- 14 Ağustos 2011
- 28.803
- 4.542
- 448
Aynı şeyi yaşadım. Doktor ona küçük acısız bi işlem uyguluyor. Yakma işlemi adı. 10 sn sürüyor.Kızlar acil bi bakar mısınız? Göbek deliğimiz 3 gün önce düştü ama görüntüsü bu şekilde ve atletine kan bulaşı oluyor hep.yani tam kurumadı. Ama ben hala korkumdan yıkamadım bebeğimi 15 gündür pişti çocuğum resmen. Sizce napim yıkayayım mı? Bir zararı olur mu ki göbeğine?
Hastaneden çıkışımız bayrama denk geldi alamamıştım. Wee baby güzel ama dediğim gibi yorucu. Mochı şahane.. hiç yorulmuyorum. Tabii bakın değerlendirin ona göreAnladım evet sizinki daha farklı, daha verimli görünüyor. İyi yapmışsınız. Ben de manuel wee baby gibi bir şey istemiştim ama eşim bunu almış. Artık birkaç gün daha böyle idare edeceğim, elimdekiyle verim alamama durumum devam ederse sizdeki modeli de düşünebilirim, güzelmiş.
Kullanamıyorum burda yaygın değil sanırım eczanede bulamadım onlineda güvenemedim fiyatlar da biraz pahalı geldi 2.5-3bin ₺Benim de hemen hemen oyle oldu. Bi ara kucagimdayken uyudum ancak. Gumus kapak kullaniyor musunuz? İlk zamanlar kapaklara rağmen aciyordu simdi yavas yavas toparliyor.
Islatmadan yıkamak bence mümkün değil yaa illa ki ıslanır sızar. Demek ki sorun olmamış. Haklısınız bu sıcakta iyi etmedim yıkamamakla da. Silme yaptık ama banyonun yerine tutmuyorPek anlamıyorum korkutmak gibi olmasın da ama sanki kopmuş gibi görünüyor anneme de gösterdim kıyafet falan çarparak düşürmüş olabilir gelincik yaprağı kurutup koymak iyi geliyor dedi ama ben yapamazdım heralde öyle olsaydı çok geçmiş olsun doktor görüşü almak iyi olabilir belki antibiyotik veya göz merhemi falan verir iyilesmesi için
biz 2.gun yıkadık bugün yine yikayacaz göbüşe su degdirmemeye dikat ediyoruz yoksa bu sıcakta dayanamaz kuzular minik minik alerjiler oluyor bölgesel isiliğe çevirmesin diye göbeğin düşmesini bekleyemedim birde göğüs ucu kremi sürüyorum hafiften ve ağız mendilini mandalin altına ve üstüne koyuyorum zıbın degmesin diye kınadığım böyle yapılır mı dediğim ne varsa hepsini tek tek yapıyorum anlayacağınız kundak da dahil
Görüntüsü aynı böyle miydi?? Banyo yaptırcam artık bugün benAynı şeyi yaşadım. Doktor ona küçük acısız bi işlem uyguluyor. Yakma işlemi adı. 10 sn sürüyor.
Çok şükür sevindim canım Allah sağlık versin inşallah. Sarılığı düştü şükür canım. Ben de uykum var haliyle vitaminlerle güçlenmeye çalışıyorum
Kızlar acil bi bakar mısınız? Göbek deliğimiz 3 gün önce düştü ama görüntüsü bu şekilde ve atletine kan bulaşı oluyor hep.yani tam kurumadı. Ama ben hala korkumdan yıkamadım bebeğimi 15 gündür pişti çocuğum resmen. Sizce napim yıkayayım mı? Bir zararı olur mu ki göbeğine?
İlla ki ıslanıyor sonrasında iyice kuruttuk dediğin gibi banyosuz olmuyor havalar baya sıcakladı annem tüm torunlarini çocuklarını yıkamış bizim miniği de yıkadık çok şükür şimdilik iyiyiz sorun olmadıIslatmadan yıkamak bence mümkün değil yaa illa ki ıslanır sızar. Demek ki sorun olmamış. Haklısınız bu sıcakta iyi etmedim yıkamamakla da. Silme yaptık ama banyonun yerine tutmuyor
Gümüş nitrattır. Ben baya araştırıp gittim doktora da. Bize bir şey sür diyen olmadıBizden de kan geldi doktorumuz yikatmadı.
Ilk oglumda k vitamini yapmislardi onda da vardi
Bu oğlumda cuma gunu gümüs bir sey surdu pazartesi tekrar cagirdi
Önemli bir şey mutlaka çocuk doktoruna gösterin
Makineyi ne için kullanıyorsunuz? Mastit olmamak için mi?Hastaneden çıkışımız bayrama denk geldi alamamıştım. Wee baby güzel ama dediğim gibi yorucu. Mochı şahane.. hiç yorulmuyorum. Tabii bakın değerlendirin ona göre
Evet göğüslerim çok şişiyor bebek tamamını boşaltamıyor. Ya da acil bir durum olup dışarı çıkmam gerekirse dolapta sütü olmuş oluyor.Makineyi ne için kullanıyorsunuz? Mastit olmamak için mi?
Bir şey soracağım. Bizimde böyle düştü o siyah şey kaldı ama akıntı yok kan yok. Yine de doktora gitmek lazım mı ?Gümüş nitrattır. Ben baya araştırıp gittim doktora da. Bize bir şey sür diyen olmadı
Bir tane doktorun paylaştığı videoda görmüştüm. Göbek bağı düşünce o hafif kanlı şekilde kalınca peçeteyle onu temizliyordu. Ama o da kendiliğinden düşüyor ben olsam beklerim biraz olmadı doktora gösterirdim.Bir şey soracağım. Bizimde böyle düştü o siyah şey kaldı ama akıntı yok kan yok. Yine de doktora gitmek lazım mı ?
Gittim doktora şimdi eve geldim. Kendiliğinden düşer enfeksiyon yok. Normal devam edin dedi.Bir tane doktorun paylaştığı videoda görmüştüm. Göbek bağı düşünce o hafif kanlı şekilde kalınca peçeteyle onu temizliyordu. Ama o da kendiliğinden düşüyor ben olsam beklerim biraz olmadı doktora gösterirdim.
Çok teşekkür ederim. Dikiş ağrım azalsa her şey daha iyi olacak gibi. Ben de lansinohun balmını kullanıyorum bi de gümüş kapak ama fayda etmedi. Bugün hastaneden verdikleri pomat ve kalkan kullanmaya başladım. Ay maşallah ne güzel hiç yara olmamışsın, daha bundan sonra da olmazsın inşallah rn hassas dönemi atlatmış sayılırsınBiraz sabır hepsi geçiyor, düzene giriyorsun göğüs ucu yarası ben yaşamadım çok şükür o konuda bilgim yok ama ben doğumdan önce lansinohun kremini kullanmaya başladım doğumdan sonra da sürekli sürdüm her emzirmeden sonra bgn 18 günlük olduk yara olmadı hiç bir haftadır hiç sürmüyorum diyebilirim.
Evet aynı böyleydi. Sarı akıntı oluyordu. Bluzuna bulaşıyordu akıntı. Yakma işlemi yapıldı.Görüntüsü aynı böyle miydi?? Banyo yaptırcam artık bugün ben
Aynen canım inşallah herşey güzel olsun. Yavrularımız da sağlıkla büyüsünler inşallah.Sag ol canım
4 aydan sonra uykular daha düzene girer gece-gunduz ayirt ederler bizde biraz rahar ederiz :)
Gümüş nitrat uygulamasından sonra akıntı kesiliyor ama çevresi morarıyor biraz endişe etmeyin. O da sonra geçicekmiş canım.Bizden de kan geldi doktorumuz yikatmadı.
Ilk oglumda k vitamini yapmislardi onda da vardi
Bu oğlumda cuma gunu gümüs bir sey surdu pazartesi tekrar cagirdi
Önemli bir şey mutlaka çocuk doktoruna gösterin
Aslında geçen bir yerde okudum, bebeğin gece-gündüz olayını ayırt edebilmesi için gündüz daha sesli ışıklı yerlerde akşam 8den sonra yatağında karanlıkta beywz gürültü eşliğinde yatırılmalı diye . Ne kadar doğru bilmiyorum ama şuan annem yanımda ve eskiden çocuk nasıl yetiştiriliyorsa benim bebeğime o şekilde davranıyor , açıkçası bende böyle yapma şöyle yapma demiyorum. Gündüz hep yanımızda uyusa da uyanıkta kalda yanımızda koltukta, ana kucağında vs . Akşam yatağında uyutuyoruz . Bende gebelikte çok kitap okudum ama şuan hiçbirini uygulamıyorum(yanlış yapıyor olabilirim ama bebeğim halinden memnun ve mutlu görünüyor ) .Çok uzun süredir bu foruma girmemiştim, 19 günlük bebeğimle ilk kez bugün forum okuma fırsatım olabildi. Sanırım lohusanin halinden bir tek lohusa anlıyor; benimle benzer kaygılara sahip olan anneleri okumak iyi geldi. Doğumdan önce bir sürü kitap okudum, kızımı en iyi sekilde büyütmek için kariyerimi yoluna soktum, uzun bir süre izin kullanacak sekilde isimi gücümü ayarladım, her şeyi mükemmel yapmaya çalıştım ve fakat işler hiç umduğum gibi gitmedi. Ikinci gün hastanede mutlu mesut kutlama yemeğimizi yerken kızım yoğun bakıma alındı enfeksiyon nedeniyle,1 hafta yattı. Her gün belli aralıklarla onu yogun bakimda emzirdim, gece eve dönüp sut sagdim(bu arada pompa tavsiyesi isteyen olmuş, lansinoh giyilebilir pompa epey iyi) gündüz kızıma getirdik. Sezaryen ağrısı, davul gibi şişen ayaklarım, tepetaklak olan hormonlar, yorgunluk vs kendimi unuttum o süreçte. Neyse ki sağlığına kavuştu ve onu evimize sağ salim getirebildik. Ancak bu kez de gunduz uyku rutini oluşturma çabalarım karşılık vermedi(ilginc bir sekilde gece guzel uyuyor, gunduz cin gibi). Maalesef uzmanların yapmayın dediği şeyleri yapmaya basladim(gündüz yanımda yatirmak, göğsümde uyutmak, eşimin kucağında uyutmasi vs.). Artık bugun itibarıyla teslim oldum, çocuğun belli ki bir ritmi var benim planlarım ve mukemmeliyetciligim bosuna:) Yeter ki gunduz uykusunu iyi uyusun nerede yatiyorsa yatsin kafasina geldim. Yine de bu donemlerde uyku rutini olusturabilmis, daima kendi yataginda yatirabilen anneler varsa tavsiye almak isterim:) Şu anda bizim yatagimizda yanımda bana doğru yatmış uyuyor bir yandan da sayikliyor:)(Ki buna da alışmam uzun surdu).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?