2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Yorumlarda birçok kişi lansinoh biberonda benzer şikayeti yazmış seri hatalı olabilir büyük ihtimalle
Evet o sebeple yenisini almaktan da vazgeçtim çünkü çok fwzla bu sıkıntıyı yaşayan olmuş. Yine hatalı ürün gelme ihtimali olabilir uğraşamam diye almayacağım

Ben de baktım dik tutunca aynı şekilde akıyor ama meme reddi falan yaşamadık ben de memnunum yani. oğlum çoğu zaman biberonu çıkarıyor ağzından ben emzirene kadar çığlık kıyamet ağlıyor

Selam hanımlar
Çocuk doktorumuz benimle bir yasak listesi paylaşmıştı. Buna uyarsam gaz konusunda rahat edeceğimi söyledi. Ben faydasını görüyorum. Bebeğim 20 günlük. Sizinle de paylaşmak isterim. Özellikle çilek ve reçeline dikkat edin. Döküntü yapabilirmiş. Ve çoğu şey süt yapar diye yenirken aslında bebeğimize gaz yapıyormuş

6 ay boyunca hiç tüketmemem gereken gıdalar:
Süt
Sütlü tatlılar
Tereyağı
Margarin
Krema
Kaymak
Dondurma

1 yıl boyunca hiç tüketmemem gereken gıda:
Bakla

Yoğurt, Ezine peyniri, ayran, kefir tüketebilirim.
Kızartma şeklindeki pişirme yöntemiyle pişirilmiş gıdaları tüketmemeliyim.

3 ay boyunca dikkat etmem gereken besinler:
Lahana
Kereviz
Taze fasulye
Börülce
Nohut
Kuru fasulye gibi bakliyatlar
Yer elması
Bezelye
Çiğ soğan
Çiğ sarımsak
Narenciye
Kavun
Karpuz
Erik
Kiraz
Tahin
Tahin helvası
Susam
Fıstık
Kaju
Fıstık ezmesi
Çilek
Çilek reçeli
Suşi
Nutella ve benzerleri
Bitter çikolata harici çikolatalar
Şekerlemeler
Paketli, işlenmiş gıdalar, abur cubur atıştırmalıklar
Kayısı, hurma, erik ve incir gibi kuru meyveler aynı gün ve aynı anda tüketilmemeli

Mücver yapmak uğraştırıyor biraz bana kolay gelmiyor. Enginar hiç yemedim hayatımda merak ediyorum aslında. Siz egelisiniz sanırım.
Yok ben akdenizliyim, akdeniz beslenmesi daha çok bana hitap ediyor :) ettense sebzeleri seviyorum. Enginar pişirmek de çok kolay. Soyulmuşsa özellikle. Siz de konyadaydınız galiba, bamya seviyorsunuzdur alternatif olabilir

Havuçlu arpa şehriye bizde de çok pişiyor çok seviliyor.

Naptınız emme işini? Bizde durum aynı, bir değişiklik yok. Sadece dün kendiliğinden memeye doğru uzattı ağzını. Ben de çaktırmadan memeyi açtım, ağzına yaklaştırdım. Yapıştı bir an ama tam olarak 2-3 saniye anca sürdü. Bıraktı hemen. Biraz üsteleyeyim dedim, çığlık çığlığa ağlamaya geçiyordu ki hemen memeyi topladım. Asla zorlamıyorum, biberondan devam etsin. Bu arada biz de Avent'in 2 damlalı natural response biberonunu kullanıyoruz. Başta çok yavaş akıyordu, sevmiyordu ama şimdi çenesi çok güçlendi, gayet cork cork emiyor. Lansinoh da aldık ama hayrat gibi aktığı için çocuk boğulacak sandım, vermedim bir daha.

Aa tahin süt yapar diye bahsederler hep, o da mı değilmiş?

Kızlar süt için artırıcı çay vs bi şey içen yiyen var mı tavsiyelere açığım
Emzirme danışmanı bana birkaç takviye aldırdı. Çok faydasını gördüm, mutlaka öneririm.
Sabahları bir tane Bontaa emziren anne içeçeği.
Öğlen ve akşam 2'şer tane Brewer's Yeast with Vitamin B12
Geceleri yatmadan herhangi bir sütlü tatlı. Yoksa bir bardak ballı süt.
Günde 3 litre su.
Hoşafın her türlüsü.

Ay fikirler için teşekkür ederim mutfağa giremiyorum birkaç gündür ikindin çok ağlıyor ama olsun aklımda olsun.
Bezelye neden sıkıntı ben yemiştim taze fasulyeyi çok severim de korkumdan yemedim hiç. Gerçi bugün o kadar çok ağladı ki hani gaz olsa yediğim bir şeyden, anlamam zaten. Gaz yapacak bir şey de yemedim.

süper liste paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Bana doktorumuz alerjinin önüne geçebilmek adına 1 yaşına girene kadar sadece sütü yasakladı. Eğer yine de alerji oluşursa diğer bütün süt ürünlerini de yasaklayacağını söyledi. Şimdilik sadece süt içmiyorum. Ve gaz yaptığını düşündüğüm sebzeleri, meyveleri yememeye çalışıyorum ama tam emin değildim, bu liste çok iyi oldu.

Ne demek rica ederim. Laktozsuz süt de yasak bu arada. Bitki bazlı süt içebilirsin dedi. Bilginiz olsun :)

Ben fırın için köfte yapıyorum 3-4 ayda bir porsiyonlayıp derin dondurucuya atıyorum. Onu çıkarıp bazen patatesli bazen biberli kaşarlı güveç yapıyorum. Çorba sık yapıyorum. Mantı ve içli köfte de hep buzluğumda olur. Farklı bir şey istersek eşim yapıyor ya da sipariş ediyoruz. Şimdilik böyle ama derin dondurucu tükenince ne yapacağımızı bilmiyorum

Yok ben akdenizliyim, akdeniz beslenmesi daha çok bana hitap ediyor :) ettense sebzeleri seviyorum. Enginar pişirmek de çok kolay. Soyulmuşsa özellikle. Siz de konyadaydınız galiba, bamya seviyorsunuzdur alternatif olabilir
Enginara bayılırım ama bir türlü beceremiyorum istediğim gibi olmuyor siz nasıl yapıyorsunuz

Kızlaaar, gündüz gece durmayan, sürekli meme isteyen ama bir türlü huzurlu olmayan bebekler için pratik birkaç bilgi vermek istiyorum. Kendim de uyguladığım şeyler. Daha önce de birkaç yoruma yazmıştım. Uygularsanız inşaallah işe yarar, faydalanan birileri çıkar.

1) Gece gündüz ayrımını öğretmek: Bebeğinize gecenin gece olduğunu, gündüzün gündüz olduğunu farkettirmeniz gerekiyor ki, geceleri gündüzlerden daha derin uzun uykular uyuyabilsin, gündüz de sürekli gece gibi olmasını istemesin, biraz uyanık sakin vakit geçirebilsin. Bunu nasıl yapacağız? Gece saat 8den sonra yatacağı yerin karanlık ve sessiz bir ortam olmasına dikkat edeceğiz. Bebeği akşam uykusuna yatırırken salonda, oturma odasında vs sürekli değişik yerlerde değil, hep aynı yerde yatağında yatıracağız. Beyaz gürültü ve kundak ile anne karnındaki ortamı sağlamaya çalışabiliriz. Gündüz ise normal aydınlık ve günlük ses ortamı ile gündüz olduğunu farkedecektir bebeğimiz.

2) Gündüz fazla uyaranlardan uzak tutmak: Yani yüksek sesli ve karışık müzikler, ve tabii ki her türlü ekran, kayan görüntülerden, florasan gibi çok ışıklı ortamlardan uzak tutmamız gerekiyor. Oyuncakların seslerine dikkat edin, çok yüksek sesli oyuncaklardan uzak durun. Zaten şu aşamada henüz oyuncak oynayacak bir dönemde değiller. Hatta şunu bile söyleyebilirim ki, yoldan geçen arabalara baktırmak bile yenidoğan bebekler için fazla uyaran sayılabiliyor. Gündüz fazla uyarana maruz kalan bebeklerin gece uykuya geçişte aşırı zorlanmaları ve sakinleşmede sıkıntıları oluyor.

3) Kucakta ya da Sling/Kanguruda gezdirmek: Bebeğimiz artık büyüyor, evde sadece tek bir odada emzir/gaz çıkar/uyut/bezini aç döngüsünden kurtulmamız gerekiyor. En basitinden evin içinde odalar arasında gezinti yapabiliriz. Günlük ev işlerimizi yaparken Sling/Kanguruda taşımak hem bize, hem bebeğe de kolaylık olur. Bebek bizimle ten temasını kesmeden koynumuzda gezinebilir, uyuyabilir, hatta gaz çıkartması için bile çok iyi bir pozisyondur. Biz de ellerimiz serbest bir şekilde yemek yiyebiliriz, ya da bir yemek ısıtmak, süpürge açmak gibi şeyler bile yapabiliriz. Dışarı çıkarken de sling/kanguru büyük rahatlık olur. Ama çok büyümeden yönünü dışarı bakar şekilde bağlamamalıyız, o şekilde dışarıya çok bakabilecek açısının olması da bebek için fazla uyaran almasına sebebiyet verir ve gece yine huzursuzluk yapar.

4) Çeşitli hareketler: Gazı olsun, olmasın bebeğe spor hareketleri yaptırabiliriz. Mesela gün içinde her bez açışımızda bisiklet çevirme hareketi, kollarını aç/kapa hareketleri, bir çekicim var oyunu, karnına bacaklarına sırtına masajlar gibi yaparsak akşam uykularına geçişi rahatlatır. Bizim de bebekle bu hareketleri yaparken vücudunun çeşitli yerlerine dokunmamız, onunla konuşmamız beyin gelişimine de çok katkı sağlayacaktır. Doktorumuz emzirmek, uyutmak dışında bebeğimizle normal insan gibi bol bol konuşmamız gerektiğini söyledi.

5) Emziren anneler için beslenme: Çocuk doktorumuz bebek doğduğunda bana alerjinin önüne geçebilmek adına bebek 1 yaşına girene kadar süt içmemi yasakladı. Eğer ilerde yine de alerji sorunumuz olursa diğer bütün süt ürünlerini de yasaklayabileceğini söyledi. Alerji denek huzursuz bebek demek. Önemli bir mevzu, önüne geçmeye çalışalım. Yukarda ipekböceği arkadaş doktorunun kendisine verdiği beslenme listesini paylaşmış, çok detaylı bir liste, ona da dikkat etsek ne güzel olur.

6) Her gün yıkamak: Yaz aylarında bebeğin doğmasının en büyük avantajı her gün korkmadan rahatça banyo yaptırabiliyor oluşumuz. Banyo yapan bebek yorulur, rahatlar, güzel uyur. Akşama doğru banyosunu yaptırırsak gecenin daha güzel geçmesine yardımcı olabilir.

7) Manevi olarak: Biliyorsunuz henüz hepimiz lohusa dönemindeyiz, yani Kur’an’dan dualar okuyamıyoruz. Ama ben mesela sabah uyandığımda bir abdest alıp güne başlarsam çok tazelenmiş hissediyorum kendimi. Bebeğimizi emzirirken/mama verirken de her zaman besmele ile vermeye çalışalım. Bebek bakımında hep olumsuz ve zor yönlerini dile getirmemeye çalışalım. Bu bebeğe sahip olurken hepimiz hamilelik döneminde, ya da öncesinde, ya da doğumda çeşitli sıkıntılar geçirdik, bu bebek öyle kolayca elimize verilmedi. Rabbim verdiği bu nimetinin şükrünü eda edebilmeyi hepimize nasip etsin. Bebeğimizle geçirdiğimiz her günümüz için bin şükür olsun

Yürüyüp yaylanarak ve pilates topunda emzirmeyi denediniz mi?

Heemmeeeen anne içeceğine bakıyorum canım, çok teşekkür ederim

Enginara bayılırım ama bir türlü beceremiyorum istediğim gibi olmuyor siz nasıl yapıyorsunuz
Ben önce soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyorum. Yıkanmış enginarları ekleyip, biraz limon sıkıyorum. Tuz ve az şeker ilave edip, orta az ateşte pişiriyorum. Bir taraftan da bezelye havuç patates haşlayıp pişince üzerini süslüyorum. Ben pratik yapıyorum genelde ama dereotu da eklenebilir üzerine. Umarım beğenirsiniz denerseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…