Gaz meselesi maalesef yorucu ve uzun bir süreç. 1-2 günlük olup geçecek bir mesele değil. Eğer sizinki de gaz sebepliyse birkaç ay sürebilir. Her akşam ağlama seansları olur, uykuya geçene kadar çok ağlar. Gündüz daha iyi olabilir, aa geçti galiba dersin, akşama doğru bir başlar uyuyana kadar 3-4 saat ağlar. Gündüz gaz masajları yaptığımızda akşam hiç ağlamama garantisi olmaz da, daha az ağlar, o bile bir ferahlık oluyor.Pırt pırt yaptı onu da ama daha mı var acabaşimdi biraz daha sakin ama devam ederse hastaneye gideceğim artık sinirlerim yıprandı sabahtan beri
MaşaallahKızlar doğum sonrası kilolarınız ne durumda ben hamilelikte 10kg almıştım 5kg doğumdan sonra gitti 5kg hala duruyor emzirmek kilo verdiriyor hipotezi yalanmış galiba ben bir o kadarda yiyorum çünkü
Ben 59-60 ile hamile kaldım. 74 ile doğuma girdim. Bugün tartıldım 67 yim. Gider giderde emzirmek için süt olsun diye deli kalorili şeyler yiyorum bu durumda zor kilo vermek..Kızlar doğum sonrası kilolarınız ne durumda ben hamilelikte 10kg almıştım 5kg doğumdan sonra gitti 5kg hala duruyor emzirmek kilo verdiriyor hipotezi yalanmış galiba ben bir o kadarda yiyorum çünkü
Eğer gaz ya da uyku değilse sadece anne kokusu için uyanıyordur, emmek istiyordur. Her seferinde süt vermesen, göğsünü biraz açıp yatırsan da yine aranır mı bi dene? Bi de anne sütü kolay sindiriliyor, hemen sindirip hemen acıkırlar. Sütün baya iyi maşallah, ben de bugün sağdım zar zor 30 ml çıktı. 3. GünümüzKızlar saat 18:02 18:27 aralığında kesintisiz emzirdim. 19:00 bağıra ağlaya uyandı 19:05 19:38 aralığında da emzirdim. Sabah 8den beri böyle her yarım saatte bir meme istiyor. kontrol ediyorum ara ara süt geliyor sıkıntı yok. Göğüslerim çok acıdığı için gün içi iki kez sağıp verdim. Birinde 60 birinde 70 ml süt geldi ve daha da vardı sütüm. Doğru düzgün uyumadı aşırı çok ağlıyor ve ağladıkça emmek istiyor. Kakasını 3 kez yaptı çişini 7 ya da 8 sanırım. Neden böyle olabilir bir sıkıntı mı var anlamıyorum ağladıkça mahvoldum.
Bir bilen varsa aydınlatabilir mi acile gidicem zaten
Benimki de bugün 4. Kez yaptı, bana biraz çok geldi. Kilo almasını istiyorum zaten, doktor biraz fazla kilo kaybı var dedi. Böyle olunca yediği de yaramayacakmış gibi geliyor. Ama sen de yazmışsın, bikaç kişide daha gördüm normal o zaman bu kakaNeredeyse her beslenmeden sonra yapıyor. Bende doktora çok fazla kaka yapıyor demiştim, normal demişti .
Kızlar sizin bebeleriniz ne sıklıkta kaka yapıyor?
Neredeyse her beslenmeden sonra yapıyor. Bende doktora çok fazla kaka yapıyor demiştim, normal demişti .
Kaka çok sık yaparsa büyümesi hızlı olur. Ama asıl bakmamız gereken kakalı bez sayısı değil, çişli bez sayısı. Çünkü bazen yenidoğan bebekler gün aşırı kaka yapabilir bu da çok normal. Hatta 1 haftayı bile bulabilir kaka yapma durumu diye biliyorum. Her şeyin yolunda gittiğini ve doyup doymadığını anlamamız için çişli bez sayısı günde en az 4 tane olmalı. 6-7 çişli bez ideal.Benimki de bugün 4. Kez yaptı, bana biraz çok geldi. Kilo almasını istiyorum zaten, doktor biraz fazla kilo kaybı var dedi. Böyle olunca yediği de yaramayacakmış gibi geliyor. Ama sen de yazmışsın, bikaç kişide daha gördüm normal o zaman bu kaka
Evet evet bizim 7i rahat buluyor. O sebeple doktorumuza sordum zaten. O da dedi ki çoktan kastın 14-15 kez miBenimki de bugün 4. Kez yaptı, bana biraz çok geldi. Kilo almasını istiyorum zaten, doktor biraz fazla kilo kaybı var dedi. Böyle olunca yediği de yaramayacakmış gibi geliyor. Ama sen de yazmışsın, bikaç kişide daha gördüm normal o zaman bu kaka
Yaa demeyin inşallah öyle olmazGaz meselesi maalesef yorucu ve uzun bir süreç. 1-2 günlük olup geçecek bir mesele değil. Eğer sizinki de gaz sebepliyse birkaç ay sürebilir. Her akşam ağlama seansları olur, uykuya geçene kadar çok ağlar. Gündüz daha iyi olabilir, aa geçti galiba dersin, akşama doğru bir başlar uyuyana kadar 3-4 saat ağlar. Gündüz gaz masajları yaptığımızda akşam hiç ağlamama garantisi olmaz da, daha az ağlar, o bile bir ferahlık oluyor.yani benim çocuklarımdan yaşadıklarım bu şekildeydi. İnşaallah sizinki daha hafif bir şeydir.
77 ile doğuma gitim şuan 67 küsürüm ama yiyiorum emzirirken almam inşallahKızlar doğum sonrası kilolarınız ne durumda ben hamilelikte 10kg almıştım 5kg doğumdan sonra gitti 5kg hala duruyor emzirmek kilo verdiriyor hipotezi yalanmış galiba ben bir o kadarda yiyorum çünkü
İnşallah öyledir ama yine aranıyor gibi. Süt için her gün malt içeceği tüketiyorum bir de mutlaka tahin helvası 25. gün bizim de. İlk hafta 20-30 ml anca çıkıyordu emdikçe arttı sanırımEğer gaz ya da uyku değilse sadece anne kokusu için uyanıyordur, emmek istiyordur. Her seferinde süt vermesen, göğsünü biraz açıp yatırsan da yine aranır mı bi dene? Bi de anne sütü kolay sindiriliyor, hemen sindirip hemen acıkırlar. Sütün baya iyi maşallah, ben de bugün sağdım zar zor 30 ml çıktı. 3. Günümüz
63le hamile kaldım 75le doğuma gittim. 65 olmuşum. Hamilelikten önce 36 beden giyerdim şu an 40 bedene girebilir miyim bilmiyorumKızlar doğum sonrası kilolarınız ne durumda ben hamilelikte 10kg almıştım 5kg doğumdan sonra gitti 5kg hala duruyor emzirmek kilo verdiriyor hipotezi yalanmış galiba ben bir o kadarda yiyorum çünkü
Sizin 24 gün olmuş sanırım öyle yazıyor, eğer canı yanar gibi ağlamıyorsa belki de canı sıkıldığı için yapıyordur. Oyalamak için kucakta ev içinde gezinebilirsiniz, duvarlara, tavanlara, tablolara bakmayı çok sever bebekler. Yani artık sürekli emzir/uyut emzir/uyut döngüsüne oyun da dahil olacak yavaş yavaş büyüdükçe. Etrafı gezmekle başlayabilirsiniz. Kucağa alışmasın bırak alma diyenlere de kulak asmayın.demeyin inşallah öyle olmazkimse yok yanımda eşim öyle ya da böyle o dükkanı açacak nasıl idare ederim tek başıma hç bilmiyorum
Bugün 25. gün işte geçen hafta misafir gelip ısırıp uyandırmıştı bir o gün bir de bugün böyle oldu çocuğum. Çok ağlayınca eşim aldı bebeği ben odada konudan uzaklaşmaya çalışıyorum. Biraz kendime geleyim onu da denerimSizin 24 gün olmuş sanırım öyle yazıyor, eğer canı yanar gibi ağlamıyorsa belki de canı sıkıldığı için yapıyordur. Oyalamak için kucakta ev içinde gezinebilirsiniz, duvarlara, tavanlara, tablolara bakmayı çok sever bebekler. Yani artık sürekli emzir/uyut emzir/uyut döngüsüne oyun da dahil olacak yavaş yavaş. Bu da etrafı gezmekle başlayabilirsiniz.
Ay Allahım! Ne tuhaf insanlar var. Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. El kadar bebeğe yapılacak en son şey sanırım. Eşinizle paslaşmanız çok güzel. Bazı babalar baba olduğunun da farkında olmuyor.Bugün 25. gün işte geçen hafta misafir gelip ısırıp uyandırmıştı bir o gün bir de bugün böyle oldu çocuğum. Çok ağlayınca eşim aldı bebeği ben odada konudan uzaklaşmaya çalışıyorum. Biraz kendime geleyim onu da denerim
Sonradan arayıp: "Ben zaten ısırmamıştım öptüm, kıyamam ki bir daha gelince öpmem!" dedi. Ben de "Olur tabii 5. yaş günü müsaitiz." dedim hayırlısı artıkAy Allahım! Ne tuhaf insanlar var. Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. El kadar bebeğe yapılacak en son şey sanırım. Eşinizle paslaşmanız çok güzel. Bazı babalar baba olduğunun da farkında olmuyor.
Bu arada aklıma gelen bir öneri daha: Gece gündüz ayrımını öğretmeye başlayabilirsiniz. O da bebeği çok rahatlatan bir şey. Daha önceden yazmıştım, gündüz karanlık ve sessiz olsun diye uğraşmıyoruz, akşam 8e doğru tamamen karanlık ve sessiz bir ortam sağlamaya çalışıyoruz. Bu şekilde bebek akşam derin uykuya geçişte de çok kolaylık yaşıyor. Gündüz günlük ses ve gürültüden dolayı daha az uyumuş oluyor ama gecesi verimli geçiyor. Güzel bir denge oluşmaya başlıyor. Tabii dışarı çıkarsınız, misafir gelir denge bozulur, onlar da normal artık. Hayatımız sadece bebekten oluşmuyor neticede.
Şu an benim de annem bizimle kalıyor idare ediyoruz bir şekilde. Ama o gidince ne olacak ben de hiç bilmiyorum. Allah sonumu hayretsin. Abla 7,5 yaşında aklı başında ona güveniyorum ama abi 4 yaşında kıskançlık illa ki olacak. Bir yolunu bulur da güzel idare edebilirsem yazarım size deKucuk cocugu olan arkadaslar nasil idare ediyoesunuz? Ben annem gittikten sonra yapamam gibi duruyor. Abi hem ilgi istiyor hem de bebegi abiden korumak zor. Sevicem diye ani ve sert hareketler yapiyor.
İyi demişsinizSonradan arayıp: "Ben zaten ısırmamıştım öptüm, kıyamam ki bir daha gelince öpmem!" dedi. Ben de "Olur tabii 5. yaş günü müsaitiz." dedim hayırlısı artık
Uyku düzeniyle ilgili yazınızı gördüm deniyorum bir süredir hatta gece 12 3.30 arası rutin uyku saati başladı sanırım. Normalde uyandırıyordum emzirmek için ama bıraktım 4 gündür uyuyor ve çok daha rahat ve mutlu uyanıyor. İnşallah rahatlıkla sabit düzen oluşturabiliriz hepimiz
Bence uyku düzeni için daha çok erken daha dünyada olduklarının bile farkında değiller,anne karnında zannediyorlar kendini , şu an için evet biz onlara uyum sağlayacaz, bide ten teması şu an onlar için en önemli destek,kendilerini güvende hissetmeleri için ben özellikle sık sık ten teması yapıyorum kızımla, hem sütümün daha çok olması için hem güvende hissetmesi için, hem bana da o kadar iyi geliyor ki, eşime de akşamları bol bol tem teması yaptırıylrum göğsünde uyusun diyorum sonra alıp yatağına koyuyoruz ama biz bol bol ten teması yapıyoruz, şimdiden kural koymaya gerek yok bence, o mis kokusunu çek içine cekebildigin kadar, ten teması yap yapabildigin kadar bu zamanları tekrar gelmeyecek, zaten büyüyecekler,kendini rahat bırak senÇok uzun süredir bu foruma girmemiştim, 19 günlük bebeğimle ilk kez bugün forum okuma fırsatım olabildi. Sanırım lohusanin halinden bir tek lohusa anlıyor; benimle benzer kaygılara sahip olan anneleri okumak iyi geldi. Doğumdan önce bir sürü kitap okudum, kızımı en iyi sekilde büyütmek için kariyerimi yoluna soktum, uzun bir süre izin kullanacak sekilde isimi gücümü ayarladım, her şeyi mükemmel yapmaya çalıştım ve fakat işler hiç umduğum gibi gitmedi. Ikinci gün hastanede mutlu mesut kutlama yemeğimizi yerken kızım yoğun bakıma alındı enfeksiyon nedeniyle,1 hafta yattı. Her gün belli aralıklarla onu yogun bakimda emzirdim, gece eve dönüp sut sagdim(bu arada pompa tavsiyesi isteyen olmuş, lansinoh giyilebilir pompa epey iyi) gündüz kızıma getirdik. Sezaryen ağrısı, davul gibi şişen ayaklarım, tepetaklak olan hormonlar, yorgunluk vs kendimi unuttum o süreçte. Neyse ki sağlığına kavuştu ve onu evimize sağ salim getirebildik. Ancak bu kez de gunduz uyku rutini oluşturma çabalarım karşılık vermedi(ilginc bir sekilde gece guzel uyuyor, gunduz cin gibi). Maalesef uzmanların yapmayın dediği şeyleri yapmaya basladim(gündüz yanımda yatirmak, göğsümde uyutmak, eşimin kucağında uyutmasi vs.). Artık bugun itibarıyla teslim oldum, çocuğun belli ki bir ritmi var benim planlarım ve mukemmeliyetciligim bosuna:) Yeter ki gunduz uykusunu iyi uyusun nerede yatiyorsa yatsin kafasina geldim. Yine de bu donemlerde uyku rutini olusturabilmis, daima kendi yataginda yatirabilen anneler varsa tavsiye almak isterim:) Şu anda bizim yatagimizda yanımda bana doğru yatmış uyuyor bir yandan da sayikliyor:)(Ki buna da alışmam uzun surdu).
Canım hiç birimizin planları kurduğumuz gibi olmadı, olmuyor ama kendini üzme bu kadar lütfen,harap ettin kendini yapma sen o kadar güzel bir anne oldun ki bebeğin için dertleniyorsun ve elinden gelenin fazlasını yapıyorsun sonuç ne olursa olsun sen ve bebegin için en iyisi olacak merak etme çünkü sen bunun için çabalıyorsun, etraftaki insanlar herkes bişey der valla gerekirse ver cevaplarını ben annesiyim ve en onun için en doğrusunu nasıl yapacağımı ben bilirim de. Millet sana akıl vermeyi hadleri olarak görüyorsa sende cvplarini ver gitsin çekinme. Senin stresin sana yeter ecet şu an herşey çok zor görünüyor biliyorum ama geçecek canım geçecek biraz yorulacaksin belki ama herşey yoluna girecek.Kızlar doğumdan önce bebek bi doğsun şöyle yapcam böyle yapcam diye kurduğum planların birini bile yapamıyorum . Emzirme olayı beni tüketti . Sanki tek görevim 2 saatte bir süt sağmak, kalan vakitte bebek memeyi tutacak mı diye çaba sarfetmek. Doğduğundan beri başka da yaptığım hiçbir şey yok.
Tükenmiş hissediyorum kendimi artık .
Aylardır beklediğim bebeğim doğdu ama keyfini süremiyorum bile. Yatıyorum kalkıyorum 24 saat tke görevim süt sağöak ve bebek nasıl emecek emmezse masıl ilerleyecek diye düşünmekle geçiyor.
Fark ettim de oturup bebeğimle iki sohbet bile etmiyormuşum iki şarkı söylemiyormuşum.
Kendimi ciddi anlamda tükenmiş hissediyorum ve bu lohusa depresyonundan farklı bir şey gibi.
Emmesi için uğraşmaktan vazgeçeyim diyorum , sonra diyorum ki ben böyle 2 saatte bir sürekli sağom yaparak hayatıma nasıl devam edeceğim. Nasıl dışarı çıkacağız , nasıl yürüteceğim . Bebeği memeden mahrum mu edeceğim gibi düşünceler geliypr aklıma.
Ama bir taraftan da 20 gündür emzirmek için çabalıyorum ve her denememde her bebek almadığında hüngür hüngür ağlamak istiyorum , her seferinde bütün modum yerle bir oluyor.
Nasıl olacak böyle bilmiyoeum . Doğurmadan önce biri bana deseydi ki emzirememenin fiziksel ve psikolojik etkileri bu kadwr kötü deseydi anlam veremezdim muhtemelen tahmin de edemezdim. Ama kendimi girdapta hissediyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?