2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Tabii ne zaman isterseniz ya da hiç denemezsiniz akışına bırakıp görmek lazım her şey gönlünüzce olsun inşallah

Ben de pes etmeye şurda yazanları görene kadar çok yakındım ama ne kadar güzel düşünen destek olan insanlarla dolu bir yer. Yardım isteyince kalbı güzel insanlar buluyor bizleri umarım siz de ben de bu işin altından kalkabiliriz kalkamazsak da yavrularımız iyi olsun yeter ki

Zor şeyler yaşayıp kalbiniz ne kadar güzel kalmış söyledikleriniz o kadar iyi geldi ki hep mutlu olun güzel yüreklerle karşılaşın hep

Nolur böyle düşünmeyin Benzer durumdayız, emzirememe derdiyle uğraşıyoruz. Ben de bağ kuramazsak diye ne ağladım günlerce... Hatta ilk günler eşimin oğlumu beslemesine bile sinir olduğumu fark ettim. Hani benim kuramadığım bağı o kuracak gibi bir panik hissi. Halbuki temelsiz, yersiz, saçma sapan anksiyete düşünceleri bunlar. Bu konuya çok kafa yormuş ve tecrübeli kişilerle ve profesyonellerle konuşmuş biri olarak artık bağın sadece emzirerek kurulmadığını öğrendim. İnanın bağ sadece emzirmekle kurulsaydı erkek kardeşim bana çocukluğunda anne demezdi. Bugün koskoca adam olmasına rağmen hala gelip kucağıma yatıp kendini sevdirip öptürmezdi Ben de sütümü sağarak veriyorum. Mis gibi besliyorum oğlumu. Nolur kendinizi bu kaygılarla yıpratmayın. Nasıl yeterli bir anne olduğunuzu buradan görüyorum, hissediyorum, biliyorum. Çocuğunuz sizin bu çabanıza minnettar olacak Allah'ın izniyle

Çok ama çok güzel bir insansın

Çok güzel anlatmışsınız bağ konusunu. Onlar bizi bırakın anne karnından, taaa ezelden tanıyorlar. Yaşanan olumsuzluklara rağmen gerek sağarak gerekse mama hazırlayarak onları canla başla beslemeye çalışan anneleriyle bağlarını koparmak şöyle dursun belki de daha da kuvvetlendirecekler bağlarını

Ama tabii bu kafaya gelmek kolay olmuyor. Bir mesajda daha yazmıştım. Benim sağdığım sütü eşim yediriyor diye içten içe sinir olmuştum bir gün. Halbuki adamcağız yardımlaşmaya çalışıyor. Ama ben bunu 'benim kuramadığım bağı o kuruyor' gibi algıladım lohusa kafasıyla... Neyse kısa sürdü neyse ki bu mantıksız düşünceler

Kızlar ya depresyona mı giriyorum yoksa herkes anlayışsız mı kafayı yiyecem
Doğumdan sonra annemlere gittim 10 gün kaldık 4 günde kendi evime gectim ablam geldi herşeyi o halletti ben ful bebekle ilgilendim 2 gün oluyo ablama geçtik burda da aynı şekilde ben sadece bebeğe bakıyorum hatta çoğu zaman o alıp sakinleştiriyor eşimden yana dertliyim çok ilgisiz hamileyken korktuğum da buydu hep dile getiriyordum sen ilgisiz anlayışsız olacaksın ben ne yapacam diyordum sen merak etme ben destek olacam yanında olacam diyodu boş hava çıktı hepsi hamileyken stres yapma sütünü etkilemesin diyen adam şimdi stresliyim üstüme gelme iki yudum sütüm var o da gidecek diyince sende benim ustume gelme, keyfin bilir, olmuyorsa zorlamaya gerek yok olduğu yere kadar gibisinden konuşuyor
bu iki haftada hiç yardımcı olmadı annemlere kalmaya geldi dönüp yattı dikişler ilk 7 gün çok zorladı yerimden dahi kalkamadım ama umursamiyordu bebeği kendim alıp doyuruyor yatıyordum ağlamasına kalkmıyordu bile şimdi de ben buraya gelince şehir dışına çalışmaya gitti ben tartışınca döndü eve gel diyo gidersem hem evle hem çocukla ki eşim cocuktan beter hepsiyle birden nasıl ilgilenecem yapabilecek miyim gitmesem nereye kadar orda burda gezdirecem bebeği bı türlü düzenini kuramadım hep yeri degisti sürekli kucak ve meme istiyor gazlar başladı baş edemiyorum artık oturup ağlamak istiyorum bi size anlatabiliyorum derdimi çünkü kimse anlamıyor lohusa depresyonu hormonları diyip dalga geçer gibi konuşuyorlar

Ben de düşünüyorum bazen kışın nasıl bakarız falan korkular oluyor. Bi de gündüz uyumaya çalışıyorum gece yorgun oluyorum çok. Siz de yatıyor musunuz? Anneler gidince neler olcak bakalım

YagmuR_BereN nasılsın bebeğin nasıl , uzun zamandır yazmıyorsun ne yapiosun
Canım iyiyiz uzun süredir giremiyorum . Doğum yapan herkes sağlıkla büyütsün bebişlerini. neredeyse iki bucuk aylık olduk ama yeni doğmuş gibiyiz 4 kilo oldu şükür sağlıksal bir sorunumuz yok. memeyi emmiyor kuvezde alışmış 40 gün biberona . Sağıp veriyorum . Çok zorluyor ama idare ediyoruz. Siz iyi misiniz nasıl gidiyor

Ben de aynıyım. Eşim eve gel diyor ben şuan gidemem çünkü yardıma ihtiyacımız var. Evde yorgunluk stres olur.!biraz anlayışlı olmaları gerekir. Eşim annemle tarrtıştı gelmiyor siz eve gelin diyor. Değişil duygular oluyor bende de.

Şurda 5 ay sonra bu bebeler ek gıdaya geçecek canım arkadaşlarım Sonra süt konusu yavaş yavaş mazi olacak. Bizlerse onların koca bir ömür annesiyiz Allahın izniyle. Gelin Hormonlarımıza yenik düşmeyelim

Bizim de ayni durum. Emip uyumak istiyor sadece. Galiba ana kucagina koyup iş yapma biraz ileriki seviyelerde ben de bu konuda sabirsizim. Diyorum ikinciyu hemen büyüttük gözümüzde ama sadece 20 gunluk. Bu kadar memeye bagli olmadan uyutabilsek sadece.

Kızlar şöyle bi üstten yazılanları okudum da sanırım herkes şuan epey zorlanıyor bir şekilde . Bu günler geçici ve düzelecek diye düşünüyorum. Daha önce çocuk tecrübem olmadı faktat hep böyle sürmeyecektir diye düşünüyorum.
Gerçekten yaşadıklarımız kolay değil, hiç dışardan göründüğü gibi değilmiş gerçekten. Gerek fiziksel gerek psikolojik olarak zor bir süreçmiş. Ama bence şöyle bi 3 ay ı devirirsek her şey yoluna girecektirz tecrübeli anneler öyle değil mi??

Yaaaa iyi olmanıza sevindim bizde iyiyiz çok şükür 27 günlük olduk bizde iyi gidiyor çok şükür arada uyumama falan durumları oluyor ama alıştık gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…