/düzenli kasılma/kanama/ bebeğin hareketlerinde azalma bunlar olursa acile gel hemen dedi. Açıklık yok bende de.Kızlar selam normalde özelde takipli gebeyim dün doktorum sezaryen gibi görüyorum diyince bugün devlet hastanesine gittim akıntım var dedim spekulum plastik ürün ile alttan muayene etti çatı içinde elle muayene etti biraz leke geldi aletin uç kısmına her şey normal açıklık yok bekleyelim biraz dedi gebelikte alttan bu şekilde muayene normal mi doğumu başlatmak için mi yaptı acaba ?Normal içinde uygun sorun yok dedi özel başka devlet başka bir şey söylemiş oldu kafam karıştı fakat bu şekilde alttan muayene olan var mı ?
Osman gönülal diye bir pediatrist takip ediyorum YouTube’da 3.haftada açık mekanlara çıkarabilirsiniz diyor hafta hafta videoları var çok bilgilendirici tavsiye ederimBebekleri alip ne zaman disari cikabiliriz acaba? Yarin kisa mesafe bir yuruyus yapasim var.
Benim 20 günlük . Son 3 gündür sitede akşam üzeri dolaşıyoruz. Çokta hoşuna gidiyor eve gelince direkt uyuyor uzunca . Hergün çıkarırım muhtemelenBebekleri alip ne zaman disari cikabiliriz acaba? Yarin kisa mesafe bir yuruyus yapasim var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?