2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Zor şeyler yaşamışsınız, öncelikle çok geçmiş olsun.
Emzirme konusundaki hassasiyetinizi anlıyorum ve bu konuda yıpranmanız çok üzücü çünkü emzirmeyle bağ kurulmuyor. Aranızdaki bağ sizin bebeğinizi sevmeniz ve bunu ona hissettirmenizle kurulacak. Bunu kendimden biliyorum. Annem beni 2.5 sene emzirmiş ama ben onun lohusa depresyonuyum, aramızda bir şeylerin eksik olduğunu hep hissettim de kardeşim doğduktan sonra anladım ne kadar sevilmediğimi şimdi de görüşmüyoruz zaten son beş senede 2 kez kendi ısrarımla görebildim, torunu olunca da bir iki yokladı o kadar
Söylemeye çalıştığım şey şu anneliğinizi ya da bebeğinizle aranızdaki bağı sadece emzirmeye indirgemeyin. Anne olduk biz bu emzirmenin ya da doğurmanın çok ötesinde. Süt de alsa mamayla da beslense kurduğunuz bağ sevginiz ölçüsünde olacak. "Mutlu anne=mutlu bebek" bu mottoyla devam edelim. Sevin bebeğinizi her fırsatta sarın elinizden geleni de yine yaparsınız emmesi için o ayrı. Ama bunları düşünerek kendinizi yıpratmayın

Ne güzel yazmışsınız maşallah. Teşekkür ederiz bu hatırlatmalar ve değerli bilgiler için

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Benim bebeğim de bir gece uzun süre uyuyakaldı, taburcuyduk evi yerleştireyim telaşıyla ben zaten acemiyim annemler de bir şey demedi 4 saat beslenmedi farkedince aşırı panik oldum ve biberonla vermek zorunda kaldık ne kaşık ne mama kabul etmeyecek kadar uykuluydı. Sonra kaşığı beceremedim bebeğim çok heyecanlı içiyor hep hava yutuyor veya boğazına kaçıyordu. Şu an günün büyük çoğunluğu memeyle kavga şeklinde. Mama veriyoruz mecbur krize giriyor adeta ama olabildiğinde az vermek için savaş veriyorum emip sütümğ arttırsın diye. Bu şekilde de kilo artışı şaibeli oluyor. Fark ettim ki anne sütünün besleyiciliği kadar “aradaki bağ” olayını takıyorum. Sanki emzirmezsem herhangi biri olacakmışım gibi. Halbuki öyle değil. Amniyon sıvısının bile sizin kokunuzda olduğunu biliyor muydunuz? Kokunuzu ordan tanıyor ve huzur buluyor.
Sesinizi tanıyor, kalp atışınızın ritmi bile ona bu yepyeni dünyada güven veriyor. Hatta kucağınız onun için güvenli tek yer.
Böyle hissetmemiz bile ne kadar iyi anneler olduğumuzu Ortaya koyuyor zaten. Tercihen aman mama hazırla gitsin demedik hiçbirimiz. Aksine aç kalmalarına içimiz el vermedi. Bir şekilde beslemekle yükümlüyüz sonuçta anne olmak onun ihtiyaçlarını bir şekilde karşılamış olmak, ne şekilde olduğunun pek bşr önemi yok. Ayrıca mama yapmak/sağıp vermek daha meşakkatli bir iş. Kendimize yüklenerek daha büyük kötülük yapıyoruz. Sağlıklarına şükredip elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam etmeliyiz diye düşünüyorum

Gayet yeterli sıkmayın canınızı. Sütün sindirimi kolay olduğu için çabuk acıkıyorlar. Bazende aç olmadığı halde memede kalmak kokunuzu almak istiyorlar. Siz çişli bez sayısına ve kilo takibine bakın önemli olan onlar. Doyup doymadıpı ordan belli oluyor

Birisi mamajoo biberon kullanıyordu sıkıntı yaşamamıştı bana bi fotoğrafını ekleyebilir mi benimkiyle aynı mı merak ettim veriyorum geceleri ama içim rahat etmiyor
Emzikle beraber yenidoğan set şeklinde hediye gelmişti serisi falan var mı bilmiyorum

Eklentiler

• IMG_20250701_165819.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 29
Emzikle beraber yenidoğan set şeklinde hediye gelmişti serisi falan var mı bilmiyorum
Bu gece için özel olan sanırım benimki bunun normali ama çok büyük bi farkları yok sanırım direkt dik tutunca akıyor mu sizinki de brn öyle olunca iyi değil sanıyorum ama yorumlarda hep 45 derecelik açıda akıtmıyor bebek emiyor yazıyor.

Ben de bu kundağı kullanıyorum elleriyle kendini uyandıramıyor zıbın üstüne giydiriyorum terletmedi. Müslinle yarım kundak yaptığında kollarını mutlaka çıkarıyor ilays beauty Yenidoğan Kundak (kundağın amacı dar olmasıdır) - Fiyatı, Yorumları

Kızlar süt sağmaya, meme reddine vs alıştım da şimdi de kafama şey takıldı. Sağdığım sütü biberon ile veriyorum yani gün içinde çoğu kez biberon kullanmış oluyor. İleride diş çürüğüne sebebiyet verir mi? Bunun için ne yapılabilir acaba?

Ya kızlar benim oğlan uyanık old her an ama gerçekten istisnasız her an ağlıyor. uyuyacam diye ağlıyor ondan eminim. Hemen uyuyayım istiyor dalamadıkça sinirlenip ağlıyor. Şu iki gündür emzik istiyor deli gibi emzik emiyor. Memeden süt gelince sinirleniyor, emziği havada kapıyor. Acıkınca emiyor doyuyor, aç değil ona eminim. Uyumadığı zamanlarda anakıcağına koyup iş yapmak istiyorum ama asla durmuyor 2 dk sonra çığlık çığlığa ağlıyor. Misafirliğe gelmek isteyen bir sürü bekleyen var. Hatta bu hafta iş yerinden arkadaşlarım gelecek 4-5 kişi, gündüz. Ne yapıcam bilmiyorum.

Lansinoh da bu da aynı dik tutunca damla damla akıyor ama eğince asla akmıyor

Hemen hemen aynı durumdayız. Olsun, canları sağ olsun da biz sağar yediririz Bugün sağlık ocağına kilo ölçümüne götürdüm. Emzirmeyi çok önemseyen bir doktora denk geldim. İlla gelin beraber deneyelim dedi. Kabul etmedim. Çünkü biliyorum ki emmediği gibi ortalığı ayağa kaldıracak ve sonrasında en az bir gün boyunca yemesi ve uyku düzeni bozulacak. Biberonla mis gibi beslenen çocuğun huzurunu kaçırmak istemedim açıkçası. Epey tecrübeli bir ebe vardı sağlık ocağında. Patron o, bırakalım o kendi karar versin ne zaman emeceğine dedi. Oh be dedim, halden anlayan birileri varmış...
Biberon tavsiyenizi not ettim. Bir de ondan alalım. Her yolu denedik, hiçbir şeyi ihmal etmedik diyebilmek için bunu da yapalım

Heemmeeeen anne içeceğine bakıyorum canım, çok teşekkür ederim
Hastanede arkadaş olduğum bir ebe hemşire var. Doğumumda da bulundu. O kendisi de bunu içmiş. Önce o tavsiye etti, sonra aynısını emzirme danışmanı önerdi. Ben de hemen verim aldım. İnşallah sende de faydalı olur

Biberon iyi diyorlar aslında memeye dönmesinden ziyade gaz problemini azaltır diyorlar . Madem artık biberonla besliyorum bari en iyisini alayım dedim bu arada bizim çpcuk doktoru da emzirmeyi çok çok önemsiyor. Her kontrolde bir sürü tavsiyede bulunuyor ve doktorun yanında çaloşan ebenin bana yardımxı olmasını istiyor . İlk zamanlar sürekli ebe ile çalıştık ama her seferinde ağlama krizi yaşadık ve çocuk eve geldikten sonra çok fazla huysuzlanıyor ve hatta ben korktuğunu hissediyordum. Zaten o günden sonra bende artık ebe ile denemek istemediğimi söyledim. Çocuğumu o kadar mutsuz görmek istemediğimi söyledim . O şekilde hem aç kalıyordu hem korkuyordu hem çok ağlıyordu

Kızlar sizi aşı için aradılar mı? Gerçi 1 ay bitince arıyorlar. Sırada hepatit B ikinci doz aşısı var de mi?
Sağlık ocağı hemşiresi sağolsun epey ilgili. Neredeyse her hafta nasıl olduğumuzu sormak için mesaj atıyor ve bilgilendirme yapıyor. Aşı takvimi değişti. Artık 1. Ayda aşı yok. 2. Ayda başlayacak aşıları . Hemşire zamanı gelince mutlaka hatırlatacağını söyledi

Ah ya aynı durumdayız tam olarak... Emme denemesinden sonra bütün huzuru kaçıyor, düzeni altüst oluyor değil mi? Çok ama çok iyi anlıyorum. Onlar ne derse o olsun, bırakalım huzurlu olsunlar. Doktorların bu konuya psikolojik açıdan yaklaşamadıklarını görüyorum. Çoğu duruma fizyolojik bakıyorlar. Travma yaratmaktan kimse korkmuyor ama bunun yetişkinlikteki önemine hakim olan biri olarak kesinlikle değmez diyorum. İyi olsunlar, beslenip büyüdüklerini görelim, işin zahmetini biz çekeriz bir süre daha. Hayat sürprizlerle dolu, bir gün kendiliğinden emdiklerinde ya da hiç emmeseler de bu çabalarımızla gurur duyacağız inşallah

Bende başlarda emmesi konusunda sıkıntı yaşadım. Sizi çok iyi anlıyorum. Sağlık ocağındaki hemşirem gel birlikte deneyelim dedi ve hemşirenin dediklerini yapınca öyle bir tuttu ki kendime olan güvenim yerine geldi evde denemelere öyle başladım. Belki şimdi değil ama ne zaman isterseniz bence sağlık ocağına bir şans verin. Sevgiyle kalın

Çok sevindim fayda görmenize Şifanın nereden geleceği belli olmuyor. Belki bir süre sonra biz de ebeyle deneriz ama bizim ebemiz bebeği zorlamamaktan yanaydı. O tutumu da çok hoşuma gitti açıkçası. Ben de isterim sağım yapma derdi bitsin, emzirip kurtulayım ama çocuğa travma yaratmak istemiyorum daha fazla. Vardır her şeyin bir vakti saati. Böyle düşünmek huzur veriyor

Çok güzel yazmışsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…