2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Sütünüzü burnuna mı damlatıyorsunuz? Aa , ilk kez duydum onu. Burun delikleri çok küçük, çeksem de dipteki gelmiyor ön taraf da temiz görünüyor :/
Evet delikler küçük olduğu için arkada kalan hep tıkıyor burnunu nefes aldırmıyor süt yumuşattığı ve serumdan daha güvenilir olduğu için sütümü damlatıp hafif ovuyorum yanları zaten direk hapşırıyor öyle biraz rahatlıyor bebişim

Kızlar ben hastaneden taburcu olmadan önce bebeğimi kontrol eden çocuk doktoru pazartesi kontrole gelin dedi. Ben o an sormayı unuttum. Acaba randevu almak mı gerekir yoksa direk gidelim mi?

Kızlar ben hastaneden taburcu olmadan önce bebeğimi kontrol eden çocuk doktoru pazartesi kontrole gelin dedi. Ben o an sormayı unuttum. Acaba randevu almak mı gerekir yoksa direk gidelim mi?
Bizde Ptesi kontrole gidicez, çıkmadan aldık randevuyu. Nolur nolmaz alın bence. Doluysa da dr çağırdı falan dersiniz yinede verirler bence

Bizim randevuyu otomatik oluşturmuşlardı . Ama ben bebeğim için devamlı gidebileceğim bir doktora gitmek istediğim için iyi bir doktor araştırıp ordan randevu alıp oraya götürmüştüm. Artık kendi seçtiğimiz doktordan devam ediyoruz k bu arada 5.gün kontrolünde her şeye detaylı bakılıyor kan vs alınıyor . Herkeste öylr mi oldu bilmiyorum ama bizim kontrol epey uzun sürdü

Kızlar bebeğinde ürperme olan var mı benim kızım ara ara urepriyor titreme geliyor anlamadım normal mi

Sormayın, ben de ondan çok rahatsızım. Başta ilk gün kv emzirmeyle ilgili ileri geri konuştu. Zaten orada kaçtı bir hevesim. Sonra herkes meme uzmanı gibi yorum yapmaya başladı. Yok ucuna bal sürün de verin, yok efendim aç bırakın... Yahu nasıl aç bırakayım? Çocuk hafif de olsa sarılık olmuş ilk hafta. Geçsin diye bol bol beslemem lazım. Sağdım sağdım yedirdim valla. Çok şükür sarılığı geçti bu sayede. Sadece bir aile büyüğümüz çok olgun bir yerden yaklaştı. Kızım biraz da bebeğin dediği olsun, bırak nasıl yemek istiyorsa öyle ver, kendi keyfi isterse kimse tutamaz onu dedi. Onun dışında bütün toplum EMZİR EMZİR EMZİR diye bağırıyor gibi hissediyorum

Evet bana da herkesin verdiği tavsiye “aç bırak, aç bırakırsan alır memeyi” bir kez bile yapamadım bunu, kıyamadım. Tek derdim karnının doyup kilo alıp biraz güçlenmesiydi . Bir süre kaşık biberon ve şırınga ile verdim ama damağı diş eti acıyor gibime geldi biberona geçtim . Dışardan konuşmak kolay maalesef . Artık Meme ve emzirme kelimelerinden gına geldi arayan gelen herkes bunu söylüyor bi gün pis patlayacam birine ama

Benim kv de 3. Gün şey demişti bebek sütünü beğenmiyor herhalde daha bebek memeyi emmemiş sütün tadına bakmamış yaptığı yorum buydu . Hiç kendilerini sorgulamak yok , bana yaşattıkları stres yüzünden böyle olmuş olabilir demek yok..

Ben her gün içiyorum anason rezene çayı süt olsun diye neden zararlıymış acaba

Bizde de var hırıltı var serum sıkıp aspiratörle çekiyorum sümük oluyor genelde

O kadar iyi anlıyorum ki... Sizinle aynı noktadayız. Şükredelim, Allah beterinden saklasın diyelim. Ama inşallah içimizin ferahladığı o pratik emzirme günlerini de görelim
Terbiyesiz bunlar ya başka bir kelime bulamıyorum artık... Benimki de aynı ağızla 'sütün yarasa iyiydi' dedi. Yarayıp yaramadığını görmedik ki güzel kardeşim! Dur hele bir emsin, değil mi? Kötü niyet bu, başka bir şey değil. Ayrıca anne sütünün yaramaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Anne sütü yaradılışı itibariyle zaten yarar, yaramayanı yoktur. Sizin durumunuzda da anne sütünü beğenmeyen bebek yoktur, onlar onu içecek şekilde yaratıldılar. Ama işte gel de anlat bu cahillere...

Benden sonra doğum yapan arkadaşlar olmuştur. Kendimi kaybettiğim bir dönemdi, girip soramadım. Bana destek olup da benim yanında olamadığım arkadaşlar varsa çok özür diliyorum. İnşallah iyisinizdir. Kısacık da olsa ses ederseniz, ne durumdasınız haber verebilirseniz çok sevinirim. Allah en kolayından versin inşallah

Kızlar bebeklerinize emzik veriyor musunuz ben vericem galiba
Cevap alamadım soruya ama bizimki sürekli emmek istiyor uyurken bile ağlıyor ağzı boş kalınca yeni huy edindi eskiden de memede uyuyordu ama artık göğüslerim çok acıdığı için öyle 30-40dk tutamıyorum memede sağıp biberonla veriyorum

Kızlar bebeğinde ürperme olan var mı benim kızım ara ara urepriyor titreme geliyor anlamadım normal mi
Evet yenidoğan bebeklerde olur. Hatta bazen titredikleri için uykularından uyanabiliyorlar. Genelde kundak yapmak bu durumun önüne geçer. Kulakları da hassas oluyor bu dönemde, en ufak sesten irkilip titreyebiliyorlar. Bazen de çeneleri titrer. Ağladıktan sonra ya da emdikten sonra olur. Ben hepsi kas gelişimiyle alakalı normal bir durum diye biliyorum. Ama tabi benim dediklerim saniyelik ufak titremeler. Eğer uzun dakikalar süren ve sık sık olan bir titremeyse doktorunuza söylemeniz iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…