- 29 Haziran 2022
- 3.764
- 2.131
- 83
- 32
Merhaba siz kal haftalık sünnet ettirdiniz ? Süreciniz nasıl geçti ?Kızlar burun tıkanıklığı ile ilgili yazılar gördüm bana doğum sonrası annem şapka takıp çıkarırsan sürekli burnu kapanır dedi bizde hiç takmadık şapka saçı da vardı şuan sünnet olduğu için kestik ama yine takmıyoruz. Eğer öyle bir şey yapıyorsanız aklınızda bulunsun.
Bu konuyla ilgili sonradan ne oldu acaba? Umarım her şey yolundadır. Bizim ilk topuk kanında bir değer hafif yüksekti. İkincide sorun varsa aranacaksın dediler çok şükğr arayan yok bugün 12.gün. Sizinki ne kadar sürede çıktıBugün doktor kontrolündeyken beni de ilçe sağlık müdürlüğünden aramışlar, açamadım. Topuk kanıyla mı alakalı diye inanılmaz panik yaptımsizleri bambaşka sebepler için aradılar mı ilçe sağlıktan doğumdan sonra? Kanı cumartesi vermiştik.
Bizde de klima ve hava temizleyici çalışıyor mecburen maalesef:/ buhar makinesi de mi açsam hiç deneyip verim aldınız mı?Ay burun tıkanıklığını duyunca tüylerim diken diken oluyor oğlumun alerjisinden dolayıklima vs kurutuyor olabilir mi? Serum fizyolojik damlatıp, otri bebe gibi bir aspiratörle burnunu temizlemeyi deneseniz?
Ben de aşırı korkuyorum, küçüklerden var iki damla damlatıyorum sadece onda bile nefesini zor ayarlıyor geriHastanede gösterdikleri gibi 2 ml enjektörle burnuna sıkıyorum sonra yüzü yere bakacak şekilde kaldırıp pat pat yapıyorum sırtına. Akıyor zaten ama sık yapmadığım için sanırım geniz akıntısına çevirdi.Günde üç dört defa yapınca daha iyi nefe alıyor ama ne bileyim korkuyorum sanırım yaparken
Ayy saç kestirmek sünnet diye saçını kestik onu kastettimMerhaba siz kal haftalık sünnet ettirdiniz ? Süreciniz nasıl geçti ?
Aa çok iyi anladım. Allah razı olsun çok güzel bilgiler veriyorsunuz. Normal hayatımızda arkadaş olmak isteyeceğim güzel insanlardansınızZamandan zamana değişir, sulu olması da, pütürlü olması da normal. Genelde sütün sonunu yani yağlı kısmını da emzirirseniz kaka da pütürlü olur, eğer sonunu vermeden sadece ilk sütü emzirip memeyi değiştirirseniz öteki memenin de ilk sütünü almış olur ve hep yağsız süt emmiş olur o yüzden de kakası sulu olur. Hepsi normal.
Çok doğru annelerin hakkı ödenmez, anne olunca daha iyi anladımAy inşallah yaa gerçekten annelik aşırı zormuş haklarını ödeyemeyiz. Umarım düzenimizi kurabiliriz yakın zamanda
Molfix bizde de hem sızdırma hem pişik yaptı. Baby turco ya geçtim, fena değil memnunum aslında ama bebem natural ı çok övmüşler birde onu deneyeceğim. Sipariş verdim ama daha gelmedi.Kızlar oğlumun poposu pişik oldu kıpkırmızı yanlara kadar molfix ıslak mendil ve bez kullanıyorum değiştirmeyi düşünüyorum siz neler kullanıyorsunuz
Çok geçmiş olsun. Kandida mantarı neymiş ? Göğüsteki acıdan dolayı gitmiştiniz değil mi ?Kızlar biz kandida mantarı olmuşuz o yüzden o kadar acı hissediyormuşum bugün acilden gittik sonunda bir hemşire fark etti kaç kere doktor hemşire gördü anlamadılarinşallah iyileşiriz ilaçlarla bir de bugün baya kanamam oldu acaba 24.günde adet görmek normal mi 30da filan gören oluyormuş
Doğalı 17 gün oldu, ilk kanı 2. Gün, 2. Kanı 7. Gün verdik. İlçe sağlık topuk kanı için aramadık dedi. Sonra tekrar aramadılar. Umarım arayan da olmaz ne sizi ne bizi, kimseyi.Bu konuyla ilgili sonradan ne oldu acaba? Umarım her şey yolundadır. Bizim ilk topuk kanında bir değer hafif yüksekti. İkincide sorun varsa aranacaksın dediler çok şükğr arayan yok bugün 12.gün. Sizinki ne kadar sürede çıktı
Aradılar. Emzirmek sizce önemli mi ? Önemi ne sizce gibi sorular sordular.Bu konuyla ilgili sonradan ne oldu acaba? Umarım her şey yolundadır. Bizim ilk topuk kanında bir değer hafif yüksekti. İkincide sorun varsa aranacaksın dediler çok şükğr arayan yok bugün 12.gün. Sizinki ne kadar sürede çıktı
Aspiratörle daha zor oluyor. Burnu da tam açılmadığı için daha çok geriliyorlar sanki. Aspiratör burnuna değdiği an çığlığı koparıyor. Enjektörle açtıktan sonra peçeteyle kurulayınca ağlamıyor daha sakin oluyor benimkiBen de aşırı korkuyorum, küçüklerden var iki damla damlatıyorum sadece onda bile nefesini zor ayarlıyor geri
Odanın nemi 40-60 arası olmalı. Sizde hava kuru mu? Hava temizleyici varken buhar makinasına gerek olur mu bilemedim.Bizde de klima ve hava temizleyici çalışıyor mecburen maalesef:/ buhar makinesi de mi açsam hiç deneyip verim aldınız mı?
Serum fizyolojik damlatıyoruö normalde hapşırıp sümükleri öne getirmesi gerekiyor ama yapmıyor :/ önde görürsem çekiyorum
Ben de aşırı korkuyorum, küçüklerden var iki damla damlatıyorum sadece onda bile nefesini zor ayarlıyor geri
Eşim ilgilenince sustugu için duayı sormadım ama birazdan sorup
Öğrenebilirsiniz cok makbule geçerEşim ilgilenince sustugu için duayı sormadım ama birazdan sorup yazabilirim
Benzer durumdayız galiba 26 günlük bizimki de, ben de önceki sayfada yazmıştım, insallah atak haftasidir kolik değildir diye dua ediyoruz:)Artık kendimi inek gibi hissediyorum aksamlari beni görünce tek dusundugu şey meme ve sonsuza kadar emiyor uyuyakalmazsa, vermeyince uzun ağlama krizleri basliyor, tuvalete zor gidiyorum.
32.gündeyiz bizde de 10 gün önce başladı, dünden beri biraz daha sakin gibi. İnşallah atak haftası diyedir uzun süreli bir şeyse çok zor böyleKızlar kızlar 4. Hafta atağı yaşayan var mı bebeğinde, bizim bgn 24. Günümüz bu günlerde başlayabiliyormuş 4. Hafta atağı, dalıp uyumuyor dün geceden beri, kucağıma almayayim çok ağlıyor, sürekli memede durmak istiyor her 3 saatte bezinde kaka olan kızım dün gece 11 de yaptı en son kakasını kabız değil normal yaptı ama ondan sonra yapmadı hiç doktoruna sordum normal dedi değişiyor artık büyüyor eskisi kadar sık yapmaz bazen günde bir kere de olabilir bazen hiç de yapmayabilir dediatak haftası zormuş kızlar yaaa bide bgn eşimle bizim bebeğimiz uslu çok ağlamıyor falan diyorduk birbirimize sonra bi başladı ağlamaya kucağıma almadan susmuyor emmeden susmuyor benim kafaya huni takmaya az kaldı sizde durumlar nasıl
Belki de beni de böyle bir sebepten aradılar. Cevap verememiştim aradıklarında, numaranın ilçe sağlık olduğunu anlayınca epey telaşlanmıştımAradılar. Emzirmek sizce önemli mi ? Önemi ne sizce gibi sorular sordular.
Kötü bir şey yoktur içinizi ferah tutun çok kez ararlardır yoksa.Belki de beni de böyle bir sebepten aradılar. Cevap verememiştim aradıklarında, numaranın ilçe sağlık olduğunu anlayınca epey telaşlanmıştım
Ben veriyorum emzik. Doğduktan sonra ilk iki gece memeyi ağzından bırakmadı. Hiç uyuyamadım, dinlemedim. 48 saat memedeydi resmen. Meme ucum yara oldu. Üçüncü günün sabahı ağlayarak eşimi emzik almaya gönderdim. Sürekli vermiyorum. Doyduğundan eminsem 2-3 tur emzirmeme rağmen aranıyorsa uyumakta zorlanıyorsa kendimi dinlendirmek için veriyorum. Bu da günde 2-3 defa ancak oluyor. İlk kızımda aynı böyleydi ama ben fazla mükemmeliyetçiydim. İlk bir ay emzik önerilmiyor diye vermemiştim. Perişan olmuştum. Açıkçası özellikle ilk günler beni çok rahatlattı. Dinlenebildim ve sütüm de arttı stresim azaldı.Cevap alamadım soruya ama bizimki sürekli emmek istiyor uyurken bile ağlıyor ağzı boş kalınca yeni huy edindi eskiden de memede uyuyordu ama artık göğüslerim çok acıdığı için öyle 30-40dk tutamıyorum memede sağıp biberonla veriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?