Ne zor bir kabulleniş. Ben de 32 yaşımdayım. İlk bebeğim. Düşünüyorum bazen bu çocuk 30 olduğunda ben 62 olacağım... Nasıl yetişirim her şeyine telaşı sardı şimdiden. Yine de analık böyle bir şey demek ki o iyi olsun gerisi gelir demeyle geçecek bir şekilde. Mutluluklarında yanında olabilelim de önemli olan da bu sanırımKızlar selam, ben daha iyiyim elhamdülillah antibiyotikle biraz toparladım ama çok korkuyorum çünkü azıcık emzirmenin arası açılsa şişiyor gibi oluyor, paranoyak oldum. Mastit Rabbim kimseye vermesin, çok zor. Dilerim kimse yaşamasın
Dün annem gitti. Biraz dertleşmek istiyorum sizinle. Annem İlk bebeğimde bezi hep o değiştirmişti 10 gün elimi sürmemiştim. Emzireceğimde alıp getirdi verdi, geri yatağına koydu her defasında. Ben yerimden kalkmamıştım. Tabi 9 sene önceydi. Bu geldiğinde bezi gözü görmüyor, kıyafetlerin çıtçıtını görmüyor. Rabbim bana kolaylaştırdı da hep kendim yaptım ilk günden beri. Çok ağrıları vardı, hasta zaten sürekli ağrıları oluyor 2 yıldır. 65 yaşında şu an. Böyle yaşlandığını, zorlandığını, sağlığının bozulduğunu görmek canımı sıktı. Üzüldüm. Bu halinde bile beni yormamak için kendini unutup hizmet etti bize. Mutfağa girmedim hiç Annelik böyle bir şey demek ki dedim. Yarın bizde evlatlarımıza gideceğiz doğumlarında. Genç yaşta anne olmak bu yüzden önemliymiş. Ama kariyer yapacağız diye olmadı tabi. 37 yaşındayım bende. Öyle işte
Benim vardı, doktor hamilelikte oluşur öyle süt bezeleri olabilir dedi ama benim içime sinmedi meme ultrasonu çektirdim, temiz çıkmıştı. Şu an sizin yazınızı görünce baktım yine duruyormuş, ağrı bende de yok ama büyüme de yok gibi. İsterseniz siz de içiniz rahat etsin derseniz meme ultrasonu çektirebilirsiniz. Kolay bir şey, normal karna bakılan ultrasonla koltuk altından itibaren bütün meme dokusuna bakıyorlar.Kızlar hamilelikte koltuk altında beze oluşan var mıydı? Doğumdan önce bezede ağrı vs olmadığı için doktora bahsetmemiştim çünkü ne sorsam hormonlardan oluyor gebelikte normal diyordu
Doğum yapalı 5 gün oldu hala ağrı yok ama büyüdü gibi hissediyorum yaşayan var mı
Ne güzel o yaşa rağmen merhametli bir anneniz var elinden geleni yapıyor sizin için benim annem 47 yaşında daha bir kez aramadı bile torununu ya da kızını görmek içinKızlar selam, ben daha iyiyim elhamdülillah antibiyotikle biraz toparladım ama çok korkuyorum çünkü azıcık emzirmenin arası açılsa şişiyor gibi oluyor, paranoyak oldum. Mastit Rabbim kimseye vermesin, çok zor. Dilerim kimse yaşamasın
Dün annem gitti. Biraz dertleşmek istiyorum sizinle. Annem İlk bebeğimde bezi hep o değiştirmişti 10 gün elimi sürmemiştim. Emzireceğimde alıp getirdi verdi, geri yatağına koydu her defasında. Ben yerimden kalkmamıştım. Tabi 9 sene önceydi. Bu geldiğinde bezi gözü görmüyor, kıyafetlerin çıtçıtını görmüyor. Rabbim bana kolaylaştırdı da hep kendim yaptım ilk günden beri. Çok ağrıları vardı, hasta zaten sürekli ağrıları oluyor 2 yıldır. 65 yaşında şu an. Böyle yaşlandığını, zorlandığını, sağlığının bozulduğunu görmek canımı sıktı. Üzüldüm. Bu halinde bile beni yormamak için kendini unutup hizmet etti bize. Mutfağa girmedim hiç Annelik böyle bir şey demek ki dedim. Yarın bizde evlatlarımıza gideceğiz doğumlarında. Genç yaşta anne olmak bu yüzden önemliymiş. Ama kariyer yapacağız diye olmadı tabi. 37 yaşındayım bende. Öyle işte
Canım bize de başlatmadilar mama ama benimde sütüm yetersiz geldi ki ben anlamıştım az geldiğini ama başlatmadilar aynı senin gibi 8. Günde çok zayıflamış diye test sonuçları kötü çıksa yoğun bakıma alacaklardı nerdeyse ben dedim sütüm yetersiz geliyor ben anlıyorum mama verdik hem emziriyorum hem mama , mamayı da eds tekniğiyle veriyorum eğer yapabilirsen öyle yap ki meme reddi olmasın inşallah valla mama ya başladık hem 2 günde 200 Gr aldı. Eds tekniğini bilemem dersen emzirme danışmanına git doğum yaptugin hastanede bana çok yardımcı oldular hemşire gösterdi şu an 19 günlük olduk hala oyle devam ediyorum biraz emziriyorum üstüne mamayı o şekilde veriyorumKızlar biraz yazıp kaçmış olucam ama mazur görün daha dün eve çıktık alışmaya çalışıyoruzSezeryan olanlar sütünüz ne zaman normale döndü bizim bugün 3. Günümüz süt var ama çok az hiç dıştan gözükmüyor otomatik makineyle sağınca da damla damla geliyor haliyle bebekte doymayınca uyumuyor. Hemşire izin vermemişti mamaya şekeri normal diye bebeğin ama biz hem zorlanmaya başladık hem doymuyor diye üzülünce aldık mama hem göğüs hem mama olarak bir süre devam edicem. Hiç istemiyordum mama vermek çok üzülüyorum ama mecbur kaldım
Hepimizin ortak sorunu bu bence benim için de en zor kısmı bu 2 saatte bir emziriyordum gaz alma tekrar uyuma derken bir saat de öyle geçiyor 1 saat uyuyabiliyorsun anca şimdi 4 gündür 3 saatte bire çıkardık da biraz daha dinlenebiliyorum vallaİ
ne iyi geldi bu yazıAnnem burda şu an sağ olsun her şeyi hallediyor, ben daha çok bebeğimle ilgileniyorum öğrenebilmek adına. İlk çocuğum ama baya elim alıştı yine de 40ı çıktıktan sonra tek nasıl olacak diye düşünmüyor değilim, o kadar küçük ki. 10 günlük daha yeni yeni gözlerini açmaya başladı hanımefendi Herkes 40ına kadar çok şey fark edecek, çok daha kolay olacak diyor bakalım umutla bekliyorum. Beni en çok gerem şey uyku ve besleme dengesi. En fazla 3 saatte beslenmeli, yoksa uyandırılmalı diye bir şey var ya? Ahh bunun stresi beni yedi bitirdi. Yatsa kalkmıyor, kalksa yatmıyor. En azından acıkınca kendi kalkıp ağlamaya başlar 40ından sonra değil mi?
Kıyamam yaaa benim annem de 62 yaşında ama gerçekten zorlanıyor saolsun herseyime yetişmeye çalışıyor ama dediğin gibi görmüyor gözleri bezini değiştiriyor bazen bacakları bile kaka kalmış oluyor kalbi kırılmasın diye bişey de diyemiyorum çünkü ben de hiç mutfağa falan girmedim hala, bebeği o yıkıyor ama korkuyorum görmez bişey olur diye yakını göremiyor annem baya da gitmiş gözleri böyle görmek de çok üzüyor beni, mama yapiyor bazen ben emzirirken bakıyorum miktarını hiç ayarlayamiyor onu söylüyorum ama anne çok suku olur olmamış bu CC diyorum gidip düzeltiyor falan. Rabbim annelerimizden razı olsunKızlar selam, ben daha iyiyim elhamdülillah antibiyotikle biraz toparladım ama çok korkuyorum çünkü azıcık emzirmenin arası açılsa şişiyor gibi oluyor, paranoyak oldum. Mastit Rabbim kimseye vermesin, çok zor. Dilerim kimse yaşamasın
Evet evet hatırlıyorum bende kimdi diye hatırlayamamıştım. Bizimde 3. Günümüz 300 gram düşmüş sabah verdim 30 ml iki kez işitme testi için uyusun diye ondan sonra normal emip uyuyor inşallah yeterlidir sütte sarılıktan uyumasın.Sarılığına hafif var dedi doktor gidişatına bakarız dedi umarım hepimizin bebişi istediğimiz düzende sağlıcaklı olurCanım bize de başlatmadilar mama ama benimde sütüm yetersiz geldi ki ben anlamıştım az geldiğini ama başlatmadilar aynı senin gibi 8. Günde çok zayıflamış diye test sonuçları kötü çıksa yoğun bakıma alacaklardı nerdeyse ben dedim sütüm yetersiz geliyor ben anlıyorum mama verdik hem emziriyorum hem mama , mamayı da eds tekniğiyle veriyorum eğer yapabilirsen öyle yap ki meme reddi olmasın inşallah valla mama ya başladık hem 2 günde 200 Gr aldı. Eds tekniğini bilemem dersen emzirme danışmanına git doğum yaptugin hastanede bana çok yardımcı oldular hemşire gösterdi şu an 19 günlük olduk hala oyle devam ediyorum biraz emziriyorum üstüne mamayı o şekilde veriyorum
Yaa bu doğru mu? Çünkü lütfen öyle olsunEvet, hatta 10 gün olmuş sizin yani sarılık riski geçmiş, o yüzden artık siz uyandırmayacaksınız, bize doktor öyle dedi. Uyku da bebeği büyütüyor. O da beslenmesi kadar çok önemli bir şey. Artık bebek ne zaman uyanırsa o zaman besleyeceksiniz.
Amiiiinnn inşallahEvet evet hatırlıyorum bende kimdi diye hatırlayamamıştım. Bizimde 3. Günümüz 300 gram düşmüş sabah verdim 30 ml iki kez işitme testi için uyusun diye ondan sonra normal emip uyuyor inşallah yeterlidir sütte sarılıktan uyumasın.Sarılığına hafif var dedi doktor gidişatına bakarız dedi umarım hepimizin bebişi istediğimiz düzende sağlıcaklı olur
Alla alla bu doktorlarin kafası çok karışık benceEvet, hatta 10 gün olmuş sizin yani sarılık riski geçmiş, o yüzden artık siz uyandırmayacaksınız, bize doktor öyle dedi. Uyku da bebeği büyütüyor. O da beslenmesi kadar çok önemli bir şey. Artık bebek ne zaman uyanırsa o zaman besleyeceksiniz.
Sarılık riski ile ilk 10 gün öyle yapıyoruz evet şimdiye kadar yapmanız mecburiydi ama doktor bize 10 günden sonra sarılık riski bitiyor uyandırmayın dedi.Yaa bu doğru mu? Çünkü lütfen öyle olsunÇocuğum mis gibi uyurken binbir çaba kaldırıyorum sonra 3-4 saat sonsuz bir gaz/ağlama/meme reddi sarmalına giriyoruz. Yenidoğanların Şekeri düşer uyanamaz dediler ama? Çok korkunç
Eğer küçük doğmuşsa filan belki size göre bir beslenme düzeni oluşturmuştur doktorunuz, orasını bilemiyorum. 3 kg üstü doğdu bebeğim, ilk 10 gün en geç 3 saatte bir uyandırıp emzireceksin 10 günden sonra kaç saat uyursa uyusun uyandırma dedi.Alla alla bu doktorlarin kafası çok karışık bencebize de uyandiracaksin ne olursa olsun dedi 2 saatte bir uyandırıp emziriyorfum 3 saate çıkardı aralıkları
Bugün kontrolde gösterdim evet dediğin gibi meme dokusu ordada oluşmuş süt sebebiyle olmuş. Muhtemelen emzirme bitince kaybolur ama rahatsızsan küçük cerrahi bir operasyonla alırlar dedi genel cerrahi yapıyormuşBenim vardı, doktor hamilelikte oluşur öyle süt bezeleri olabilir dedi ama benim içime sinmedi meme ultrasonu çektirdim, temiz çıkmıştı. Şu an sizin yazınızı görünce baktım yine duruyormuş, ağrı bende de yok ama büyüme de yok gibi. İsterseniz siz de içiniz rahat etsin derseniz meme ultrasonu çektirebilirsiniz. Kolay bir şey, normal karna bakılan ultrasonla koltuk altından itibaren bütün meme dokusuna bakıyorlar.
Pamukla mı temizlemek lazım. Benimkiler de yarık ve artık bugün kan geldiTahin yağı kullan canım hemen geçiyor
Allah hepimizin yardımcısı olsun. İlk çocuk ayrı zor 2. Ayrı, 3. Apayrıdır heraldeBugun ameliyat gununu saymazsak 10 gun. Agrilarim epey azaldi. 1 haftaya fiziksel olarak daha iyi olursun insallah. O zaman daha kolay olur belki. Abinin buyuk olmasi avantaj, tabi kaygilarini daha net ifade ediyor. Bunu da yurutmek kolay degil.
Ben 4 yas abimiz ile ne yapicam bilmiyorum. Bakalim
Bizim hastanede ikinci günümüzdü 3 saati geçmişti uyanmamıştı hemşireye uyandıralım mı dedik geldi şekerini ölçtü normal çıktı diye ne zaman uyanırsa kendi uyansın dediAlla alla bu doktorlarin kafası çok karışık bencebize de uyandiracaksin ne olursa olsun dedi 2 saatte bir uyandırıp emziriyorfum 3 saate çıkardı aralıkları
Çok teşekkür ederimNe zor bir kabulleniş. Ben de 32 yaşımdayım. İlk bebeğim. Düşünüyorum bazen bu çocuk 30 olduğunda ben 62 olacağım... Nasıl yetişirim her şeyine telaşı sardı şimdiden. Yine de analık böyle bir şey demek ki o iyi olsun gerisi gelir demeyle geçecek bir şekilde. Mutluluklarında yanında olabilelim de önemli olan da bu sanırım
Yine de üzmeyin kendinizi. Siz nasıl bebeğiniz için koşturuyorsanız anneniz de kendi bebeği için seve seve koşturuyordur eminim
Bir de çok geçmiş olsun umarım bir daha böyle bir şey yaşamazsınız
Ellerinden geleni yapıyorlar. Düşündüm de ben hastayım diye kendi hastalığını unuttu. Gece hiç uyumadı mesela beni dinlendirdi kucağında gezdirdi oyaladı hasta haliyle bu yaşta. Birde torununu severlen dşyor ki biz göremeyiz düğünleriniKıyamam yaaa benim annem de 62 yaşında ama gerçekten zorlanıyor saolsun herseyime yetişmeye çalışıyor ama dediğin gibi görmüyor gözleri bezini değiştiriyor bazen bacakları bile kaka kalmış oluyor kalbi kırılmasın diye bişey de diyemiyorum çünkü ben de hiç mutfağa falan girmedim hala, bebeği o yıkıyor ama korkuyorum görmez bişey olur diye yakını göremiyor annem baya da gitmiş gözleri böyle görmek de çok üzüyor beni, mama yapiyor bazen ben emzirirken bakıyorum miktarını hiç ayarlayamiyor onu söylüyorum ama anne çok suku olur olmamış bu CC diyorum gidip düzeltiyor falan. Rabbim annelerimizden razı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?