- 29 Haziran 2022
- 3.765
- 2.132
- 83
- 32
Ne biliyim etrafımdakiler artık yalnız kalın birbirinize alışın sen eşin ve bebek artık kalmalısınız vs diyorlar da . Acaba dedim hata mı ediyorum . Ama 2 aylık olana kadar destek almaya devam edeceğim. Tek kalıp perişan olmaktansa bir süre düzensiz yaşarımBir an önce yalnız kalmanıza neden gerek olsun ki eğer anneniz şikayetçi değilse. Hiç bir zaman ilk 2-3 ay kadar zor olmayacak. İlk çocukta insan baya bi afallıyor ama ikincide en azından psikolojik olarak hazır oluyorsunuz çünkğ başınıza gelecekleri az çok biliyorsunuz. Destek alabiliyorsanız alın.
Benim önceki nisan doğumlu. Ya şöyle yenidoğan bizden bir kat fazla giyinmeliymiş ya bende kısa kolluyla duruyorum öyle olumca kısa kollu zıbın üstüne hastane çıkışı takımları giydiriyorum (uzun kollu üst, patikli alt pantolon). Şapkayı hapşırıyor diye annem zorla giydirdi hep anlatamadım bunun refleks gibi bir şey olduğunu. Doğduğu andan beri hapşırıyor diyorum hala nasıl üşüttük biz bu çocuğu diyordu üstünğ değiştirirken hadi hadi yapıyorduBiz sadece banyodan sonra şapka takıyoruz yarım saat kadar duruyor. İlk günler kısa kollu zıbın üstüne uzun kollu zıbın altına da patikli pantolon giydiriyordum. Sizin de mi önceki bebeğiniz kış bebeğiydi? Benim hep kış bebeğim oldu, onlardan alışkanlık galiba, illa kollar bacaklar örtünmeli gibi geliyor insana, çıplaklığı yakıştıramıyorum. Ama dün gündüz o kadar çok ağladı ki, ay acaba bunaldı mı çocuk dedim pantolonu uzun kollu zıbınını çıkarttım. Aaaa çocuk sen sus pus ol, bir keyiflendi, bir huzurlu oldu çocukcağız. Zavallım uzun kollu uzun paçalı darlamışım çocuğu haberim yok. Şu an sadece kısa kollu alttan çıtçıtlı zıbını var üstünde, bacaklar çıplak yani. Ay ama yine de gaz filan olur dedim çorap geçirdim ayaklarına içim rahat etmedi. Bir baktım şimdi kendisi kıpırdaya kıpırdaya çoraplarını da çıkartmışen iyisi bari müslin bir örtü örteyim diyorum. Çıplaklık içime sinmiyor hiç
Evde bebedor ve mamajoo da var. Mamajoo da aynı şekilde damlıyor ama bebedor damlamıyor musluk açılmış gibi akıyor resmenBence hatalı ürün bizdekilero kadar insanın beğendiği ürün bu olamaz yani kim beğenirki bunu. Yavaş akışlı ve akıtmayan biberon olarak bilinmiyor mu bu hey Allahım çocuğun ağzı süt doluyor
Etrafı boşverin, içgüdülerinizi dinleyin. Annem gitmek zorunda olmasa göndermezdim açıkçası. 2 aylıktan sonra kesinlikle daha kolay olur hatta inşallah belki daha erken alışırsınız.Ne biliyim etrafımdakiler artık yalnız kalın birbirinize alışın sen eşin ve bebek artık kalmalısınız vs diyorlar da . Acaba dedim hata mı ediyorum . Ama 2 aylık olana kadar destek almaya devam edeceğim. Tek kalıp perişan olmaktansa bir süre düzensiz yaşarımeşim evden vs çalışıyor olsaydı çok korkmazdım da akşam 7 de ancak geliyor eve ve bulundupum şehirde hiçbir akrabam yok . Şuan içib görüştüğüm bir komşum bile yok. Bebekle akşama kdar baş başa kalmamız gerekecek. Ama 2 aylıktan sonra daha kolay olur diye umuyorum
Hata falan yok. Bu insanlar neden böyle her şeye burnunu sokmak zorunda hissediyorlar kendilerini, gerçekten anlayamıyorum. Ne var yani kalmayın n'olacak. Hazır hissedince istediğiniz kadar yalnız kalırsınız. Bu kişiden kişiye değişen bir durum. Hem belki anne kalmak istiyor git mi demeniz lazım mutlakaNe biliyim etrafımdakiler artık yalnız kalın birbirinize alışın sen eşin ve bebek artık kalmalısınız vs diyorlar da . Acaba dedim hata mı ediyorum . Ama 2 aylık olana kadar destek almaya devam edeceğim. Tek kalıp perişan olmaktansa bir süre düzensiz yaşarımeşim evden vs çalışıyor olsaydı çok korkmazdım da akşam 7 de ancak geliyor eve ve bulundupum şehirde hiçbir akrabam yok . Şuan içib görüştüğüm bir komşum bile yok. Bebekle akşama kdar baş başa kalmamız gerekecek. Ama 2 aylıktan sonra daha kolay olur diye umuyorum
Hatta eşinle aranızdaki bağ sarsılır vs diyenler bile olduHata falan yok. Bu insanlar neden böyle her şeye burnunu sokmak zorunda hissediyorlar kendilerini, gerçekten anlayamıyorum. Ne var yani kalmayın n'olacak. Hazır hissedince istediğiniz kadar yalnız kalırsınız. Bu kişiden kişiye değişen bir durum. Hem belki anne kalmak istiyor git mi demeniz lazım mutlaka
Dayanamıyorum böyle gereksiz yorumlara
Sarsılmaz sarsılmaz. Asıl mutsuz ve gergin olursak zarar görür o bağ. Hem belki sarsılsın istiyorum sana ne yaniHatta eşinle aranızdaki bağ sarsılır vs diyenler bile oldu
Evet demek ki böyle giydirmek lazım. Anneler zaten hep pimpirikli.Benim önceki nisan doğumlu. Ya şöyle yenidoğan bizden bir kat fazla giyinmeliymiş ya bende kısa kolluyla duruyorum öyle olumca kısa kollu zıbın üstüne hastane çıkışı takımları giydiriyorum (uzun kollu üst, patikli alt pantolon). Şapkayı hapşırıyor diye annem zorla giydirdi hep anlatamadım bunun refleks gibi bir şey olduğunu. Doğduğu andan beri hapşırıyor diyorum hala nasıl üşüttük biz bu çocuğu diyordu üstünğ değiştirirken hadi hadi yapıyordusanırım bende bunların etkisinde kaldım. Aslında kırkı çıkınca soyarım diye düşünmüştüm ama çok sıcak pişirdim galiba çocuğumu. Zıbınla bırakayım bende bari gündüzleri
Hastanedeki bebek hemşireleri, bebek baştan üşür şapka takın demişti ben de banyodan sonra takıyorum mutlaka. Onun dışında çorap giysin demişlerdiBenim önceki nisan doğumlu. Ya şöyle yenidoğan bizden bir kat fazla giyinmeliymiş ya bende kısa kolluyla duruyorum öyle olumca kısa kollu zıbın üstüne hastane çıkışı takımları giydiriyorum (uzun kollu üst, patikli alt pantolon). Şapkayı hapşırıyor diye annem zorla giydirdi hep anlatamadım bunun refleks gibi bir şey olduğunu. Doğduğu andan beri hapşırıyor diyorum hala nasıl üşüttük biz bu çocuğu diyordu üstünğ değiştirirken hadi hadi yapıyordusanırım bende bunların etkisinde kaldım. Aslında kırkı çıkınca soyarım diye düşünmüştüm ama çok sıcak pişirdim galiba çocuğumu. Zıbınla bırakayım bende bari gündüzleri
Evet gerçekten dillerini çözünce herşey daha rahat oluyor, tek korkum nazar. Ha bide gece uykularım çok ağır uyumaya korkuyorum ama zaten geç uyuyup erken uyanıyorum sonra gün içinde annem ve ya eşim uyanıkken biraz uyuyorum iyi oluyor. Rabbim kimseyi zorda bırakmasın, biz yeni doğan annelerini deİlgi istiyor demekki saglıkla huzurla büyüsünbende 38+4 bakalım ne zaman gelecek
Benim oğluma da verdi sağlık ocağı ilk gün verdim ishal karın ağrısı yaptı doktora gidince sordukları şimdi değil en az 15 günlük olunca başlayıp 1 yaşına kadar kullan dedi monovit D3 vitamini bizimkiKızlar konusu geçti mi bilmiyorum tüm yazılanları okuyamıyorum malum sebeptenD vitamini kontrolünde olduğumuz doktor henüz bize vermedi d vitamini kızım bugün 9 günlük sağlık ocağı kullan dedi ama çocuk doktoru başka demeden başlamak istemiyorum sizler d vitamini ne başladınız mı ya da ne zaman baslayacaksinjz ?hangi damlayı kullaniyosunuz yada kullanmayi dusubuyosunuz
Anladım.tesekkur ederim.Karin ağrısı yapiyomus onu duydum bende o yüzden başlayamadim.Benim oğluma da verdi sağlık ocağı ilk gün verdim ishal karın ağrısı yaptı doktora gidince sordukları şimdi değil en az 15 günlük olunca başlayıp 1 yaşına kadar kullan dedi monovit D3 vitamini bizimki
Ben aldım canım daha yeni geldi.Kızlar lansinoh biberon kullanan var mı? Biberonu ters çevirdiğiniz zaman kendiliğinden damla damla süt akıyor mu?
Ben yavaş akışlı olarak aldım biberonu ama satıcı mı hatalı gönderdi anlamadım. Bebek içerken ağzının kenarları bile süt doluyor. Bende bi çevirip kontrol edeyim dedim çevirince şıp şıp süt akıyor. Aventte öyle bir durum yoktu. Satıcı hatalı ürün göndermiş olabilir mi?
Bu aralar aldığım her şey neden yanlış geliyor
10 gün kadar önce doktor verdi devit3 ama bizimki çok mızmızlandı tadını sevmemiş olabilir diye sağlık ocağından monovit 3 verdiler onunla devam ediyoruzKızlar konusu geçti mi bilmiyorum tüm yazılanları okuyamıyorum malum sebeptenD vitamini kontrolünde olduğumuz doktor henüz bize vermedi d vitamini kızım bugün 9 günlük sağlık ocağı kullan dedi ama çocuk doktoru başka demeden başlamak istemiyorum sizler d vitamini ne başladınız mı ya da ne zaman baslayacaksinjz ?hangi damlayı kullaniyosunuz yada kullanmayi dusubuyosunuz
10 gün kadar önce doktor verdi devit3 ama bizimki çok mızmızlandı tadını sevmemiş olabilir diye sağlık ocağından monovit 3 verdiler onunla devam ediyoruz
Doktorumuz monovit kullanma onda koruyucu katkı maddesi var dedi. Ocean marka verdi bize. Araştırmak isterseniz bilginiz olsunKızlar konusu geçti mi bilmiyorum tüm yazılanları okuyamıyorum malum sebeptenD vitamini kontrolünde olduğumuz doktor henüz bize vermedi d vitamini kızım bugün 9 günlük sağlık ocağı kullan dedi ama çocuk doktoru başka demeden başlamak istemiyorum sizler d vitamini ne başladınız mı ya da ne zaman baslayacaksinjz ?hangi damlayı kullaniyosunuz yada kullanmayi dusubuyosunuz
Bize doğum yaptığım hastanede verdiler hemen başla dediler kullanıyoruzKızlar konusu geçti mi bilmiyorum tüm yazılanları okuyamıyorum malum sebeptenD vitamini kontrolünde olduğumuz doktor henüz bize vermedi d vitamini kızım bugün 9 günlük sağlık ocağı kullan dedi ama çocuk doktoru başka demeden başlamak istemiyorum sizler d vitamini ne başladınız mı ya da ne zaman baslayacaksinjz ?hangi damlayı kullaniyosunuz yada kullanmayi dusubuyosunuz
Uyku sersemi ve bebeği emzirme çabası içinde biraz tuhaf yazmışımAnladım.tesekkur ederim.Karin ağrısı yapiyomus onu duydum bende o yüzden başlayamadim.
Canım sağlık ocağındaki ebe de, doğum yaptığım hastanedeki doktor da 15. Günden sonra D vitamini başlıyoruz dediAnladım.tesekkur ederim.Karin ağrısı yapiyomus onu duydum bende o yüzden başlayamadim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?