Evet ben de pazartesi veya Salı olacak en geç. İnşallah kendi sancılarımız gelir gönlümüzden geçen olurTam 41+0 a kadar bekleyeceğim. Pazartesi günü yatış için çağırdı doktorum. İlk doğumum sezaryen olduğu için suni sancı verme taraftarı değil. Bakalım nasıl ilerleyecek süreç. En güzeli olsun inşallah
Evet ebe öyle demişti bana da , 2 beslenme aynı memeden emzirip 2 kez öteki memeden demişti. Ama ben sağdığım için zaten ön süt arka süt hepsini sağmış oluyorumMemeden gelen ilk sütün şeker içeriği çok yüksekmiş enerji veriyormuş ama daha çabuk acıkıyormuş. Arka süt ya da son süt daha yağlı olduğu için daha uzun süre tok tutuyormuş. Emzirme danışmanı o şekilde söylemişti bana. Hatta emzirme danışmanının yanındayken sol memeden emzirdim. Bir sonrakinde yine sol memeden emzir hem daha uzun uyur demişti giderken. O zamandan beri 9-10 arası hangi memeden emerse 11 gibi yine aynı memeden emziriyorum işe de yarıyor ama gündüz bunu yapamıyorum işte
Bende de aynı sürmediğim şey kalmadı yani herkes 10-15 günde geçer diyordu 22 gün oldu. Emzirme danışmanı tutuşu iyi diyor ama neden acıyor. Çatlak da oldu bende gümüş kapakla iyileşti. Ama hala emzirmeye çekiniyorum bu acı yüzünden.Sadece en ucu sızlıyor. Yara yok daha çok emince olduğunu fark ettim.. inşallah geçer. Göğüs ucu kremi , tahin yağı , gümüş kapak kullanıyorum. İnşallah bir şey olmadan alışırım.
Çok teşekkür ederimÖyle demeyin açıklık muayeneleri doğumdan zordu cidden. Ebeler yine hassastı ama doktor ve asistanlar için aynı şeyi söyleyemem. Benzer korkularla bekliyordum ben de suyumun gelmesi tesadüf etti.
Siz nasıl rahat edecekseniz, kendinizi nasıl daha iyi hissedecekseniz o şekilde planlayınönemli olan sizin durumdan memnun olmanız
O zaman da sürekli nemli kaldığı için mantar vs oluşmaz mı ben sanki fazla tutunca ekşimsi bir koku hissediyorum hemen yıkayıp temizliyorum arada çıkarıp kurumasına izin veriyorumBen hiç çıkarmıyorum ancka öyle fayda görülür bana göre
Birkaç gün öncesinde randevum vardı en ufak belirtim yoktu hatta doktor da 41i görürsün gibi duruyor demişti. Buraya da doğumun olduğu gün yazmıştım herhalde 42den önce doğuramayacağım ben diyeÇok teşekkür ederimkendi sancım, açıklığım olsa onların müdahalelerini göze alacağım ama hiçbir belirti yokken o süreci yaşamak da insanın gözünü korkutuyor evet. Sizin sancınız çıkıyor muydu son haftalarda nstlerde?
Ben de bir sağıp bir emzirdiğim için dengeyi tutturamıyorum bir türlüEvet ebe öyle demişti bana da , 2 beslenme aynı memeden emzirip 2 kez öteki memeden demişti. Ama ben sağdığım için zaten ön süt arka süt hepsini sağmış oluyorum
Yaa ne güzel olmuş sevindim sizin adınızaBirkaç gün öncesinde randevum vardı en ufak belirtim yoktu hatta doktor da 41i görürsün gibi duruyor demişti. Buraya da doğumun olduğu gün yazmıştım herhalde 42den önce doğuramayacağım ben diyeiki saat sonra suyum geldi belli de olmuyormuş ne olacağı bunu da görmüş olduk
Tamam canım zaten bende mochiye karar verdim çok teşekkür ederim iyi ki varsınızMerhaba .mochi giyilebilir almıştım ben .çok memnunum. 4 farklı sağma modu var .modlar da 1 den 15 e kadar çıkıyor seviye seviye .Ben masaj modunda sağıyorum .göğüs uçlarım yara oldu çünkü emmekten .En azından emme öncesi beni biraz rahatlıyor. Sağdığım sütude kaşık biberonla veriyorum.
Özetle mochi öneririm
Gece uyuyor güzel ya acıkınca bazen kendi uyanıyor bazen ben uyandırıyorum 3 saatte bir öyle geçinip gidiyoruz meme üzerine mama veriyorum ya ben o yüzden uyuyor heraldeMaşallah canım 1 hafta var aralarında yavruların. Evet valla bazen telefonu unutuyorum. Ama artık daha sık gelirim. Gaz sancısı yoktu 3 gündür var nedense.
İnşallah geçer.
Çünkü ilk oğlum da çok zorlanmıştık. Bi de gece sık uyanıyor. Sizin gece uyku durumları nasıl?
Biz gelir gelmez yaptık. Hiç de bir şey olmadı şükür. 7.gün düştü göbeği. 5 yeğenim var, annem hepsini gelir gelmez yıkadı
Ayy yıkamayanlarda var ama şuan sizin yazdıklarınız içimi rahatlattı teşekkür ederimm inşallah bizde de bir sıkıntı olmazBen iki kez yıkadım canım hava çok sicak çocuk pişiyordu isilik olsun istemedim kkıyamadım yıkadık ama yine isilik oldu
2.yikamadan sonraki gün yani 8.günde düştü zaten göbeği bişey olmaz inşallah merak etme
Benim günün ilk yapışında bir de gece yatmadan iki meme 110-130 arası çıkıyor. Normal gün içinde 60-70 çıkıyor. Eller serbest mochi kullanıyorum. Şimdi biberon olayı bitti full emziriyorum ama uyursam bebek emmeyecekse şişmesin diye sağıyorum.Kızlar eller serbest pompada kaç ml süt çıkıyor sizde benimki 20-25 dk en güçlü modda 10-20ml zor topluyor tek taraftan kablolu olan pompa daha çok çıkarıyor sanki ya da emzirme sonrası sağdığım için mi öyle az çıktı acaba
Tabi aktif emzirdikten sonra saginca cok az ml cikiyor benim de oyle , sut artsin die on dk sag emzirmeden sonra demisti o da gunde bir ya da iki kez hiperlaktasyon olmasin dieKızlar eller serbest pompada kaç ml süt çıkıyor sizde benimki 20-25 dk en güçlü modda 10-20ml zor topluyor tek taraftan kablolu olan pompa daha çok çıkarıyor sanki ya da emzirme sonrası sağdığım için mi öyle az çıktı acaba
Burada bir arkadaş paylaşmıştı YouTube’da Activating Labor videosu. Her gün onu yapmanızı tavsiye ederim. Hatta ben hem sabah hem akşam 2şer set peşpeşe yapıyordum. 2 gün yaptım, 3. günün sabahına doğum oldu. Son hafta her gün çeyrek ananas yedim, günde 5-6 hurma yedim. İnşaallah sizin de kendi sancınızla kolayca ve hızlıca doğumunuz gerçekleşir.Çok teşekkür ederimkendi sancım, açıklığım olsa onların müdahalelerini göze alacağım ama hiçbir belirti yokken o süreci yaşamak da insanın gözünü korkutuyor evet. Sizin sancınız çıkıyor muydu son haftalarda nstlerde?
Gaz değil de pişik yapar diye duymuştum. Ben de kendimi tutarak yemeye çalışıyorum ama ucu kaçıyor biraz çok engel olamıyorum kendime.Kızlar karpuz gaz yapar mı bebişe sizce? Ben çok abartılı yiyorum, çok seviyorum ama acaba gaz yapıyor mudur bilemedim. Kavun yemiyorum o kesin yapar da. Karpuz yapmaz gibime gelmişti ama sonradan içime kurt düştü.
Sabah randevuma gitmiştim, NST hep temiz çıkıyordu. Bebek baş aşağıydı ama kanala girmemişti. Doktor da bebeğin keyfi yerinde doğuma var daha 3 gün sonrasına gelin demişti. Gece yatmaya yakın kasılmalarım başladı. Sabah daha gün ağarmadan doğum gerçekleşti.Çok teşekkür ederimkendi sancım, açıklığım olsa onların müdahalelerini göze alacağım ama hiçbir belirti yokken o süreci yaşamak da insanın gözünü korkutuyor evet. Sizin sancınız çıkıyor muydu son haftalarda nstlerde?
MaşallahBenim günün ilk yapışında bir de gece yatmadan iki meme 110-130 arası çıkıyor. Normal gün içinde 60-70 çıkıyor. Eller serbest mochi kullanıyorum. Şimdi biberon olayı bitti full emziriyorum ama uyursam bebek emmeyecekse şişmesin diye sağıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?