2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Nasıl farkedildi peki?

Çok geçmiş olsun. Kandida mantarı neymiş ? Göğüsteki acıdan dolayı gitmiştiniz değil mi ?
Evet göğüsteki acıdan dolayı gittim mantar enfeksiyonuymuş
‘Kandida, bağışıklığın zayıfladığı, hijyenin aksadığı ve nemli ortamın oluştuğu durumlarda çoğalır ve enfeksiyona yol açar.‘ ChatGPT

Hanımlar benim bebeğim bu gün 6 günlük oldu. İlk kakasını geç yapmıştı (doğduktan 3 gün sonra). Ve ilk kakadan sonra hala hiç kaka yapmadı. Yani perşembe ilk kakasını yaptı iki gündür kaka yapmadı. Bu normal mi? Emmesi de çok şükür iyi.

Kakasını yaptığında nasıl bir kıvamda yapıyor onu kontrol edin mutlaka. İlk kakası muhtemelen siyah bir kakaydı, ki bu çok normal. Şimdi sonraki kakasını gözlemleyin bakalım hangi renk ve kıvamda olacak? Eğer kıvamı sulu, koyu yeşil veya sarı bir kaka olursa normaldir, ama eğer zor yaptığı sert bir kaka olur ise kabız anlamına gelir, doktorunuza söylersiniz, ona göre bir müdahalede bulunur. Yenidoğanlarda 1 haftaya kadar kaka yapmaması normal kabul ediliyor.

Tamam çok teşekkür ederim

Ben teşekkür ederim bu güzel mesajınız için, arkadaşız aslında burada hepimiz zaten. Allah sizden de razı olsun

Bazı anneler bu ön süt/son süt meselesine çok kafayı takıyorlar, ben o kadar abartılan bir mevzu olduğunu düşünmüyorum. Yani evet eğer ciddi bir az kilo alma sorunu varsa, üstüne düşülür, daha dikkat edilir, en son hangi meme emzirildiyse sonraki emmede ilk o memeyle başlanır filan böyle detaylar var… Ama bebek normal bir seyirde kilo alıyorsa, bu detaylarla uğraşıp iyice strese girmenize hiiiç gerek yok bence diye düşünüyorum. Siz bebeğiniz istedikçe emzirin yeterli.

Benim doğduğu günden beri klimalı odadayız. Gece gündüz açık 25 te açıyoruz. Ben direkt vurmayan tarafta oturuyorum alt üst takım giydiriyorum şapka eldiven yok ince müslin örtü örtüyorum bacaklarına da başka bir ince müslin örtüyorum geniş olarak. Öyle bile bazen geceleri terliyor

Kızlar kısa kollu zıbın üstüne müslin ile kundak yaptım yatırdım. Çok terlemiş yavrum ama çözersem de uyanıyor, çok zor uyuttum kundakla uyudu. Siz nasıl yatırıyorsunuz gece? Şapka giydirmeyi de bıraktım 2-3 gündür çok sıcak zaten. Üşür üşür diye diye annemin zoruyla kat kat giyinmekten piştik zaten o gidince soydum biraz çocuğu

Misafirleriniz gelmeye başladı mı? Benim başladı yavaş yavaş. Daha 3 haftalığız ama. Ay hazırlık da yapamıyorum hiç. Bugün gelenlerden biri yakın arkadaşımdı sağolsun bana bşr şey yaptırmadı kendşsş yapmış getirmiş herşeyi. Ben daha mutfağa girip adam akılkı yemek yapamıyorum. Hep kısa basit şeyler. Yumurta tost makarna gibi. Hiç o kadar uzun uyumuyor.3-4 gündür akşamları çok zor uyutuyorum.

Sıcak bebekleri daha fazla hasta eder demişti doktorumuz. Duş yaptıktan sonra sadece şapka takıyoruz onun dışında doğduğundan beri ne şapka ne eldiven hiçvir şey giydirmiyorum. Genelde zıbınla kalıyor, klima açılırsa altına pijamasını çekiyorum ya da müslüm örtü örtüyorum üzerine. Benim bebeğim sıcsğamhiç gelemiyorum.
Misafir neredeyse ilk günden beri geliyor . Ama genelde yakın olanlar. Genelde kendileri bir şryler getiriyorlar . Annemde yanımda. Hen henüz ev misafir sorumluluğu almadım. Annemle memlekete döncez 3 hfta kalıp döneceğim. Bebek 2 aylık olunxa artık baş başa kalacağız. Çok mu abartıyorum bir an önce yalnız mı kalsak diye de düşünüyorum aslında ama uykusuzluj beni çok zorluyor. Annem varken en azından sen bak ben uyuyacağım diyebiliyorum

Arkadaşım da yeni doğum yaptı bugun konusu gecti 5-6 gün yenidoganlarda normal kabul ediliyormuş kaka yapmaması doktor öyle söylemiş ancak düzene giriyor vs

Kızlar lansinoh biberon kullanan var mı? Biberonu ters çevirdiğiniz zaman kendiliğinden damla damla süt akıyor mu?
Ben yavaş akışlı olarak aldım biberonu ama satıcı mı hatalı gönderdi anlamadım. Bebek içerken ağzının kenarları bile süt doluyor. Bende bi çevirip kontrol edeyim dedim çevirince şıp şıp süt akıyor. Aventte öyle bir durum yoktu. Satıcı hatalı ürün göndermiş olabilir mi?
Bu aralar aldığım her şey neden yanlış geliyor

Ben veriyorum çok rahatlıkmış ilk başta almıyordu sürekli memedeydi şimdi memeden sonra emziği veriyorum uyuyor

Ay kızlar burayaı unutmuşum nasılsınız bn yorgunum çok şğkğr iyileştim dikişlerim döküldü ama bebeğimin gazı var ağlıuor bazen ve galiba kucağa alıştı hep kucakta olmak istiyor
Kucakta olmak istemeyen bebiş var mı? henüz çook küçükler, zamanla düzelecektir. Benimki yaka iğnesi gibi memede uyuyup kalmak istiyor yatağa koyduğum an uyanıyor. Bebek hemşiresi bunun çok doğal olduğunu, dış dünyanın onlar için henüz çok büyük ve korkutucu olduğunu söylemişti. Kollarınız sarınca güvende hissediyorlar

Gaz için doktorunuzdan damla isteyebilirsiniz ben öyle yaptım şu anlık idare ediyor

Benim süt sağma makinesinin yanında gelmişti. Evet, ağzından aktı hep bana akışı çok hızlı geldi kullanmadım

Molfix bizde de hem sızdırma hem pişik yaptı. Baby turco ya geçtim, fena değil memnunum aslında ama bebem natural ı çok övmüşler birde onu deneyeceğim. Sipariş verdim ama daha gelmedi.
Bende sleepy sızdırma yapınca molfixi deneme amaçlı aldım ama pişik yaptı bir daha asla kullanmam. Bende primaya geçtim bir de onu deneyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…