Bezi açınca yada üstünü hafifletince uyanır gibi oluyor memeyi ağzına tikiyorum arada burnunu ayağını cekistirince uyandirabiliyorum ama burnu tıkanıyor diye burnuna dokunmaya kıyamıyorum çokÜstünü hafifletin çok sıcaksa mayışır, ben bezini falan da açıyorum
Sezaryeni gerektirecek başka bir sorun ya da risk durumu var mı? Eğer yoksa ben olsam beklemeyi düşünürdüm. 40 haftanın dolması sezaryen için bir sebep değil diye biliyorum, 41 haftayı da doldurup yine olmazsa vajinal doğum için istekliyseniz suni ile doğumu başlatabiliyorlar.Kızlar 40.haftam doldu bugün doktor hemen alalım dedi bende hazır değilim sezaryen için dedim pazartesiye psikolojik hazırlanmak istiyorum dedim düşün bunu risk alma yarın gel bekliyorum ben dedi kan verdim fakat hazır değilim ne yapamm lazım normal bekledik ama gelmedi üzgünüm
Bir de ayağını ovalamak iyi geliyor, hastanedeyken hemşire yapmıştıBezi açınca yada üstünü hafifletince uyanır gibi oluyor memeyi ağzına tikiyorum arada burnunu ayağını cekistirince uyandirabiliyorum ama burnu tıkanıyor diye burnuna dokunmaya kıyamıyorum çok
Hadi inşallah totem olsunYaa ne güzel olmuş sevindim sizin adınızakeşke ben de bu konuşmanın üstüne bu gece doğursam
Eğer sütünüz tazyikli geliyorsa bebek hemen içip doyabilir. Süt yavaş geldiğinde evet çok emmesi gerekir, zaten bebekler de dinlene dinlene emdiği için süre iyice uzar, yarım saati bulabilir ama hızlı akan bir sütünüz varsa 10 dk bebeğin doyması için yeterli gelebilir. Bebeğin ilk günlerde uzun uyuması doymasının alameti olarak sayılmaz, sarılık ihtimalinde de bebekler uykuya meyleder. O yüzden ne yapıp edip uyandırıp emzirmek gerekir. 10-15 günden sonra kilo alımı da güzel gidiyorsa uyumasına izin verilir, ne zaman uyanırsa o zaman emer. Ama yine de çok uyuyan bebek çok tok anlamına gelmez. Evet mama vücudu geç terk ettiği için tokluk uzun sürebilir ama sırf anne sütü de alsa aslında acıkmış olsa da, uykuyu daha çok sevdiği için açlığa katlanıp uzun uyuyabilir bazı bebekler. Sonra tabi gündüz daha sık emmek isterler. Uzun uyuyan bebekleri mutlaka doktoruna söylememiz gerekir. Doktorun yönlendirmesiyle hareket ederiz.Birşey daha soracam kaç saat uyuyup kaç dk emmeleri gerekiyor benim bebeğim 3 saat veya üzeri uyuyup 5 10 dk tek emiyor sonrasında yine uyuyakaliyor
Bilmiyorum etkili mi ama çok su içiyorum, tahin helvası yedim, yulaf lapası yaptım tahin pekmezle yedim , bir de şu kaynatılan hoşaf tarzı tarifler var ya ondan içtim ilk zamanlar.. şimdi yaparsam anca içiyorum. Çiğ kuruyemiş yerim bol bol. Öğün atlamamaya çalışıyorum annem yanımda Allah razı olsun. Bir de bebek uyuduğu an ben de uyuyorum dakika kaybetmeden. Sütü en çok arttıran şey bence uyku. Bunlar benim deneyimim ne kadar doğru bilmiyorumMaşallahÖzel bir şey yapıyor musunuz süt arttırmak için?
Kilosu doğumdan sonra 4.gun bakıldı 100 gram vermişti sonrasında bakmadık hiç doktora göz akıntısı olduğu için götürmüştüm sadece ondan çok korktuğum için uykusunu söylemeyi unuttum bez sayısı 5 6 ortamaKilosu nasıl gidiyor ? Kontrollerinde doktor ne diyor , ve çişli bez sayısı nasıl? 3 saat açlıktan sonra 5/10 dk emmesi az geldi bana . Yine de bilemedim, çişli bez sayısı ve günlük ortalama aldıpı kiloya göre iyi beslenip beslennediği belli olur
Evet o videoyu yapıyorum ama henüz birkaç gündür başladım, altındaki yorumlar çok iyi gerçekten. Sizin doğum hikayenizi de okumuştum sanırım, umarım benim de böyle bir hikayem olur artık son 3 günümBurada bir arkadaş paylaşmıştı YouTube’da Activating Labor videosu. Her gün onu yapmanızı tavsiye ederim. Hatta ben hem sabah hem akşam 2şer set peşpeşe yapıyordum. 2 gün yaptım, 3. günün sabahına doğum oldu. Son hafta her gün çeyrek ananas yedim, günde 5-6 hurma yedim. İnşaallah sizin de kendi sancınızla kolayca ve hızlıca doğumunuz gerçekleşir.
Bence harikasınız, bütün doğru şeyleri yapıyorsunuz.Bilmiyorum etkili mi ama çok su içiyorum, tahin helvası yedim, yulaf lapası yaptım tahin pekmezle yedim , bir de şu kaynatılan hoşaf tarzı tarifler var ya ondan içtim ilk zamanlar.. şimdi yaparsam anca içiyorum. Çiğ kuruyemiş yerim bol bol. Öğün atlamamaya çalışıyorum annem yanımda Allah razı olsun. Bir de bebek uyuduğu an ben de uyuyorum dakika kaybetmeden. Sütü en çok arttıran şey bence uyku. Bunlar benim deneyimim ne kadar doğru bilmiyorum
Tazyikli mı bilmiyorum hiç öyle düşünmemiştim doktor kontrolü 40ı çıkınca getir dedi sarılığı sınırda çıktı gözü için götürünce sarılığı sordum bakıp iyi geçmeye başlamış dedi bikac gün daha gözlemleyeyim sütün gelişine de bakayım ona göre tekrar doktora götürürüm çok aç olduğunu düşündüğüm zaman mama verdim şekeri düşmesin diye biberona alıştı galiba çünkü biberonla güzel içiyor mamayıEğer sütünüz tazyikli geliyorsa bebek hemen içip doyabilir. Süt yavaş geldiğinde evet çok emmesi gerekir, zaten bebekler de dinlene dinlene emdiği için süre iyice uzar, yarım saati bulabilir ama hızlı akan bir sütünüz varsa 10 dk bebeğin doyması için yeterli gelebilir. Bebeğin ilk günlerde uzun uyuması doymasının alameti olarak sayılmaz, sarılık ihtimalinde de bebekler uykuya meyleder. O yüzden ne yapıp edip uyandırıp emzirmek gerekir. 10-15 günden sonra kilo alımı da güzel gidiyorsa uyumasına izin verilir, ne zaman uyanırsa o zaman emer. Ama yine de çok uyuyan bebek çok tok anlamına gelmez. Evet mama vücudu geç terk ettiği için tokluk uzun sürebilir ama sırf anne sütü de alsa aslında acıkmış olsa da, uykuyu daha çok sevdiği için açlığa katlanıp uzun uyuyabilir bazı bebekler. Sonra tabi gündüz daha sık emmek isterler. Uzun uyuyan bebekleri mutlaka doktoruna söylememiz gerekir. Doktorun yönlendirmesiyle hareket ederiz.
risk yok ama doktor 30 senedir doktorum artık bu imkansız dedi açılöa yok kanalda değil 3 içinde mucize olması lazım dediSezaryeni gerektirecek başka bir sorun ya da risk durumu var mı? Eğer yoksa ben olsam beklemeyi düşünürdüm. 40 haftanın dolması sezaryen için bir sebep değil diye biliyorum, 41 haftayı da doldurup yine olmazsa vajinal doğum için istekliyseniz suni ile doğumu başlatabiliyorlar.
İhtiyaç hissettikçe karbonat ile ya da sıcak su ile temizleyip kuruluyorum. Öyle bir sorun hissetmedm. Geçen emzirme dönemimdr de belki 7-8 ay kullandım.O zaman da sürekli nemli kaldığı için mantar vs oluşmaz mı ben sanki fazla tutunca ekşimsi bir koku hissediyorum hemen yıkayıp temizliyorum arada çıkarıp kurumasına izin veriyorum
Ya gerçekten çok güzel olmuş bebiş ne güzel sürprizli gelmiş. Benim bebiş de böyle bir atak yapsa bu gece banaSabah randevuma gitmiştim, NST hep temiz çıkıyordu. Bebek baş aşağıydı ama kanala girmemişti. Doktor da bebeğin keyfi yerinde doğuma var daha 3 gün sonrasına gelin demişti. Gece yatmaya yakın kasılmalarım başladı. Sabah daha gün ağarmadan doğum gerçekleşti.
41+3’e kadar Bekleyen doktorlar var ama doktorunuz risk görüyorsa dinlemek iyi olur, kendi adıma dinlerdim.Kızlar 40.haftam doldu bugün doktor hemen alalım dedi bende hazır değilim sezaryen için dedim pazartesiye psikolojik hazırlanmak istiyorum dedim düşün bunu risk alma yarın gel bekliyorum ben dedi kan verdim fakat hazır değilim ne yapamm lazım normal bekledik ama gelmedi üzgünüm
risk yok ama doktor 30 senedir doktorum artık bu imkansız dedi açılöa yok kanalda değil 3 içinde mucize olması lazım dedi
Ah biz anneler kıyamıyoruz işte. Benim bebeğimde az az emmeye başladı, biberonu kessem belkide memeye dönecek ama doymadığını düşünüp kıyamayıp biberon vermeye devam ediyorum. O biberondaki miktarı görünce içtiğini görünce içime bir rahatlama geliyor . Annelik çok tuhaf bir şeymiş gerçektenKilosu doğumdan sonra 4.gun bakıldı 100 gram vermişti sonrasında bakmadık hiç doktora göz akıntısı olduğu için götürmüştüm sadece ondan çok korktuğum için uykusunu söylemeyi unuttum bez sayısı 5 6 ortama
Pompa alıp sağım yapayım diyorum biberonla içiyor çünkü hiç olmazsa karni doysun
Annem haftaya gidecek benim de. O gidince tek kalmaya cesaret edemediğim için bende onunla gideyim diyorum. Ama aslında düzenim yeterince bozulmuşken bir de oraya gidip iyice düzenimin alt üst olmadını istemiyorum. Yani gitsemde kalsam da mutsuz olacakmışım gibi bir haldeyim bendeSürekli annem gidincr ne yapacağız diye düşünüyorum. Birini mi bulsam, şöyle mi olsa, böyle mi olsakendi kendime yetemediğime de ayrı üzülüyorum.
Evet haklısın gitsen de zorAnnem haftaya gidecek benim de. O gidince tek kalmaya cesaret edemediğim için bende onunla gideyim diyorum. Ama aslında düzenim yeterince bozulmuşken bir de oraya gidip iyice düzenimin alt üst olmadını istemiyorum. Yani gitsemde kalsam da mutsuz olacakmışım gibi bir haldeyim bende
Teşekkür ederimBence harikasınız, bütün doğru şeyleri yapıyorsunuz.Ek olarak her gün maden suyu, bol dereotlu taze yeşillikli salata ve beyaz taze üzüm tavsiye ederim, şimdi tam mevsimi bol bol yiyebiliriz. Yakında taze incir de çıkar, o da sütü aşırı artıran bir şey. Şimdilik kurusuyla hoşaf yapıp içebiliriz ama tazesi de başka güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?