- 22 Kasım 2023
- 898
- 590
- 23
- 29
Aynı zamanda her arayabın bebek emmeye başladı mı diye sorması , çevremdekilern vöyle olmaz bi şekilde emzirmen gerekiyor aylarca böyle sürdüremezsin söylemleri. Arkadaş sandığım insanların durmadan bi şekilde alıştır memeye bağ kuramazsın diyişleri . ( bi şekilde alıştır diyen bütün insanların keşke o “bi şekil” dedikleri yöntemin ne olduğunu da söyleseler) . Böyle çok zor olur emzirmek çok daha kolay diyenler mi dersin . Keyfimden mi bu haldeyim sanki . Kendi tercihimle mi böyle ? Keyfimden mi emzirmiyorum? Kendi derdim yetmiyormjş gibi bir de herkesin derdi memem ve emzirmem olmuş gibi.Kızlar doğumdan önce bebek bi doğsun şöyle yapcam böyle yapcam diye kurduğum planların birini bile yapamıyorum . Emzirme olayı beni tüketti . Sanki tek görevim 2 saatte bir süt sağmak, kalan vakitte bebek memeyi tutacak mı diye çaba sarfetmek. Doğduğundan beri başka da yaptığım hiçbir şey yok.
Tükenmiş hissediyorum kendimi artık .
Aylardır beklediğim bebeğim doğdu ama keyfini süremiyorum bile. Yatıyorum kalkıyorum 24 saat tke görevim süt sağöak ve bebek nasıl emecek emmezse masıl ilerleyecek diye düşünmekle geçiyor.
Fark ettim de oturup bebeğimle iki sohbet bile etmiyormuşum iki şarkı söylemiyormuşum.
Kendimi ciddi anlamda tükenmiş hissediyorum ve bu lohusa depresyonundan farklı bir şey gibi.
Emmesi için uğraşmaktan vazgeçeyim diyorum , sonra diyorum ki ben böyle 2 saatte bir sürekli sağom yaparak hayatıma nasıl devam edeceğim. Nasıl dışarı çıkacağız , nasıl yürüteceğim . Bebeği memeden mahrum mu edeceğim gibi düşünceler geliypr aklıma.
Ama bir taraftan da 20 gündür emzirmek için çabalıyorum ve her denememde her bebek almadığında hüngür hüngür ağlamak istiyorum , her seferinde bütün modum yerle bir oluyor.
Nasıl olacak böyle bilmiyoeum . Doğurmadan önce biri bana deseydi ki emzirememenin fiziksel ve psikolojik etkileri bu kadwr kötü deseydi anlam veremezdim muhtemelen tahmin de edemezdim. Ama kendimi girdapta hissediyorum .
Çevremde 1 tane insan da demedi ki olsun denersin emmezse dünyanın sonu değil demedi . Bi şekilde emzireceksin . Bi şekilde alıştırmalısın.Aynı zamanda her arayabın bebek emmeye başladı mı diye sorması , çevremdekilern vöyle olmaz bi şekilde emzirmen gerekiyor aylarca böyle sürdüremezsin söylemleri. Arkadaş sandığım insanların durmadan bi şekilde alıştır memeye bağ kuramazsın diyişleri . ( bi şekilde alıştır diyen bütün insanların keşke o “bi şekil” dedikleri yöntemin ne olduğunu da söyleseler) . Böyle çok zor olur emzirmek çok daha kolay diyenler mi dersin . Keyfimden mi bu haldeyim sanki . Kendi tercihimle mi böyle ? Keyfimden mi emzirmiyorum? Kendi derdim yetmiyormjş gibi bir de herkesin derdi memem ve emzirmem olmuş gibi.
Bunları söyleyenlern kadın olması daha üzücü. Hiç mi empati kuramıyorsunuz.
Gözümün içine baka baka “ anne sütü çok çok önemli mecbhr bi şekilde alıştorcaksın memeye” diyenler. Bunların hepsi genç yeni anne olan kadınlar .
C creamole123 Ağlarken ayaklarını karnına doğru çekerek ağlar gazdır. Gaz masajlarını gündüz sık sık yapın mesela her bez açmada olabilir. Bizim yediklerimizden bebeğe süt yoluyla gaz geçebiliyor. Mercimek, kuru fasulye tarzı aşırı gazlı yiyeceklerden uzak duralım, gün içinde kimyon çayı yapıp içebiliriz, yemeklerimize kimyon ilave edebiliriz. Alerjiden sebep de gaz olabiliyor. Bana doktor 1 sene boyunca hiç süt içmememi söyledi alerji ihtimalinin önüne geçmek amaçlı. Yoğurt, peynir, tereyağ süt ürünleri yiyebilirim ama normal süt yasak. Eğer yine de ciddi alerji durumu yaşarsak, o zaman süt ürünlerinin tamamını da ilerde kesebileceğini söyledi. Buna da dikkat etmekte fayda var diye düşünüyorum. Gaz masaj videosunu aşağıya bırakıyorum:Kızlar saat 18:02 18:27 aralığında kesintisiz emzirdim. 19:00 bağıra ağlaya uyandı 19:05 19:38 aralığında da emzirdim. Sabah 8den beri böyle her yarım saatte bir meme istiyor. kontrol ediyorum ara ara süt geliyor sıkıntı yok. Göğüslerim çok acıdığı için gün içi iki kez sağıp verdim. Birinde 60 birinde 70 ml süt geldi ve daha da vardı sütüm. Doğru düzgün uyumadı aşırı çok ağlıyor ve ağladıkça emmek istiyor. Kakasını 3 kez yaptı çişini 7 ya da 8 sanırım. Neden böyle olabilir bir sıkıntı mı var anlamıyorum ağladıkça mahvoldum.
Bir bilen varsa aydınlatabilir mi acile gidicem zaten
Canım benim hepimiz yakın şeyleri yaşıyoruz sen hiç üzülme.. bende emzirmede sıkıntı yaşadım. Elleriyle ittiriyordu 1 hafta bildiğin çabalarken kan ter içine battım. Şimdi emiyor bu seferde acaba doyuyor mu ? Sağıp mı versem diye düşünüyorum. Sonu yok onu anlatmaya çalışıyorum. Çevre baskısı berbat bir şey benimde çevremde var. Kulaklarımı tıkıyorum. Eşim ve annem yanımda onlar beni anlıyor. Binlerce kez şükürler olsun. Burada hepimiz dertlerimizi yazıyoruz bil istedim bende aynıyım. Tıpkı sen gibiyim. Aşırı karışık kafası dağınık. Ki normalde hayatımda başarılı düzenli kendini bilen biriyim. Ama Lohusalık ya da annelik hiç öyle şeyler değilmiş. Biraz salmak lazım onu fark ettim. Evlatlarımız sağlıklı daha ne olsun. Biraz daha büyüsünler sık dışarı çıkalım hepimize daha iyi gelecek.Çevremde 1 tane insan da demedi ki olsun denersin emmezse dünyanın sonu değil demedi . Bi şekilde emzireceksin . Bi şekilde alıştırmalısın.
Bu söylemler beni iyice “ kendini parçalasan ds bi şekilde öğreteceksin başka yolu yok” psikolojisine soktu . Bebek almadıkça reddettikçe çaresiz kalışım bu yüzden sanırım
Gazını da çıkartıyor eşim yok yine aynı. Göğsüme yatırınca sakinleşti biraz yine süt sağıp verdim 60ml kadar içip bıraktı kalanını. Böyle sinir krizi geçiriyor gibi anlamıyorum ateşi de normal pişik de yok koltuk altlarını bile kontrol ettim. Bir o ağlıyor bir ben anlamıyorum nesi olduğunuC creamole123 Ağlarken ayaklarını karnına doğru çekerek ağlar gazdır. Gaz masajlarını gündüz sık sık yapın mesela her bez açmada olabilir. Bizim yediklerimizden bebeğe süt yoluyla gaz geçebiliyor. Mercimek, kuru fasulye tarzı aşırı gazlı yiyeceklerden uzak duralım, gün içinde kimyon çayı yapıp içebiliriz, yemeklerimize kimyon ilave edebiliriz. Alerjiden sebep de gaz olabiliyor. Bana doktor 1 sene boyunca hiç süt içmememi söyledi alerji ihtimalinin önüne geçmek amaçlı. Yoğurt, peynir, tereyağ süt ürünleri yiyebilirim ama normal süt yasak. Eğer yine de ciddi alerji durumu yaşarsak, o zaman süt ürünlerinin tamamını da ilerde kesebileceğini söyledi. Buna da dikkat etmekte fayda var diye düşünüyorum. Gaz masaj videosunu aşağıya bırakıyorum:
Normal emdikten sonra sırtına vurularak çıkarılan ağızdan çıkan gaz değil de bağırsaklarda biriken gazdan bahsettim ben. O şekilde olabilir belki sizin de. Kakasını da yapsa bu gaz geçmeyebiliyor. Gaz çıkartsa da ağlayabiliyor. Daha ileri derecesi kolik oluyor.Gazını da çıkartıyor eşim yok yine aynı. Göğsüme yatırınca sakinleşti biraz yine süt sağıp verdim 60ml kadar içip bıraktı kalanını. Böyle sinir krizi geçiriyor gibi anlamıyorum ateşi de normal pişik de yok koltuk altlarını bile kontrol ettim. Bir o ağlıyor bir ben anlamıyorum nesi olduğunu
Kızlar bebeğimde çok bağırsak gazı var kontrolümüz 26sında o yüzden doktora da soramadım. Size yazıldı mı damla vs? Mide değil de bağırsaklarda.8 günlük
Görmeden aynısını paylaşmışım ben deC creamole123 Ağlarken ayaklarını karnına doğru çekerek ağlar gazdır. Gaz masajlarını gündüz sık sık yapın mesela her bez açmada olabilir. Bizim yediklerimizden bebeğe süt yoluyla gaz geçebiliyor. Mercimek, kuru fasulye tarzı aşırı gazlı yiyeceklerden uzak duralım, gün içinde kimyon çayı yapıp içebiliriz, yemeklerimize kimyon ilave edebiliriz. Alerjiden sebep de gaz olabiliyor. Bana doktor 1 sene boyunca hiç süt içmememi söyledi alerji ihtimalinin önüne geçmek amaçlı. Yoğurt, peynir, tereyağ süt ürünleri yiyebilirim ama normal süt yasak. Eğer yine de ciddi alerji durumu yaşarsak, o zaman süt ürünlerinin tamamını da ilerde kesebileceğini söyledi. Buna da dikkat etmekte fayda var diye düşünüyorum. Gaz masaj videosunu aşağıya bırakıyorum:
Çok çok teşwkkür ederim desteğiniz için. İyi ki varsınızCanım benim hepimiz yakın şeyleri yaşıyoruz sen hiç üzülme.. bende emzirmede sıkıntı yaşadım. Elleriyle ittiriyordu 1 hafta bildiğin çabalarken kan ter içine battım. Şimdi emiyor bu seferde acaba doyuyor mu ? Sağıp mı versem diye düşünüyorum. Sonu yok onu anlatmaya çalışıyorum. Çevre baskısı berbat bir şey benimde çevremde var. Kulaklarımı tıkıyorum. Eşim ve annem yanımda onlar beni anlıyor. Binlerce kez şükürler olsun. Burada hepimiz dertlerimizi yazıyoruz bil istedim bende aynıyım. Tıpkı sen gibiyim. Aşırı karışık kafası dağınık. Ki normalde hayatımda başarılı düzenli kendini bilen biriyim. Ama Lohusalık ya da annelik hiç öyle şeyler değilmiş. Biraz salmak lazım onu fark ettim. Evlatlarımız sağlıklı daha ne olsun. Biraz daha büyüsünler sık dışarı çıkalım hepimize daha iyi gelecek.
Birbirimizi desteklememiz ne güzelGörmeden aynısını paylaşmışım ben de
Pırt pırt yaptı onu da ama daha mı var acabaNormal emdikten sonra sırtına vurularak çıkarılan ağızdan çıkan gaz değil de bağırsaklarda biriken gazdan bahsettim ben. O şekilde olabilir belki sizin de. Kakasını da yapsa bu gaz geçmeyebiliyor. Gaz çıkartsa da ağlayabiliyor. Daha ileri derecesi kolik oluyor.
Canım 19 günlük bebeğin uyku düzeni diye bir şey olamaz. Niye üzülüyorsun sen? Ayrıca hangi uzmanlara bakıyorsun bilmiyorum ama benim dinlediğim uzmanlar tam tersini söylüyor, sürekli göğüste tutmak en iyisi, güvenli bağlanma için ten teması şart.Çok uzun süredir bu foruma girmemiştim, 19 günlük bebeğimle ilk kez bugün forum okuma fırsatım olabildi. Sanırım lohusanin halinden bir tek lohusa anlıyor; benimle benzer kaygılara sahip olan anneleri okumak iyi geldi. Doğumdan önce bir sürü kitap okudum, kızımı en iyi sekilde büyütmek için kariyerimi yoluna soktum, uzun bir süre izin kullanacak sekilde isimi gücümü ayarladım, her şeyi mükemmel yapmaya çalıştım ve fakat işler hiç umduğum gibi gitmedi. Ikinci gün hastanede mutlu mesut kutlama yemeğimizi yerken kızım yoğun bakıma alındı enfeksiyon nedeniyle,1 hafta yattı. Her gün belli aralıklarla onu yogun bakimda emzirdim, gece eve dönüp sut sagdim(bu arada pompa tavsiyesi isteyen olmuş, lansinoh giyilebilir pompa epey iyi) gündüz kızıma getirdik. Sezaryen ağrısı, davul gibi şişen ayaklarım, tepetaklak olan hormonlar, yorgunluk vs kendimi unuttum o süreçte. Neyse ki sağlığına kavuştu ve onu evimize sağ salim getirebildik. Ancak bu kez de gunduz uyku rutini oluşturma çabalarım karşılık vermedi(ilginc bir sekilde gece guzel uyuyor, gunduz cin gibi). Maalesef uzmanların yapmayın dediği şeyleri yapmaya basladim(gündüz yanımda yatirmak, göğsümde uyutmak, eşimin kucağında uyutmasi vs.). Artık bugun itibarıyla teslim oldum, çocuğun belli ki bir ritmi var benim planlarım ve mukemmeliyetciligim bosuna:) Yeter ki gunduz uykusunu iyi uyusun nerede yatiyorsa yatsin kafasina geldim. Yine de bu donemlerde uyku rutini olusturabilmis, daima kendi yataginda yatirabilen anneler varsa tavsiye almak isterim:) Şu anda bizim yatagimizda yanımda bana doğru yatmış uyuyor bir yandan da sayikliyor:)(Ki buna da alışmam uzun surdu).
Bende 10 kilo almıştım . Doğumdan çıkınca tartılmadım ama doğumdan 1 hafta sonra 8 kilo gitmişti . Verilir ya kiloyu dert etmeyinKızlar doğum sonrası kilolarınız ne durumda ben hamilelikte 10kg almıştım 5kg doğumdan sonra gitti 5kg hala duruyor emzirmek kilo verdiriyor hipotezi yalanmış galiba ben bir o kadarda yiyorum çünkü
Neredeyse her beslenmeden sonra yapıyor. Bende doktora çok fazla kaka yapıyor demiştim, normal demişti .Kızlar sizin bebeleriniz ne sıklıkta kaka yapıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?