Maşallah ne güzel toplamış kendiniCanım iyiyiz uzun süredir giremiyorum . Doğum yapan herkes sağlıkla büyütsün bebişlerini. neredeyse iki bucuk aylık olduk ama yeni doğmuş gibiyiz4 kilo oldu şükür sağlıksal bir sorunumuz yok. memeyi emmiyor kuvezde alışmış 40 gün biberona . Sağıp veriyorum . Çok zorluyor ama idare ediyoruz. Siz iyi misiniz nasıl gidiyor
Ne kadar doğru bir tespitŞurda 5 ay sonra bu bebeler ek gıdaya geçecek canım arkadaşlarımSonra süt konusu yavaş yavaş mazi olacak. Bizlerse onların koca bir ömür annesiyiz Allahın izniyle. Gelin Hormonlarımıza yenik düşmeyelim
Kundak yaptım, beyaz gürültü açtım, emzik verdim, ayağımda salladım,gözünü örttüm yenice uyudu ama kuş uylusu birazdan uyanacak biliyorum. Tüm tuşlara basıyorum aynı anda çaresizliktenBizim de ayni durum. Emip uyumak istiyor sadece. Galiba ana kucagina koyup iş yapma biraz ileriki seviyelerdeben de bu konuda sabirsizim. Diyorum ikinciyu hemen büyüttük gözümüzde ama sadece 20 gunluk. Bu kadar memeye bagli olmadan uyutabilsek sadece.
Sen depresyona girmiyorsun eşin yeterince destek olmuyor. Emin ol yalnız değilsin, Tr şartlarında bir çoğu böyle malesef. Birde erkekler de baba olduklarını idrak edemiyor hemen bence onlar da lohusalık yaşıyor. Bu zaman diliminde aile dinamiklerinin bozulması çok normal. Etrafımda o kadar çok ki eşiyle arası bozulan. İlk çocukta bende öyleydim. Birde seni suçlarlar lohusasın diye. Siz adam gibi destek oldunuz da biz mi bozulduk. Birde illa ki yardım ediyordur ama çok az, seni rahatlatmıyordur onu da beceremiyordur zaten.Kızlar ya depresyona mı giriyorum yoksa herkes anlayışsız mı kafayı yiyecem
Doğumdan sonra annemlere gittim 10 gün kaldık 4 günde kendi evime gectim ablam geldi herşeyi o halletti ben ful bebekle ilgilendim 2 gün oluyo ablama geçtik burda da aynı şekilde ben sadece bebeğe bakıyorum hatta çoğu zaman o alıp sakinleştiriyor eşimden yana dertliyim çok ilgisiz hamileyken korktuğum da buydu hep dile getiriyordum sen ilgisiz anlayışsız olacaksın ben ne yapacam diyordum sen merak etme ben destek olacam yanında olacam diyodu boş hava çıktı hepsi hamileyken stres yapma sütünü etkilemesin diyen adam şimdi stresliyim üstüme gelme iki yudum sütüm var o da gidecek diyince sende benim ustume gelme, keyfin bilir, olmuyorsa zorlamaya gerek yok olduğu yere kadar gibisinden konuşuyor
bu iki haftada hiç yardımcı olmadı annemlere kalmaya geldi dönüp yattı dikişler ilk 7 gün çok zorladı yerimden dahi kalkamadım ama umursamiyordu bebeği kendim alıp doyuruyor yatıyordum ağlamasına kalkmıyordu bile şimdi de ben buraya gelince şehir dışına çalışmaya gitti ben tartışınca döndü eve gel diyo gidersem hem evle hem çocukla ki eşim cocuktan beterhepsiyle birden nasıl ilgilenecem yapabilecek miyim gitmesem nereye kadar orda burda gezdirecem bebeği bı türlü düzenini kuramadım hep yeri degisti sürekli kucak ve meme istiyor gazlar başladı baş edemiyorum artık oturup ağlamak istiyorum bi size anlatabiliyorum derdimi çünkü kimse anlamıyor lohusa depresyonu hormonları diyip dalga geçer gibi konuşuyorlar
Ayy, yapmayın ben de başlamaya yer arıyorum zatenNe kadar doğru bir tespitbüyüyüp gidecekler gözümüzün önünde.... Bugünkü halleri bir daha geri gelmeyecek tadını çıkaralım olmaz mı
Bunu yazarken bütün gün ağlamış bir bebe annesi olarak şiş gözlerle bakıyorum ekrana ama olsundu
Çok geçmiş olsun. Dua edeceğim sizeKızlar bize nazar değdi resmen kandida mantarından sonra bugün de mastit oldum 39.5 derece ateşle hastaneye yatırdılar dualarınızı bekliyorum
Aaaa Allah şifa versin canım.Kızlar bize nazar değdi resmen kandida mantarından sonra bugün de mastit oldum 39.5 derece ateşle hastaneye yatırdılar dualarınızı bekliyorum
Ya memelerim acıdı bütün gün benim deKundak yaptım, beyaz gürültü açtım, emzik verdim, ayağımda salladım,gözünü örttüm yenice uyudu ama kuş uylusu birazdan uyanacak biliyorum. Tüm tuşlara basıyorum aynı anda çaresizliktenDediğin gibi hemen büyüsün istiyoruz herhalde
Yeni geldi ama babası kucağından indirmeyince bir kez 10 dk kadar deneyebildimKızlar sling kullanan var mı? Ben belime güvenip alamadım çok ağrıyor hala diye de aslında baya heves ediyorum.
Şimdi bile büyümüş gibi geliyor gözüme yenidoğan çekimi yaptıracaktık gazıyla başa çıkamayınca erteledik ve o kadar pişmanım kiAyy, yapmayın ben de başlamaya yer arıyorum zatenKesinlikle öyle, ne günlerdi diye bahsedeceğiz ama eminim konuşmanın sonu “keşke yine öyle küçücük olsaydın” diye bitecek
Allah hepimize kolaylık versinYa memelerim acıdı bütün gün benim dememeden ayrıldığı an ağlıyor. Şimdi uyuttum en fazla 10 dk sürer heralde
Nasıl rahat mı?Yeni geldi ama babası kucağından indirmeyince bir kez 10 dk kadar deneyebildim
Emzik de veriyorum ama almadı bugün normalde uyuyacağı zaman bayıla bayıla alıyorduAllah hepimize kolaylık versinemzik rahatlatıyor aslında çok bunalırsanız aklınızda olsun
Ben şu upuzun olanlardan aldım. Ayna karşısında yerleştirebildim bebeği o kısmı zor onun dışında kullanım rahat geldi ama dediğim gibi 10 dk denedim sadeceNasıl rahat mı?
Benim oglum 4 yasinda. Istemli ya da istemsiz sert temaslari oluyor. Emzirirken, uyurken seviyorum diye sert dokunuyor. Bazen de gercekten sevmek de istiyor ama surekli bebegi koruma modundayiz. Mental olarak ben de zorlanıyorum. Ucumuz birlikte bir rutin kurariz diye düşünmüştum. Bana yardimci olur hayalim vardi cunku hep yardimci olan bir cocuktur. Psikolog ile gorusuyorum, basedemedigim baska problemler de oldu. Simdilik sizden ayrismasiyla alakali bir surec dedi psikolog. Normal de aslinda ama yasarkeb zor.İyi akşamlar herkese normal şartlarda temmuzda doğuracakken 26 Haziran'da doğurarak Haziran annesi oldum. Ara sıra burayı da takipteydim.sanırım grupta doğurmayan kalmadı.
Benim 3. Bebeğim doğdu 11 yaşında bir kızım bir de 2,5 yaşında oğlum var. Oğlum kardeşini beklemediğimiz kadar kıskanıyor. Hatta sürekli şiddet uygulamak istiyor. Normalde asla böyle bir çocuk değilken 180 derece farklı davranması bizi çok endişelendiriyor. Çünkü ciddi zarar vermesinden korkuyorum. Buna benzer durum yaşayan birileri var mı? Mental olarak çok zor bir durumdayım.
o an en iyisinin o olduğuna karar vermişsiniz, bence hiç canınızı sıkmayın. Kendiniz en doğalını çekersiniz hatta kendinizi de kadraja sokun ben bazen üstümde pijamalar, darmadağın lohusa topuzuyla ikimizi selfie çekiyorum ibretlik olsun ilerde dönüp ne haldeymişim yaa diyebilmek içinŞimdi bile büyümüş gibi geliyor gözüme yenidoğan çekimi yaptıracaktık gazıyla başa çıkamayınca erteledik ve o kadar pişmanım kibiraz da ona ağladım
Hayırlı olsjun öncelikleİyi akşamlar herkese normal şartlarda temmuzda doğuracakken 26 Haziran'da doğurarak Haziran annesi oldum. Ara sıra burayı da takipteydim.sanırım grupta doğurmayan kalmadı.
Benim 3. Bebeğim doğdu 11 yaşında bir kızım bir de 2,5 yaşında oğlum var. Oğlum kardeşini beklemediğimiz kadar kıskanıyor. Hatta sürekli şiddet uygulamak istiyor. Normalde asla böyle bir çocuk değilken 180 derece farklı davranması bizi çok endişelendiriyor. Çünkü ciddi zarar vermesinden korkuyorum. Buna benzer durum yaşayan birileri var mı? Mental olarak çok zor bir durumdayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?