- 29 Haziran 2022
- 3.762
- 2.131
- 83
- 32
2 oğlumda da 1 haftalıkken yaptırdık. Gayet sorunsuz geçti. Bizim bebeklerde sadece ilk gün ekstra huzursuzluk ve ağlama oldu, ondan sonraki günler normal haline geri dönmüştü. Bebek erken dönemde sünnet olduğunda genel anestezi almadığı için çok kolay atlatıyor. Ben de tavsiye ederim.Kızlar bebeğim 28 günlük. Bu hafta sünnet ettirmeyi düşünüyoruz. Bu aylarda sünnet ettiren oldu mu acaba ? Zor geçiyor mu sonrası zor oluyor mu? Kıyamıyorum da ama erken yapılırsa daha kısa sürede atlatır diyorlar
Sonraki günler vs sıkıntı çekti mi yani bezi değiştirirken vs ? Bir de ateş vs bir şey oldu mu2 oğlumda da 1 haftalıkken yaptırdık. Gayet sorunsuz geçti. Bizim bebeklerde sadece ilk gün ekstra huzursuzluk ve ağlama oldu, ondan sonraki günler normal haline geri dönmüştü. Bebek erken dönemde sünnet olduğunda genel anestezi almadığı için çok kolay atlatıyor. Ben de tavsiye ederim.
Evet saniyelik titremeler içim rahatladi teşekkür ediyorumEvet yenidoğan bebeklerde olur. Hatta bazen titredikleri için uykularından uyanabiliyorlar. Genelde kundak yapmak bu durumun önüne geçer. Kulakları da hassas oluyor bu dönemde, en ufak sesten irkilip titreyebiliyorlar. Bazen de çeneleri titrer. Ağladıktan sonra ya da emdikten sonra olur. Ben hepsi kas gelişimiyle alakalı normal bir durum diye biliyorum. Ama tabi benim dediklerim saniyelik ufak titremeler. Eğer uzun dakikalar süren ve sık sık olan bir titremeyse doktorunuza söylemeniz iyi olur.
Biz de ateş olursa ne yapalım diye sorduğumuzda, ateş olursa sünnetle alakalı değil başka bir sorunu olduğu için olur, normal çocuk doktoruna götürmeniz gerekir dedi. İlk gece çok fazla huzursuzluk olursa fitil verdi, yarısını kırıp arka poposundan koyabilirsiniz dedi, ama ona bile bizde gerek kalmadı. O kadar aşırı bir huzursuzluğu bile olmadı yani. Bez değiştirirken hiç sıkıntı olmadı, sadece günlük sabah akşam sürülen bir kremi var onu sürüyorduk, sürerken ağlama filan olmadı hiç. Sargısı 3 gün içinde açılıyor, açılmazsa 3 günün sonunda suyla hafif hafif ıslatıp sargısını açıp, komple banyosunu yaptırıyorsunuz. Şimdi 1 haftalık kontrolüne götürüyoruz, çıkışta yazarım doktorun dediği önemli bir şey olursa.Sonraki günler vs sıkıntı çekti mi yani bezi değiştirirken vs ? Bir de ateş vs bir şey oldu mu
Banyo suyu için anam babam usulü kontrol ediyorum, dirseğimi suya değdirip eğer yakmayan hoşuma giden bir sıcaklık varsa yeterli oluyor.Kızlar bir de oda sıcaklık termometresi ve banyo suyu için sıcaklık ölçer öneriniz var mı? Kullanıp memnun kaldıklarınızı söyler misiniz
İkisini de ablam verdi markaları silinmiş su için olan ördek şeklinde digeri klasik ama hiç kullanmadım klimanın oda ısısı ölçme özelliği var suyu da dirsek kontrolüyle bakıyorumKızlar bir de oda sıcaklık termometresi ve banyo suyu için sıcaklık ölçer öneriniz var mı? Kullanıp memnun kaldıklarınızı söyler misiniz
Merhaba, biz yaklaşık 10 günlükken başladık emzige iyi ki de başlamışız, cunku bazen her dakika meme istiyor, çok emince de kusuyor haliyle. Emzikle ilgili farklı görüşler var ama biz henüz bir zararını görmedik memeden de kesilmedi, emme refleksi çok yogun olduğu için rahatlatti cocugu da beni de. Bir de memeyi genelde uykuyla iliskilendiriyoruz, daha rahat dalıyor böylece. Tüm gün vermiyoruz yani.Cevap alamadım soruya ama bizimki sürekli emmek istiyor uyurken bile ağlıyor ağzı boş kalınca yeni huy edindi eskiden de memede uyuyordu ama artık göğüslerim çok acıdığı için öyle 30-40dk tutamıyorum memede sağıp biberonla veriyorum
Benim oğlumda beni emzik olarak kullandığı için sadece uykuya geçişte kullanıyorum karnının doyduguna emin olunca emziği koyuyorum ağzına tam uykuya geçtiğinde de çıkarıyorum uzun süre bırakmıyorum ileride diş sağlığını etkilemesin diyeKızlar bebeklerinize emzik veriyor musunuz ben vericem galiba
Biz direk gittik daha kimliği yoktu yenidoğan kontrolü dedik danışmanlığa onlar yönlendirdi zaten devlet hastanesiydi gerek yoktu randevuya kendime de randevu almadan gittim yeni doğum yaptım kontrole geldim dedim yine yönlendirdiler ama seçim olarak götürmek istediğiniz doktor olursa randevu daha iyi olurKızlar ben hastaneden taburcu olmadan önce bebeğimi kontrol eden çocuk doktoru pazartesi kontrole gelin dedi. Ben o an sormayı unuttum. Acaba randevu almak mı gerekir yoksa direk gidelim mi?
Zamandan zamana değişir, sulu olması da, pütürlü olması da normal. Genelde sütün sonunu yani yağlı kısmını da emzirirseniz kaka da pütürlü olur, eğer sonunu vermeden sadece ilk sütü emzirip memeyi değiştirirseniz öteki memenin de ilk sütünü almış olur ve hep yağsız süt emmiş olur o yüzden de kakası sulu olur. Hepsi normal.Kızlar ben kakasını kontrol ediyorum. İlk zamanlar biberonla anne sütü ve emzirme yapıyorduk 2 gündür sadece emiyor. Ama sanki 2 gündür kaka renginde sıkıntı yok ama daha sulu ve daha az pütürlü gibi normal mi acaba ya ? Çarşamba doktora gideceğiz soracağım da merak ettim. Biberonla da versem mi daha çok yiyince mi pütürlü oluyor bilemedim.
Bu benimkinde de var geçen hafta doktora sordum her emzirmeden önce ya da en azından 3 saatte bir açın diyor. Geniz akıntısı oldu sanırım başlarda günde 1 kez açıyordum burnunu sadece o yüzden diye düşünüyorumHanımlar sizin bebelerin de burnunda poturtu var mı? Serum fizyolojik sıkıyorum ama hala bazen çok tıkanıyor doktora da hemşireye de söyledim aynı şeyi tekrar ediyorlar serum fizyolojik ama anormal gelmeye başladı
Veriyorum ben. Bazen acıktığı için değil de rahatlamak için emmek istiyor. Öyle zamanlarda da sakız çiğner gibi eziyor meme ucunu canım acıdığı için dayanamayıp veriyorumKızlar bebeklerinize emzik veriyor musunuz ben vericem galiba
Ben veriyorum canım emzik yani bir zarari var ki bilemem ama ben bir zararı olmadigina inanıyorumCevap alamadım soruya ama bizimki sürekli emmek istiyor uyurken bile ağlıyor ağzı boş kalınca yeni huy edindi eskiden de memede uyuyordu ama artık göğüslerim çok acıdığı için öyle 30-40dk tutamıyorum memede sağıp biberonla veriyorum
Çok üzülüyorum, beslenirken de zor oluyor :/ siz nasıl açıyorsunuz? Kastettiğiniz serum fizyolojik sıkmak mı acaba yoksa kullandığınız başka bir şey var mıBu benimkinde de var geçen hafta doktora sordum her emzirmeden önce ya da en azından 3 saatte bir açın diyor. Geniz akıntısı oldu sanırım başlarda günde 1 kez açıyordum burnunu sadece o yüzden diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?