2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Aynı şeyi yaşadım. Doktor ona küçük acısız bi işlem uyguluyor. Yakma işlemi adı. 10 sn sürüyor.

Hastaneden çıkışımız bayrama denk geldi alamamıştım. Wee baby güzel ama dediğim gibi yorucu. Mochı şahane.. hiç yorulmuyorum. Tabii bakın değerlendirin ona göre

Benim de hemen hemen oyle oldu. Bi ara kucagimdayken uyudum ancak. Gumus kapak kullaniyor musunuz? İlk zamanlar kapaklara rağmen aciyordu simdi yavas yavas toparliyor.
Kullanamıyorum burda yaygın değil sanırım eczanede bulamadım onlineda güvenemedim fiyatlar da biraz pahalı geldi 2.5-3bin ₺

Islatmadan yıkamak bence mümkün değil yaa illa ki ıslanır sızar. Demek ki sorun olmamış. Haklısınız bu sıcakta iyi etmedim yıkamamakla da. Silme yaptık ama banyonun yerine tutmuyor

Bizden de kan geldi doktorumuz yikatmadı.
Ilk oglumda k vitamini yapmislardi onda da vardi
Bu oğlumda cuma gunu gümüs bir sey surdu pazartesi tekrar cagirdi
Önemli bir şey mutlaka çocuk doktoruna gösterin

Islatmadan yıkamak bence mümkün değil yaa illa ki ıslanır sızar. Demek ki sorun olmamış. Haklısınız bu sıcakta iyi etmedim yıkamamakla da. Silme yaptık ama banyonun yerine tutmuyor
İlla ki ıslanıyor sonrasında iyice kuruttuk dediğin gibi banyosuz olmuyor havalar baya sıcakladı annem tüm torunlarini çocuklarını yıkamış bizim miniği de yıkadık çok şükür şimdilik iyiyiz sorun olmadı

Gümüş nitrattır. Ben baya araştırıp gittim doktora da. Bize bir şey sür diyen olmadı

Bir şey soracağım. Bizimde böyle düştü o siyah şey kaldı ama akıntı yok kan yok. Yine de doktora gitmek lazım mı ?
Bir tane doktorun paylaştığı videoda görmüştüm. Göbek bağı düşünce o hafif kanlı şekilde kalınca peçeteyle onu temizliyordu. Ama o da kendiliğinden düşüyor ben olsam beklerim biraz olmadı doktora gösterirdim.

Gittim doktora şimdi eve geldim. Kendiliğinden düşer enfeksiyon yok. Normal devam edin dedi.

Çok teşekkür ederim. Dikiş ağrım azalsa her şey daha iyi olacak gibi. Ben de lansinohun balmını kullanıyorum bi de gümüş kapak ama fayda etmedi. Bugün hastaneden verdikleri pomat ve kalkan kullanmaya başladım. Ay maşallah ne güzel hiç yara olmamışsın, daha bundan sonra da olmazsın inşallah rn hassas dönemi atlatmış sayılırsın

Çok uzun süredir bu foruma girmemiştim, 19 günlük bebeğimle ilk kez bugün forum okuma fırsatım olabildi. Sanırım lohusanin halinden bir tek lohusa anlıyor; benimle benzer kaygılara sahip olan anneleri okumak iyi geldi. Doğumdan önce bir sürü kitap okudum, kızımı en iyi sekilde büyütmek için kariyerimi yoluna soktum, uzun bir süre izin kullanacak sekilde isimi gücümü ayarladım, her şeyi mükemmel yapmaya çalıştım ve fakat işler hiç umduğum gibi gitmedi. Ikinci gün hastanede mutlu mesut kutlama yemeğimizi yerken kızım yoğun bakıma alındı enfeksiyon nedeniyle,1 hafta yattı. Her gün belli aralıklarla onu yogun bakimda emzirdim, gece eve dönüp sut sagdim(bu arada pompa tavsiyesi isteyen olmuş, lansinoh giyilebilir pompa epey iyi) gündüz kızıma getirdik. Sezaryen ağrısı, davul gibi şişen ayaklarım, tepetaklak olan hormonlar, yorgunluk vs kendimi unuttum o süreçte. Neyse ki sağlığına kavuştu ve onu evimize sağ salim getirebildik. Ancak bu kez de gunduz uyku rutini oluşturma çabalarım karşılık vermedi(ilginc bir sekilde gece guzel uyuyor, gunduz cin gibi). Maalesef uzmanların yapmayın dediği şeyleri yapmaya basladim(gündüz yanımda yatirmak, göğsümde uyutmak, eşimin kucağında uyutmasi vs.). Artık bugun itibarıyla teslim oldum, çocuğun belli ki bir ritmi var benim planlarım ve mukemmeliyetciligim bosuna:) Yeter ki gunduz uykusunu iyi uyusun nerede yatiyorsa yatsin kafasina geldim. Yine de bu donemlerde uyku rutini olusturabilmis, daima kendi yataginda yatirabilen anneler varsa tavsiye almak isterim:) Şu anda bizim yatagimizda yanımda bana doğru yatmış uyuyor bir yandan da sayikliyor:)(Ki buna da alışmam uzun surdu).

Gümüş nitrat uygulamasından sonra akıntı kesiliyor ama çevresi morarıyor biraz endişe etmeyin. O da sonra geçicekmiş canım.

Aslında geçen bir yerde okudum, bebeğin gece-gündüz olayını ayırt edebilmesi için gündüz daha sesli ışıklı yerlerde akşam 8den sonra yatağında karanlıkta beywz gürültü eşliğinde yatırılmalı diye . Ne kadar doğru bilmiyorum ama şuan annem yanımda ve eskiden çocuk nasıl yetiştiriliyorsa benim bebeğime o şekilde davranıyor , açıkçası bende böyle yapma şöyle yapma demiyorum. Gündüz hep yanımızda uyusa da uyanıkta kalda yanımızda koltukta, ana kucağında vs . Akşam yatağında uyutuyoruz . Bende gebelikte çok kitap okudum ama şuan hiçbirini uygulamıyorum(yanlış yapıyor olabilirim ama bebeğim halinden memnun ve mutlu görünüyor ) .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…