2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Bebege cok bagli acikcasi. Buyuk oglum hep uyanirdi mesela. Bazi bebek de uyuyabiliyor. 4. Ayda uyku gerilemesi yasayacagiz. Sonra daha rutin bir uyku duzeni kurabiliriz. Gunduz uyuyup uyandigi saatler asagi yukari netlesir. Bu sefer de kisa gunduz uykulari baslayabilir (30/40 dk). Bunlari da asip sureyi uzattiktan sonra daha rahat edebiliriz. Mumkun oldukca beslenmeden bagimsiz (emerek uyumak ya da mama icip) uyutmaya calismak iyi olur ilerleyen sureclerde.

Gündüz ne kadar sık uyansada çok zorlanmıyorum ama gece cidden zor oluyor 1,5-2 saatte bir uyanmaları çok zorluyor. Gece uyanma aralıkları ne zaman mesela 12 de uyuyup 5te uyanırlar ? atıyorum 12 de son beslenmesini yaptık diyelim bir dahaki uyanmaları 4-5-6 yı ne zaman bulur. Dediğiniz gibi bebekten bebeğe değişiyordur illaki ama ortalama olarak o günler kaçıncı aydan sonra gelir

O aylara biraz daha var gibi ve gercekten bebekten bebege cok degisiyor soyle en azindan 2-3 aylik olup, gazlarini kendileri cikartabildikten sonra umuyorum daha rahat olur bu surecte atin kendinizi disari, gercekten iyi geliyor. Uykusuzluk zorluyor ama alisiliyor soyle boyle de olsa bebekle bir gunduz uykusunda bile kestirmek iyi gelir, bu firsatlari degerlendirmek gerek:)

Balmumu görmedim hiç canım, bakabilirim. Garmastan hastaneden vermişlerdi kalkanla birlikte kullanıyorum onu da. Tekrar kanamadı ama acıyooo
Galiba elimdekilerle devam edicem. Bi de bi arkadaşım yara iyileştirici bi krem söylemişti onu alıcam eczanedn

Evet bende akşama doğru 15-20 dk da olsa arabasında sitede dolaştırıyorum ama dün ilk kez ailecek dışarı çıktık o kadar iyi geldi ki bana insan içine çıkmak yıllardan beri çalışıyorum hep kalabalık ortam hep hızlı bir yaşantı. farkında olmasam da günlerdir evde olmak aynı şeyleri yapmak psikolojik olarak yıpratmış beni . Dışarı çıkmak çok çok iyi geldi. Kimse kendini eve kapatmasın bebek küçük diye . En az uyku kadwr dışarı çıkmakta insana iyi geliyormuş

Kesinlikle oyle. Ilk bebegimde calisma hayatini yeni birakmistim. Birden eve kapanmak kotu etkilemisti. Haftasonu biz de ailecek disari ciktik, cok iyi geliyor.

Kızlar benim ikizlerim var. Emziriyorum, günde 2 öğün de mama veriyorum yetmiyor süt. İkisinin de reflüsü var ama birinin daha ağır. Birinin kilo artışı normal ama diğerinin kilo artışı yavaş gidiyor çünkü emdikten hemen sonra anne sütünü kusuyor. Mama veriyorum onu kusmuyor. Ama diğeri öyle değil kusmuyor anne sütünü. Acaba diyorum sütümde mi bişey var ondan mı kusuyor. Doktora söyledim kussa da emzir diyor. Ama insanın psikolojisi dayanmıyor emiyor güzelce memeden ayrıldıktan 1 dk sonra tüm emdiğini kusuyor. Doktor mamanın yapısı daha ağır midede kalıyor anne sütü hafif reflüdem dolayı midede tutamıyor gazla birlikte çıkartıyor normal diyor. Ne yapacağımı şaşırdım benzer durumu yaşayan önerisi olan var mı

Alerji acisindan degerlendirilebilir. Sutunuzden gecen bir besine alerjisi olabilir

Kusma reflüden dolayı olabiliyor bildiğim kadarıyla fışkırır şekilde kusuyorsa doktora götürmeniz gerekiyor

2 saat yine iyi benimki saat 5e kadar aralıksız ağladı kucakta uyuyor beşiğe koyduğum gibi çığlık en sonunda eşimle aramıza yatırdım valla yapacak bir şey kalmadı öyle uyudu 4 saat zaten 9da kalktık konsoloslukta randevumuz vardı

Zamanla azalacaktır inş büyüdükçe az önce bende pusete yatırdım ilk kez, mutfağa koydum kahvaltı yaptık kızımla, bebiş de uyudu pusette. Bebekler biraz rezillik seviyor sanırım gerçi derin uykuya geçmesi çok zor sürekli uyanıp duruyor da

Çok hatırlamıyorum bende ama 3. Aydan sonra baya rahatlamıştım diye aklımda kalmış. Sonralarda büyüme atakları ve diş döneminde uykular kötü olıyor onun dışında uykuyu seven bi bebekse daha seyrek kalkarsınız

Dr osman gönülal 40 günlük bebek 4 saat, 50 günlük bebek 5 saat, 60 günlük bebek 6 saat beslenmeden durabilir diyor büyüme ve gelişmede uykuda en az beslenme kadar önemli

Bizimde sadece kucakta uyumaya alıştı ya da ayakta sallamaya. Yatağa bıraktığım an uyanıyor nasıl olcak böyle diye az önce baya bunalıma girdim

Kızlar grupta benim gibi sadece sağarak bebeğini besleyen var mı? Ben iyice depresyona girmeye başladım. Nasıl sürecek böyle hiç bilmiyorum. O kadar zormuş ki. Ben sütü sağana kadar bebek ağlama krizine giriyor. 2 saatte bir sağmazsam sütüm azalır ya da kesiliemiş. Ben nasıl bu tempoyla insan içine çıkacam nasıl eve insan davet edecem .
Artık bütün bebekler emiyorda benim şansıma niye böyle oldu diye kendimi yemeye başkadım. Biliyorum Allah daha beterinden korusun, bebek sağlıklı . Ama o kadar zor ki çok zor

Giyilebilir eller serbest bir pompa alsan çok rahat edersin aslında en azından dolaşırken sağım yapabilmiş olursun

Kızlar bana kadın doğum doktorum Elenatal 3 vermişti, sonra çocuk doktoru da Orzax Ocean Plus verdi. İkisini de aldım, ama bir baktım ikisinin de içeriği balık yağıymış. İkisi için de haftada 2 kullan demişlerdi doktorlar. Ama aynı anda kullanmak mantıklı mı sizce? Yoksa mesela Elenatal bittikten sonra Orzax a mı geçsem? Size balık yağı verdi mi doktorlar?

Ben de her gün Elenatal 3 kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…