2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Ben 59-60 ile hamile kaldım. 74 ile doğuma girdim. Bugün tartıldım 67 yim. Gider giderde emzirmek için süt olsun diye deli kalorili şeyler yiyorum bu durumda zor kilo vermek..
Evet yaaa maalesef bende sütüm azdı arttırmak için takviyeler malt icecekleri kuru meyveler hosaflar derken çok kalori alıyorum.

Benimkide her beslenmeden sonra çisde kaka da yapıyor ve ben çok seviniyorum çünkü yapmaması sıkıntı o yüzden yapsınlar minnoslar

Merhaba bende Ocak ayında boş gebelikten dolayı düşük yaptım düşükten önce 28 günde bir adet olurdum düşükten sonra 32 33 güne çıkmıştı ama düşükten sonra 5.ayimda 27.gunde hastalandım doktorum da toparlanma 6 ayı bulabilir demişti sanırım döngüm tekrar eskiye dönüyor diye düşünüyorum çünkü bugün 14.gunum ve 18 Haziran'da yumurtlama akıntısı dedikleri şeyi yaşadım bugünde sabah beyaz kremsi bir akıntım vardı ek olarak göğüsler şiş ve damarlar belirgin ve kasık ağrılarım var yumurtlama olduğunu düşünüyorum ve bu günleri hep değerlendirdim gebelik istediğim için şimdi bir sonraki reglim 28 güne mi yoksa 32 günde göre mi olucak bilmiyorum ona göre gecikme takip edip kan vereceğim eğer 28 güne göre ise temmuz 5 6 si gibi eğer 32 güneyse temmuz 9 gibi olmam gerekiyor neyi baz alacağımı şaşırdım temmuz'un 7 sinde kan versem sizce çıkar mı objektif yorumlara ihtiyaç duyuyorum önceki gebeligimde gecikmenin 3 yada 4 günü 39 degerle öğrenmiştim daha önce kan versrydim çıkar mıydı bilmiyorum yani 3 4 gün gecikme beklemem mi lazım yoksa adet günü yada 2 gün öncesi versem de çıkar mı kanda lütfen yardımcı olun

Ben de artık şu doğuranlar kervanına katılmak istiyorum Kesin ikizler olucak diyordum ama Yengeç kesinleşti. O kadar yalancı sancımın olmasına rağmen hala doğurmamış olmam beni şaşırtıyor. Hayırlısı ile gel artık kızım
Yani bu tür şeyler gerçekten pek bilinemiyor. Ama sizin yerinizde olsam 5. Aydaki döngüme göre hareket ederdim. Bende regl günümden 2-3 gün önce erken gebelik testiyle hamile olduğumu öğrenmiştim ve hemen ardından kan vermiştim, değerim 30 çıkmıştı. Erken belirti olarak ta regl dan bir hafta önce kremsi beyaz yoğun akıntım olmuştu. Allah gönlünüze göre versin

Bütün gece meme gaz kaka döngüsündeyiz hayır yavrum bari araya bi 20 dk falan uyku sok, o da yok

Kızlar belki çoktaan bu aşamaları geçmişsinizdir ama hemşire bebeği kusmaya karşı felan hafif yan yatırın demişti genelde de dikkat ediyoruz az önce uyanıktı sırt üstü kendi dönmüş bende ağlayacak mı diye izlerken bebek kustu ama kustuğunu geri yuttu çevirmeye yetişemedim karnımdan dolayı tekrar kusacaktı annem çevirdi hemen. Gazı vardı gazı ağızdan çıkarırken midesindeki sütte geldi. O kadar korktum ki size anlatamam ağlayacaktım neredeyse şimdi uyuyamam da artık muhtemelen korkudan allaha şükür bi sorun olmadı ama yan yatırmak gerçekten çok önemli onu anladım.

Temmuzun 7 sinde kan vermeye karar verdim zaten döngüm 30.gunde oluyor varsa küçük bı değerde bile olsa kanda çıkacaktır diye düşünüyorum

Inanin buyudukce ay keske daha cok alsaymisim kucagima daha cok koynumda yatsaymis diosunuz valla benim dinledigim uzmanlar bu yenidogan donemine 4.trimester diyor ve baby wearing oneriyorlar hatta sling gibi yani bol bol temas oneriyorlar uyku duzenine gelicek olursak ilk uc ay istediginiz kadar duzen kurun 4. Ay bir uyku gerilemesi var duzen illa ki bozuluyor anin tadini cikarin kitabi bilgi cok kiymetli ama kuralina uygun olmuyor hic bir zaman icgudulerinize guvenin

Canimcim endiselenmen cok normal artik yavas yavas ataklar sicramalar donemi geliyor sanirim bu zamanlarda bi o listeye bak istersen ben cok inanmiyordum dogumdan once ilkinde ama cok denk geldigi olmustu simdinde takip ederim muhtemelen evet bir de arkadas yazmis bagirsak gazi ve daha uzun uyaniklik donemleri geliyor yavas yavas saka gibi bir aylik oluyorlar , bir ayda siyah beyaz kartlari gostermeye, yer de oyun halisina koymaya baslamistim , yuz ustu uc bes dk tummy time yapiodum no panic yani kuzum uzulme tek bildigi sey emmek oldugu ve senin kokun oldugu icin ayrilmakta istemiyodur sling kanguru falan cok ise yariyor bu krizlere

Ay kiyamam korkma annelik boyle iste direk yukleniyor kustu mu nefes aliyo mu cok onemli degil yutmasi panik yapma aslinda sirt ustu oneriyorlar kafasi yan sekilde kalip kurtariyor kendini ama ben de hep yan yatirdim cok fiskirir tarzda kustugu icin. Allaha emanetler

Baktım şimdi 25.gündeyiz sanırım birinci büyüme atağı oluyor bütün gün doğru düzgün uyumadığından 4:30a kadar sakin sakin 2 kez uyanıp emdi şimdi yine ağlama krizinde göğsüme yatırdım söyleniyor gibi bir hali var bıraksam ağlayacak çok belli önerileri deneyeceğim çok teşekkür ederim

Sling alayım dedim ama kanguru daha mı işlevsel olur acaba

Eklentiler

• Screenshot_2025-06-22-05-15-30-725_com.android.chrome.webp
    51,3 KB · Görüntüleme: 34
Kizlar valla iki uc cocuklu oluo yazabilenlere helal olsun ben iki sayfa okuyabilsem sukrediyorum yazmak ne mumkun dogum yapan yeni arkadaslara tekrar hayirli olsun kacirmis olabilirim iki cocuklu hayata alismaya calisiyoruz annem evine gitti , banyo yaptirmak zor oluyo siraya koydum ama yok olmadi baska yollar denicem, buyugun isteklerini ertelemek beklemen gerek demek cok uzuyo en rahat disari ciktik oydu acikcasi bebek arabasinda uyudu minik, ablayla oynadik parkta yemek yedik vs .. biz de durumlar boyle

Harika haftalar diye uygulama ve kitap vardi onun listelerine bakiodum ben de googledan ilk uc ay sling kullanmistim ben sonra kanguru kullanmadim ama simdi kanguru almayi dusunuyorum disarda sling pek guvenli gelmiyor acikcasi bana ama kullanan cok slingte ilays mabel die markanin ki cok guzel yumusak

Yan yatma yastıkları var çok işe yarıyor. Ya da Reflü yatağı alırsan onun da yan yatma yastığı gibi cırtlı iki yastıklı olanlarından var. Benzer görsel ekliyorum.
İlk paniği bununla atlattık bir sağa bir sola bir düz yatırıyorum. Ebebekten almış gelmiş eşim biz bayağı rahat ettik

Eklentiler

• Screenshot_2025-06-22-05-28-37-648_com.android.chrome.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 33
Kızlar ben sütümü sağarak verdiğim için ne miktarda vermem gerektiğini kestiremedim . Bebek aldıkça ben veriyorum ama sanki biraz fazla veriyorum. 3 saatte bir 100 ml fazla mı 22 günlük bebek için? Doktor anne sütünün zararı yok bebek istediii aldığı sürece ver demişti. Ama tabi o emzirmeyi kastetmişti. Emzirmek ive biberon ile vermek aeasında çok fark var. Biberonu seviyor ve kolayına geliyor foşur foşur akıyor neticede. Memede olsaydı yorulur bir emer 2 dinlenirdi yani bu kadar fazla içmezdi diye düşünüyorum.
Bi ölçüsü var mı bu süt işinin?

Sling daha temasa uygun gibi sanki hemen bakıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…