2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Maşallah canım 1 hafta var aralarında yavruların. Evet valla bazen telefonu unutuyorum. Ama artık daha sık gelirim. Gaz sancısı yoktu 3 gündür var nedense.
İnşallah geçer.
Çünkü ilk oğlum da çok zorlanmıştık. Bi de gece sık uyanıyor. Sizin gece uyku durumları nasıl?

Kızlar göbek kordonu düşmeden banyo yaptıran oldu mu ben istemiyordum annem biz hep öyle yetiştirdik diye yaptırdı şimdi endişeleniyorum gözüme kızarmış gibi geliyor

Düştükten sonra yıkatabilirsiniz demişti doktorum. Doktor kontrolüne ya da sağlık ocağı kontrolünde gösterirsin canım.

Hangi bez kullanıyorsunuz kızlar? Benim molfix
Normaldi. Fakat sızdırma yapıyor yandan. Sürekli
Üst baş değiştiriyordum. Molfix pure soft aldım. Sızdırma olmadı dünden beri bakalım.

Kızlar ya bir türlü taburcu olamadık. Bebeğim ilk kakasını hala yapmadı. 2 günü geçti süresi. Yeni ultrason çektiler sonuç için doktor saat 12 de gelicek. Ama çok korkuyorum bir şey çıkacak diye. İdrarınıda hep hafif kanlı yapıyor. Böyle bir şey yaşayan var mı?
Kan olduğuna emin misin benim oğlum da ilk 1 hafta turuncu lekeli idrar yapmıştı beslenme yetersizliğine bağlı dehidrasyon olmuş dediler sütüm çoğaldıkça geçti
Evet ya öyleymiş doktor sonradan dedi bana. Hemşireler hiç demedi hatta bezin fotoğrafını çekip gösterelim doktora dediler. Çok şükür tuvaletini de yaptı daha doğrusu başka bir doktor hortum gibi bişey soktu hemen yaptı.

Kızlar göbek kordonu düşmeden banyo yaptıran oldu mu ben istemiyordum annem biz hep öyle yetiştirdik diye yaptırdı şimdi endişeleniyorum gözüme kızarmış gibi geliyor
Biz gelir gelmez yaptık. Hiç de bir şey olmadı şükür. 7.gün düştü göbeği. 5 yeğenim var, annem hepsini gelir gelmez yıkadı

Üst baş değiştiriyordum. Molfix pure soft aldım. Sızdırma olmadı dünden beri bakalım.
Molfix bizde de sızdırma yaptı batıyor çoğu zaman üstü ama pişik falan yapmadı hiç beğeniyorum yinede

Prima premium care. Hiç sızdırmadı, açıkçası bazen meme boğuşmalarından unutuyorum öyle pişik de olmadı arada sudo krem sürüyorum yine de incecik. İndirimleri takip edebilirsiniz onlineda çok oluyor

Hastane süreci konusunda çoğunlukla hastanın tercihine saygı gösterildiği söyleniyor. Bir de ebe ile konuştuğumda eskiden sık sık açıklık kontrolü yapılırdı ve bu rahatsız edici olabiliyor ama artık o kadar sık yapılmamaya çalışılıyor dedi. Yalnız bunu söyleyen ebe doğum yapacağım hastanenin ebesi değil ve sonuçta hastanede 10-15 tane ebe var hangisi denk gelir tarzı farklı olur mu bilemiyorum. Ama benim sorunum o değil aslında. Ben vajinal doğumla ilgili tüm endişeleri korkuları göze alıp bu zamana kadar bekledim. Doğumun uzun sürmesi, çok ağrılı yıpratıcı olması vs bunları karşılamaya hazırım. Ama şimdi suni sancı süreci olursa bekledik bekledik bir türlü ilerlemedi diyelim Işte bebeğin kalp atışı düştü acil sezaryene almalıyız bu senaryo beni çok tedirgin ediyor ve bunun yerine 3 gün daha kendime ve bebeğe vajinal doğum için zaman tanıyıp sonra da planlı şekilde sezaryene dönmek mantıklı mı? Yoksa bu kadar beklemişken suni sancıyı da denesem mi ya da birkaç gün daha tıbbi olarak beklemek uygunsa beklesem mi hala aklım onlara gidiyor biraz.

Ben iki kez yıkadım canım hava çok sicak çocuk pişiyordu isilik olsun istemedim kkıyamadım yıkadık ama yine isilik oldu
2.yikamadan sonraki gün yani 8.günde düştü zaten göbeği bişey olmaz inşallah merak etme

Lansinoh siparişim gelsin de inşallah işe yarar . Ben silikon meme ucuyla bebeğe üstten süt damlatarak bazen memeyi tutturabiliyorum. Ama biberon verdiğim gibi yine biberon istiyor . Belki lansinoh kurtarır beni.

Gece 11-4 aralığında 3-4 saat kadar uyuyor ama sonrasında akla karayı seçiyoruz uyutmak için b Gaz damlası başladık bakalım ile yarayacak mı
3-4 saat uykuyu sadece süt içerek mi yapıyor acaba ? Ben bir türlğ beceremedim gece uykusunu uzatmayı. 1 uykusunu bile uzatsam yeter bana aslında . Ki ben sağarak biberonla veriyorum sütü , gece yatmadan önce epey de fazla veriyorum belki daha uzun uyur diye ama fayda yok 1,5 saatte geri kalkıyor . Sadece mama verdiğimde biraz uzuyor süre. Ama süt ne kadar verirsem vereyim işe yaramıyor. 100-110 ml verdiğimde bile yine kalkıyor normalde onun kilosu için internette yqzan hesaplamaua göre 60 ml içmesi lazım 2 saatte bir.

Amin inşallah daha fazla stres yaşamadan sağlıkla kucağımıza alırız yakında. Siz ne kadar bekleyeceksiniz bir tercihiniz var mı

Tam 41+0 a kadar bekleyeceğim. Pazartesi günü yatış için çağırdı doktorum. İlk doğumum sezaryen olduğu için suni sancı verme taraftarı değil. Bakalım nasıl ilerleyecek süreç. En güzeli olsun inşallah

Öyle demeyin açıklık muayeneleri doğumdan zordu cidden. Ebeler yine hassastı ama doktor ve asistanlar için aynı şeyi söyleyemem. Benzer korkularla bekliyordum ben de suyumun gelmesi tesadüf etti.
Siz nasıl rahat edecekseniz, kendinizi nasıl daha iyi hissedecekseniz o şekilde planlayın önemli olan sizin durumdan memnun olmanız

Memeden gelen ilk sütün şeker içeriği çok yüksekmiş enerji veriyormuş ama daha çabuk acıkıyormuş. Arka süt ya da son süt daha yağlı olduğu için daha uzun süre tok tutuyormuş. Emzirme danışmanı o şekilde söylemişti bana. Hatta emzirme danışmanının yanındayken sol memeden emzirdim. Bir sonrakinde yine sol memeden emzir hem daha uzun uyur demişti giderken. O zamandan beri 9-10 arası hangi memeden emerse 11 gibi yine aynı memeden emziriyorum işe de yarıyor ama gündüz bunu yapamıyorum işte

Doktor göbek bağı düşmeden yıkamamamız gerektiğini söylemişti. Bölgenin kupkuru olması gerekiyor demişti. Ben saçlarını yıkamıştım bir de zaten her kakalı bez değiştirmede altını suyla yıkıyordum. Bir haftada düştü zaten sonrasında yıkamaya başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…