Evet yaa gerçekten anneliği bütün hücrelerimizle yaşıyoruz. Ben artık dönüşümlü sağ sol yan yatırırım sanırım korkudanAy kiyamam korkmaannelik boyle iste direk yukleniyor kustu mu nefes aliyo mu cok onemli degil yutmasi panik yapma aslinda sirt ustu oneriyorlar kafasi yan sekilde kalip kurtariyor kendini ama ben de hep yan yatirdim cok fiskirir tarzda kustugu icin. Allaha emanetler
Bakayım bende teşekkür ederimmYan yatma yastıkları var çok işe yarıyor. Ya da Reflü yatağı alırsan onun da yan yatma yastığı gibi cırtlı iki yastıklı olanlarından var. Benzer görsel ekliyorum.
İlk paniği bununla atlattık bir sağa bir sola bir düz yatırıyorum. Ebebekten almış gelmiş eşim biz bayağı rahat ettik
Sonra kusuyor mu ama cok kusma ? Buyudukce ml artiyor ya cok normal. Icmeyi birakmayip bitiriosa sorun yok benceKızlar ben sütümü sağarak verdiğim için ne miktarda vermem gerektiğini kestiremedim . Bebek aldıkça ben veriyorum ama sanki biraz fazla veriyorum. 3 saatte bir 100 ml fazla mı 22 günlük bebek için? Doktor anne sütünün zararı yok bebek istediii aldığı sürece ver demişti. Ama tabi o emzirmeyi kastetmişti. Emzirmek ive biberon ile vermek aeasında çok fark var. Biberonu seviyor ve kolayına geliyor foşur foşur akıyor neticede. Memede olsaydı yorulur bir emer 2 dinlenirdi yani bu kadar fazla içmezdi diye düşünüyorum.
Bi ölçüsü var mı bu süt işinin?
Rutin siz yaparsınız, güzel, hoş, yapın, ama 15-20 günlük bir bebeğin bu rutininize ayak uydurmasını beklemek çok ütopik maalesef. Sıkışık ve karanlık bir dünyadan yeni çıkmış, gözlerini yeni açmış bir bebek robot gibi rutinlere bağlı yaşamaya başlayamaz. Yani tamam yapar belki de, 1 gün yapar 6 gün yapmaz, 2 gün yapar 5 gün yapmaz. Bu böyle. O size değil, siz ona ayak uydurursanız daha huzurlu olursunuz. Çünkü öteki türlü rutin peşinde koşmak stresi de beraberinde getiriyor. Rahat olun lütfen, önümüzde kocamaaaan yıllar var inşaallah. Evet insan bir düzeni olsun bize de kendimize ayıracak biraz zaman kalsın istiyor, ki çok normal bir istek ama elbet düzen olacak bir gün endişe etmeyim, sadece şu an erken. İlk bebeğimde ben de çok sistematik gitmeye çalışmıştım ama bu çocuğa hırçınlık getirmekten başka bir işe yaramadı. 2. çocuğumda ise hiç o işlere kalkışmadım ve gayet de uysal bir çocukla karşılaştım.Çok uzun süredir bu foruma girmemiştim, 19 günlük bebeğimle ilk kez bugün forum okuma fırsatım olabildi. Sanırım lohusanin halinden bir tek lohusa anlıyor; benimle benzer kaygılara sahip olan anneleri okumak iyi geldi. Doğumdan önce bir sürü kitap okudum, kızımı en iyi sekilde büyütmek için kariyerimi yoluna soktum, uzun bir süre izin kullanacak sekilde isimi gücümü ayarladım, her şeyi mükemmel yapmaya çalıştım ve fakat işler hiç umduğum gibi gitmedi. Ikinci gün hastanede mutlu mesut kutlama yemeğimizi yerken kızım yoğun bakıma alındı enfeksiyon nedeniyle,1 hafta yattı. Her gün belli aralıklarla onu yogun bakimda emzirdim, gece eve dönüp sut sagdim(bu arada pompa tavsiyesi isteyen olmuş, lansinoh giyilebilir pompa epey iyi) gündüz kızıma getirdik. Sezaryen ağrısı, davul gibi şişen ayaklarım, tepetaklak olan hormonlar, yorgunluk vs kendimi unuttum o süreçte. Neyse ki sağlığına kavuştu ve onu evimize sağ salim getirebildik. Ancak bu kez de gunduz uyku rutini oluşturma çabalarım karşılık vermedi(ilginc bir sekilde gece guzel uyuyor, gunduz cin gibi). Maalesef uzmanların yapmayın dediği şeyleri yapmaya basladim(gündüz yanımda yatirmak, göğsümde uyutmak, eşimin kucağında uyutmasi vs.). Artık bugun itibarıyla teslim oldum, çocuğun belli ki bir ritmi var benim planlarım ve mukemmeliyetciligim bosuna:) Yeter ki gunduz uykusunu iyi uyusun nerede yatiyorsa yatsin kafasina geldim. Yine de bu donemlerde uyku rutini olusturabilmis, daima kendi yataginda yatirabilen anneler varsa tavsiye almak isterim:) Şu anda bizim yatagimizda yanımda bana doğru yatmış uyuyor bir yandan da sayikliyor:)(Ki buna da alışmam uzun surdu).
Kendiliğinden yavaş yavaş düşüyor her açtığımda bir parça buluyorum küçük küçük. Kanama az da olsa var bizim ama ebe de baktı 2 gün önce normal dedi bu haline. Bence rutin kontrole gittiğinizde gösterin.Bir şey soracağım. Bizimde böyle düştü o siyah şey kaldı ama akıntı yok kan yok. Yine de doktora gitmek lazım mı ?
Bunu yeni gördüm. Bize dediği gibi demiş. SevindimGittim doktora şimdi eve geldim. Kendiliğinden düşer enfeksiyon yok. Normal devam edin dedi.
Bebek bezi sızdırma konusu olmuştu geçen gün, size ilk bebeğimde izleyip uyguladığım bir videoyu paylaşmak istiyorum. Buradaki yöntemlere bir göz gezdirirseniz bence çözümü bulabilirsiniz. Ben bu videodan sonra çok nadir sızdırma yaşamışımdır, o da aceleyle bezi taktıysam yani özellikle bacak kısımlarındaki fırfırların açılmasını önemsemediysem oluyor. Bir de bu videoya ek olarak sızdırma sorununuz hala devam ediyorsa büyük bedene geçiş yapma zamanınız artık gelmiştir demek oluyor.
Acemi anne benim ilk bebek zamanımda çok meşhurdu, şimdi aktif değil diye biliyorum. Ama çok faydalandığım videoları vardır, diğerlerine de göz atabilirsiniz.
Bez kalitelerinde de illa ki düşüklükler olmuş olabilir seneler içinde. Molfix i herkes övüyordu onun da kötü çıkmasına üzüldüm.Ben acemi anne değilim bu ikinci bebeğim ama ilkinde yaşamadığım şeyler yaşıyorum. Sızdırma, pişik gibiilkinde prima kullanmıştım hep gerçi muhtemelen ondan. Şu an günde 4-5 kez üst değiştiriyoruz sızma yüzünden. Bu gece 3. Markayı denemeye başladım baby turco. Bakalım nasıl gelecek. Sleepy ve molfix malesef sınıfta kaldı. Video için teşekkürler bu kadını hatırladım şimdi bende izliyordum
Dün şlk kez işte aralıklar 3 saat oldu . İnşallah böyle devam ederSonra kusuyor mu ama cok kusma ? Buyudukce ml artiyor ya cok normal. Icmeyi birakmayip bitiriosa sorun yok benceanne sutu cok ince mama gibi degil ya zaten sindirim cok kolay oluyor hemen acikiyorlar 3 saat duruyosa iyi
Canım korkma, yan yatırmanın da riskleri var. Yüzüstü dönebilir mesela ve bu daha riskli. Sırt üstü yatır canım ama reflü yatağı gibi yap yatağını, kussa da o boğazına kaçmazKızlar belki çoktaan bu aşamaları geçmişsinizdir ama hemşire bebeği kusmaya karşı felan hafif yan yatırın demişti genelde de dikkat ediyoruz az önce uyanıktı sırt üstü kendi dönmüş bende ağlayacak mı diye izlerken bebek kustu ama kustuğunu geri yuttu çevirmeye yetişemedim karnımdan dolayı tekrar kusacaktı annem çevirdi hemen. Gazı vardı gazı ağızdan çıkarırken midesindeki sütte geldi. O kadar korktum ki size anlatamam ağlayacaktım neredeyse şimdi uyuyamam da artık muhtemelen korkudan allaha şükür bi sorun olmadı ama yan yatırmak gerçekten çok önemli onu anladım.
Aynıyız, benim de eşim çok yoruldu. Bu saat oldu uyumadı kızım, ben 1 saat kadar uyumuşum, eşim de öyle. Düzelicez inşallahBütün gün bağırmaktan çok yoruldu da şükür uyudu gece toplam 5 saat kadar
Eşim de mahvoldu ona da bir şey diyemiyorum ama yorgunluk çöktü bana da
Ayy henüz doğurmamış birine denk gelmek de güzelBen de artık şu doğuranlar kervanına katılmak istiyorumKesin ikizler olucak diyordum ama Yengeç kesinleşti. O kadar yalancı sancımın olmasına rağmen hala doğurmamış olmam beni şaşırtıyor. Hayırlısı ile gel artık kızım
Uyuduğumda sütüm çok fazla oluyor kıyafet üstünden seçilebilecek kadar büyüyor göğüslerimAynıyız, benim de eşim çok yoruldu. Bu saat oldu uyumadı kızım, ben 1 saat kadar uyumuşum, eşim de öyle. Düzelicez inşallah
Evet o riskimiz de var çok hareketli şimdiden dönüyor düz yatsa bile artık bir yolunu bulayım ben teşekkür ederimmCanım korkma, yan yatırmanın da riskleri var. Yüzüstü dönebilir mesela ve bu daha riskli. Sırt üstü yatır canım ama reflü yatağı gibi yap yatağını, kussa da o boğazına kaçmaz
Bizde aynı gece 4.30a kadar dakika göz kırpmadı doktora geldik bugün gaz çok zormuş leveller kolaylaşacak diye beklerken zorlaşıyorBütün gece meme gaz kaka döngüsündeyizhayır yavrum bari araya bi 20 dk falan uyku sok, o da yok
Ben bir formül yazmıştım kilodan hesaplananKızlar ben sütümü sağarak verdiğim için ne miktarda vermem gerektiğini kestiremedim . Bebek aldıkça ben veriyorum ama sanki biraz fazla veriyorum. 3 saatte bir 100 ml fazla mı 22 günlük bebek için? Doktor anne sütünün zararı yok bebek istediii aldığı sürece ver demişti. Ama tabi o emzirmeyi kastetmişti. Emzirmek ive biberon ile vermek aeasında çok fark var. Biberonu seviyor ve kolayına geliyor foşur foşur akıyor neticede. Memede olsaydı yorulur bir emer 2 dinlenirdi yani bu kadar fazla içmezdi diye düşünüyorum.
Bi ölçüsü var mı bu süt işinin?
Nişanla karışmış olabilir ama bir doktoruna sor bence kaka varsa riskli diye biliyorumHanımlar şimdi biraz suyum geldi ve kanlıydı. Riskli bir durum mu acaba hemen hastaneye gidiyim mi yoksa biraz sancının gelmesini mi bekleyeyim?
Ben hic kullanmadim canim ilkinde de zamanla duzelmisti o izSezaryen doğum yapan arkadaşlar, dikiş izi için herhangi bir krem e başladınız mı? Doktorum bir krem yazmıştı 3. Haftadan sonra kullanmaya başla diye . Henüz başlamadım üşengeçliğimden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?