2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Deliğe göğsünüzü iyice yerleştirdiniz ve göğsünüz sağılıyor gibi hafif acı hissediyorsunuz değil mi ? Çok rahat kullanıyorum başka aparatta almadım gerek duymadım açıkçası.

PaxosAurora nasılsınız iyi misiniz ? Epeydir yazmıyorsunuz
Çok teşekkür ederim sorduğunuz için Bu vesileyle destek olmaya çalışan herkese seslenmiş olayım.

13 günlük oldu oğlum. Doğumda işler ne kadar yolunda gittiyse emzirmede o kadar zorlandığımız bir süreç yaşadık, yaşıyoruz. Meme reddi zirve yaptığında kırk yıllık ebe olan çok tatlı bir emzirme danışmanıyla anlaştık. Eve geldi birkaç gün, gece yarılarına kadar kaldı. Bazı günler biz bebeği hastaneye götürdük, 2-3 saatlik emzirme çalışmaları yaptık orada da. Bana mısın demedi... Asla emmedi. Kadın meslek hayatımdaki ilk başarısızlık hikayem bu dedi. Düşündük taşındık, çocuğu memeden daha fazla nefret ettirmemeye karar verdik çünkü cidden artık strese girdiğini hissedebiliyordum. Normal bir ağlama değildi, morarıyordu ağlarken ve tadı tuzu kalmıyordu sonrasında. Bir süre rafa kaldırdık emme işini. Ucunu açık bıraktık, sağmaya geçtik.

Önce Philips tek taraflı makineyle sağıyordum. Sonra Medela hastane tipi çift taraflı makineden kiraladık. Çok şükür sütüm var, sadece anne sütüyle besleyebilecek durumdayım eğer sağmaktan gocunmazsam. Ama çift taraflı sağım fiziken çok yoruyor, bazen ilave olarak mama da veriyorum sağılmış yeterli süt yoksa. Allah'tan iştahlı bir bebek.

Özetle, şu an emme işi askıya alındı. Sağarak anne sütü veriyorum (%80), mama ile de takviye yapıyorum (%20). Çok mutlu, huzurlu. Bunu bozmayacağım bir süre. Sonra belki kendiliğinden memeye yapışır. Olmazsa da dünyanın sonu değil. Ne büyük dertler var, insan bir şeylerden şikayet ederken utanıyor bazen. Allah dermansız dert vermesin diyorum, Allah'a sığınıyorum. Vardır bunda da bir hayır.

Umarım sizler daha iyisinizdir. Girip seslenemedim hiç ama aklımdasınız

Ben de bugün benimkini denedim 10dkda iki göğüsten 30ml topladı gün içinde emzirdiğim için mi acaba bilmiyorum
Peki vakumlama gücü nasıl? Biz hatalı kullanıtor olabilir miyiz ? Mesela seviye 15 e getirince çok acı çekiyor olmanız gerekiyor kullananlar öyle söylüyordu. Arkadaşım en fazla seviye 12 de kullanabiliyorum sonrası çok acıtıyor diyor. Siz de durum nasıl?

Kaç günlğk sizin ? Benim 2 saatte bir 90-100 cc içiyor acaba midesiji mi büyüttüm bilmiyorum kilosunda sorun yok aslında. Ama tabi 2800 doğmuştı zaten çok minikti

Deliğe göğsünüzü iyice yerleştirdiniz ve göğsünüz sağılıyor gibi hafif acı hissediyorsunuz değil mi ? Çok rahat kullanıyorum başka aparatta almadım gerek duymadım açıkçası.
Seviye 15te de hafif acı mı oluyor ? Yani 15de bile çok çok hafif acı hissediyorum ve damla damla çok çok az süt sağıyor. Göğsümü tam yerleştiriyorum içeri girip çıktıpını da görüyorum. Mesela ardından kablolu pompamla sağıyorum bi dünya sütü 6/7 dk da sağıyor . Çok enteresan

Merhaba ses vermenize sevindim , merak etmiştim sizi .
Benimle aynı şeyleri yaşamış olmanıza çok üzüldüm. Maalesef çok yıpratıcı bir süreç oldupunu çok iyi anlıyorum birebir yaşadım çünkü. 3 ayrı emzirme danışmanı denedim . Kendim hala bile pes etmedim ama dediğiniz gibi bebek ağlamaktan morarıyordu ve onu öyle görmemek için çok fazla ısrar etmiyorum artıı. Öyle arada teklif ediyorum kafasını çevirirse uzatmıyorum . Süt sağma işine odaklandım çünkü sizinde dediğiniz gibi bebeğim böyle çok mutlu ve öyle görünce yorgunluğumu unutuuorum .
Bu arada size şöyle hir şey tavsiye verebilirim bana da tekli göğüs pompası dsha pratik ve rahat geldi . Ama tekli sağonca öteki memeden sütler damlıyor ıslatıyor . Şöylr bir çözüm buldum mochinin manuel pompası var vakum şeklinde 400 lira gibi bi şryfi aldığımda. Bir memeyü sağarken ötekğ memeye onu takıyorum sütler akıp gitmesin diye. Ve süt sağdığım memeden bile daha fazl süt topluyor kendi kendine . Bende avent kablolu kullanıyorum. İkisini aynı anda kullandığım zaman sütüm fazlasıyla bebeğe yetiyor. Bu da bir şükür sebebi .

Benimkinde 9 seviye var 9da biraz acı hissediyorum ama yine de kullanabiliyorum

Kızlar giyilebilir göğüs pompası siparişi vermek üzereyim lansinoh mu mochi mi son noktayı koyalım mı HELP

Sıcaktan mı acaba?Gaz sancısı da olabilir belki. Geçen gün bizimki de devamlı ağlıyordu. Gazdandı.
Biz 9 günlüğüz gaz problemleri henüz başlamadı bence çünkü kendi kendine kasıp yapıyor genelde
Sanırım sıcaktan.. ıslak pamukla vücudunu sildim biraz rahatladı emerkende iyice yanıyor çocuk

Ben de eşimle öyleyim hatta canım kocam 5 çocuk büyütmüş gibi deneyimli ve bilgili yaklaşıyor kıskanmıyor değilim ama içim de rahat dünyanın binbir türlü hali var bana bir şey olsa gözüm arkada kalmaz diyorum

Benim oğlan bugün çok ağlıyor hiç uyumadı sabah 10dan beri karnı tok gazı çıktı kaka yaptı bezi değişti ama hala ağlıyor neden bilmiyorum
Bizim ki 1,5 saatte bir uyanıyor beşiği bazen reddediliyor uykusuz oluyorum gündüz uyumam gerekiyor
Bugün bütün bebelere bişe olmuş anlaşılan benimkide kelimenin tam anlamıyla çıldırdı problemi ne anlamadık
Kızlar tam tersiyiz şu an gündüzleri beni Perperişan eden oğlum sabah sadece 3 saat bağırdı sonra çok sakindi 30 günlük oldu artık inşallah sizinkilerden büyük olduğundandır 1.ay sınır falandır düzeliyordur yavaş yavaş dimi

Kızlar giyilebilir göğüs pompası siparişi vermek üzereyim lansinoh mu mochi mi son noktayı koyalım mı HELP
Valla benim bugün mochi geldi şuan sinir krizi geçiriyorum. Ya ben beceremiyorum(ki sanmıyorum) ya da arızalı ürün gönderdiler. Bildiğim kadarıyla iadesi de yok çok üzgübüm. Hiçbir şekilde vakum gücü yok. Normalde seviye 15 te baya vakumlayıp göğüs acıtması gerekirken ben hissetmiyorum bile. Süt sağımı desen kabloluda 5 dk da tek göğüsten 50 ml sağarken bunda 20 dk da 20 ml sağdım zor zor . Nasıl halletcem bilmiyorum şuan çöpe atmamak için zor tutuyorum kendimi

bir dönüm yaşıyor olabilir canım az mı 30 günlük olmuş inşallah böyle devam eder seni üzmez
Benimki sıcaktan oldu bence yarında böyleymiş sonra serinliyor dayanıcaz bir şekilde

Motorun takıldığı yerdeki aparatın çökük kısmı memeye bakacak ondan emin olun. 15 en yüksek seviye ben böyle bir sorunla karşılaşmadım videolara bakın isterseniz. 10-15 dakikada yeterli süte ulaşıyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…