2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Bizim de alerji geçmişimiz var, arada süt içiyorum. Aslında bu sefer süt ürünlerini az tüketeyim alerji gelişmesin diye düşünmüştüm. Umarım olmaz alerji ya

Bezelye epey gaz yapar

Bezelye gaz yapar evet bir de mesela yaprak sarma işte kimine yapıyor kimine yapmıyor alışıo bebişlerdr bi süre sonra yavaş yavaş yeniyo hrrşey sonra

Merjaba lansinoh da herkes o sıkıntıyı yaşadı sanırım. Brn de şuan aventten devam ediyorum ama comotomo sipariş ettim sizde bakabilirsiniz gaz yapmıyormuş .
Bende bir gelişme yok meme konusunda. Çıplak memeyi asla almıyor yanaşıyor ama alamıyor. Silikon meme ucu ile yandan şırıngayla süt damlattığımda alıyor ama çok uzun sürmüyor. Benim pek umudum kalmadı açıkçası , sonradan keşke daha çok deneseydim dememek için denemeye devam ediyorum. Ama ısrar etmiyorum istemiyorsa direkt kapatıyorım . Pek umudum yok benden yana z sağarak besleyeceğimi düşünüyorum

Merhaba hastane de hem doktora hem ebelere sordum oda sıcaklığı 22-23 derecelerde olması gerekiyormuş. Bebeğim 28 günlük ve evde çıtçıtlı badi ile ve evde sabahtan akşama kadar klima çalışıyor.

Sizden öğrendim şimdi baktım böyle gorunuyor bende

Eklentiler

• Screenshot_2025-06-30-23-01-02-110_com.android.chrome.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 38
Rezene ve anason neden İÇMEMELİYİZ paylaşıyorum toplu olsun, ben bilmiyordum şahsen belki birkaç kişiye daha farkındalık kazandırır

Anason ve rezene genel olarak gıda ve bitkisel tedavi alanında güvenli kabul edilen bitkilerdir. Ancak “genotoksik” olup olmadıkları, yani DNA’ya zarar verip vermedikleri konusu daha karmaşıktır. Bilimsel açıdan özetle şöyle denebilir:

• Anasonun ana bileşeni anetoldür.
  • Yapılan bazı hayvan ve hücre çalışmalarında yüksek dozlarda anetolün DNA hasarına neden olabileceği gösterilmiştir.
  • Ancak bu çalışmalar çoğunlukla çok yüksek dozlarda ve saf anetol ile yapılmıştır, yani gıdalarla veya bitki çayıyla alınabilecek miktarların çok üzerindedir.
  • Mevcut verilere göre normal dozlarda kullanımının genotoksik etkisi gösterilmemiştir.

• Rezene de anason gibi anetol içerir ve benzer şekilde değerlendirilir.
  • Ayrıca estragol isimli bir bileşik de içerir; bu bileşik bazı hayvan çalışmalarında kanserojen ve genotoksik potansiyel göstermiştir.
  • Ancak insanlarda bu etki net olarak kanıtlanmamıştır ve düşük miktarda, kısa süreli kullanımlarda güvenli kabul edilir.

Emziren Anne ya da Bebek İçin Kullanımı:​

• Emzirme döneminde gaz giderici ve süt artırıcı amaçla sıklıkla önerilir.
  • Avrupa İlaç Ajansı (EMA), rezene ve anason içeren çayların kısa süreli kullanımının genellikle güvenli olduğunu belirtmiştir.
  • Ancak estragol nedeniyle uzun süreli ve yüksek dozda kullanımı önerilmez.

Sonuç:​

• Gıda ve bitkisel çay olarak kısa süreli ve normal miktarda kullanıldığında anason ve rezene genotoksik değildir.
  • Ancak yüksek dozda, uzun süreli, saf uçucu yağ formlarında kullanımı genotoksisite riski taşıyabilir.

Ben şahsen zararından çok faydasını gördüm günde bir fincan anason rezene füzyon çayı içiyorum kullanmaya devam edeceğim.

Alla alla çok ilginç gerçekten çoğunu da süt yapsin diye yiyoruz neden yemememiz gerekiyormus

Bende kullanıyorum hemen yapay zekaya sordum bende daha önce de sormuştum gerçi bir zararı yok gibi

Bezelye gaz yapar evet bir de mesela yaprak sarma işte kimine yapıyor kimine yapmıyor alışıo bebişlerdr bi süre sonra yavaş yavaş yeniyo hrrşey sonra
Alla alla ben hiç biseye dikkat etmiyormusum onu anladım sarma da yedim taze fasulye çok yedim mesela bide ben kendim çok gaz sancısı yaşayan bir insanım ama çok şükür bebeğim de o sıkıntı olmadı ayyy olmaz da inşallah ya

Merhaba hastane de hem doktora hem ebelere sordum oda sıcaklığı 22-23 derecelerde olması gerekiyormuş. Bebeğim 28 günlük ve evde çıtçıtlı badi ile ve evde sabahtan akşama kadar klima çalışıyor.
Evet çok fazla önlem alıyoruz sanırım, bu şekilde daha çok sıkıntı çünkü terleyip üşütme ihtimali var. Kısa kollu badi mi? Pijama giymiyor mu? Karnınüşür korkum oluyor bi işte :/

Kızlar ben bi çılgınlık yapıp tatile gidiorum tek basıma kv nin yazlıga. Uçakla gidicem 1 aylık bebiş ve 3,5 yasındaki kızımla bavulu önden yolluyorum, kabin boy bebek arabası ve kanguru ile denicem bakalim nasil olcak

Ciddi misiiin harikasın, inşallah beklediğinden daha da kolay geçer yolculuk

Yapay zeka bazen duymak istediklerinizi söylüyor, ben araştırmaları paylaştım. Tabii ki, sizin tercihiniz şifa olsun inşallah

Kızlar yarım kundak almıştım bu gece denedim deliksiz 3 saat uyudu. Hay bunu çıkarandan Allah razı olsun. Elleriyle kendi kendini uyandırıyordu iyi oldu.

Deneyeceğim ilk fırsatta inşallah bu defa olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…