Bizim de alerji geçmişimiz var, arada süt içiyorum. Aslında bu sefer süt ürünlerini az tüketeyim alerji gelişmesin diye düşünmüştüm. Umarım olmaz alerji yasüper listepaylaştığınız için çok teşekkür ederim. Bana doktorumuz alerjinin önüne geçebilmek adına 1 yaşına girene kadar sadece sütü yasakladı. Eğer yine de alerji oluşursa diğer bütün süt ürünlerini de yasaklayacağını söyledi. Şimdilik sadece süt içmiyorum. Ve gaz yaptığını düşündüğüm sebzeleri, meyveleri yememeye çalışıyorum ama tam emin değildim, bu liste çok iyi oldu.
Bezelye epey gaz yaparAy fikirler için teşekkür ederimmutfağa giremiyorum birkaç gündür ikindin çok ağlıyor ama olsun aklımda olsun.
Bezelye neden sıkıntı ben yemiştimtaze fasulyeyi çok severim de korkumdan yemedim hiç. Gerçi bugün o kadar çok ağladı ki hani gaz olsa yediğim bir şeyden, anlamam zaten. Gaz yapacak bir şey de yemedim.
Bezelye gaz yapar evet bir de mesela yaprak sarmaAy fikirler için teşekkür ederimmutfağa giremiyorum birkaç gündür ikindin çok ağlıyor ama olsun aklımda olsun.
Bezelye neden sıkıntı ben yemiştimtaze fasulyeyi çok severim de korkumdan yemedim hiç. Gerçi bugün o kadar çok ağladı ki hani gaz olsa yediğim bir şeyden, anlamam zaten. Gaz yapacak bir şey de yemedim.
Merjaba lansinoh da herkes o sıkıntıyı yaşadı sanırım. Brn de şuan aventten devam ediyorum ama comotomo sipariş ettim sizde bakabilirsiniz gaz yapmıyormuş .Naptınız emme işini? Bizde durum aynı, bir değişiklik yok. Sadece dün kendiliğinden memeye doğru uzattı ağzını. Ben de çaktırmadan memeyi açtım, ağzına yaklaştırdım. Yapıştı bir an ama tam olarak 2-3 saniye anca sürdü. Bıraktı hemen. Biraz üsteleyeyim dedim, çığlık çığlığa ağlamaya geçiyordu ki hemen memeyi topladım. Asla zorlamıyorum, biberondan devam etsin. Bu arada biz de Avent'in 2 damlalı natural response biberonunu kullanıyoruz. Başta çok yavaş akıyordu, sevmiyordu ama şimdi çenesi çok güçlendi, gayet cork cork emiyor. Lansinoh da aldık ama hayrat gibi aktığı için çocuk boğulacak sandım, vermedim bir daha.
Ben fotoğraftaki gibi olan küvetin üstüne atıyorum çocuğu koyduktan sonra vücuduna doğru da getiriyorum müsliniMüslini tam olarak nasıl kullanıyorsunuz? Kundak yapıp yıkamaya başlıyorsunız sonra açıyor musunuz
Merhaba hastane de hem doktora hem ebelere sordum oda sıcaklığı 22-23 derecelerde olması gerekiyormuş. Bebeğim 28 günlük ve evde çıtçıtlı badi ile ve evde sabahtan akşama kadar klima çalışıyor.Ya siz çok sarmışsınız ya ben çok salmışımdüşük ayarda klima açtık, beşiğini klimanın arkasında kalan kısma koydum uzun kollu ve kendiliğinden çoraplı pijaması var. Çok ince müslin bacaklarına örttüm sadece. Benimki tartışılır ama siz çok sarmışsınız eğer klimayı cayır cayır açıp buz gibi yapmadıysanız
Geçenlerde hastanede emzirme danışmanlığı için emzirme odasına girdim çok serindi, böyle olması garip değil mi dedim hayır aksine sıcakta bebek de daralıyor dediler. Eve gelen hemşire de eviniz çok sıcak bu şekilde olmaz diye uyardı zaten ensesinden anlayabilirsiniz sıcak/ılıksa sorun yoktur
Sizden öğrendim şimdi baktım böyle gorunuyor bendeEnabızdan topuk kanı sonuçlarına bakan var mı? Tahlillerim sekmesinden Bebeğimin Tarama Sonucu sekmesine tıklamanız gerekiyor. Tarayıcıdan giriş yapmalısınız, uygulamadan olmuyor.
Hastane, eğer sonuç iyiyse görüntüleyemezsiniz demişti ama gerçekten böyle mi emin olmak istedim. Benimkinde görünmüyor. Sizde ne şekilde?
Anason ve rezene genel olarak gıda ve bitkisel tedavi alanında güvenli kabul edilen bitkilerdir. Ancak “genotoksik” olup olmadıkları, yani DNA’ya zarar verip vermedikleri konusu daha karmaşıktır. Bilimsel açıdan özetle şöyle denebilir:Rezene ve anason neden İÇMEMELİYİZ paylaşıyorum toplu olsun, ben bilmiyordum şahsen belki birkaç kişiye daha farkındalık kazandırır
Biogaiaİsmi ne kullandığınız probiyotik in
Alla alla çok ilginç gerçekten çoğunu da süt yapsin diye yiyoruz neden yemememiz gerekiyormusSelam hanımlar
Çocuk doktorumuz benimle bir yasak listesi paylaşmıştı. Buna uyarsam gaz konusunda rahat edeceğimi söyledi. Ben faydasını görüyorum. Bebeğim 20 günlük. Sizinle de paylaşmak isterim. Özellikle çilek ve reçeline dikkat edin. Döküntü yapabilirmiş. Ve çoğu şey süt yapar diye yenirken aslında bebeğimize gaz yapıyormuş
6 ay boyunca hiç tüketmemem gereken gıdalar:
Süt
Sütlü tatlılar
Tereyağı
Margarin
Krema
Kaymak
Dondurma
1 yıl boyunca hiç tüketmemem gereken gıda:
Bakla
Yoğurt, Ezine peyniri, ayran, kefir tüketebilirim.
Kızartma şeklindeki pişirme yöntemiyle pişirilmiş gıdaları tüketmemeliyim.
3 ay boyunca dikkat etmem gereken besinler:
Lahana
Kereviz
Taze fasulye
Börülce
Nohut
Kuru fasulye gibi bakliyatlar
Yer elması
Bezelye
Çiğ soğan
Çiğ sarımsak
Narenciye
Kavun
Karpuz
Erik
Kiraz
Tahin
Tahin helvası
Susam
Fıstık
Kaju
Fıstık ezmesi
Çilek
Çilek reçeli
Suşi
Nutella ve benzerleri
Bitter çikolata harici çikolatalar
Şekerlemeler
Paketli, işlenmiş gıdalar, abur cubur atıştırmalıklar
Kayısı, hurma, erik ve incir gibi kuru meyveler aynı gün ve aynı anda tüketilmemeli
Bende kullanıyorum hemen yapay zekaya sordum bende daha önce de sormuştum gerçi bir zararı yok gibiAnason ve rezene genel olarak gıda ve bitkisel tedavi alanında güvenli kabul edilen bitkilerdir. Ancak “genotoksik” olup olmadıkları, yani DNA’ya zarar verip vermedikleri konusu daha karmaşıktır. Bilimsel açıdan özetle şöyle denebilir:
- Anasonun ana bileşeni anetoldür.
- Yapılan bazı hayvan ve hücre çalışmalarında yüksek dozlarda anetolün DNA hasarına neden olabileceği gösterilmiştir.
- Ancak bu çalışmalar çoğunlukla çok yüksek dozlarda ve saf anetol ile yapılmıştır, yani gıdalarla veya bitki çayıyla alınabilecek miktarların çok üzerindedir.
- Mevcut verilere göre normal dozlarda kullanımının genotoksik etkisi gösterilmemiştir.
- Rezene de anason gibi anetol içerir ve benzer şekilde değerlendirilir.
- Ayrıca estragol isimli bir bileşik de içerir; bu bileşik bazı hayvan çalışmalarında kanserojen ve genotoksik potansiyel göstermiştir.
- Ancak insanlarda bu etki net olarak kanıtlanmamıştır ve düşük miktarda, kısa süreli kullanımlarda güvenli kabul edilir.
Emziren Anne ya da Bebek İçin Kullanımı:
- Emzirme döneminde gaz giderici ve süt artırıcı amaçla sıklıkla önerilir.
- Avrupa İlaç Ajansı (EMA), rezene ve anason içeren çayların kısa süreli kullanımının genellikle güvenli olduğunu belirtmiştir.
- Ancak estragol nedeniyle uzun süreli ve yüksek dozda kullanımı önerilmez.
Sonuç:
- Gıda ve bitkisel çay olarak kısa süreli ve normal miktarda kullanıldığında anason ve rezene genotoksik değildir.
- Ancak yüksek dozda, uzun süreli, saf uçucu yağ formlarında kullanımı genotoksisite riski taşıyabilir.
Ben şahsen zararından çok faydasını gördüm günde bir fincan anason rezene füzyon çayı içiyorum kullanmaya devam edeceğim.
Alla alla ben hiç biseye dikkat etmiyormusum onu anladımBezelye gaz yapar evet bir de mesela yaprak sarmaişte kimine yapıyor kimine yapmıyor alışıo bebişlerdr bi süre sonra yavaş yavaş yeniyo hrrşey sonra
Badem sütü olabilir bademin süt arttırıcı etkisi olduğunu duymuştumNe demek rica ederim. Laktozsuz süt de yasak bu arada. Bitki bazlı süt içebilirsin dedi. Bilginiz olsun :)
Evet çok fazla önlem alıyoruz sanırım, bu şekilde daha çok sıkıntı çünkü terleyip üşütme ihtimali var. Kısa kollu badi mi? Pijama giymiyor mu? Karnınüşür korkum oluyor bi işte :/Merhaba hastane de hem doktora hem ebelere sordum oda sıcaklığı 22-23 derecelerde olması gerekiyormuş. Bebeğim 28 günlük ve evde çıtçıtlı badi ile ve evde sabahtan akşama kadar klima çalışıyor.
Gözünüz aydın cevap için teşekkürler. Ben arayıp öğrenebildim ancak sanırım sonuç çıktıktan bir süre sonra düşüyor enabızaSizden öğrendim şimdi baktım böyle gorunuyor bende
Ciddi misiiinKızlar ben bi çılgınlık yapıp tatile gidiorum tek basıma kv nin yazlıga. Uçakla gidicem 1 aylık bebiş ve 3,5 yasındaki kızımlabavulu önden yolluyorum, kabin boy bebek arabası ve kanguru ile denicem bakalim nasil olcak
Yapay zeka bazen duymak istediklerinizi söylüyor, ben araştırmaları paylaştım. Tabii ki, sizin tercihiniz şifa olsun inşallahAnason ve rezene genel olarak gıda ve bitkisel tedavi alanında güvenli kabul edilen bitkilerdir. Ancak “genotoksik” olup olmadıkları, yani DNA’ya zarar verip vermedikleri konusu daha karmaşıktır. Bilimsel açıdan özetle şöyle denebilir:
- Anasonun ana bileşeni anetoldür.
- Yapılan bazı hayvan ve hücre çalışmalarında yüksek dozlarda anetolün DNA hasarına neden olabileceği gösterilmiştir.
- Ancak bu çalışmalar çoğunlukla çok yüksek dozlarda ve saf anetol ile yapılmıştır, yani gıdalarla veya bitki çayıyla alınabilecek miktarların çok üzerindedir.
- Mevcut verilere göre normal dozlarda kullanımının genotoksik etkisi gösterilmemiştir.
- Rezene de anason gibi anetol içerir ve benzer şekilde değerlendirilir.
- Ayrıca estragol isimli bir bileşik de içerir; bu bileşik bazı hayvan çalışmalarında kanserojen ve genotoksik potansiyel göstermiştir.
- Ancak insanlarda bu etki net olarak kanıtlanmamıştır ve düşük miktarda, kısa süreli kullanımlarda güvenli kabul edilir.
Emziren Anne ya da Bebek İçin Kullanımı:
- Emzirme döneminde gaz giderici ve süt artırıcı amaçla sıklıkla önerilir.
- Avrupa İlaç Ajansı (EMA), rezene ve anason içeren çayların kısa süreli kullanımının genellikle güvenli olduğunu belirtmiştir.
- Ancak estragol nedeniyle uzun süreli ve yüksek dozda kullanımı önerilmez.
Sonuç:
- Gıda ve bitkisel çay olarak kısa süreli ve normal miktarda kullanıldığında anason ve rezene genotoksik değildir.
- Ancak yüksek dozda, uzun süreli, saf uçucu yağ formlarında kullanımı genotoksisite riski taşıyabilir.
Ben şahsen zararından çok faydasını gördüm günde bir fincan anason rezene füzyon çayı içiyorum kullanmaya devam edeceğim.
Deneyeceğim ilk fırsatta inşallah bu defa olurBen önce soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyorum. Yıkanmış enginarları ekleyip, biraz limon sıkıyorum. Tuz ve az şeker ilave edip, orta az ateşte pişiriyorum. Bir taraftan da bezelye havuç patates haşlayıp pişince üzerini süslüyorum. Ben pratik yapıyorum genelde ama dereotu da eklenebilir üzerine. Umarım beğenirsiniz denerseniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?