E esraaa07 Naçizane tavsiyem sağlık ocağının ücretsiz verdiği hiçbir şeyi kullanmayın. Ocean marka en yaygın kullanılanı, ona veya başka birine bakabilirsinizBenim oğluma da verdi sağlık ocağı ilk gün verdim ishal karın ağrısı yaptı doktora gidince sordukları şimdi değil en az 15 günlük olunca başlayıp 1 yaşına kadar kullan dedi monovit D3 vitamini bizimki
Ben vericem sadece ilk günlerin geçmesini bekliyorum. Özellikle uykuya geçişte yardımcı olması müthişKızlar bebeklerinize emzik veriyor musunuz ben vericem galiba
Bence bizlerin aldığı lansinohlarda sıkıntı var. Normalde lansinoh biberonlar hem yavaş akışlı hem akıtma yatmaz. Zaten bu yüzden tercih ediliyor. Ben şikayetimi bildirdim satıcıya bakalım ne diyecek . Bu şekilde 1 aydan sonrada kullanamazsınız bence . Zaten meme reddi olmasın diye yavaş akışlı olması gerekiyor ve bebek çekmeden damla akıtmaması gerekiyor. Zaten marka da bunu vaad ediyor . Belli ki sahte ürünleri çoğalmışBen aldım canım daha yeni geldi.
Avent kullenıyorum ben de ama çok yavaş diye lansinoh alayım dedim. O da bu sefer çok hızlı çıktıkutusunun üzerinde s yazıyor ama sanırım 1 ay sonrası kullanılabilir. Kızım defalarca tıkandı bu biberonla. Yoksa lansinohun ucu daha güzel bence. Aynen dediğin gibi döndürünce damla damla akıtıyor
2. Ay aşısında biraz ağrısı olmuştu, yarım ölçek calpol vermiştim. Menenjit aşılarından bahsediyorsanız özellikle bexsero ağır geçiyor. Her doktorun farklı aşı takvimi var. Özel durumlar yoksa menenjit aşısını 1 yaş sonrasına bırakmak daha iyi oluyor. Bizim doktor bu kafadaydı, yazın sosyalleşecrğiz diye 8-9 ay gibi başladık biraz daha erken olarak. Rota virüs aşısı da ağızdan yapılıyor, alerji ile ilişkisi harici pek sorun yaratan bir aşı değil.Kızlar 1 ay sonra 2. Ay aşılarını vuracağız. Hem devletin yaptıpı hem özel aşılar . Önceki çocuklarına yaptıran var ise ateşleri çıkıyor mu?o gün nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? Özel hastanedeki doktorumuz 4 özel aşı yaptıracağını söyledi . Ağır gelir mi bebeğe . Ateş olayından biraz korkuyorum
İlk çocukta yapayalnız uaşadıklarımı ben de hala unutamıyorum. Annem 50 gün kaldı gitti ama oğlum alerjikti, hiç uyumazdı, eşim bir taraftan ruh gibiydi. Saatlercr ağlardı, odasından çıkmazdı çalışıyorum diyeEtrafı boşverin, içgüdülerinizi dinleyin. Annem gitmek zorunda olmasa göndermezdim açıkçası. 2 aylıktan sonra kesinlikle daha kolay olur hatta inşallah belki daha erken alışırsınız.
Benim ilk çocukta rahatlamam 2,5 aydan sonra oldu. Ama o 2,5 ay sıfır destek kabusu yaşadım. 37 yıllık hayatımın en zor zamanlarıydı ve travmam oldu resmen ( tek etken bebiş değildi herşey üst üste gelmişti) 9 yıl cesaret edemedim o yüzden
Ocean 400 lük 1 fıs. İlk haftadan başladık damlaya.Kızlar konusu geçti mi bilmiyorum tüm yazılanları okuyamıyorum malum sebeptenD vitamini kontrolünde olduğumuz doktor henüz bize vermedi d vitamini kızım bugün 9 günlük sağlık ocağı kullan dedi ama çocuk doktoru başka demeden başlamak istemiyorum sizler d vitamini ne başladınız mı ya da ne zaman baslayacaksinjz ?hangi damlayı kullaniyosunuz yada kullanmayi dusubuyosunuz
Eş desteği de çok önemli. Eş desteği iyi olsa kimseye ihtiyacımız olmaz aslında. İnstagramda yabancı kocaları görüyorum adamlar neler neler yapıyor. İlkinde bırak desteği köstek oluyordu tepemde. Koliği vardı katıla katıla ağlıyordu saati gelince. Eşim bilmiyordu kolik falan sen ne biçim annesin neye dikkat etmiyorsun da ağlıyor, aç mı kalıyor bu çocuk. Az kavga etmedik, o zamanlar yatıp kalkıp şu bebek bi düzelsin boşanacağım diye düşünüyordumİlk çocukta yapayalnız uaşadıklarımı ben de hala unutamıyorum. Annem 50 gün kaldı gitti ama oğlum alerjikti, hiç uyumazdı, eşim bir taraftan ruh gibiydi. Saatlercr ağlardı, odasından çıkmazdı çalışıyorum diyeşimdi bu döngü tekrarlanacak gibi. Yine başladı ben çok çalışıyorımlara, gel rolleri değişelimlere… annem de bu sefer daha erken gitmek istiyor. Küçüğümün bir zararı yok, gece uyanıp emmelerine falan hazırlıklıyım da, büyükle ikisini aynı anda idare etmek çok zor-hatta imkansız.
Valla öyle. Düzgün eş desteği olsa kimseye ihtiyaç yok. Şimdi yatılı bakıcı mı bulsam, onu mu bulsam derdindeyim. Sorsan işte yardımcı var şu var bu var diyr laf sıralar, sanki ben masajdayım tüm gün.Eş desteği de çok önemli. Eş desteği iyi olsa kimseye ihtiyacımız olmaz aslında. İnstagramda yabancı kocaları görüyorum adamlar neler neler yapıyor. İlkinde bırak desteği köstek oluyordu tepemde. Koliği vardı katıla katıla ağlıyordu saati gelince. Eşim bilmiyordu kolik falan sen ne biçim annesin neye dikkat etmiyorsun da ağlıyor, aç mı kalıyor bu çocuk. Az kavga etmedik, o zamanlar yatıp kalkıp şu bebek bi düzelsin boşanacağım diye düşünüyordumkolik bu çocuk ağlayacak susacak dedim, koliğin ne old bilmeyen cahil eşim bşrde başıma kolik çıkarma diye kızdı. Sonra lütfedip araştırmış öğrenmiş hee kolik bu çocuk oldu. Malesef ben eşimin cahilliğini stresini çekmek zorunda kaldım birde ilk çocukta. İkinci de daha hamilelikten farklıydı eşim çok şükür ki. İkinci çocuğu çok istedi, ben her seferinde bana yaptıklarını başına kaktığım ve yapmıyorum dediğim için sanırım
Ders almış gibi şimdi, bunda da ilk hafta ilk doktor kontrolünde dr kilo vermiş bu sarılığı var cart curt diye korkuttu. Eşimin yine yüzü düştü hemen. Çıkışta güzel güzel anlattım bak ilk hafta normal, ödem gidiyor, zamanla alır, doktora bakma sen diye. Nitekim öyle de oldu çok şükür ki. Eskiden olsa yine kavga sebebiydi.
Şu an aşırı açım kahvaltı hazırlar mısın diyorum yorgunum diyor yatıyor içerde. Dün gece uzun yoldan geldi. Arkadaş bende yorgunum. Sabahtan beri uyutmaya çalışıyorum uyumuyor uyumuyor yani. Bari gel sen uyut ben hazırlayayım o da yok. Gece deliksiz uyudun dinlendin işte.
Ocean sprey miDoktorumuz monovit kullanma onda koruyucu katkı maddesi var dedi. Ocean marka verdi bize. Araştırmak isterseniz bilginiz olsun
Devletin sağlık ocağına bile güvenemiyoruz. Nasıl bir memleket oldu burası
Valla ben de vermeyi düşünüyorum kararsızım. Nasıl işe yarıyor mu?Ben vericem sadece ilk günlerin geçmesini bekliyorum. Özellikle uykuya geçişte yardımcı olması müthiş
böyle düşünmenize üzülüyorum illa ki bir yol bulunuyor kolay değil ama imkansız da değil siz güzel düşününki güzel olsunİlk çocukta yapayalnız uaşadıklarımı ben de hala unutamıyorum. Annem 50 gün kaldı gitti ama oğlum alerjikti, hiç uyumazdı, eşim bir taraftan ruh gibiydi. Saatlercr ağlardı, odasından çıkmazdı çalışıyorum diyeşimdi bu döngü tekrarlanacak gibi. Yine başladı ben çok çalışıyorımlara, gel rolleri değişelimlere… annem de bu sefer daha erken gitmek istiyor. Küçüğümün bir zararı yok, gece uyanıp emmelerine falan hazırlıklıyım da, büyükle ikisini aynı anda idare etmek çok zor-hatta imkansız.
Bizde anneanne babaanne uzakta, annem 3-4 güne gidecek. Büyük oğlum cidden durmuyor, ikisi bir ağlayıp eşim de saçma sapan şeyler söyleyince benim denge şaşıyorC Corpuss J joynss benim eşimde sıfır destek öyle yardımı yani beş dk tutuyorsa iyidir beklentiyi sıfırladım ben açıkçası ilk doğumdan tecrübeliyimyani temizliğe abla var anane babane var, koca büyükle arada park dondurma gider bür
böyle düşünmenize üzülüyorum illa ki bir yol bulunuyor kolay değil ama imkansız da değil siz güzel düşününki güzel olsundün ikisi aynı anda ağlayarak koyamet koptu sadece 30 dk yol gittim şimdi buna takılıp hayatı kendime niye zindan ediyim ki , tekken de zordu zaten vardı bu ağlama… çelik gibi sinir diliyorum bizlere koca derseniz eger ben beklentiyi sıfırladığımdan beri bebek cocuk bakımıyla ilgili mutluyum zaten , o pastanın güzel kısmını yiyor
Yani kocaya kızıp içten içe oyun ablasına yansıtıyo olabilirsiniz belki bilemiyorum benim de öyle şeyler yaşamışlığım varBizde anneanne babaanne uzakta, annem 3-4 güne gidecek. Büyük oğlum cidden durmuyor, ikisi bir ağlayıp eşim de saçma sapan şeyler söyleyince benim denge şaşıyorgerçekten çelik gibi sinir gerekiyor. Ben eşimi koltukta saçma sapan videolara bakarak uzandığını görünce sinir oluyorum çok bugünler de elbet geçecek de nasıl geçecek merak ediyorum bu ara oyun ablamıza bile hafif sinir olmuş durumdayım. Çocuk tüm sene okuldaydı, parasını tam alıp ancak 2-3 saat çocık baktı. Şimdi 2 haftadır evde zorlandılar diye suratı asık dolaşıyor. Yeni doğum yaptınız desteğe ihtiyacınız var mı demez. Dese hakkını fazlasıyla da alır. Bişey söylüyorum hı mı diyip kafasını çeviriyor. Lohusalıktan mı acaba bu modum bilmiyorum.
İkisine de ayrı kızıyor gibiyimYani kocaya kızıp içten içe oyun ablasına yansıtıyo olabilirsiniz belki bilemiyorum benim de öyle şeyler yaşamışlığım varçok sorun görüyorsanız konuşabilirsiniz belki bilemedim. yani benimki de öyle gayet keyfine düşkün şekilde sporuna kuaförüne işine arkadaşlarına gidio. Kızını haftada 2 parka dondurmaya götürüo haftasonu da pazar işte bizle ama bakım destek manasında değil yani kahvaltı edioruz kahve içiyoruz büyük kızımda yanımızda. Ben hiç oturmuyorum bi küçüğe bi eve bi büyüğe ama biliodum böyle olcağını dediğim gibi beklenti sıfırlayınca rahatladım geçicek bu süreçte biliyorum. Bir de nacizane tavsiyem hiç durmayan kötü tabirle yaramaz- çok hareketli okuldan sürekli çağrılan (3yasında)bir çocuğun annesi olarak kendi çocuğunuzu etiketlemeyin siz böyle yaparsanız herkes öyle bakar davranır
Benimde öyle ya çok yorucu geçiyor oturup ağlıyorum hatta yani o uyumuyor ben uyumuyorum harap olduk.Ya kızlar günün büyük çoğunluğu bebişi uyutmaya çalışmakla geçiyor. Uyudu mu max 2 saat zaten acıkınca uyanıyor ve tekrar başa sarıyoruz. Hiç bir şey yapamıyorum. Hayır uyuyamadım diye bu kadar ağlanır mı yıkıyor ortalığı. Siz nasıl uyutuyorsunuz meme de de uyuyup kalması çok nadir, emzikde çok fayda etmedi. Kundağa sardım ayağımda sallıyorum şu an yeterki sussun diye.
Bizimki de emerek uyuyor. Başka türlü çok zor. Akşam krixe girdi belki 3 saat emdi. En sonunda kucağımda eee ee pış pış sesleriyle yürürken uyuttum. Yatırınca uyandı yine memede uyuduYa kızlar günün büyük çoğunluğu bebişi uyutmaya çalışmakla geçiyor. Uyudu mu max 2 saat zaten acıkınca uyanıyor ve tekrar başa sarıyoruz. Hiç bir şey yapamıyorum. Hayır uyuyamadım diye bu kadar ağlanır mı yıkıyor ortalığı. Siz nasıl uyutuyorsunuz meme de de uyuyup kalması çok nadir, emzikde çok fayda etmedi. Kundağa sardım ayağımda sallıyorum şu an yeterki sussun diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?