- 4 Mayıs 2023
- 1.180
- 1.090
- 63
- 34
Evet yaaa maalesef bende sütüm azdı arttırmak için takviyeler malt icecekleri kuru meyveler hosaflar derken çok kalori alıyorum.Ben 59-60 ile hamile kaldım. 74 ile doğuma girdim. Bugün tartıldım 67 yim. Gider giderde emzirmek için süt olsun diye deli kalorili şeyler yiyorum bu durumda zor kilo vermek..
Benimkide her beslenmeden sonra çisde kaka da yapıyor ve ben çok seviniyorum çünkü yapmaması sıkıntı o yüzden yapsınlar minnoslarBenimki de bugün 4. Kez yaptı, bana biraz çok geldi. Kilo almasını istiyorum zaten, doktor biraz fazla kilo kaybı var dedi. Böyle olunca yediği de yaramayacakmış gibi geliyor. Ama sen de yazmışsın, bikaç kişide daha gördüm normal o zaman bu kaka
Merhaba bende Ocak ayında boş gebelikten dolayı düşük yaptım düşükten önce 28 günde bir adet olurdum düşükten sonra 32 33 güne çıkmıştı ama düşükten sonra 5.ayimda 27.gunde hastalandım doktorum da toparlanma 6 ayı bulabilir demişti sanırım döngüm tekrar eskiye dönüyor diye düşünüyorum çünkü bugün 14.gunum ve 18 Haziran'da yumurtlama akıntısı dedikleri şeyi yaşadım bugünde sabah beyaz kremsi bir akıntım vardı ek olarak göğüsler şiş ve damarlar belirgin ve kasık ağrılarım var yumurtlama olduğunu düşünüyorum ve bu günleri hep değerlendirdim gebelik istediğim için şimdi bir sonraki reglim 28 güne mi yoksa 32 günde göre mi olucak bilmiyorum ona göre gecikme takip edip kan vereceğim eğer 28 güne göre ise temmuz 5 6 si gibi eğer 32 güneyse temmuz 9 gibi olmam gerekiyor neyi baz alacağımı şaşırdım temmuz'un 7 sinde kan versem sizce çıkar mı objektif yorumlara ihtiyaç duyuyorum önceki gebeligimde gecikmenin 3 yada 4 günü 39 degerle öğrenmiştim daha önce kan versrydim çıkar mıydı bilmiyorum yani 3 4 gün gecikme beklemem mi lazım yoksa adet günü yada 2 gün öncesi versem de çıkar mı kanda lütfen yardımcı olunBen de artık şu doğuranlar kervanına katılmak istiyorumKesin ikizler olucak diyordum ama Yengeç kesinleşti. O kadar yalancı sancımın olmasına rağmen hala doğurmamış olmam beni şaşırtıyor. Hayırlısı ile gel artık kızım
Yani bu tür şeyler gerçekten pek bilinemiyor. Ama sizin yerinizde olsam 5. Aydaki döngüme göre hareket ederdim. Bende regl günümden 2-3 gün önce erken gebelik testiyle hamile olduğumu öğrenmiştim ve hemen ardından kan vermiştim, değerim 30 çıkmıştı. Erken belirti olarak ta regl dan bir hafta önce kremsi beyaz yoğun akıntım olmuştu. Allah gönlünüze göre versinMerhaba bende Ocak ayında boş gebelikten dolayı düşük yaptım düşükten önce 28 günde bir adet olurdum düşükten sonra 32 33 güne çıkmıştı ama düşükten sonra 5.ayimda 27.gunde hastalandım doktorum da toparlanma 6 ayı bulabilir demişti sanırım döngüm tekrar eskiye dönüyor diye düşünüyorum çünkü bugün 14.gunum ve 18 Haziran'da yumurtlama akıntısı dedikleri şeyi yaşadım bugünde sabah beyaz kremsi bir akıntım vardı ek olarak göğüsler şiş ve damarlar belirgin ve kasık ağrılarım var yumurtlama olduğunu düşünüyorum ve bu günleri hep değerlendirdim gebelik istediğim için şimdi bir sonraki reglim 28 güne mi yoksa 32 günde göre mi olucak bilmiyorum ona göre gecikme takip edip kan vereceğim eğer 28 güne göre ise temmuz 5 6 si gibi eğer 32 güneyse temmuz 9 gibi olmam gerekiyor neyi baz alacağımı şaşırdım temmuz'un 7 sinde kan versem sizce çıkar mı objektif yorumlara ihtiyaç duyuyorum önceki gebeligimde gecikmenin 3 yada 4 günü 39 degerle öğrenmiştim daha önce kan versrydim çıkar mıydı bilmiyorum yani 3 4 gün gecikme beklemem mi lazım yoksa adet günü yada 2 gün öncesi versem de çıkar mı kanda lütfen yardımcı olun
Ah ahBütün gece meme gaz kaka döngüsündeyizhayır yavrum bari araya bi 20 dk falan uyku sok, o da yok
Amin inşallah. Bu kadar çok sevilmese yapılacak şey değil bebekAh ahAllah güç kuvvet versin
Temmuzun 7 sinde kan vermeye karar verdim zaten döngüm 30.gunde oluyor varsa küçük bı değerde bile olsa kanda çıkacaktır diye düşünüyorumBen de artık şu doğuranlar kervanına katılmak istiyorumKesin ikizler olucak diyordum ama Yengeç kesinleşti. O kadar yalancı sancımın olmasına rağmen hala doğurmamış olmam beni şaşırtıyor. Hayırlısı ile gel artık kızım
Yani bu tür şeyler gerçekten pek bilinemiyor. Ama sizin yerinizde olsam 5. Aydaki döngüme göre hareket ederdim. Bende regl günümden 2-3 gün önce erken gebelik testiyle hamile olduğumu öğrenmiştim ve hemen ardından kan vermiştim, değerim 30 çıkmıştı. Erken belirti olarak ta regl dan bir hafta önce kremsi beyaz yoğun akıntım olmuştu. Allah gönlünüze göre versin
Inanin buyudukce ay keske daha cok alsaymisim kucagima daha cok koynumda yatsaymis diosunuzÇok uzun süredir bu foruma girmemiştim, 19 günlük bebeğimle ilk kez bugün forum okuma fırsatım olabildi. Sanırım lohusanin halinden bir tek lohusa anlıyor; benimle benzer kaygılara sahip olan anneleri okumak iyi geldi. Doğumdan önce bir sürü kitap okudum, kızımı en iyi sekilde büyütmek için kariyerimi yoluna soktum, uzun bir süre izin kullanacak sekilde isimi gücümü ayarladım, her şeyi mükemmel yapmaya çalıştım ve fakat işler hiç umduğum gibi gitmedi. Ikinci gün hastanede mutlu mesut kutlama yemeğimizi yerken kızım yoğun bakıma alındı enfeksiyon nedeniyle,1 hafta yattı. Her gün belli aralıklarla onu yogun bakimda emzirdim, gece eve dönüp sut sagdim(bu arada pompa tavsiyesi isteyen olmuş, lansinoh giyilebilir pompa epey iyi) gündüz kızıma getirdik. Sezaryen ağrısı, davul gibi şişen ayaklarım, tepetaklak olan hormonlar, yorgunluk vs kendimi unuttum o süreçte. Neyse ki sağlığına kavuştu ve onu evimize sağ salim getirebildik. Ancak bu kez de gunduz uyku rutini oluşturma çabalarım karşılık vermedi(ilginc bir sekilde gece guzel uyuyor, gunduz cin gibi). Maalesef uzmanların yapmayın dediği şeyleri yapmaya basladim(gündüz yanımda yatirmak, göğsümde uyutmak, eşimin kucağında uyutmasi vs.). Artık bugun itibarıyla teslim oldum, çocuğun belli ki bir ritmi var benim planlarım ve mukemmeliyetciligim bosuna:) Yeter ki gunduz uykusunu iyi uyusun nerede yatiyorsa yatsin kafasina geldim. Yine de bu donemlerde uyku rutini olusturabilmis, daima kendi yataginda yatirabilen anneler varsa tavsiye almak isterim:) Şu anda bizim yatagimizda yanımda bana doğru yatmış uyuyor bir yandan da sayikliyor:)(Ki buna da alışmam uzun surdu).
Canimcim endiselenmen cok normalKızlar saat 18:02 18:27 aralığında kesintisiz emzirdim. 19:00 bağıra ağlaya uyandı 19:05 19:38 aralığında da emzirdim. Sabah 8den beri böyle her yarım saatte bir meme istiyor. kontrol ediyorum ara ara süt geliyor sıkıntı yok. Göğüslerim çok acıdığı için gün içi iki kez sağıp verdim. Birinde 60 birinde 70 ml süt geldi ve daha da vardı sütüm. Doğru düzgün uyumadı aşırı çok ağlıyor ve ağladıkça emmek istiyor. Kakasını 3 kez yaptı çişini 7 ya da 8 sanırım. Neden böyle olabilir bir sıkıntı mı var anlamıyorum ağladıkça mahvoldum.
Bir bilen varsa aydınlatabilir mi acile gidicem zaten
Ay kiyamam korkmaKızlar belki çoktaan bu aşamaları geçmişsinizdir ama hemşire bebeği kusmaya karşı felan hafif yan yatırın demişti genelde de dikkat ediyoruz az önce uyanıktı sırt üstü kendi dönmüş bende ağlayacak mı diye izlerken bebek kustu ama kustuğunu geri yuttu çevirmeye yetişemedim karnımdan dolayı tekrar kusacaktı annem çevirdi hemen. Gazı vardı gazı ağızdan çıkarırken midesindeki sütte geldi. O kadar korktum ki size anlatamam ağlayacaktım neredeyse şimdi uyuyamam da artık muhtemelen korkudan allaha şükür bi sorun olmadı ama yan yatırmak gerçekten çok önemli onu anladım.
Baktım şimdi 25.gündeyiz sanırım birinci büyüme atağı oluyorCanimcim endiselenmen cok normalartik yavas yavas ataklar sicramalar donemi geliyor sanirim bu zamanlarda bi o listeye bak istersen ben cok inanmiyordum dogumdan once ilkinde ama cok denk geldigi olmustu simdinde takip ederim muhtemelen evet bir de arkadas yazmis bagirsak gazi ve daha uzun uyaniklik donemleri geliyor yavas yavas saka gibi bir aylik oluyorlar , bir ayda siyah beyaz kartlari gostermeye, yer de oyun halisina koymaya baslamistim , yuz ustu uc bes dk tummy time yapiodum no panic yani kuzum uzulme tek bildigi sey emmek oldugu ve senin kokun oldugu icin ayrilmakta istemiyodur sling kanguru falan cok ise yariyor bu krizlere
Bütün gün bağırmaktan çok yoruldu da şükür uyudu gece toplam 5 saat kadarBütün gece meme gaz kaka döngüsündeyizhayır yavrum bari araya bi 20 dk falan uyku sok, o da yok
Harika haftalar diye uygulama ve kitap vardi onun listelerine bakiodum ben de googledanBaktım şimdi 25.gündeyiz sanırım birinci büyüme atağı oluyorbütün gün doğru düzgün uyumadığından 4:30a kadar sakin sakin 2 kez uyanıp emdi şimdi yine ağlama krizinde göğsüme yatırdım söyleniyor gibi bir hali var bıraksam ağlayacak çok belli önerileri deneyeceğim çok teşekkür ederim
Sling alayım dedim ama kanguru daha mı işlevsel olur acaba
Yan yatma yastıkları var çok işe yarıyor. Ya da Reflü yatağı alırsan onun da yan yatma yastığı gibi cırtlı iki yastıklı olanlarından var. Benzer görsel ekliyorum.Kızlar belki çoktaan bu aşamaları geçmişsinizdir ama hemşire bebeği kusmaya karşı felan hafif yan yatırın demişti genelde de dikkat ediyoruz az önce uyanıktı sırt üstü kendi dönmüş bende ağlayacak mı diye izlerken bebek kustu ama kustuğunu geri yuttu çevirmeye yetişemedim karnımdan dolayı tekrar kusacaktı annem çevirdi hemen. Gazı vardı gazı ağızdan çıkarırken midesindeki sütte geldi. O kadar korktum ki size anlatamam ağlayacaktım neredeyse şimdi uyuyamam da artık muhtemelen korkudan allaha şükür bi sorun olmadı ama yan yatırmak gerçekten çok önemli onu anladım.
Sling daha temasa uygun gibi sanki hemen bakıyorumHarika haftalar diye uygulama ve kitap vardi onun listelerine bakiodum ben de googledanilk uc ay sling kullanmistim ben sonra kanguru kullanmadim ama simdi kanguru almayi dusunuyorum disarda sling pek guvenli gelmiyor acikcasi bana ama kullanan cok slingte ilays mabel die markanin ki cok guzel yumusak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?