2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Anne sütü aldığı için gerek yok demişti bana hemşire su zaten içeriği demişti ama siz bilirsiniz nasıl içiniz rahat etcekse

Lansinoh giyilebilir di mi? akıtma yapıyor diyenler var . Bir de meme ucunun yerleştiği kısımda sorun yaşadınız mı ek olarwk uç almak gerekir mi
Evet giyilebilir. Akıtma yapmadı hiç. Meme ucu içinse paket içinden ekstra büyük uç çıkıyor. Benim de tek meme ucun diğerine göre büyük ama ihtiyaç duymadım büyük uca

Bir de benim kızım gibi bebeği banyodan nefret eden var mı? Önerisi olan olursa çok sevinirim. Katılıyor adeta elimiz ayağımıza dolanıyor. Halbuki suya doğum yaptım, bu ne yaman çelişki gerçekten..
Suyun sıcaklığı nasıl? Çok ılık olsun, sıcak olursa bebekler çok ağlar. Hele ki bu sıcak havalarda sıcak su hiç olmaz. Ve nasıl yıkıyorsunuz? Sırtını suya değdirerek mi? Fileyle yıkanmayı bebekler zaten çok sevmiyor, filesiz yıkamayı deneyin. Ve bazen bebekler suyu görmeyi istiyor. Ben bebeği koluma ters yatırıyorum, yani boynunun altından kolumla tutuyorum, ayakları suda olmuş oluyor, yüzü bana değil de sırtı bana dönük oluyor, ben sırtına su döküyorum. O şekilde hoşuna gidiyor, hem kendini daha güvende hissediyor bence, hem de ayaklarıyla suya tekme gibi atıyor hafif hafif hoşuna gidiyor. Sonra suya alışınca döndürüp göbek kısmını yıkıyorum. En son yine çevirip sırtını yıkayıp, ayağa kalkıyorum. Boynunun altından tutmak daha kolay ve güvenli geliyor bana. Daha sıkı tutabiliyorum öyle. Hemen havlusunu sırtına atıp sarıp döndürüp kucağıma alıyorum, bitiriyorum.

Biz de de oyle oldu ama o pisik oldugunu dusunuyorum baska ne olabilir ki ? Yara gibi cevirio maalesef , cinko lu pisik kremleri iyi geliyor aslinda bir de yikamak, havalandirmak

Islak mendil mi kullanıyorsunuz eğer öyleyse pamuğa geçin
Bir de kakası fazla kalmış olabilir
Oğlumda oldu o antibiyotikli krem vermisti doktor düzeldi.
Sonra pamuk kullandım ve kakayı hiç bekletmedim bir daha olmadı.
Bazı tenler hassas olabiliyor ilk oğlum öyleydi

Sen kendine de dikkat et süttende gaz geçebilir farklı bir şey yedin mi bugün?
Ben bu akşam dayanamadım az mama verdim 11den beri uyuyor valla memelerim bi rahat etti içeri girdi :)
Sürekli emdiği için o doluluk halleri de gitmişti 2 saatte kendine geldi.

Bizden 3 kere aldılar ödümüzü kopardılar.
3.kanın sonucunu 5 gün sonra ilçe sağlığı arayarak öğrendim

Bir de benim kızım gibi bebeği banyodan nefret eden var mı? Önerisi olan olursa çok sevinirim. Katılıyor adeta elimiz ayağımıza dolanıyor. Halbuki suya doğum yaptım, bu ne yaman çelişki gerçekten..
Müsline sarıp babasıyla beraber yıkadım ilk yıkadığımda ben de sonraki seferlerde duş alırken yıkadım videoda görmüştüm alıştıra alıştıra gidince korkmadı birde böyle deneyebilirsiniz

Lansinoh giyilebilir di mi? akıtma yapıyor diyenler var . Bir de meme ucunun yerleştiği kısımda sorun yaşadınız mı ek olarwk uç almak gerekir mi
Evet giyilebilir. Akıtma yapmadı hiç. Meme ucu içinse paket içinden ekstra büyük uç çıkıyor. Benim de tek meme ucun diğerine göre büyük ama ihtiyaç duymadım büyük uca
Normal halinden daha büyük uç mu? Yoksa daha küçük uç mu??yani meme ucujuh girdiği kısım uç ile nasıl büyütülür ki ancsk küçültülebilir

Evet öyle turuncu çiş yaptığında su vermek gerekiyor. Ama artık düzeldiyse bence gerek yoktur. Durumuna göre, çişli bez sayısında azalma ya da sizin sütünüzde azalma durumu gözlemlerseniz tekrar suya başlarsınız, bence her şey yolundaysa şu an gerek yok.
Benim de bebeğim 4 aylıkken aynı durumu yaşamıştık, hatta turuncu kristaller olmuştu, diyorum ki Allah Allah nerden girdi bu kristaller bezine, hiç çiş olduğu aklıma gelmiyor. Sonra internete yazınca gördüm ben de ciddi sıvı kaybı anlamına geliyormuş. Bebeğe acil su verilmesi lazımmış. Ağustosta memlekette gezme uğruna çok sıcak, stresli, yorucu ve yetersiz beslenmeyle geçirdiğim 2 günün sonunda yaşamıştık bu durumu. Yanımda mama yok, benim sütüm kesildi. Su verilmeli yazısını okuyunca su vermiştim hemen bebeğe. Allahtan memlekette son günümüzdü. Kayınvalideme ağladım sütüm yok diye, hemen bana çaylar, et suları yapıp verdi, uyu sen ben bebeğe bakarım dedi, sağ olsun. O beni öyle rahatlatınca benim sütüm de geri geldi hemen yine emzirmeye başladım. Eve dönüş yolunda hastaneye uğramıştık, doktor aynı şekilde su verin demişti. Birkaç gün daha suya devam ettim. Zaten emzirmeye başlayınca hemen normal çişli bezlerine de geri döndü. Sonra bıraktım su vermeyi sadece emzirmeyle devam ettik ek gıda dönemine kadar.

Şu anlık yıkıyorum sadece bizim iyileşti teşekkür ederim hiç bekletmem zaten bir de bezi değiştim o süreçte tahminen bezdi sorun ıslak mendilden de şüpheliyim bıraktım biraz kullanmayı

Valla açıkçası ben de vermeyi düşünüyorum acil dıırumlarda, dışardayken en azından büyükle ilgilenmekten emzirmeye fırsat kalmıo sokakta parkta vs

Benim oğlumunda bezinde kiremit tozu gibi kırmızı kristaller oluşmuştu annem sünnet olması gerektiğinide öyle olur diyince hastaneye götürdük benim susuzluğum ve bebeğin süt damarlarını açmaya çalışmasıyla kan yutmus olabilir yada idrar yolları yeni açılıyor diye içindeki kanı atmış olabilir doktor normal dedi idrar tahlili de temiz çıkınca hemşire su verin dedi ama sormayı unuttum ne zamana kadar vereyim demedim şuan bez sayısı iyi o kristallerde yok o zaman bende artık vermeyeyim zaten sütümün kıvamına bakınca yeterince sulu görünüyor ek suya ihtiyaç yoktur bencede

Ben de mecbur arada mama veriyorum gerçekten süt kalmıyor çünkü, sanırım oluk oluk gelsin istiyorlar öyle tatmin oluyor
Gaz konusunda hava aşşşırı sıcak, arada bir gazlı içecek içiyorum maalesef. Ama ben çok alakası olduğunu düşünmüyorum, kakayla birlikte gaz çıkarıyor çünkğ

Çok teşekkürler baya iyi görünüyor müslinle biraz ıslatıp sonra açtınız mı banyoda?

4 haziranda doğum yaptım. İlk hastanede alındı. 13 Haziranda da sağlık ocağında alındı. Bir tek ama sonucu gözüküyor e nabızda onun dışında arayan olmadı.
Bende baktım ama görünmüyor. Tarayıcıdan girdim üstelik. Hangi kısımda görünüyor gerçi hepsine de baktım.

Ayy çok zor Allah korusun.
İzlediğim videolarda da hekimler yıkamayı önermiş, çok da mantıklı ama bi elimle tutup bi elimle nasıl yıkayacağım bilmiyorum, zor geliyor. Sıcak su geç geliyor birde bizim. Ben kettle da su kaynatıp, ılık su hazırlayıp, kutuya döküyorum ordan bol sulu pamukla nazikçe siliyorum. Sonra da kuruluyorum. Birde benimki altını açtığımda ya çiş ya kaka yapıyor kakayı gazla çıkardığı için fışkırarak geliyor, üstümü batırmışlığı var. Oğlan çocuğu farklıymış birde kız olsa çiş akar gider alttan beze de

İlçe sağlığı arayıp ikinci topuk kanı sonuçlarını öğrendim çok şükür normal çıkmış Boşuna ömrümden ömür gitti ilkinde ama olsun. İnşallah kimse böyle bir şey yaşamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…