2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar merhaba ben doktoruma göre 40 haftalık hamileyim fakat Picos hastası olduğum için son adet tarihimde olmadığı için tamamen doktor hesaplaması bu normal doğum istiyorum fakat doktor 40 haftaya doldurduğun için pazartesi sezeryana alacağım dedi benim son adet tarihimi 23 Eylül olarak hesapladılar fakat 14 Ekim de kan verdiğimde betam tam sıfır çıkmış 26 Ekinde idrarda çift çizgi görmüşüm 27 Ekim deyse Beta değerim 2000 çıkmış bence doktorlar erken hesapladı şu an ben 37-38 arası bir haftada olduğumu düşünüyorum bunu doktora nasıl anlatabilirim pazartesi sezeryana girmek istemiyorum beklemek istiyorum fakat doktor bebeğin gelişimi iyi haftası ile uyumlu 3250 kilosu var dedi.Günü geçmiş gibi muamele yapıyor son yaptığım ultrasonlarda ise tahmini doğum tarihi 10 Temmuz 12 Temmuz bu aralıklar çıkıyor benim hesaplamalarım da bu yönde doktor hayır uyumlu diyor ne yapmalıyım

Normal doğum belirtileri başlayıncada sezeryan olabilirsin bence yani ben 22 saat sancı çekip sezeryan oldum bi sıkıntı olmadı bebeği de verdiler hemen. Öyle bir belirti beklemek istediğini söyleyebilirsin.Hem 42 haftaya kadar normalde bekleme süresi var sonuçta hatta geçenlerde var bebek kakasını vesaire yapmadığı sürece

Evet o modda deniyorum ama yok yani. Cihaz vakumu sorunlu geldğ muhtemelen çünkü damla işaretinde 15 e getiriyorum ama hafif bi hissiyat oluşuyor. Normalde epey hissettirmesi gerekirdi
O deliğe sokulan yerde çöküklük olacak onada dikkat edin. Valla ben direkt memeyi o deliğe soktum çekti.

Bence ben 37-38de gibiyim sezaryene alırsa pazartesi bir sorun olur mu

Bugün bebeklerde bir hal var gerçekten, benim bebeğim de dahil. Ama ben gazı olduğu için böyle olduğunu düşünüyorum. Çünkü bugün aşırı derecede meyve yedim, durduramadım kendimi. Ve sonucunu yaşıyorum ne yazık ki. Zaten bende bile gaz oldu, bebekte nasıl olmasın, garibim. Gak guk gak guk çıkartıyor durmadan ama yetmiyor, aşağıdan da pırt olarak yapması lazım, onu başaramadı bir türlü. Beyaz gürültü açtım biraz iyi geldi, yarım saat kadar uyudu, sonra yine uyanınca artık tekrar açsam da işe yaramamaya başladı. Masajları yapıyorum, ama karnı nasıl sert nasıl sert. Kendime hemen anasonlu, kimyonlu bir çay demledim içtim. Ay bir de ne göreyim bir arkadaş emzirme danışmanının listesini paylaşmış, anason rezene çayları bebek için çok zararlı diye yazıyor. 1 bardaktan bir şey olmaz inşaallah ya. Bence çok aşırı içmekle alakalı bir yazıdır diye ümit ediyorum. İlk bebeğim aşırı gazlıydı, onda her gün mutlaka 1 bardak kimyon, 1 bardak rezene/anason filan içerdim. Süt olsun diye de 1 bardak ısırgan içerdim. Uzun süre böyle çaylara devam etmiştim. Ama tabi bitkisel de olsa bence de her şeyin aşırısı yanlış. Dengeli yapmak lazım her şeyi.

Bence ben 37-38de gibiyim sezaryene alırsa pazartesi bir sorun olur mu
Planlı sezeryanlar genelde o haftalarda olur bebeğin gelişimi normalse sıkıntı olmaz ama kendin beklemek istiyorsan 42. Haftaya kadar beklemek istiyorum diyebilirsin doktoruna

Kızlar oğlumun poposu pişik oldu kıpkırmızı yanlara kadar molfix ıslak mendil ve bez kullanıyorum değiştirmeyi düşünüyorum siz neler kullanıyorsunuz

Kızlar oğlumun poposu pişik oldu kıpkırmızı yanlara kadar molfix ıslak mendil ve bez kullanıyorum değiştirmeyi düşünüyorum siz neler kullanıyorsunuz
Benim kızımı da pişik yaptı molfiX. Islak mendil değilde yıkıyorum ben genel de bir de çinko lu krem sürdüm ve prima geçtim açıkçası risk almadım. İlk kızıma ne yaptıysam aynısına döndüm. Sleepy var ıslak mendilde, stoklamıştım o bitince uni baby alcam onu da

Normalde birşey yoktu iki gündür kıpkırmızı kremliyorumda hayret ettim. Sleepy den memnun kalmadınız mı bende ona geçmeyi düşündüm

Hanımlar sizin bebelerin de burnunda poturtu var mı? Serum fizyolojik sıkıyorum ama hala bazen çok tıkanıyor doktora da hemşireye de söyledim aynı şeyi tekrar ediyorlar serum fizyolojik ama anormal gelmeye başladı

Ya evet tüm bebişler bugün perişan oldular gaz ve huysuzluktan benim oğlumda gece 2 de başladı öğleden sonra 5e kadar sürdürdü huysuzluğu memeyi bırakmak istemiyordu ama sütte içmiyordu sadece ağzında olsun istiyordu emzik niyetine emzik verince çığlık atıyordu en son dayanamadım göğüslerim boşaldı acıyordu mama verdim yine içmedi ağzını doldurup üstüne döktü vücut ısısı yükseldi kıpkırmızı oldu derken duşa soktum o bile iyi gelmedi normalde suda sakinleşir sever suyu ağlayıp durdu ablama gruptaki tüm bebişler bugün böyle diyince frekanslardan rahatsız ediyorlar dedi birbirleriyle etkileşim oluyormuş ama nasıl oluyor ne demek istedi anlamadım dua söyleyecem onları dinletin dedi eşim gelince bebişi ona paslayip uyudum sormayı unuttum öylece
ha birde bizim minik adam babasına şov yapmayı çok sever bana alarm takmış gibi davranıp bir saniye oturmama izin vermeyen bebek babasına gidince süt dökmüş kedi gibi uyudu size de tavsiye ederim atın babalara bakın nasıl hemen bayılıyorlar minnoşlar

Evet ya sapsarı akıntı oluyor bir de tıkıyor burnunu temizlemek isteyince daha da tıkanıyor sürekli serum fizyolojik sıkıp çekmek istemedim daha etleri taze sonuçta burun etleri büyür geniz eti vs yapar diye sütümü sıkıp hapşırmasını bekliyorum öyle temizliyorum az buçuk

sağ göğsümde süt kanalında tıkanıklık olur ya öyle bir şey hissettim. Böyle topaklanma gibi. Yaşayan var mı kızlar ? Ağrım sızım yok ama telaş ettim. Sıcak havlu uyguladım. Netten baktım bebeği ters pozisyonda emzirin diyor deneyeceğim inşallah geçer

Hangi duaları dinlettiniz acaba ?

Kızlar kendim sordum kendim yanıtlayayım ters pozisyonda emzirince baya etkili oldu. Size de olursa bilginiz olsun baya işe yarıyor .

Sütünüzü burnuna mı damlatıyorsunuz? Aa , ilk kez duydum onu. Burun delikleri çok küçük, çeksem de dipteki gelmiyor ön taraf da temiz görünüyor :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…