- 29 Haziran 2022
- 3.743
- 2.124
- 83
- 32
Helal eşinize valla. Olmadı gereken bu elbette ama söylemiyorBurda eşinin devreye girmesi lazım
Mesela benim yarın eşimin kuzenleri bebek görmeye gelecekti eşime dedim yarın aşısı var diye
O da onlara bu hafta olmasın aşılar nasıl etkileyecek bilmiyoruz dedi.
Kayınvalidem cagirdiginda onlara da "anne babamin yaninda rahat emziremiyor bu sicakta odaya kapanıyor havalar serinlesin geliriz " dedi
Bende ayni sekilde kendi tarafima diyorum
Takip edicem ama ikinci hesabımdanKızlar Instagram kullanmıyordum uzun zamandır 4 5 ay önce açtım hesabımı ve niyet ettim bebeğimle fenomen olmayadestek olmak isterseniz naçizane bir takibinizi rica edecem , hem kızımı paylaşıyorum sürekli aynı dönem bebisleri ya sizin içinde iyi olabilir belki , takip etmezseniz de alınmam bu arada Melek karataş gümüş sayfa adı kullanıcı ismi melekkgmus bu
Evet büyük ihtimalle sıvı kaybından oldu bol su verip 20 dakikada bir emzirdim azaldı baya saglikocagina fotoğraf attım onlarda terle çok sıvı kaybedip idrarın konsantre hale geldiğini söyledi annemlere gitmiştik kışlıklarımı yapsınlar diye çok sıcaktı kaçtım eve hemen yavrum klimaya da alışmış 2 gece hiç uyumadı geceli gündüzlü şuan oynayıp kahkahalar atıyor bu kristallerle birlikte ishal de olmuştu sıcaktan aşımız yine ertelendi cumaya inşallah iyi olur o zamanaCanım bu sıvı kaybı olduğunu gösteriyor çoğu kez. Yeterli anne sütü alsa bile sıcaktan fazla terlemiş ve sıvı kaybetmiş olabilir. Yine de sen şansa bırakmayıp bir çocuk doktoruna göstersen tedbirli davranmış olursun.
Yok estağfurullah bende zaten böbreklerden şüphelendim ondan size de sormak istedim çünkü böbrek tam suzmedigi zamanda olabilirmiş hiç baktırmadık böbreğe doktorlar da bişey demediTekrarlayan enfeksiyon durumunda doktorunuz da yonlendirir, hatta benimki gereksiz vesvese olabilir caninizi sikarsam kusura bakmayin, belki bobrek ultrasonu yaptırmak iyi olabilir
Bizim ateş 38'e kadar yükseldi. 2,5 ml Calpol verdim. Islak bez koydum alnına. 1 saatte anca etki gösterdi. Şimdi 37.2-3 civarında. Sabaha kadar bize uyku yok...Benimki daha uyanıktı o yüzden daha çok emzirmiş oldum hemşire de emzir dedi sürekli. Bende bi baktım ateşine 37 çıktı normal diye vermedim bir şey dediğiniz gibi 37,5 üzerine takip yapılıp veriliyor. Ama onlar bana sadece ateşi çıkarsa bir çay kaşığı ver dedi rakam olarak söylemediUmarım sorunsuz geçiririz ikimizde yaptıran başkası varsa onlarda
Ah canım yaaa işte bana hemşire 37,5 a kadar hızla yükseliyorsa ver çünkü daha da yükselir , yükselmeden müdahale etmiş olursun demisti , kıyamam kuzuya yaaa o kadar masumlarkiBizim ateş 38'e kadar yükseldi. 2,5 ml Calpol verdim. Islak bez koydum alnına. 1 saatte anca etki gösterdi. Şimdi 37.2-3 civarında. Sabaha kadar bize uyku yok...
Ayyy valla karışık bi durum ne diyeceğimi bilemedim , Allah yardımcın olsun canım, umarım eşin konuşup ikna edebilir de sen de strese girmemiş olursun , seni çok iyi anlıyorumKızlar yine ben yine kv kp meselelerim. Bana bir akıl verin lütfen . Doğum yaptım doğumuma geldiler kp ile birlikte hemde 10 gün kaldılar oramı buramı saklicam derken bebeğimi emmeye alıştıramadım. Daha sonra annemle memlekete gittim bu kez kv cıngar çıkardı bizde de kalacaksın diye orda kaldım resmen burnumdan geldi. (Kendisi hasta olduğunu ve bir bardak bile kaldıramadığını idda ediyor). Şimdide kendi şehrime geleli daha 3 hafta olmadı yani sadece 3 haftadır ben eşim ve bebeğim yalnızız bu kez biz gelecez diyorlar bebeği özledik diyorlar. Evim küçücük resmen kendime kahvaltı bile zoe hazıeloyorum bebek diğer odada bile sesten yatamıyoe ev küçük olunca tüm ses onun pdasına olduğu gibi gidiyor . Uykusuzluk yorgunluk derken eşime ve kendime zor zor iki lokma yemek hazırlayabiliyorum. Şimdi eşim dicek ki tamam yemek yapma dışarda yeriz , ama yazık günah ben ücretsiz izne ayrılıyorum tek maaş kalıyoruz ve kiradayız sürekli bu şekilde para harcaması da zoruma gitmeye başladı artık zaten yazdan beri durmadan bu muhabbetler yüzünden para gidiyor ( bu arada ailesinib durumu bizi ikiye katlar o yüzden sinirleniyorum). Ben daha çok düşüncesizliklerine katlanamıyorum.
Biri bana akıl versindoğumdan beri burnumdan gelmeyen sadece 3 haftam oldu, şimdi yine başladılar.
Eşim çok iyi bir insan şuan bebek doğduktan sonea daha iyi anladım hem işe gidiyor hem eve bebeğe her şeye yardım ediyor. Birbirimizi çok severek evlendik hala da öyle. Ama ailesi komusunda artık çıldırcam
Neden vermeye çalışıyorsunuz bilmediğim için soruyorum.Doktor da öyle dedi canım ama çayın üzerinde 1 ay + yazıyor , kızım 3 aylıkken doktor tavsiye ettiği için hippin rezene papatya karışımı çayını veriyordum.
Geçmiş olsunn bizim yükselmedi bizede uyku yok ama ateşten değil saatlerdir uyumuyorBizim ateş 38'e kadar yükseldi. 2,5 ml Calpol verdim. Islak bez koydum alnına. 1 saatte anca etki gösterdi. Şimdi 37.2-3 civarında. Sabaha kadar bize uyku yok...
Biz dün yaptırdık gece olunca dün olduArkadaşlar 2. Ay aşısı yaptıran vardır sanırım. Kaç aşı vuruluyor, bir yan etki yaşadınız mı ?
Her gece değil ama bazen oluyor. Uykusu dağılmasın ve geri uyuyacağını bilsin diye gece kalktığında ben hiç konuşmuyorum ve ışığı açmıyorumKızlar bir şeyi merak ediyorum, sizin bebeğiniz gece en az bir kez tam olarak uyanıyor mu? Benimki bir kez tamamen kalkıyor, besleniyor, gaz çıkarıyoruz, yürüyoruz evde 1 saati doldurup geri uyuyor ama normali bu mu bilmiyorum
Gece 4’den sonra uykusu kaçmaya meyilli oluyor bizim ama tam uyanıyor diyemem, gözlerini açıp etrafa bakıyor kısa süre.Kızlar bir şeyi merak ediyorum, sizin bebeğiniz gece en az bir kez tam olarak uyanıyor mu? Benimki bir kez tamamen kalkıyor, besleniyor, gaz çıkarıyoruz, yürüyoruz evde 1 saati doldurup geri uyuyor ama normali bu mu bilmiyorum
Bebislerimiz büyüyorKızlar bir şeyi merak ediyorum, sizin bebeğiniz gece en az bir kez tam olarak uyanıyor mu? Benimki bir kez tamamen kalkıyor, besleniyor, gaz çıkarıyoruz, yürüyoruz evde 1 saati doldurup geri uyuyor ama normali bu mu bilmiyorum
Vallahi bizimki de öyle ama amaç emmek değil sadece temas kurmak bence, emek olsaydı üçüncü ayında 600 gram almazdı 1,5 kg alırdı o kadar çok emziriyorum çünküKızlar hala saatte bir emmek istemesi normal mi? İznimi aktarmasam 2 haftaya işe başlamam gerekecekti yani bu şekilde nasıl olacak bilmiyorum sürekli yanındayım diye mi istiyor acaba? Daha hiç bırakıp bir yere gitmedim hep yanındaydım. Özellikle iki gündür memede 30 dakika duruyor tabikide bir yerden sonra uyuyor ama çektiğim anda ağlıyor. Normalde 10-15 dakikada emer kendi bırakırdı. Karnı doyuyor eminim idrar kaka sayısı normal. Bu saatte bir olayı ne zaman biter şuan yanındayım önemli değil ama elbet ayrılacağız
Canım hayatta öğrendiğim birşey var sa oda bişeyi içime atmamak, bnce otur eşine anlat duygularınıKızlar yine ben yine kv kp meselelerim. Bana bir akıl verin lütfen . Doğum yaptım doğumuma geldiler kp ile birlikte hemde 10 gün kaldılar oramı buramı saklicam derken bebeğimi emmeye alıştıramadım. Daha sonra annemle memlekete gittim bu kez kv cıngar çıkardı bizde de kalacaksın diye orda kaldım resmen burnumdan geldi. (Kendisi hasta olduğunu ve bir bardak bile kaldıramadığını idda ediyor). Şimdide kendi şehrime geleli daha 3 hafta olmadı yani sadece 3 haftadır ben eşim ve bebeğim yalnızız bu kez biz gelecez diyorlar bebeği özledik diyorlar. Evim küçücük resmen kendime kahvaltı bile zoe hazıeloyorum bebek diğer odada bile sesten yatamıyoe ev küçük olunca tüm ses onun pdasına olduğu gibi gidiyor . Uykusuzluk yorgunluk derken eşime ve kendime zor zor iki lokma yemek hazırlayabiliyorum. Şimdi eşim dicek ki tamam yemek yapma dışarda yeriz , ama yazık günah ben ücretsiz izne ayrılıyorum tek maaş kalıyoruz ve kiradayız sürekli bu şekilde para harcaması da zoruma gitmeye başladı artık zaten yazdan beri durmadan bu muhabbetler yüzünden para gidiyor ( bu arada ailesinib durumu bizi ikiye katlar o yüzden sinirleniyorum). Ben daha çok düşüncesizliklerine katlanamıyorum.
Biri bana akıl versindoğumdan beri burnumdan gelmeyen sadece 3 haftam oldu, şimdi yine başladılar.
Eşim çok iyi bir insan şuan bebek doğduktan sonea daha iyi anladım hem işe gidiyor hem eve bebeğe her şeye yardım ediyor. Birbirimizi çok severek evlendik hala da öyle. Ama ailesi komusunda artık çıldırcam
Biz yaşıyoruz ama hiç rahatsız değil. En son geçen cuma yaptıKızlar kabızlık sorunu yaşayan var mı?
Perişan olduk ya anne sütü alan çocuk bu kadar zorlanır mı
Olan varsa bir sey kullaniyor musunuz
Kızlar burda kabızlık sorunu yaşayan çok bebek görüyorum. Ne kadar etkili bilmiyorum ama biz probiyotik kullanıyoruz bebeğim günde 2 kaka yapıyor sadece anne sütü içiyor. Geçen probiyotiğibib yorumlarına baktımda insanlar kabızlık sorunumu çözüldü yaznış. Tam emin değilim ama bir araştırın doktorunuza soorun biz 3 aylık olana kadar kullanacakmışız. İsmi forbıomeVallahi bizimki de öyle ama amaç emmek değil sadece temas kurmak bence, emek olsaydı üçüncü ayında 600 gram almazdı 1,5 kg alırdı o kadar çok emziriyorum çünkü
Canım hayatta öğrendiğim birşey var sa oda bişeyi içime atmamak, bnce otur eşine anlat duygularını
Biz yaşıyoruz ama hiç rahatsız değil. En son geçen cuma yaptı
Sizin 3. Ay kontrolünde 600 gr mı almıştı? Sanki bu ay benimde bebeğim max o kadar alcak gibi . Doktor bir şey dedi mi?Vallahi bizimki de öyle ama amaç emmek değil sadece temas kurmak bence, emek olsaydı üçüncü ayında 600 gram almazdı 1,5 kg alırdı o kadar çok emziriyorum çünkü
Canım hayatta öğrendiğim birşey var sa oda bişeyi içime atmamak, bnce otur eşine anlat duygularını
Biz yaşıyoruz ama hiç rahatsız değil. En son geçen cuma yaptı
Benimki uyanmıyor sayılır mı acabaKızlar bir şeyi merak ediyorum, sizin bebeğiniz gece en az bir kez tam olarak uyanıyor mu? Benimki bir kez tamamen kalkıyor, besleniyor, gaz çıkarıyoruz, yürüyoruz evde 1 saati doldurup geri uyuyor ama normali bu mu bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?