- 29 Haziran 2022
- 3.769
- 2.133
- 83
- 32
Evet o sebeple yenisini almaktan da vazgeçtim çünkü çok fwzla bu sıkıntıyı yaşayan olmuş. Yine hatalı ürün gelme ihtimali olabilir uğraşamam diye almayacağımYorumlarda birçok kişi lansinoh biberonda benzer şikayeti yazmış seri hatalı olabilir büyük ihtimalle
Ben de baktım dik tutunca aynı şekilde akıyor ama meme reddi falan yaşamadık ben de memnunum yani. oğlum çoğu zaman biberonu çıkarıyor ağzından ben emzirene kadar çığlık kıyamet ağlıyorAy kızler ben lansinoh rahat kullandım önerdim de açıkçası diorum ya ben meme reddi yaşamadım bu yüzden. Akış olarak ben de ki de öyle akıttı biraz ama sonradan alıştı içmeyi öğrenince hiç akıtmıyor bebiş. Bişi diyemedim yani her çocuk başka demekki
Yok ben akdenizliyim, akdeniz beslenmesi daha çok bana hitap ediyor :) ettense sebzeleri seviyorum. Enginar pişirmek de çok kolay. Soyulmuşsa özellikle. Siz de konyadaydınız galiba, bamya seviyorsunuzdurMücver yapmak uğraştırıyor biraz bana kolay gelmiyor. Enginar hiç yemedim hayatımda merak ediyorum aslında. Siz egelisiniz sanırım.
Havuçlu arpa şehriye bizde de çok pişiyor çok seviliyor.Taze fasulyede sıkıntı yaşamadım ama bezelye yemiyoruz iştedolma biber, semizotu pirinçli yapuorum salatasını ya da yoğurtlu/ yoğurtsuz. Makarna salatası, izmir köfte, börek, bolca yoğurt çorbası yapıorum ben sıcak içiyoruz ama ayran aşı nohutsuz yapabilirsiniz arpa şehriyeli. Ben enginarlı pilav yapıyorum , domatesli havuçlu arpa şehriye pilavı , böyle yanlarına köfte tavuk et ayarlıorum işte bazen de karpuz kavun peynir ekmek ya da salata
Naptınız emme işini? Bizde durum aynı, bir değişiklik yok. Sadece dün kendiliğinden memeye doğru uzattı ağzını. Ben de çaktırmadan memeyi açtım, ağzına yaklaştırdım. Yapıştı bir an ama tam olarak 2-3 saniye anca sürdü. Bıraktı hemen. Biraz üsteleyeyim dedim, çığlık çığlığa ağlamaya geçiyordu ki hemen memeyi topladım. Asla zorlamıyorum, biberondan devam etsin. Bu arada biz de Avent'in 2 damlalı natural response biberonunu kullanıyoruz. Başta çok yavaş akıyordu, sevmiyordu ama şimdi çenesi çok güçlendi, gayet cork cork emiyor. Lansinoh da aldık ama hayrat gibi aktığı için çocuk boğulacak sandım, vermedim bir daha.Yok ben yavaş akışlı istiyordum zaten ama biberon meme reddi yapıyor. Biberonu vermeden önce az da olsa memeyi alıyordu. Biberona başladığım an çocık memede çığlık kıyamet . Belki tüm biberonlar yapıyordur ama memnun kalmadım . Cam olması da ayrıca yorucu. Şimdi lansinohtan da vazgeçtim çünkü yorumlara bakınca bir sürü insanda akıtma yapmış. Tekrar alıp tekrar aynı şeyi yaşamak istemiyorum hortumdan gelir gibi geliyor resmen çocupun üstü başı ıslanıyor. Şimdi comotomo sipariş vereceğim. Biraz pahalı ama gaz sorununa çözüm olduğu söylendi, diğer biberonlar çok fazla gaz yapıyorben sadece biberonla beslediğim için her yönden iyi özellikli bir biberona ihtiyacım var
Aa tahin süt yapar diye bahsederler hep, o da mı değilmiş?Selam hanımlar
Çocuk doktorumuz benimle bir yasak listesi paylaşmıştı. Buna uyarsam gaz konusunda rahat edeceğimi söyledi. Ben faydasını görüyorum. Bebeğim 20 günlük. Sizinle de paylaşmak isterim. Özellikle çilek ve reçeline dikkat edin. Döküntü yapabilirmiş. Ve çoğu şey süt yapar diye yenirken aslında bebeğimize gaz yapıyormuş
6 ay boyunca hiç tüketmemem gereken gıdalar:
Süt
Sütlü tatlılar
Tereyağı
Margarin
Krema
Kaymak
Dondurma
1 yıl boyunca hiç tüketmemem gereken gıda:
Bakla
Yoğurt, Ezine peyniri, ayran, kefir tüketebilirim.
Kızartma şeklindeki pişirme yöntemiyle pişirilmiş gıdaları tüketmemeliyim.
3 ay boyunca dikkat etmem gereken besinler:
Lahana
Kereviz
Taze fasulye
Börülce
Nohut
Kuru fasulye gibi bakliyatlar
Yer elması
Bezelye
Çiğ soğan
Çiğ sarımsak
Narenciye
Kavun
Karpuz
Erik
Kiraz
Tahin
Tahin helvası
Susam
Fıstık
Kaju
Fıstık ezmesi
Çilek
Çilek reçeli
Suşi
Nutella ve benzerleri
Bitter çikolata harici çikolatalar
Şekerlemeler
Paketli, işlenmiş gıdalar, abur cubur atıştırmalıklar
Kayısı, hurma, erik ve incir gibi kuru meyveler aynı gün ve aynı anda tüketilmemeli
Emzirme danışmanı bana birkaç takviye aldırdı. Çok faydasını gördüm, mutlaka öneririm.Kızlar süt için artırıcı çay vs bi şey içen yiyen var mıtavsiyelere açığım
Ay fikirler için teşekkür ederimTaze fasulyede sıkıntı yaşamadım ama bezelye yemiyoruz iştedolma biber, semizotu pirinçli yapuorum salatasını ya da yoğurtlu/ yoğurtsuz. Makarna salatası, izmir köfte, börek, bolca yoğurt çorbası yapıorum ben sıcak içiyoruz ama ayran aşı nohutsuz yapabilirsiniz arpa şehriyeli. Ben enginarlı pilav yapıyorum , domatesli havuçlu arpa şehriye pilavı , böyle yanlarına köfte tavuk et ayarlıorum işte bazen de karpuz kavun peynir ekmek ya da salata
Süt yapıyor mu bilmiyorum ama gaz yapıyormuşAa tahin süt yapar diye bahsederler hep, o da mı değilmiş?
süper listeÇocuk doktorumuz benimle bir yasak listesi paylaşmıştı. Buna uyarsam gaz konusunda rahat edeceğimi söyledi. Ben faydasını görüyorum. Bebeğim 20 günlük. Sizinle de paylaşmak isterim. Özellikle çilek ve reçeline dikkat edin. Döküntü yapabilirmiş. Ve çoğu şey süt yapar diye yenirken aslında bebeğimize gaz yapıyormuş
6 ay boyunca hiç tüketmemem gereken gıdalar:
Süt
Sütlü tatlılar
Tereyağı
Margarin
Krema
Kaymak
Dondurma
1 yıl boyunca hiç tüketmemem gereken gıda:
Bakla
Yoğurt, Ezine peyniri, ayran, kefir tüketebilirim.
Kızartma şeklindeki pişirme yöntemiyle pişirilmiş gıdaları tüketmemeliyim.
3 ay boyunca dikkat etmem gereken besinler:
Lahana
Kereviz
Taze fasulye
Börülce
Nohut
Kuru fasulye gibi bakliyatlar
Yer elması
Bezelye
Çiğ soğan
Çiğ sarımsak
Narenciye
Kavun
Karpuz
Erik
Kiraz
Tahin
Tahin helvası
Susam
Fıstık
Kaju
Fıstık ezmesi
Çilek
Çilek reçeli
Suşi
Nutella ve benzerleri
Bitter çikolata harici çikolatalar
Şekerlemeler
Paketli, işlenmiş gıdalar, abur cubur atıştırmalıklar
Kayısı, hurma, erik ve incir gibi kuru meyveler aynı gün ve aynı anda tüketilmemeli
Ne demek rica ederim. Laktozsuz süt de yasak bu arada. Bitki bazlı süt içebilirsin dedi. Bilginiz olsun :)süper listepaylaştığınız için çok teşekkür ederim. Bana doktorumuz alerjinin önüne geçebilmek adına 1 yaşına girene kadar sadece sütü yasakladı. Eğer yine de alerji oluşursa diğer bütün süt ürünlerini de yasaklayacağını söyledi. Şimdilik sadece süt içmiyorum. Ve gaz yaptığını düşündüğüm sebzeleri, meyveleri yememeye çalışıyorum ama tam emin değildim, bu liste çok iyi oldu.
Bendeki videodaki gibi değil dik tutunca damla damla akıyor ama hafif eğim verince akmıyorYorumlarda birçok kişi lansinoh biberonda benzer şikayeti yazmış seri hatalı olabilir büyük ihtimalle
Ben fırın için köfte yapıyorum 3-4 ayda bir porsiyonlayıp derin dondurucuya atıyorum. Onu çıkarıp bazen patatesli bazen biberli kaşarlı güveç yapıyorum. Çorba sık yapıyorum. Mantı ve içli köfte de hep buzluğumda olur. Farklı bir şey istersek eşim yapıyor ya da sipariş ediyoruz. Şimdilik böyle ama derin dondurucu tükenince ne yapacağımızı bilmiyorumKızlar konulardan bağımsız bir şey sorucam. Yemek ne yapıyorsunuz veya yapılıyor yiyorsunuz. Şu an doğru düzgün sebze yok pazarda. Patlıcan kabaktan başka. Taze fasulye gaz yapar. Tavuk, köfte ve makarnadan başka yemek fikri gelmiyor. Sankş hep aynı şeyleri yiyoruz o kadar sıkıldım ki. Aklıma yemek fikri gelmiyor artık. Birde tabi pratik olmak zorunda gaz yapmaması da lazım. Öğlen ne yiyeceğimi şaşırıyorum zaten yemek de olmuyor çoğu kez peynir zeytin yiyoruz çoğu kez
Enginara bayılırım ama bir türlü beceremiyorum istediğim gibi olmuyorYok ben akdenizliyim, akdeniz beslenmesi daha çok bana hitap ediyor :) ettense sebzeleri seviyorum. Enginar pişirmek de çok kolay. Soyulmuşsa özellikle. Siz de konyadaydınız galiba, bamya seviyorsunuzduralternatif olabilir
Eşim trendyoldan aldı. Oradan bakın isterseniz.Süpersiz nerden aldımız acaba sipariş vereceğim ama yeşilini bulsmıyorum
Yürüyüp yaylanarak ve pilates topunda emzirmeyi denediniz mi?Naptınız emme işini? Bizde durum aynı, bir değişiklik yok. Sadece dün kendiliğinden memeye doğru uzattı ağzını. Ben de çaktırmadan memeyi açtım, ağzına yaklaştırdım. Yapıştı bir an ama tam olarak 2-3 saniye anca sürdü. Bıraktı hemen. Biraz üsteleyeyim dedim, çığlık çığlığa ağlamaya geçiyordu ki hemen memeyi topladım. Asla zorlamıyorum, biberondan devam etsin. Bu arada biz de Avent'in 2 damlalı natural response biberonunu kullanıyoruz. Başta çok yavaş akıyordu, sevmiyordu ama şimdi çenesi çok güçlendi, gayet cork cork emiyor. Lansinoh da aldık ama hayrat gibi aktığı için çocuk boğulacak sandım, vermedim bir daha.
Heemmeeeen anne içeceğine bakıyorum canım, çok teşekkür ederimEmzirme danışmanı bana birkaç takviye aldırdı. Çok faydasını gördüm, mutlaka öneririm.
Sabahları bir tane Bontaa emziren anne içeçeği.
Öğlen ve akşam 2'şer tane Brewer's Yeast with Vitamin B12
Geceleri yatmadan herhangi bir sütlü tatlı. Yoksa bir bardak ballı süt.
Günde 3 litre su.
Hoşafın her türlüsü.
Ben önce soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyorum. Yıkanmış enginarları ekleyip, biraz limon sıkıyorum. Tuz ve az şeker ilave edip, orta az ateşte pişiriyorum. Bir taraftan da bezelye havuç patates haşlayıp pişince üzerini süslüyorum. Ben pratik yapıyorum genelde ama dereotu da eklenebilir üzerine. Umarım beğenirsiniz denerseniz.Enginara bayılırım ama bir türlü beceremiyorum istediğim gibi olmuyorsiz nasıl yapıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?